Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Balatonkör 2005

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
175 hozzászólás a témában

#61
voti

voti

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Sziasztok!
Csak gratulálni tudok a szervezõknek!:clap:
Ez egy hihetetlenül jól megszervezett túra volt. Nem hiszem hogy bármit is másképpen kellene csinálni, még akkor sem ha volt akinek lassú volt a tempó, és volt akinek néhol gyors. Ennyi kompromisszum készsége mindenkinek kellene legyen, hogy belássa száz különbözõ bringást ezen a kerékpárúton nem lehet másképpen végigvezetni. Ez egy jó buli volt, egy igazi családi-baráti túra, nem pedig verseny. A Föld Napjával kapcsolatban pedig csak annyit mondanék, hogy én a túra elõtt úgy gondoltam jobb lenne az országúton végigmenni, de ez a véleményem Fûzfõ után kezdett megváltozni, és egyre jobban élveztem a a csendet, a madarak csicsergését. Ezután kezdtem tudatosan kerülni még a beszélgetõsöket is. Ezt a csodálatos élményt biztosan nem tudta volna nyújtani az országút. Szerencsére sok-sok kilométeren át távol mentünk minden zajtól, forgalomtól, én ezeket a részeket kedveltem a legjobban. Akik olvasták az eddigi hozzászólásaimat, azok tudják, hogy nem szeretem a magyar kerékpárutakat, de ez a túra így volt jó, és remélem jövõre is így lesz. Remélem hogy ahol még nincs meg az út ott is elkészül, és nem terveznek több életveszélyes átkelõt. A fotósok jövõre készíthetnének ezekrõl az átkelõkrõl pár képet, ahogy a száz bringás (nem éppen erre tervezett cipõkben) a vasúti töltés kavicsain bukdácsol át, miközben a sín kanyarodik, így nem látni jön-e vonat. Szerintem az indulók többsége aláírna egy tiltakozást az ellen, hogy a kerékpárutak tervezõi az életünkkel játsszanak. Ezt aztán a megfelelõ helyekre el lehetne juttatni, hátha lesz valami eredménye.
Még egyszer gratula, és köszönöm az élményt!
Remélem jövõre is ott tudok lenni!

#62
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 hozzászólás
Bármikor Jöhetsz v. jöhet a Tomi, a CD készen ezer éve és egy napja!

A hadakozás idézõjelben volt!! Ebben "itt"!!

Valószínüleg kimegyek veletek, ti átmozgattok én meg megszakadok, nem baj km gyûjtésnek az is jó lesz!

Hali

#63
pinarello

pinarello

    vendég

  • fórumtag
  • 35 hozzászólás
Hi!
Itt kivel kell hadakozni? Háború van? Ha már össze jöttünk. Igérted a Kiss Tominak, hogy a svájci versenyen készült képeket kiírod cd-re. Ha 256-os pendrive-re ráfér akkor valamelyik nap betolom hozzád és add át légyszi. Szombaton ki jösz átmozgatni 1 kicsit mielött Sopronba mennénk?

#64
pinarello

pinarello

    vendég

  • fórumtag
  • 35 hozzászólás
Legyszi légyszi higgadj le, és olvasd el figyelmesen amit írtam. Akkor rájössz, hogy nem a szervezõktõl, hanem egymástól kértem, hogy ássuk egy kicsit bele magunkat a tó körüli nevezetességekbe, természeti jelenségekbe (vagy úgy gondolod csak a szervezõk írnak ezen a fórumon azért vetted magadra) és nem a pihenõk alkalmával kellene ezt megtenni, hanem menet közben egymásközt, hogy ennyivel tartalmasabb legyen ez a kis rendezvény. (Csak csendben jegyzem meg, hogy építõ jellegü kritikát az az ember vesz zokon aki jellemébõl adódóan a támadást érzékeli mindenbõl ami õt magát nem fényezi. Jelzem én megkérdeztem hol a WC mert nem vagyok néma) Ja és nem azokat akarom külön utakra küldeni akik a "túlélésért" küzdenek. Ti szeretnétek egyre szinvonalasabb rendezvényt csinálni ebbõl, és mi szeretnénk egyre szinvonalasabb rendezvényeken részt venni. Tehát a cél mondhatni közös, mégha két külön oldalon is állunk. Ja és minél nívósabb egy rendezvény annál több pénzt lehet beszedni érte, ami a ti bevételeteket növeli. Amibõl aztán megvalósítható lehet az amit az itt fórumozók sugalnak, hogy esetleg két mezõnyt vagy létszám függvényében többet is lehessen alakítani, hogy a rendõri biztosítást meg lehesen rendelni, stb. De ne rohanjunk elõre. Ennek a rendezvénynek most ilyennek kellett lennie. Tökéletes idõnk volt, jó volt a hangulat, 1-2 koccanás ami belefért.

