Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Balatonkör 2005

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
175 hozzászólás a témában

#161
cs_gabor

cs_gabor

    vendég

  • fórumtag
  • 10 hozzászólás
Hali!
Potty barátomnak igaza van. Kedves pcycle! Te melyik túráról beszélsz? Talán a B200-ról, ami egyébként az idén már nem is lessz?
NÁLUNK az a szokás, hogy a csoport elején egy vagy két szervezõ megy, és Õk diktálják a tempót, ami tapasztalat szerint olyan 23 körül van. Persze a sor végén is szervezõ megy, és nem hagyja elveszi az emberkéket. Szervezõk vannak még a boly közepé is, valamint a "bátrabbak" mennek elõre biztosítani az átkelési pontokat! És közben mindenki tartja a kapcsolatot mindenkivel... Persze rádión kereszetül. Így folyamatosan tudjuk, hogy mennyire van szétnyúlva a boly, jó-e a tempó, merre járnak a kísérõkocsik, ha kell, tudunk szólni a szervízkocsinak ha szükséges.
Az öccázforintot valószinûleg emelni fogjuk, eddigí számításaink szerint nyoccázra, max. ezerre. De ebben benne lesz az elsõ száz nevezõnek egy emblémás póló is!
Ja meg pidza is lesz, meg mikró... :)
Jó hódobálást, jó görgõzést!

#162
eric

eric

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Nem tudnátok ezt a témát befejezni h "ez egy verseny, nem ez egy tt...." stbstb. És visszatérhetnénk a topic címére például?

#163
tpresident

tpresident

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 898 hozzászólás
Pcycle:

Nem attól amatõr valaki, h nem tud gyorsabban menni X km/h-nál.

Butaság lenne olyan feltételeket szabni, h "ez itt most TT, ezért nem szabad 50km/h-nál gyorsabban menni,h együttmaradjon a boly"...ez butaság lenne.

Az élet minden területére igaz,h mindenkinek a kedvében járni nem lehet.

#164
Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Én tavaly egyedül kerültem meg a Balatont, de az ideibe szívesen benne lennék!!
Mármint ebben a light-os verzióban.
Ha nem ütközik maratonnal, szeretném felíratni magam.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

#165
potty

potty

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 378 hozzászólás
Pcycle!
Amirõl a többiek írnak az nem az, amirõl Te írsz! Ez nem verseny volt és nem is a hagyományos értelemben vett TT. A TT Almádiból indul és oda is érkezik, a Pelso meg verseny, csak lehet menni ttként is. Amirõl itt szó van az egy "családosoknak és bringásoknak szervezett lájtos Balatonkerülés".
Megsúghatom hogy a kaját piját ingyen kaptuk. Nagy köszönet érte a MARCI pékségnek és a SIÓ Rtnek. Az ötszáz pénz gyakorlatilag a benzinköltsége meg némi vigaszdíja volt a kísérõ autós emberkéknek.
Kérdés mit szólnátok ahhoz ha idén kicsit drágább (konkrétan még nem tom mennyi) lenne de minden körbetekerõ kapna polót? Lenne elõnevezés?

#166
pcycle

pcycle

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Fiúk, valamit nagyon nem akartok megérteni... De meg is látszik a magyar kerósszínvonalon! TT-rõl írtam, a végén ott van, a verseny más! Nagy csúsztatás a 15-20 km/h dolog is, mert nem errõl van szó, de azt ne mondja már nekem senki, hogy nem az van, hogy az elején mint õrült mennek (mintha 50-55 tempót bírnák), aztán szépen visszaállnak 36-42 km/h tempó környékére. ÉS az is általános TT-ken, versenyen mindegy: 1000 Ft-ért viz van meg valami zsíroskenyér, a tavalyi Balaton-kör TT akkor kivétel lehetett, mert a Pelso-n sem volt dínom-dánom.

#167
eric

eric

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
ggx-nél a pont, és pont. :) Én is ott voltam tavaly és csak megerõsíteni tudom az általa elmondottakat. Az 500ft kontra kapott kaja dolgot én sem értem igazán, de a lényeg h a szervezés színvonalának köszönhetõen ez is összejött.

Idén teljes körön indulok, ha nem lesz esõ. :)

#168
ggx

ggx

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
szerintem ez tök jól mûködött tavaly, volt kb 5-8 ember, akinek nagyon viszketett a talpa, és elõrevágtázott, mindenki más egy kellemesen tekerehetõ tempóban ment együtt, én spec élveztem, hogy volt idõm nézni mindenfelé a tájat, mert nagyon szép helyeken megy az út.

a másik pedig pcycle:
500Ft-ért mit kapsz? nem sokat...
ehhez képest én tavaly itt megettem kb 3 kispizzát, 5 banánt, ittam vagy 3 üditõt, és végig jött egy autó velünk ahol benn volt a cuccunk
nem is értem, ez hogy jött ki ebbõl a pénzbõl

#169
Csucsu

Csucsu

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
pcycle 1 kérdés? Neked volna kedved 15-20-al döcörögni kilométereken át, mert valaki nem bírja úgy mint te? Ha viszont valaki jobban bírja azt nem kéne hibáztatni, hogy a neki kényelmes tempóban megy, ami esetleg a te kondidhoz képest nagy tempó.

