Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Balatonkör 2005

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
175 hozzászólás a témában

#41
ed13

ed13

    vendég

  • fórumtag
  • 34 hozzászólás
nem szeretnék türelmetlennek tûnni... de képek mikor lesznek a neten?? :)

#42
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 hozzászólás
a másik lapon írtam neked azt olvasgassad, ne a koromat!:-)

#43
pinarello

pinarello

    vendég

  • fórumtag
  • 35 hozzászólás

pcycle: Úgy látom megint nem olvastad el figyelmesen a kiírást, idézem "túrázónak minõsül az a résztvevõ, aki az élmezõnybõl lemarad és az orvosi kocsi vagy a mentõ elkerüli."

Szerintem világos megfogalmazás. Azt meg kérlek, hogy 30 éves sportmúltam, 17 éves kerékpáros múltam és 15 éves sportszervezõi gyakorlatommal én a rendezvény fõrendezõje eldönthessem majd, hogy ki az akit már elkerülhet a mentõ, mert saját erejébõl nem tud visszavergõdni az élmezõnyhöz. Ez volt a gyakorlat a II. és a III. Tour de Pelson is.

Nem mi találtuk ki a KRESZ szabályait és sajna nem mi engedélyezzük ill. nem engedélyezzük a különbözõ kerékpáros rendezvényeknek a fõúton való haladást -csak rendõri felvezetéssel, hanem a Zala és Veszprém Megyei Állami Közútkezelõ Kht. Ha továbbra is ezen lovagolsz, kérlek Te külön kérj engedélyt egyéni fõúton való haladásra ezen Kht.-któl! Ja, 2.500,- Ft az ügyintézés díja!

Amennyiben ezen szabályok -kiírás szerint- neked nem megfelelõek nem kell elindulni, ha elfogadod, akkor meg köteles vagy betartani ill. saját felelõsségedre haladhatsz a fõúton, és bizakodj abban, hogy a cirkáló rendõrök nem büntetnek meg v egy idióta autós -akit a többi "szabálytalanül" közlekedõ bringás felbosszantott- nem üt el.
Ez van! "Eszi, nem eszi, nem kap mást!"

Én szeretnék nyugodtan aludni és a be nem tartott szabályok miatt elszenvedhetõ károk, balesetek terhét nem fogom viselni! Te sem viselnéd.

Majd, ha egyszer 2-3000 fõ teker a Pelson, akkor már meg tudjuk engedni magunknak, hogy legyen legalább 10-20 motoros rendõr, azaz az utolsó 100 km-en 5-10 km-enként 1fõ.

Köszi!

Természetesen a "hadakozás" csak arról szól, hogy ha egy kérdésre szerintem kimerítõ választ ad valaki azt a kérdést nem hozzuk fel 15x. Én ezt minden alkalommal megtettem kezdek a makacságodba belefáradni. A többiek akik felvetették a témát az elmúlt évben, megértették elsõre -rosszabb esetben másodikra, a mit miért dolgot. Inkább az energiádat arra használd, hogy felkészülten gyere -ha jössz- és menj végig az élmezõnnyel!

Jó felkészülést!

Prohi (Prohászka Attila a Tour de Pelso fõrendezõje, Somogy M-i Kerékpáros Szöv. elnöke)

u.i.: Én tudom, hogy Te ki vagy, és Te is tudtad, h. én ki vagyok, hiszen tõlem kértél 2004-ben segítséget, nehogy lekésd a rajtot.

Vaze tesó te nagyon "öreg" vagy 30+17+15) :) már értem miért nem jársz ki velünk. ;) Na mind1 majd csak visszafiatalodz a 37-esek közé.