#65
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 hozzászólás
Szeva Potty!

Egyáltalán nem voltál tahó! Gratulálok mindannyiótoknak a szervezésért!!!:clap:

Én sajnos csak 10 km-t tudtam veletek menni - családi okok, de amit addig tapasztaltam a Víztoronytól kezdve, le a kalappal elõttetek! Csak így tovább! Persze mindenkinek nem lehet a kedvére tenni, bárhogyan is próbáljátok. Nekem -most már nem az elsõ év- pcycle fedõnevû kedves kerékpárossal "kell hadakoznom" az igazunkért.
Természetesen gratulálok mindenkinek aki "végigülte" a túrát!:beer:

Prohi

#66
potty

potty

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 378 hozzászólás
Bocsi ha kicsit tahó leszek, de ez kicsit sok.
Tény, hogy a wczés nem volt tökéletes, DE Füred mol kút, Badacsony mol kút, Keszthelyen is volt, Fenyves állomás, Lelle meki. Azért ha nagyon kellett meg lehetett oldani. Az öt- hat lányból aki végig jött csak egy nem tudta megoldani. Ráadásul hogy Keszthelyen nem találtátok meg az a ti saratok, Esetleg ha megkérdezitek ... tudod néma gyereknek...
A másik mégis miért gondolod azt, hogy nem gyönyörködtünk a tájban? Én például sokat nézelõdtem amikor nem sprintelgettem fel hogy biztosítsak. Azt viszont remélem nem gondoltad komolyan hogy még különbözõ városokból meg nevezetességekbõl felkészüljünk, mikor száz embert kellett koordinálnia hét embernek?! És mégis mikor adtuk volna elõ, így is fél kilenc után értünk be! Ha gondolod és jövõre jössz felkészülhetsz egy két nevezetességbõl és elõadhatod. A Szigligetre ki ment fel? Mikor már a legcsírább emelkedõm meghaltak páran? szerinted ki ment fel?
Részemrõl ennyi. És bocs ha megsértettelek, de ez nagyon kikivánkozott.

A többieknek köszönöm a hozzászólást és a részvételt!
Ja és maradt nálunk egy nadrág, várjuk a gazdáját hogy jelentkezzen!
És várjuk a fotókat hogy feltehessük a netre
By mindenkinek jó tekerést!

