Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Started by
isukim
, 2002. September 05. 11:55
Posted 2006. January 03. - 20:45

Posted 2006. January 03. - 20:37

Nekem whr-535 kerekeim vannak, de nem hiszem hogy még1x Shimanot vennék. Elsõ csapágynak olyan hangja van mintha ott is racsni lenne, küllõk nyúlnak mintha gumiból lennének (kiállva tekerésnél hozzáér a felni a fékhez), centrírozni lehetetlen. Egyetlen pozitívum, hogy szép:(.Viszont ha a wh-r560-as kereket nézzük, akkor az 150-200 grammal nehezebb, mint amit ti ajánlotok (kb. azonos árkategóriában). Ez pont 800 gramm (gyorszárak nélkül), és ha bike-components.de oldalról megrendelem még a szállítással együtt is ez lesz a legolcsóbb. 40000 pénz alatt fog megérkezni. Nehezebb, de cserébe biztosan ez lesz a legjobb shimano fékpofa + felni párosítás, hagyományos csapágyazás ha jól tudom (nálam ez pozitívum), nem gondolom, hogy a tartóssággal gondjaim lesznek, és utolsó sorban design szempontból verhetetlen.
Posted 2006. January 03. - 18:45

Én ugy tudom hogy az Oria nem egyenlõ a mannesmannal.
a Mannesmann holland csõszett,(nekem volt egy Nishiki mannesmann csöves nõi o.uti)
pl. Vitus francia
Oria..nem tom..
A mannesmann elegge ritka errefele bár ugy tudom nem volt sok felsõkategoriás csöve....
Magyarországon saynos a többseg Columbus buzi..csak az számit neki csõnek..nem veletlen az aprohirdetsekben is mindenhol hangsuyozák..
mondyuk náluk általában mindig van vázmaztica..a töbinnel meg nem mindig...
(ezt most az acel vázakra ertem, alukat , carbonokat nem ismerem)
a Mannesmann holland csõszett,(nekem volt egy Nishiki mannesmann csöves nõi o.uti)
pl. Vitus francia
Oria..nem tom..
A mannesmann elegge ritka errefele bár ugy tudom nem volt sok felsõkategoriás csöve....
Magyarországon saynos a többseg Columbus buzi..csak az számit neki csõnek..nem veletlen az aprohirdetsekben is mindenhol hangsuyozák..
mondyuk náluk általában mindig van vázmaztica..a töbinnel meg nem mindig...
(ezt most az acel vázakra ertem, alukat , carbonokat nem ismerem)
Posted 2006. January 03. - 18:23

Posted 2006. January 03. - 18:14

Reynolds, Dedacciai, Columbus, True Temper, Tange, Ishiwata, Vitus, Oria
Azt hiszem ezek az ismertebb nevek
Azt hiszem ezek az ismertebb nevek
The Official Rules of the Euro Cyclist-----------------The Rules > Velominati
Posted 2006. January 03. - 18:07

Tpresident már tartott elõadást a topicon belül a colombus csövekrõl,mint egy ilyenre épült Author tulajdonosa(ha minden igaz). Arról a másikról meg hát…
mindig tanul az ember.
Tulajdonképpen hányfajta „csõrõl” beszélhetünk?

Tulajdonképpen hányfajta „csõrõl” beszélhetünk?
Minél jobban nézel ki, annál többet látsz be.
Posted 2006. January 03. - 17:58

Szerintem azért a Columbus-ról elég sok mindent találhtó a neten, a Reynolds mellett azt hiszem ez a legismertebb. Az Oria-ról tényleg nincs túl sok info, én annyit találtam róla, hogy alacsonyabb kategóriájú olasz bringákhoz használták. De azt hiszem Francesko Moser is Oria vázas bringával döntötte meg az egyórás világcsúcsot.
The Official Rules of the Euro Cyclist-----------------The Rules > Velominati
Posted 2006. January 03. - 17:56

Posted 2006. January 03. - 13:03

hello,
csövekrõl szeretnék többet tudni, az oria és a columbus érdekel, nem találtam hasznos infot pl. az oria css mannesmann-ról a neten. létezik vmilyen összehasonlító táblázat a csövek tulajdonságairól? köszi
csövekrõl szeretnék többet tudni, az oria és a columbus érdekel, nem találtam hasznos infot pl. az oria css mannesmann-ról a neten. létezik vmilyen összehasonlító táblázat a csövek tulajdonságairól? köszi
Posted 2006. January 03. - 10:27

Természetesen nem lehet Sugino-t kapni nálunk, kicsi ez a piac... Itt általában Shimano, FSA és újabban Campa hajtómûvek vannak. Internetes boltoktól be lehet szerezni szuperkönnyû karbonokat is 400€ körüli árért.
A tömeg/érték/használhatóság viszonyt kell mérlegelni. A tömeg még magában nem minden, és egy szinttõl lejjebb nem érdemes menni. A keréknél pld. -- ahogy írtam-- az agy a 3., utolsó fontosságú a felni és küllõk után (+ a külsõ/belsõ gumi is a felnivel egyenértékû tényezõ).
A tömeg/érték/használhatóság viszonyt kell mérlegelni. A tömeg még magában nem minden, és egy szinttõl lejjebb nem érdemes menni. A keréknél pld. -- ahogy írtam-- az agy a 3., utolsó fontosságú a felni és küllõk után (+ a külsõ/belsõ gumi is a felnivel egyenértékû tényezõ).
Posted 2006. January 02. - 18:53

