Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Hát a próbaút megvolt,és frankón müködik a Põzsó.Tartottam tõle ,hogy túl merev lesz az aluváz,de nem . A középcsapágy határozottan merevebb mint a colombus brain csöves acélváz volt, különösen ha kiállva kell sprintelni a közlekedési lámpánál. Épp annyit rugózik ,amennyit kell, az acélváz mintha túl csillapítatlan lett volna ehhez képest. Minden alkatrészt sikerült átpakolni,csak az elsõváltót ,és a nyeregcsövet kellett cserélnem, tehát a menettulajdonságok megváltozása agyértelmüen a vázra vezethetõ vissza. Tetszik az "aluérzés",a váz nem akar önálló életet élni, jól irányítható. Csak arra lennék kiváncsi miféle ötvözet az 5086-os alu?

Üdv:G.Pityu

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Emberek: Jön v.ki márc. 9-én a Békás Kupára??????

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Hát..., ha arra vársz Turbp Pityu, hogy kevesebb legyen a kátyú kies hazánkban, akkor ez a szuper váz lehet hogy nem lát oútat. Nálunk a kátyú soha nem lesz kevesebb, inkább több, a különbség csak az, hogy homorúból elõször domború, majd idõvel újra homorú kátyú lesz. A vázzal lehet, hogy jól jártál, mert azt hiszem ez a Peugeot topváza, csak kényes az ilyen könnyû aluváz, fõleg esésnél! (oldalirányú erõhatásra könnyen "reagál") Eleget panaszkodnak a Peug-ra, nekem is van ilyen alu vázam (persze jó masszív kb.2,1 kg) idáig bejött.

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
Hát,ahogy a meséidbõl rémlik:inkább a Veloco-t kéne nagy ivben elkerülni,ha garanciális terméken gondolkozik vki,s gyorsan,"fájdalommentsen" elintézik...
Hanem a Pözsõ-gyár tényleg rendes...

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
A 3.oldalon kissé morozusan nyilatkoztam a PEUGEOT-ról , a
repedt vázam miatt.Nos lassú víz partot mos,vagy PEUGEOT-t hoz, azaz majd 11(TIZENEGY) hónap elteltével megérkezett a csereváz! És nemis akármilyen, mivel olyan acélváz már nem volt raktáron mint az enyém, hát küldtek egy 1520gr-os alu sloping vázat ! Most már csak azt várom hogy kevesebb legyen a kátyu,aztán meglátom meddig bírja az alu.Erre a vázra 5 év garit vállaltak,annyit talán kibír.

Üdv:G.Pityu

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Azt én nem mondtam, hogy egy szetten belül nem lehet variálni! Sõt, akinek nincs sok pénze egyenesen ajánlott is. Bár a Campánál Daytonától felfele már 10 fogaskoszorú is van, (vagy már alatta is?), és ha ilyet veszel, akkor a váltóban, fékváltókarban, láncban be vagy határolva (nem tudom hogy mûködne 10 fogaskoszorúval 9-es, pláne 8-as váltó, ill vica versa).

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
A campát nem lehet keverni a shimanoval(mármint a váltást) a 98-99 utáni szetteken.
Nekem a 96-os Veleoce Fvkar elõl 1 RX-100-at, hátul egy 2001-es Sora váltót kezel...akadálytalanul.
A mai cuccokat tényleg nem lehet keverni.
De pcycle: A Campát a campával sem lehet????
Az OK, hogy 10 gangos Fvk-hoz nem jó a 8as sor+váltó, de a szettek kzött sincs átjárhatóság????

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Így igaz, tényleg nehézkesebb beszerezni. Az komplett szettek valóban jobbak, mint a Shimano szettek, de árban is!! A Daytonától (~105-Ultegra) minden cucc igen magas árfekvésû a hasonló szintûekhez képest. A probléma még az, hogy a szetteket nemigen lehet keverni: a fékváltó és a váltó meghatároz mindent a féken és a csapágyakon kívül.