#67
pinarello

pinarello

    vendég

  • fórumtag
  • 35 hozzászólás

Sziasztok! Ez valóban egy túra volt.Elég messzirõl jöttem (bár nem amerikából;) ) és nagyon élveztem. Rengeteg jóarcot ismertem meg,eggyel sajna egy kisebb koccanás miatt,de azért a túra végére egészen jót dumáltunk....és egyáltalán nem haraggal váltunk el. Szerintem ez a program nem egyszerûen a sebességrõl szólt,hanem arról hogy az emberek minél több hasonló hobbival rendelkezõt ismerehessenek meg,ezért szükésgészerûen ingázni kellett a mezõny különbözõ pontjai között... éppen ezért nem értelek pinarello,mit értesz azon ,hogy az outisok elhagyták egymást? A hû de nagy sebességrõl meg csak annyit hogy az eleje állandóan csak szívott mert alighogy elkezdett örülni hogy végre lejtõn megyünk 24-25 km-mel rögtön jött az üzenet hátulról hogy lassíts...ezért mást se lehetett hallani hogy fékez az eleje a csoportnak ami hatványozottan lassította szerintem a végét a mezõnynek...így a végére kialakult az,hogy a két elõl lévõ rendezõ kettõt tekert a bringába és szerzett egy kis lendületet majd egy kis ideig meg semmit nem hajtott,ennek hátrébb kisebb szitkozódás lett az eredménye,mert senki nem tudott beállni egy tartható ritmusra... a 10.8as végsõ átlagról meg ne is beszéljünk... Talán jobb lett volna két mezõnyre szétválni,egy gyorsabbra és egy lassabra,bár ennk a kivitelezését ekkora szervezõ csapattal lehetetlennek tartom (ez is több mint óriási volt amit véghez vittek: az állandó elõrefutások hogy lezárják az utat,a pihenõk megszervezés, a kaja, a szervíz, a segély lett légyen technikai vagy sajnos egyéb jellegû....). A wc problémát én is elismerem,de nem tartom valószínûnek hogy jövõre lenne mobil wc.... mindent összegezve nagyon pozitív benyomást hagyott bennem ez a túra. Ha lesz egy mûködõ kék vettám,akkor megyek jövõre is;)

Lehet nem voltam érthetõ, de a tempó nem a mezõnyben volt gáz és nem az én számomra. Fõleg mivel versenyzõ koromban (96-ban fejeztem be a versenyzést) 5:50 alatt egyenkéntiztem végig edzés képpen a Balatont. A gáz azzal volt, hogy a Lellei Mekinél kiszáltunk a bolyból 10-11-en az indulás elött a parkolóban leegyeztetük, hogy 200 m-eket vezet az elöl haladó. Frankón váltott vezetéssel a maradék 30 km-t lerongyoljuk. A moontisoknak vezetniük se kell és ha valaki kezd kiszakadni akkor idõben jelez, hogy ne szakadjunk szét. Megbeszéltük a kapuzás módját is. Akkor mi a f@...t kell szétcincálni a sort. Ebben a sorban te nem voltál benn nem láthattad belülrõl. Pont telefonáltam amikor mögöttem zakóztatok. Remélem a térded nem fáj nagyon és a hátsó kereked is sikerül megcsináltatnod. Ha megnyúlt az alu felnid akkor lehet, hogy új abroncsra lesz szükséged. Ha szerencséd van akkor javítható. Nem mobil WC-re gondoltam annak a bérlése költséges megoldás. Inkább vendéglátó egységek, benzinkút, nyílvános WC stb-k mellé szervezni a megállókat és ott valakivel lebeszélni, hogy a rendezvény megállója alatt a dolgukat elvégezhessék a résztvevõk. Ne nekünk keljen felfedezõ körutat tenni a pihenõ alatt, hogy hol oldható meg ez a probléma, és ez fõleg a hölgy résztvevõknek gond. Persze volt erre lehetõség Badacsonyban (MOL kút) Lellén (MEKI) de keszthelyen a kitáblázott nyilvános WC-t nem sikerült megtalálni. Kérdés lenne mindenkihez. Ha ez a föld napja kapcsán megrendezett demonstráció is egyben akkor a mezõnybõl hányan voltatok akik csodálták a Balaton nyújtotta panorámát. A Badacsonyban elénk tárulkozó természet alkotta gyönyört. Fel tekert valaki a Szigligeti várhoz? Sorolhatnám a látnivalókat. Elmondhatjuk, hogy körbejártuk a Balatont. NA ÉS AKKOR!? Beszélgettünk egy jót? Volt valaki aki felvállalta azt, hogy felkészül elötte a 200 km valamely szakasz természet v. ember alkotta csodáiból. Egymás között volt ilyenrõl szó? Sajnos én nem hallottam. És magam sem készültem fel erre. Ha komolyan vesszük a természethez közeli életet a mozgás a túrázás szeretetét akkor az itt fórumozók és egyben a balatoni túrán résztvevõk vállalják fel azt, hogy igen is utána néznek az itt látható nevezetességeknek, és megosztják azokkal akik esetleg nem tájékozottak eléggé. Szerintem ez van olyan kihívás mint 6 órán belül lehajtott fejjel ledarálnia a 210km-t. És onnantól kezdve ez a rendezvény a túrázók szemében még inkább felértékelõdik. Kapnak még 1 kis +-t. Na jó ét mindenkinek. A mai telihold túráról lemaradtam. Remélem a felhõk nem takarták el a résztvevõk elõl. Most én is hazatúrázom a meló helyemrõl, otthon még vár 1 kis magán tervezés. reggel 5-kor kelés. kell menni bringázni meló elött 1 gyenge 40km-t