Posted 2006. January 02. - 17:43

bocs a nagyobbacska kepert az elöbb
de ezt nezeztek meg!!
2006-os Sugino o.uti haytomü
az árát nem tudom...lehet yobban megeri mint ultegra/dura ace
de ezt nezeztek meg!!
2006-os Sugino o.uti haytomü
az árát nem tudom...lehet yobban megeri mint ultegra/dura ace

Posted 2006. January 02. - 17:11

ez itt az

Posted 2006. January 02. - 15:06

nos 127,35g pontosan a suya (most lemertem, szoval rosszul emlekeztem)
hozzávalo gyári ofmega gyorszár plussz 80,70g
ára mitomén... 700Ft, használt. (csak ezt nem akartam forumon...)
de amugy semmi baya. csapágyazása nem a legyobb, porvedelem nincs megoldva anyira.
szoval látod nem ez az evszázad vetele. versenyzesre feleysd el. edzes/város
hozzávalo gyári ofmega gyorszár plussz 80,70g
ára mitomén... 700Ft, használt. (csak ezt nem akartam forumon...)
de amugy semmi baya. csapágyazása nem a legyobb, porvedelem nincs megoldva anyira.
szoval látod nem ez az evszázad vetele. versenyzesre feleysd el. edzes/város
Posted 2006. January 02. - 14:33

Mi ez az elsõ agy?Milyen tipus meg mifene?Meg mi az ára?A többiek értik ezt?Az ára annyi...
Engem érdekelhet is
mivel keréképítés elõtt vagyok.Na ide vele!

Posted 2006. January 02. - 13:54

te lüke neked már mondtam es azt mondtad nem kell...??
akkor most?
akkor most?

Posted 2006. January 02. - 13:49

Posted 2006. January 02. - 13:35

ha valakinek kell egy 105g-os elsõagy o.utiba szolyon.
Ofmega retro
persze gyorszár nelkül. 36 yukas.
csak azert mert 2 eve porosodik már nálam a kutyának sem kellett amikor hirdettem.
az ára nem tema annyi....
Ofmega retro

csak azert mert 2 eve porosodik már nálam a kutyának sem kellett amikor hirdettem.
az ára nem tema annyi....
Posted 2006. January 02. - 11:49

A Chorus agy 181 gramja annyit jelent, hogy gyorskioldóval együtt értendõ. Az agy maga tehát 120 g körül van, ami azért nem olyan veszélyes. A tengely felé haladva egyre kevésbé számít az alkatrészek súlya, így az agyaké a legelhanyagolhatóbb. Az American Classic most hírtelen nincs elõttem, de gondolom valami könnyû iparicsapágyas agyszettrõl van szó. Nos ebben szerintem nyolcadszor fogsz csapágyat cserélni (ha kapsz hozzá) akkor, amikor a Campa még vígan futogat.
Az Open pro szerintem nem az egyik legjobb itthon kapható felni, hanem a legjobb itthon kapható felni. Érdemes körülnézni, hogy 450 g alatt milyen alternatívák vannak még.
A WH-R550-nek hagyományos kónuszos agyai vannak, de érdemes a vásárlás után egybõl szétkapni és zsírozni, mert egyrészt nem viszik a gyári kenését túlzásra, másrészt szeretik a kelleténél kicsit szorosabbra állítani õket.
Az Open pro szerintem nem az egyik legjobb itthon kapható felni, hanem a legjobb itthon kapható felni. Érdemes körülnézni, hogy 450 g alatt milyen alternatívák vannak még.
A WH-R550-nek hagyományos kónuszos agyai vannak, de érdemes a vásárlás után egybõl szétkapni és zsírozni, mert egyrészt nem viszik a gyári kenését túlzásra, másrészt szeretik a kelleténél kicsit szorosabbra állítani õket.
nervex
Posted 2006. January 02. - 10:04

Viszont ha a wh-r560-as kereket nézzük, akkor az 150-200 grammal nehezebb, mint amit ti ajánlotok (kb. azonos árkategóriában). Ez pont 800 gramm (gyorszárak nélkül), és ha bike-components.de oldalról megrendelem még a szállítással együtt is ez lesz a legolcsóbb. 40000 pénz alatt fog megérkezni. Nehezebb, de cserébe biztosan ez lesz a legjobb shimano fékpofa + felni párosítás, hagyományos csapágyazás ha jól tudom (nálam ez pozitívum), nem gondolom, hogy a tartóssággal gondjaim lesznek, és utolsó sorban design szempontból verhetetlen.