#44
pinarello

pinarello

    vendég

  • fórumtag
  • 35 hozzászólás
Már megint bebuktam. Egyszer egy rendõr szed ki a kamion mögül. 50-nél sokkal több volt de nem publikus és nem is tárgya a topiknak. Csak annyit szóltam ki, hogy akkor ennek a sor szétrángatásnak mi értelme volt. (mármint, ha egyedül kell bóklászni az úton). Örülök, hogy jól érezted magad az egészet egybe véve, és hogy mindanyian elértétek a vonatot. :)

#45
pinarello

pinarello

    vendég

  • fórumtag
  • 35 hozzászólás
pinarello? is elhúzott mellettem vagy ötvennel egy kamion mögé bújva :)

Az az 50 bõven 60 fölött vol 1 román kamion mögött :)))

#46
Laszisz

Laszisz

    újonc

  • fórumtag
  • 4 hozzászólás
http://www.velo.hu/i..._jwcalendar_pi1[uid]=137&tx_jwcalendar_pi1[time]=1117836000&tx_jwcalendar_pi1[action]=singleView&tx_jwcalendar_pi1[day]=1117836000&tx_jwcalendar_pi1[eventid]=168&cHash=a260aa34e4

#47
ed13

ed13

    vendég

  • fórumtag
  • 34 hozzászólás
hello mindenki!

voltam én is Balatontkerülni, ahol nagyon jól éreztem magam, és szerintem sokan mások is! sõt, még az idõjárás is kegyes volt hozzánk! jól le is barnultam könyöktõl csuklóig

1, votinak nagy-nagy hála mégegyszer, amiért fuvarozott szombat hajnalban plussz egy bringát meg engem!! (olvastam a másik fórumon, h nem lett meg végül a 20as. sajnálom, de látom nem adod fel, szóval biztos meg lesz az a maradék 11 is!! gratu!!)

2, a közös tempóra csak annyit mondanék, hogy ennyi homlokegyenest különbözõ edzettségû emberrel valóban nem lehetne gyorsabban menni... viszont pinarellonak nagyon jó az ötlete!! sztem nagyon jó lenne, ha a megállók alkalmával lenne 1-2 ember (nem feltétlenül ugyanazok végig) aki el tudná mondani, hogy mire érdemes figyelni az adott szakaszokon, milyen látnivalók lesznek, és egyéb érdekességeket. egy országútis sráccal, akivel elég sokat mentünk együtt a túra során, mi pl megbeszéltük a helyi túraélményeinket, mind útvonal, mind látnivalók szempontjából. SÕT! az egyik mezõ mellett ahol elmentünk, pont azt emlegettük h ez is van olyan szép azzal a kis malommal, mint bármelyik francia táj, amerre a TdF megy!!! meg amikor átértünk a déli oldalra, egyszerûen fantasztikusan jó élmény volt látni h honnan jöttünk :) (Badacsony a délutáni napsütésben)

3, a kaja,biztosítás,szervíz,polo... soroljam még?!?! nagy-nagy köszi értük!

4, pinarello, te jöttél velünk Lellétõl a "kukásmezesek" közül?

