Csukákról nincs semmi tapasztalatotok, véleményetek?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Indította
isukim
, 2002. szeptember 05. 11:55
Írta 2003. március 24. - 23:58

Írta 2003. március 24. - 21:59

Sziasztok!!
ááááááááhhh gyerekek, erre a Magellan vázra ráindultam rendesen. SZuME: Nem akarsz egy kitünõ állapotú Schwinn Csepel alu országúti vázat venni 20e-ért? Képeket a http://neumanki.fw.hu-n láthatsz
Gyönyörû ez a Schwinn Csepel váz, de azért a Magellan az Magellan :'( olyat akarok brühühühü
ááááááááhhh gyerekek, erre a Magellan vázra ráindultam rendesen. SZuME: Nem akarsz egy kitünõ állapotú Schwinn Csepel alu országúti vázat venni 20e-ért? Képeket a http://neumanki.fw.hu-n láthatsz
Gyönyörû ez a Schwinn Csepel váz, de azért a Magellan az Magellan :'( olyat akarok brühühühü
Írta 2003. március 24. - 21:20

Írta 2003. március 24. - 20:31

Tul gizda, vagy nagyon vekony a falvastagsag, vagy mi?
Egy honap mulva lesz csak, azt mondtak.
Egy honap mulva lesz csak, azt mondtak.
Írta 2003. március 24. - 17:34

A váz alsó- és felsõcsöveinek a keresztmetszete...hogyismondjam... ???
Inkább menj el vmelyik Mali bemutatótermébe és tapizd meg...
Inkább menj el vmelyik Mali bemutatótermébe és tapizd meg...
Írta 2003. március 24. - 15:02

Írta 2003. március 24. - 14:58

Írta 2003. március 24. - 14:39

Írta 2003. március 24. - 13:14

SzuMe!
Engem érdekelnének RSX, vagy RS100-as 7-es fékváltókar, a kár csak jobbos is. Sora-t nem akarok venni, mert nem sok jót hallottam róla. A Tiagra meg már igencsak húzos. Sajnos boltokban egyáltalán nem láttam, pedig elé sok helyen kerestem.
Engem érdekelnének RSX, vagy RS100-as 7-es fékváltókar, a kár csak jobbos is. Sora-t nem akarok venni, mert nem sok jót hallottam róla. A Tiagra meg már igencsak húzos. Sajnos boltokban egyáltalán nem láttam, pedig elé sok helyen kerestem.
Írta 2003. március 24. - 11:33

Szerintetek a kompozit alkatreszek mennyire tartosak?
Konkretan fekvaltokarnal. Egy Xenon fekvaltokaron gondolkodom.
Mas:
Ha megsem Campa cuccokat veszek, akkor Shimanobol az RSX az milyen minoseg volt? Mert abbol most eleg olcson tudnek beszerezni sokmindent. A fekjeim mar olyanok es eleg jok. A tobbi cucc meg azert nincs, mert meg singlespeed-el jarok amig nem lesz penzem valtora, meg valtokarra.
SzuMe
Konkretan fekvaltokarnal. Egy Xenon fekvaltokaron gondolkodom.
Mas:
Ha megsem Campa cuccokat veszek, akkor Shimanobol az RSX az milyen minoseg volt? Mert abbol most eleg olcson tudnek beszerezni sokmindent. A fekjeim mar olyanok es eleg jok. A tobbi cucc meg azert nincs, mert meg singlespeed-el jarok amig nem lesz penzem valtora, meg valtokarra.
SzuMe
Írta 2003. március 24. - 09:45

hát szerintem a hét ekkora súly alatt /már megbocs/ nem sok. próbálj annyit fújni bele amennyit a külsõ enged aztán ha nagyon rázós akkor lehet vele játszani. egyébként sok függ a felnitõl is meg a fûzéstõl is/elsõsorban az elsõre gondolok/. nekem a városimon elõl 20-as conti van most kb. hattal járok bár én azért a pille súlyban indulok a 66 kilómmal. szal nyugi bírnia kell annak többet is.
ja igen 25x622.
a rossz út meg leginkább a felniket viseli meg. vedd meg és élvezd.
ja igen 25x622.
a rossz út meg leginkább a felniket viseli meg. vedd meg és élvezd.
Írta 2003. március 23. - 23:58

