Még szép hogy jó váz! De honnan szerzed be?, mert itteni boltok nem "tudnak" róla. ??? Az ára sem piskóta.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Indította
isukim
, 2002. szeptember 05. 11:55
Írta 2003. február 10. - 14:25

Írta 2003. február 10. - 13:32

Írta 2003. február 10. - 12:20

Szevasztok sporttársak!
Én is megrögzött outis vagyok és most készülök venni egy jobb bringát eddig is volt de nem olyan komoly gép egy régi Koga Miyate (nem tudom mond e ez valakinek valamit) de most akarok venni egy PRINCIPA bringeszt mi a véleményetek erõl a márkárol?
Én is megrögzött outis vagyok és most készülök venni egy jobb bringát eddig is volt de nem olyan komoly gép egy régi Koga Miyate (nem tudom mond e ez valakinek valamit) de most akarok venni egy PRINCIPA bringeszt mi a véleményetek erõl a márkárol?
Írta 2003. február 10. - 06:36

vBalu:Nemrég írtad, hogy nem szeretnél Shimano pedált. Megkérdezhetem, hogy miért?
Írta 2003. február 07. - 18:52

Írta 2003. február 07. - 10:41

Tudnék ajánlani egy jó oúti pedált: Performance pro road, ez nagyon könnyû, spd kompatibilis és jó az ára is (persze 20e körül átszámítva) csak van egy apró baja
: nem lehet nálunk kapni, aki be tudja szerezni szóljon!!

Írta 2003. február 06. - 23:31

Írta 2003. február 06. - 22:47

Shimanot nem szeretnék, de Lookon gondolkozom. Milyen tapasztalataitok vannak a Look pedálokkal kapcsolatban? Esetleg Wellgoval?
Írta 2003. február 06. - 22:11

Én személy szerint nem szívesen vennék használt cipõt ,se biciklist se simát. Higiéniai okokból se meg gusztusból se.
De ha mondjuk muszáj lenne... :
:-\
De ha mondjuk muszáj lenne... :

Írta 2003. február 06. - 19:30

Sziasztok!
3 nap alatt végre sikerült végigolvasni a topikot. Lenne nekem is egy kérdésem, de ez inkább a személyes véleményetekre alapul. Vennétek-e ti 4 hónapos használt cipõt?
3 nap alatt végre sikerült végigolvasni a topikot. Lenne nekem is egy kérdésem, de ez inkább a személyes véleményetekre alapul. Vennétek-e ti 4 hónapos használt cipõt?
Írta 2003. február 06. - 12:57

Most készülök megvenni életem elsõ outis pedálját! Büszke vagyok magamra! Na jó, félre a hülyeséggel: ajánlottak nekem egy hobbi outis által egy szezont húzott Ritchey Logic pro egyoldalas spd-t 9k ért. Meg vegyem?
Hát én passzolok, de szerintem a sima spd-nek (viszonylag kicsi a kontakt felület, bár az említett pedált nem ismerem egészen) outin max akkor van értelme ha esetlegesen az MTB-n is spd van és így 1 cipõvel megúsznád. de mivel ez az elsõ pedálod így ez nem szempont.
Ha én a helyedben lennék és csak outira akarom használni a cipõmet akkor inkább SPD-R, SPD-SL vagy Look-ban gondolkodnék.
Írta 2003. február 06. - 12:14

Sajnos a Richey pedálokat nem ismerem. Ha shinamoról lenne szó akkor szvsz nem.
Írta 2003. február 05. - 22:19

Nem tudják mekkora jóról maradnak le.

Nagyon igazad van!
----------------------------------
Most készülök megvenni életem elsõ outis pedálját! Büszke vagyok magamra! ;D Na jó, félre a hülyeséggel: ajánlottak nekem egy hobbi outis által egy szezont húzott Ritchey Logic pro egyoldalas spd-t 9k ért. Meg vegyem? Le lehet strapálni egy szezon alatt a cuccot? A tulaj szerint pöpec a dokkolás. A bolti ár 23k körül mozog! Mi a véleményetek?
Köszi!
vBalu
Írta 2003. február 05. - 11:31

Hát szvsz az elöbbi. :-\
Ha megnézed pl. a Békás kupát ,ott van kb. 200 induló ,mig egy jobb mtb versenyen ha jól tudom több ezer ember szokott indulni. Ráadásul ált. azoknak van oútija akik viszonylag komolyabban tekernek ,mig montija mindenféle embernek van.
Kezdve a komoly versenyszinten tekerõtõl a "lemegyek a közértbe" típusig.
(Nem tudják mekkora jóról maradnak le.
)
Ha megnézed pl. a Békás kupát ,ott van kb. 200 induló ,mig egy jobb mtb versenyen ha jól tudom több ezer ember szokott indulni. Ráadásul ált. azoknak van oútija akik viszonylag komolyabban tekernek ,mig montija mindenféle embernek van.
Kezdve a komoly versenyszinten tekerõtõl a "lemegyek a közértbe" típusig.
(Nem tudják mekkora jóról maradnak le.

Írta 2003. február 05. - 10:28

Egy új oúti-téma: mi a véleményetek a gyatra és esetleges oúti bicaj-, alkatrészellátásról? A mtb ellátás sokkal jobbnak tûnik, ennyivel kevesebben lennénk és kisebb fizetõképességgel, vagy a nagyker egyszerûen tesz ránk?

Írta 2003. február 04. - 16:31

Írta 2003. február 04. - 13:34

Ez az igazi ármenedzselés, úgy lesz drágább a dolog, hogy olcsóbb lett! ;DA vázhoz ha karbonvillát veszel (márpedig ehhez már "jár"), az megdobja min 40e-rel, de inkább 50-60e.
Írta 2003. február 03. - 19:11

A Merida árai idén sem változtak túlságosan:
MG 909: 109900
Road 904:46900
De lényeg változás tavalyhoz képest, hogy míg tavaly benne volt az árban (ha jól emlékszem) a karbon villa idén nincs.
Amint eladom a mostani outit és behajtom a tartozásokat emberektõl valószínüleg benevezek majd egyre.
MG 909: 109900
Road 904:46900
De lényeg változás tavalyhoz képest, hogy míg tavaly benne volt az árban (ha jól emlékszem) a karbon villa idén nincs.
Amint eladom a mostani outit és behajtom a tartozásokat emberektõl valószínüleg benevezek majd egyre.
Írta 2003. február 03. - 12:47

A merida vázak nekem is elég jónak tûnnek. De persze jó volna tapasztalat attól ,aki használ ilyet. Szóval akinek van ,ne fogja vissza magát.

Írta 2003. február 03. - 11:24

Sok a mítosz a különbözõ anyagokról, nem lehet egyértelmûen azt mondani, hogy ez vagy az merev, rugalmas stb. én pl. a karbonvillát nem érzem merevebbnek, mint az acélt, de szubjektivitás is van + a kerék minõsége, a külsõgumi mérete stb. Nem minden esetben éri meg karbonvillát venni: ami elérhetõ arú, az nem túl könnyû, egy nehéz acélvázhoz fölösleges, továbbá sérülékeny és "fáradékony", veszélyes lehet a törés miátt. Más: a vázakról: pl. a Merida oúti vázai meglepõen jók (magnéziumos) és könnyûek, az alap (903) "csak" 65e körül van, a csúcs(909) is "csak" 124e (volt tavaly) (1,3 kg körül), lehet hogy a Fondriest csúcsmodelljei jobbak, de nem ötször (kb-600e-1m között)! Valami német független teszten nagyon az elsõk között volt a Merida váz. (nem vagyok terjesztõ, sõt még nincs is nekem)