5, az utsó 30-35 km-rõl, ahogy én láttam: nem tudom, hányan voltunk, de sztem bután csináltuk :)
miután elindultak kb 10en, mi még egy országútis sráccal (Gergõ, Schwinn-csepel váz+ hangos campa racsni, és én+kék monti sárga felnikkel+nagy heavy tools hátizsák) egy kis késéssel utánatok eredtünk, és 37-38as sebességgel kb 5 perc alatt be is értük õket. ezután maradt egy olyan kb 35-36os tempó, amit szerintem a sík szakaszokon akár végig is lehetett volna tartani még málhazsákkal(2 ember full téli ruházata!+kaj+pia ~ 7-8 kg) és patentpedál nélkül is, mint ahogy ez esetemben történt. de az emelkedõn miért kellett mégjobban belehúzni??
elõszõr az egyik emelkedõnél leszakadt 3 montis, akikkel végül összefutottunk a vonaton, meg rádumáltam õket h szálljunk le kelenföldön és tekrjünk még egyet a városban.
sajnos csak késõn vettem észre, hogyelõttük már messze vannak a többiek, ígyaztán belehúztam rendesen, és kb 1 perc múlva elhagytam másik két leszakadt montist (két srác bukó nélkül), és egy olyan jó 4-5 perc múlva 10 méterre megközelítettem az elejét (4 oúti + 1 monti asszem), itt a srác aki eljött velünk(sztem pinarello) már hátrament a lemaradt montisokért asszem, tehát itt már nem volt elöl. namost amikor már azt hittem, hogy felérek, és de jó lesz nekem , meg ilyenek, akkor jött egy emelkedõ amin frankón otthagytak, (pedig 28al jöttem fölfelé! ez is tarthatatlanul lassú lenne???), és innentõl mehettem végig magamnak... egy fehér kocsi kétszer is elment mellettem és vészvillogott egyet. õk vmi segítõk v szervezõk voltak?
aztán egyszer ?pinarello? is elhúzott mellettem vagy ötvennel egy kamion mögé bújva :) és még oda is szólt vmit, de sajna nem értettem... és utánamenni nem volt erõm. aztán az autópálya leágazása után nem sokkal úgy döntöttem inkáb átjövök a bringaútra, mert azt hittem h kb párszáz méterre van már csak a víztorony. ez majdnem így is volt, csak közben párszor eltévedtem :)
éppen sötétedés elõtt értem oda (20:05-20:10 körül), és akkor csak 3 oútis volt a víztoronynál. 1-2 cerbona, meg kis dumcsi aztán indultam a vonathoz.

5, vonatút szerintem nagyon jó volt!! mag aztán a pesti-esti tekerés is!!

6, Laszisz, boldog születésnapot! a Velence 10rõl van valami hivatalos infó? nem biztos h mennék, de addigra talán összerakom az oútimat is!!

7, most jó sokat írtam, de csak azért mert egy igen nagy élmény volt számomra a szombati nap!

üdv, Peti

#48
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 hozzászólás
Egy hét a regenerálódásra sok is! Szerintem már a Pelso után kedden-szerdán tekernél, sõt kellene is, persze te ismered önmagad.

Mi szeretettel várunk!

Prohi

#49
Laszisz

Laszisz

    újonc

  • fórumtag
  • 4 hozzászólás
Köszönöm a jókiváságokat Prohi és pinarello. Szivesen mennék a Tour de Pelson, mert szerintem ez a kiírás még éppen megfelelne nekem, és 10 óra alatt biztosan lenyomnám még a kerékpárúton is, de sajnos a következõ hétvégén lesz a Velence 10, igazából ezt céloztam meg magamnak. A kettõ 1 hét alatt nekem nagyon sok lenne :-(

#50
pinarello

pinarello

    vendég

  • fórumtag
  • 35 hozzászólás
Nagyon boldog születés napot.
Proha veled meg 1-et kell értsek. A Laszisz meg azzal a tempóval amit nyomott az utolsó szektorban egy jó bollyal bõven 7:00-án belüli idõt tud menni. A spic kb. 5:00 körüli idõt megy majd.

#51
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 hozzászólás
Isten Éltessen Laszisz!

Én meg neked gratulálok, hogy "végigülted" a túrát! Ez szerintem nagyobb erõfeszítés:clap: , mint 5:50-et nyomni versenyzõként!:) -igaz pinarelló?

Gyere el a Tour de Pelsora is, hátha meglesz a 10 óra alatt a kör!

Prohi

#52
Laszisz

Laszisz

    újonc

  • fórumtag
  • 4 hozzászólás

Még ez is lehetséges, csak akkor indulásnál szoljon, hogy rángatni akarja az istrángot és ne is próbáljunk egységet alkotni.