#68
_A

_A

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 554 hozzászólás
Sziasztok! Ez valóban egy túra volt.Elég messzirõl jöttem (bár nem amerikából;) ) és nagyon élveztem. Rengeteg jóarcot ismertem meg,eggyel sajna egy kisebb koccanás miatt,de azért a túra végére egészen jót dumáltunk....és egyáltalán nem haraggal váltunk el. Szerintem ez a program nem egyszerûen a sebességrõl szólt,hanem arról hogy az emberek minél több hasonló hobbival rendelkezõt ismerehessenek meg,ezért szükésgészerûen ingázni kellett a mezõny különbözõ pontjai között... éppen ezért nem értelek pinarello,mit értesz azon ,hogy az outisok elhagyták egymást? A hû de nagy sebességrõl meg csak annyit hogy az eleje állandóan csak szívott mert alighogy elkezdett örülni hogy végre lejtõn megyünk 24-25 km-mel rögtön jött az üzenet hátulról hogy lassíts...ezért mást se lehetett hallani hogy fékez az eleje a csoportnak ami hatványozottan lassította szerintem a végét a mezõnynek...így a végére kialakult az,hogy a két elõl lévõ rendezõ kettõt tekert a bringába és szerzett egy kis lendületet majd egy kis ideig meg semmit nem hajtott,ennek hátrébb kisebb szitkozódás lett az eredménye,mert senki nem tudott beállni egy tartható ritmusra... a 10.8as végsõ átlagról meg ne is beszéljünk... Talán jobb lett volna két mezõnyre szétválni,egy gyorsabbra és egy lassabra,bár ennk a kivitelezését ekkora szervezõ csapattal lehetetlennek tartom (ez is több mint óriási volt amit véghez vittek: az állandó elõrefutások hogy lezárják az utat,a pihenõk megszervezés, a kaja, a szervíz, a segély lett légyen technikai vagy sajnos egyéb jellegû....). A wc problémát én is elismerem,de nem tartom valószínûnek hogy jövõre lenne mobil wc.... mindent összegezve nagyon pozitív benyomást hagyott bennem ez a túra. Ha lesz egy mûködõ kék vettám,akkor megyek jövõre is;)
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

#69
_A

_A

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 554 hozzászólás

A szervezõknek meg grat!!!!! Biztos nem volt kis munka összehozni!

Szal mostmár asszem nyugodtam mond6om;)
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