Ahány ember annyi edzettségi szint, én sem akarom tartani pl, Zergével a tempót (vagyis akarni akarom, csak nem bírom :D ), mert ami neki kényelmes, nekem biztosan nem az. Viszont 15-20-al sem szeretek döcögni.

#170
pcycle

pcycle

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Hát azért kevesen tudnak 40-es átlagot tekerni, ezért találták ki a bolyt. A másik, itt egyáltalán nem arról van szó, hogy azok a fene gyorslábúak hozzám alkalmazkodjanak. A lényeg az lenne, ha tt: menjünk együtt bolyban, ne pedig az, hogy néhány õrült azon dolgozzon szétszakítsa a bolyt, aztán meg kb. annyival mennek, mint a többiek. Végül is egy amatõr tt, de az amatõrség lényege is az lenne: szeretek kerékpározni, nem kell szétszaggatnom magam, nem pénzért tekerek, hanem egy jó tempóért közösen (nem 20-szal, de mondjuk nem is 57-tel). Persze itt is lenne több boly, de boly és nem egyesével, kettesével kínlódó kerósok. A pénzt ezért is fizetném! Aki meg azt mondja ennyiért ez jár, akkor mi az értelme? Ennyi pénzért sokkal több kaját tudok venni, mint amit adnak (kenyér + víz) és összeáll magától pár ember és mennek saját tempót. A verseny az más, ott nincs pardon...

#171
ggx

ggx

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
Én tavaly voltam, és nagyon szimpatikus volt a szervezés, egyedül az esõvel volt a gond...
nagyon tetszett, hogy ennyi kaját kaptunk, a pizza is nagyon finom volt.
Szerintem mi idén is ott leszünk!

#172
tpresident

tpresident

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 898 hozzászólás
Tény,h amit pcycle kívánt, sok pénzbõl valósítható meg.
Sokkal több ember, autó-motor, benzin költséget jelent...ez mind hatványozottan növeli a költségeket. A frissítõ állomások helye is korlátozva van...nem lehet akárhol az út mellett sátorozni(magán területek, önkormányzat területe-helypénz!!!)

Mi a verseny és mi nem verseny???

Az,hogy vversenyeznek az õ dolguk.
Neked ez azért probléma, mert nem tudsz/akarsz 40-es átlagot menni. Aki viszont jóval edzettebb nálad, annak a Te tempód nem okozna örömet.
Külömbségek vannak, az lenne a megoldás,h mindenki fogadja el,hogy hol a helye egy túra-versenyen. Aki versenyezni akar, menjen, aki meg nem, az maradjon a társaival le, álljanak össze, és túrázzanak egy jót.
Végülis nem várhatod, el, hogy a nálad gyorsabbak a Te tempódban biciklizzenek,hogy Te jól érezd magad egy 60fõs boly közepén pihenve.
Ha nem bírtok menni az elejével, maradjatok hátra álljatok össze és haladjatok együtt.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

#173
zsola_

zsola_

    vendég

  • fórumtag
  • 206 hozzászólás
Nemhiszem hogy 500 ft-ból komoly szervezést lehetne csinálni
Viszont a Pelso lehetne profibb
Tavaly nem május elején volt ?

#174
pcycle

pcycle

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Melyik rendezésûrõl van szó?, mert múlt évben kettõ is volt, és mindkettõ túrajellegû volt (meghirdetve) + a Pelso verseny is, TT is. Aztán az lett, hogy mindkettõ túra és verseny jellegû lett, aszerint ki mennyire bírta. Két javaslat: a biztonság és az irányítás javítása. Az érintett településeket jó lenne elõre tájékoztatni, mire számíthatnak, és az utat biztosítani (mert ugye a "kerékpárút" nem jön szóba komolyan??). Továbbá nem szombatra kellene tenni, mert akkor olyan forgalom van, mint hétköznap. A leágazásoknál legyen valaki, hogy minden eltévedési lehetõség ki legyen zárva. És a hátsó traktust sem sorsára hagyni, történjék velük aminek meg kell történnie, másodrangú kerósokként bánni velük. A frissítõállomások ne legyenek eldugva.
A másik: hiába van valami TT-nek hirdetve, ha a társaság egy része versenynek fogja fel, ilyenkor mi van?

#175
potty

potty

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 378 hozzászólás
Jut eszembe!

Ha valakit érdekel a balatonkor.fw.hu -n talál képeket és némi infót a tavalyi túráról!

#176
potty

potty

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 378 hozzászólás
Szevasztok!

Idén is lesz Balatonkör! Az idõpont elõreláthatólag ÁPRILIS 23 (szombat). Egyenlõre részletekkel nem tudok szolgálni, de ami biztos: idén is TÚRA jelegû lesz és nem verseny.
Arra szeretném kérni azokat, akik tavaly is voltak írjanak javaslatokat arra, miben kéne idén változtatnunk, mire figyeljünk jobban. Illetve kérek mindenkit, hogy ötleteiket osszák meg velünk!
Utolérhettek a szelespeter@citromail.hu emilen

És persze idén is mindenkit szeretettel várunk!

Jó tekerést!