Úgy nekiindulni, hogy ne is próbáljunk egységet alkotni? Így is elég sok kritika volt, mert szétszakadt a sor. Egyébként gratulálok az 5:50 -hez, én sajnos még csak egy éve kerékpározom (igaz holnap leszek 42), és ez volt az elsõ Balaton körüli túrám, tehát a legjobb idõm is :-))

#53
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 hozzászólás
Az értelmes kritikával szemben nincs kifogásom. Sokan a résztvevõk közül nem tudják, tudhatják, hogy mi rendezõk mit miért úgy csinálunk, ahogy csináljuk. Amikor az ismereteik hiányából fakadóan fogalmaznak meg kritikát és erre válaszolunk, akkor fogadják el azt amit mondunk, nem vagyunk politikusok, hogy valamiféle "hatalomvágy" v más "magasabb cél" miatt ne a valós dolgokat mondjuk el.
Az is igaz, hogy ha olyan kritika, esetleg kérés fogalmazódik meg ami építõ jellegû -pl. kismaszat tegnapi kérdése - arra oda kell figyelnünk és amennyiben lehetséges, a résztvevõkért változtatnunk kell rajta.

Egyébként 2004-ben indult a Pelso-n a pcycle. Joga van kritikával élni -nekem meg jogom adott esetben 16.000,- Ft-os* nevezési díjat kérni és akkor megoldható a kérése!!!

*= ne vedd komolyan, az összeget (most még!!)

Prohi

#54
potty

potty

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 378 hozzászólás
Pinarello ala Erõs Csabi: Mint utóbb kiderült Te vagy az Csabi. Elõször is csak a pillanat heve kapott el, de ha legközelebb Keszthelyen járunk megmutatom a wct!
Ezzel le is zárnám a vitánkat ÉS megköszönném a segítséget, amit nyújtottál szombaton. Nagyon jól jött még egy segítõ ember aki kontrollálta a csapatot! Remélem Márkus volt feléd a Caddyvel másnap. :-)
Prohi: Pcycle nekünk is minden évben ír kritikát a forum elején, hogy ez most tt vagy verseny , mert tavaly is "leszakítós taktika volt". Egyenlõre annyit, hogy a mi rendezvényünkön nem találkoztam vele az utóbbi években, mint résztvevõ, úgyhogy nemtudom miért alkot róla kritikát! Egy forumban leírt élménybeszámoló azért még mindig csak az adott személy véleményét tükrözi, ebbõl nem lehet messzemenõ következtetéseket levonni.
Ferusz: A gatyód a Márkus Gabinál van. Számát megtalálod a honlapon. Vele konzultálj .
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást és a részvételt. A képekrõl egyenlõre nem tudok, de amint meglesznek szólók.

#55
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 hozzászólás
pcycle: Úgy látom megint nem olvastad el figyelmesen a kiírást, idézem "túrázónak minõsül az a résztvevõ, aki az élmezõnybõl lemarad és az orvosi kocsi vagy a mentõ elkerüli."

Szerintem világos megfogalmazás. Azt meg kérlek, hogy 30 éves sportmúltam, 17 éves kerékpáros múltam és 15 éves sportszervezõi gyakorlatommal én a rendezvény fõrendezõje eldönthessem majd, hogy ki az akit már elkerülhet a mentõ, mert saját erejébõl nem tud visszavergõdni az élmezõnyhöz. Ez volt a gyakorlat a II. és a III. Tour de Pelson is.

Nem mi találtuk ki a KRESZ szabályait és sajna nem mi engedélyezzük ill. nem engedélyezzük a különbözõ kerékpáros rendezvényeknek a fõúton való haladást -csak rendõri felvezetéssel, hanem a Zala és Veszprém Megyei Állami Közútkezelõ Kht. Ha továbbra is ezen lovagolsz, kérlek Te külön kérj engedélyt egyéni fõúton való haladásra ezen Kht.-któl! Ja, 2.500,- Ft az ügyintézés díja!

Amennyiben ezen szabályok -kiírás szerint- neked nem megfelelõek nem kell elindulni, ha elfogadod, akkor meg köteles vagy betartani ill. saját felelõsségedre haladhatsz a fõúton, és bizakodj abban, hogy a cirkáló rendõrök nem büntetnek meg v egy idióta autós -akit a többi "szabálytalanül" közlekedõ bringás felbosszantott- nem üt el.
Ez van! "Eszi, nem eszi, nem kap mást!"