Korábbi kérdésre a fékpofák alatti kis szétálló fülekrõl...
Az valóban arra készült eredetileg, hogy a kereket versenyen, sürgõs csere esetén gyorsan lehessen cserélni, belevezesse a helyére, és ne akadjon fenn. (Ha siet az ember, kapkod, mert rohannak a mp-ek és a többiek, nem is olyan egyszerû). Akkoriban még sok-sok cm hely volt a villában a gumi és fék környékén. Eredetileg ezek akkorák voltak, hogy ellátták a feladatot, és bevezették a kereket a pofák közé. De aztán elcsökevényesedtek, és mégis megmaradtak. Már nem alkalmasak erre a megvezetõ feladatra, de még megvannak, mint emberben a farokcsont.
Szándékaim szerint tervezek venni a Maliéktól egy Campagnolo Xenonnal szerelt Mali vázara épült outit, de átdobót váltót lecseréltetm Veloce-ra. Ez olyan 160e körül lesz (asszem). Komoly kiadás, de ...
Csakhogy! Megéri egyáltalán outival menni??? Kibírják ezek a gépek a pocsék utakat?? Ki kell bumliznom a városból, és igyekszem nem a legkátyúsabb úton menni, vigyázok is a tragacsra, de lehet még nálunk outizni?
Véleményeket kérek.
OFF: sikerült módosítanom! yeeeeaaah!!!!
ON:
Milyen nyomásra kell felpumpálni a gumikat országútra (erre a pocsék ungarise aszfaltra), hogy ne üssön be?? Vittoria/Aramid/3D Compound (nem tudom még mi micsoda
) 25 x tán 220. Szép kék futófelület. Részemrõl 85 kg alig élõ súlyban. Mert 7 atmoszféránál is benyomódik elég rendesen, és ez már igen soknak tûnik. Vagy nem?
Köszi.
Az valóban arra készült eredetileg, hogy a kereket versenyen, sürgõs csere esetén gyorsan lehessen cserélni, belevezesse a helyére, és ne akadjon fenn. (Ha siet az ember, kapkod, mert rohannak a mp-ek és a többiek, nem is olyan egyszerû). Akkoriban még sok-sok cm hely volt a villában a gumi és fék környékén. Eredetileg ezek akkorák voltak, hogy ellátták a feladatot, és bevezették a kereket a pofák közé. De aztán elcsökevényesedtek, és mégis megmaradtak. Már nem alkalmasak erre a megvezetõ feladatra, de még megvannak, mint emberben a farokcsont.
Szándékaim szerint tervezek venni a Maliéktól egy Campagnolo Xenonnal szerelt Mali vázara épült outit, de átdobót váltót lecseréltetm Veloce-ra. Ez olyan 160e körül lesz (asszem). Komoly kiadás, de ...
Csakhogy! Megéri egyáltalán outival menni??? Kibírják ezek a gépek a pocsék utakat?? Ki kell bumliznom a városból, és igyekszem nem a legkátyúsabb úton menni, vigyázok is a tragacsra, de lehet még nálunk outizni?
Véleményeket kérek.
OFF: sikerült módosítanom! yeeeeaaah!!!!
ON:
Milyen nyomásra kell felpumpálni a gumikat országútra (erre a pocsék ungarise aszfaltra), hogy ne üssön be?? Vittoria/Aramid/3D Compound (nem tudom még mi micsoda

Köszi.
Írta 2003. március 23. - 22:02

Sajna nem tudok váz súlyokat.
:'(
Most láttam a Ridebike oldalán egy Diadora Trimex-et 13.900HUF -ért!!! Mi a véleményetek a csukáról? 70kg vagyok ha ez befolyásoló tényezõ. Az ára szimpi. Tudtok v.mi frankó olcsó csukát országútra? Versenyszinten azért nem nyomom, inkább kezdõvagyok, de lelkes

Most láttam a Ridebike oldalán egy Diadora Trimex-et 13.900HUF -ért!!! Mi a véleményetek a csukáról? 70kg vagyok ha ez befolyásoló tényezõ. Az ára szimpi. Tudtok v.mi frankó olcsó csukát országútra? Versenyszinten azért nem nyomom, inkább kezdõvagyok, de lelkes

Írta 2003. március 23. - 21:35

A www.speedmetal.hu oldalon ott van minden Magellan vaz sulya az arlistaban.
Írta 2003. március 23. - 21:29

Írta 2003. március 23. - 21:21

Tud valaki valami infot a Magellan Capella vazrol?
Csak annyit tudok, hogy 1640g az 58-as meret.
De meg azt sem tudom, hogy nez ki.
SzuMe
Csak annyit tudok, hogy 1640g az 58-as meret.
De meg azt sem tudom, hogy nez ki.
SzuMe
Írta 2003. március 22. - 21:59

Írta 2003. március 22. - 11:58

Ha campa rendszert akarsz, akkor campa agyat(hátsó), váltót, hajtómûvet(ebben nem vagyok biztos), átdobót és persze fékváltót kell venned. Csak igy tudnak szépen összedolgozni! A legolcsóbb szett a Xenon (volt is egy ilyen topik Sora vs. Xenon cimmel) Nagyrészt a komolyabb Veloce szettbõl lettek átemelve a darabok. Én annyi változtatást tennék, hogy a váltót és az átdobót (amik olyasmi mûanyagból vannak mint az Sram cuccok) Velocere cserélném. az már gyönyörû fém
A fékváltókar mindössze 19.900HUF!!! Igaz, hogy mûanyag, de a Bikkmakk tavaly jókat irt róla! A Mirage is jó szett, de tulajdonképpen ugyanaz mint a Xenon, csak szebb a felületkezelése, de mûanyag!
Ha gondolod dobok egy pár árat!
Váz? Mali-t 25 körül kapsz; a Schwinn komolyabb váza 30róka (egyszinû ezüstben szerintem nagyon frankó); Merida se olyan drága.

Ha gondolod dobok egy pár árat!
Váz? Mali-t 25 körül kapsz; a Schwinn komolyabb váza 30róka (egyszinû ezüstben szerintem nagyon frankó); Merida se olyan drága.
Írta 2003. március 22. - 10:19

Írta 2003. március 21. - 19:10

Szeretnek fekvaltokart es hozza valo valtokat venni. A kerdes az, hogy Campagnolo, vagy Shimano.
Kinek mi a velemenye.
SzuMe
Kinek mi a velemenye.
SzuMe