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
Viszont úgy tudom ,hogy jóval nehezebb beszerezni, sokkal nehézkesebb az alkatrészellátás a campához.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Elég sok Campa cucc jobb, mint a shimano.
Pl. a fékváltókarok.
De van jópár alkatrész a campa szettekben, amit nem érdemes megvenni, más termékek is olyanolyan jók, lényegesen olcsóbban.
Pl. Fékek, hajtómûvek.
Bár a mai drágább szetteknek van 1 pozitví tulajdonságuk: hátul 10 sebesség van!!!
Én személy szerint jól megvagyok a 8gangos hátsó váltórendszerrel, de tény, h számít a 10 sebbeség.
A fékváltókarok tényleg nagyon jók, és személy szerint egy 96-as Veloce-t használok, garantáltan van benne 35-40000km, és még mindig éppen elfogadható a mûködése.
A most kapható Xenon mûködése kicsit más, mint az eddig megszokott, de 20.000 forintért nem várjon csodákkat az ember.
A mirage Fvk. még mûagyag(30.000ft), de a mûködése sokkal jobb és pontosabb, míg a Veloce(40000Ft) már fémbõl készült, mutatós darab, és csak a hosszú évek tudnak kifogni rajta. Évi 8-10000km melett is szerintem 3-4évet simán bír.
Összehasonlításképpen a vele azonos kategória a Shimano 105:
Fékváltókar: 54900 ft.
A hajtómûvek is jók, a régi darabok is merevek, és használt cuccokhoz viszonylag olcsón lehet hozzájutni, és olcsón lehet kapni hozzá tányérokat is.
A Single Speed gépemen egy 94-es Veloce van, azzal futárkodtam hóban, sárban, esõben, és semmi gond vele.
A fékek tekintetében viszont azonos súlyú, teljesítményû féket felel áron lehet magkapni.
kétforgáspontos Zoggie fék(360g/pár) 6500Ft magasságában ehet kapni, míg a vele 1 kategóriás Mirage szett fékjei jóval drágábbak. És mindkettõvel meg lehet állni.
Elsõ agyak tekintetében a Veloce-mirage agyak hihetetlen jó árban kaphatók(4000-2500 Ft.).

Összefoglalva az összes campa cucc akár régi(1995tõl) akár új, megbízható, kiforrott darab, de bizonyos alkatrészeket más gyártó azonos szinten sokkal jobb áron kínál.

Van valakinek más tapasztalata????

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás
Tud valaki valamilyen információval szolgálni a Campagnolo cuccokról? Mûködés, megbízhatóság meg ilyesmi...

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Tény, a LOOK-stoplit nem a Gerecse 50-re tervezték :-)))
Akinek többet kell mászkálni a bringás cipõben, megfontolandó az SPD.
Sokat itthon SPD-vel oútiznak. Az viszont nincs rájuk írva, hogy otthon várja 1 monti is...és nem akar 2 cipõre költeni.
De ha megnéztek 1 Tour-t v. Giro-t, a mezõny 90%-a LOOK-al megy...szerintem ez a mértékadó, bár néhány esetben nem minden jó a hétküznapi kerekesnek, mint az élversenyzõknek...vagy fordítva. Lásd Biopace.

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
Így van ! A Look stopliból 3 is elkopik amig az spd-bõl egy se.
Tehát ha sokat járkálsz benne a look nem túl ideális, ellenkezõ esetben viszont a nagyobb kontaktfelület tényleg elõnyös lehet.

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
A Look stopli mûanyag nem? Ha jársz benne gyorsan kopik... Vagy tévedek?
vBalu

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Nekem csak LOOK-ról van tapasztalatom:
Elõnyök:
Nagy kontaktfelület, könnyû belépés, betonkemény kötés.

ÁHtrányok: Nehézkes a járás a stopli miatt.

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
Én úgy emléxem,hogy régebben még saját maguk gyártottak...Javitsatok ki,ha tévedek...

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Mali magyar termék? Ugy mint a Schwinn-csepel? Mert annak csak a festése készül kishazánkban (információim szerint).

Nem zárkózom el teljesen a Shimano pedáloktól! Csak nekem ugy tûnik a simanónál jobban meg kell fizetni a nevet. Szettet is campagnolo-t épitek.

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
Mali,Patai-Szabó...
Ezek még közismertek voltak,ráadásul magyar termék..

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Láttam már egy-kettõt, de Principiaból még semmit. Egyébként mit is lehetne igazán elterjedt oúti váznak mondani (Peugeot kivéve) Mo-on, amikor nem tudom van-e komolyabb ezer oútis összesen?

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
mert a koga miyata olyan elterjedt hazánkban... ::) ;)