Én szeretnék nyugodtan aludni és a be nem tartott szabályok miatt elszenvedhetõ károk, balesetek terhét nem fogom viselni! Te sem viselnéd.

Majd, ha egyszer 2-3000 fõ teker a Pelson, akkor már meg tudjuk engedni magunknak, hogy legyen legalább 10-20 motoros rendõr, azaz az utolsó 100 km-en 5-10 km-enként 1fõ.

Köszi!

Természetesen a "hadakozás" csak arról szól, hogy ha egy kérdésre szerintem kimerítõ választ ad valaki azt a kérdést nem hozzuk fel 15x. Én ezt minden alkalommal megtettem kezdek a makacságodba belefáradni. A többiek akik felvetették a témát az elmúlt évben, megértették elsõre -rosszabb esetben másodikra, a mit miért dolgot. Inkább az energiádat arra használd, hogy felkészülten gyere -ha jössz- és menj végig az élmezõnnyel!

Jó felkészülést!

Prohi (Prohászka Attila a Tour de Pelso fõrendezõje, Somogy M-i Kerékpáros Szöv. elnöke)

u.i.: Én tudom, hogy Te ki vagy, és Te is tudtad, h. én ki vagyok, hiszen tõlem kértél 2004-ben segítséget, nehogy lekésd a rajtot.

#56
pcycle

pcycle

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Proha: szerintem már nem hadakozunk (és akkoriban nem is csak én tettem kritikai észrevételt), amirõl szó volt az egy éve történt és a Tour de Pelsora vonatkozott, nem az itt tárgyalt más szervezésû TT-re. A fedõnév alatt én sem tudom ki van, de ha szervezõ vagy, érdekes módon oldottátok meg a problémát az ezévi TdP versenykiírásában: aki leszakad az élbolyról az TT-snek számít. És ha szökés van az egész boly annak fog számítani?

#57
pinarello

pinarello

    vendég

  • fórumtag
  • 35 hozzászólás
Még ez is lehetséges, csak akkor indulásnál szoljon, hogy rángatni akarja az istrángot és ne is próbáljunk egységet alkotni.

#58
Laszisz

Laszisz

    újonc

  • fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok,
kitûnõen szervezett, jó hangulatú túra volt, õszinte gratuláció a szervezõknek. Esetleg gondolt valaki arra, hogy aki elõrement szintén 3 -kor kelt, és idõre oda kellett érnie valahová este?

#59
Ferusz

Ferusz

    vendég

  • fórumtag
  • 19 hozzászólás
Ja, képeket mikor, hol lehet megnézni?:lick:

#60
Ferusz

Ferusz

    vendég

  • fórumtag
  • 19 hozzászólás
Szevasztok!

Elõször is a gatyának a gazdája én lennék...:)
Másrészt király volt a túra, nagyon élveztem és le a kalappal a szervezõk elõtt! Köszönöm! Szerencsénk volt az idõvel, a táj eszméletlenül szép volt, én eddig csak a Siófok és Tihany közötti részt láttam, szóval érdemes volt elmenni!!
Jövõre viszem a haverokat is!:beer:
Persze kritika is szükséges (na, csak egy kicsit!). Nekem kicsit soknak tünt a pihenõ, legalábbis a hosszuk. Mondjuk Badacsonyig oké, de utána már ugyis csak a "keménymag" megy tovább, nekik pedig talán kevesebb is elég lenne, szerintem. Amúgy az 1000 Ft semmiség ahhoz képest amennyi kaját kaptunk, na meg a póló és egyéb kiadások...
:clap:
A csapatnak is tiszteletem, jó volt a hangulat, sokfelõl érkeztünk és jót mulattunk! Ja és szép volt lányok!!
Jövõre ugyanott!!!!!!
És némi adat: 201,89 km
11 óra 20 perc tiszta menetidõ
17.8 km/h átlagsebesség
38.4 km/h max. sebesség

Ferusz