#70
pinarello

pinarello

    vendég

  • fórumtag
  • 35 hozzászólás
Köszi a rendezõknek mindent. Örömömre szolgált, hogy köztetek lehettem. 3 év után újra. Jó magam a moontisokkal együtt léptem le a nagy mezõnytõl. és mint országutis szégyenlem magam a többiek miatt, hogy szét lett szaggatva a sor. Aki bringázott ország úton az talán szedett magára annyit, hogy tudja mezõnyben haladva az energia kb 60%-ával lehet haladni. A montisok tudtak jönni síkon 34-el, de 36 már sok volt nekik, nem beszélve az emelkedõkrõl (Szárszó, Szemes, Földvár). Nem tudom mi értelme volt. Õk nem jókedvükben hagyták ott a társaságot, hanem vonathoz siettek. Hajnali 3-kor keltek, hogy itt legyenek és 20:00-kor még tekertek. 5 moonti 5 országúti szerintem mi szar alakok vagyunk azzal együtt hogy elhagytuk õket. Jó magam a Földvári emelkedõnél utolsóként. Amit ez után tapasztaltam az meg már érthetetlen volt külön a számomra. Az országutisok egymást is elhagyták. Jó magam elég feldult voltam ez után. Ez egy túra randezvény volt nem VERSENY!!!!!! Itt kérem szépet a jó hangulat a kellemes társaság a friss levegõn eltöltött hétvégi nap volt a mérvadó. Kérdem mire volt ez jó? Erõ demonstráció? Arra ott lesz a Pelso kupa + az Almádi rendezvény. Még egyszer köszönöm szépen a lehetõséget.
Amit a résztvevõk felé megjegyzek, hogyha bármilyen túrán vagy versenyen elindulnak, kb 20percenként egyenek/igyanak 1-2 falat/korty gyorsan felszívódó élelmet. Ezzel megelõzhetik az eléhezést. A rendezõk felé pedig annyit, hogy mivel ez idõtartamban nagyon hosszú, így több megállónál is le kellene szervezni azt, hogy legyen lehetõségük a hölgyeknek is eljutni a WC-re. Szocializálódott életünkben a bokor alja és a lapulevél nem mindig elégséges és megoldható.

#71
KRIX

KRIX

    újonc

  • fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok! Apám a lelkemre kötötte,hogy írjak.Õ egy piros Magellen Pyxissel a Barátja Pyxis FS volt.Az utolso 50töl elköszöntek és elörre settek,mert 110Km kellett még vezetniük és fontos dolguk volt.Lehet õ volta mezõny legidõsebb tagja és sok versenyen maratonon indul,ezt csak azért mondom,mert szerintem a véleménye hiteles és pontos.Tehát:Nagyon jól szervezett és megrendezett tura volt,szinte példaértékü! A rendezõk-segítõk és egyálltalán a "társaság" nagyon jó volt.Ja és jó a polo

#72
Rémhörcsög

Rémhörcsög

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Haverom végigtekerte.

Õ volt a montis aki az orsz. útisokkal ellépett a vége elõtt:scared:
Csak godoltam beszólok Csõ

#73
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 hozzászólás
Sziasztok!

Bár ezt -akik rövidesen indultok, most nem tudjátok elolvasni, de rendezõknek és a résztvevõknek balesetmentes túrázást és jó utat kívánok a Balatonkör 2005-ös túrájához!

A Bikemag Community > TÖVIRÕL-HEGY(I)RE > Megmozdulás alatt olvashattok a Tour de Pelso-ról. Természetesen várom a jó és megvalósítható ötleteket is!

Prohi

#74
yola

yola

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
holnapra mindenkinek egy nagy kalappal !!!

(idén sajnos nem tudok menn, mert még ma du. is vizsgáztam, de megvan ;) )
na szóval jó tekerést és szorítok az idõ miatt!!!!
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

#75
potty

potty

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 378 hozzászólás
Kösz a Gratot, de még kicsit korai.
Egyenlõre menjen minden patentúl a túrán, meg ússzuk meg baleset nélkül!

#76
_A

_A

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 554 hozzászólás
Sajna el fogom kerülni sztem pestet,legalábbis az elvira szerint.... DE csöngess meg,itt a számom: 0630-5210828 Ha mást nem akkor majd találkozunk siófokon;)
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

#77
ed13

ed13

    vendég

  • fórumtag
  • 34 hozzászólás
bizony bizony!!
nagy meló lehetett elhessegetni a csúnya felhõket! :)
holnap este még felvonulás, aztán utána buleeee, aztán utána irány Siófok!! (transport powered by VOTI!!! :) akinek ezúton is hála!!)
Andris, holnap mikor jársz bpesten? ha van idõ a csatlakozásnál akkor össze is futhatnánk!

#78
_A

_A

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 554 hozzászólás
A szervezõknek meg grat!!!!! Biztos nem volt kis munka összehozni!
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

#79
_A

_A

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 554 hozzászólás
Ennél jobb hírt nem is lehetett volna! Jön valaki már pénteken?
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

#80
_A

_A

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 554 hozzászólás
Yehhhaaa!!!!:);):D
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???