Ha kattog, tényleg lehet agy, de azt ne felejtsük el, hogy a váz marha jól vezeti a hangot és "máshonnan" is hallhatod, mint ahonnan származik.
Nekem is vagy két hétbe került, mire rájöttem, hogy a nyeregcsõ és/vagy a kcs recsegett.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Indította
isukim
, 2002. szeptember 05. 11:55
vendég_Charon_*
Írta 2003. április 01. - 11:32

Írta 2003. április 01. - 09:54

almos: ha a villától hallod és csak hajtás közben (és kattogó hang is van benne), valószínûleg agyas lesz! Nekem is volt ilyen, szét kell szedni az agyat, megnézni nem került-e bele valami, vagy nincs-e széttörve a csapágygolyó, ha nincs jobban meg kell zsírozni, mert gyárilag nagyon spórolnak vele. Arra nem is merek gondolni, hogy a villa van megrepedve... Esetleg még a középrész is kattoghat, ezt ilyenkor a zsírzás után be kell ragasztani, ezután nem fog (a legjobb márkájú is kattoghat).
Egyébként ezekkel a különbözõ szettekbõl szedett-vedett lespórolt gépekkel vigyázni kell, hiába olcsóbbak, utána rá fogsz költeni!! Nagyon a körmükre kell nézni a kerós kereskedõknek.
Egyébként ezekkel a különbözõ szettekbõl szedett-vedett lespórolt gépekkel vigyázni kell, hiába olcsóbbak, utána rá fogsz költeni!! Nagyon a körmükre kell nézni a kerós kereskedõknek.
Írta 2003. március 31. - 14:50

szia Szume!
ha nem hajtok vele, nincs semmi hangja a kerekparnak, akarhogy terhelem, probaltam mar
viszont a reztartalmu zsirt meg nem, jo otletet adtal, koszi
egyebkent inkabb a villatol hallom, mint a kozeprsztol, de ott mi okozhatna?
es tenyleg, sok sok percen keresztul porgettem 25 el, es nem jott elo, 33 korul pedig 10 masodpercenekent megszolalt..
erdekes
egyebkent farnko a geped, en is nezegettem a capellat a kiallitason, bar sajnos egy kicsit magasan volt...
talan jobb lett volna, ha en is epitettetem a kerekpart, csak annyira nem ertek hozza, talana majd 10 ev mulva
vagy a kov montit
ha nem hajtok vele, nincs semmi hangja a kerekparnak, akarhogy terhelem, probaltam mar
viszont a reztartalmu zsirt meg nem, jo otletet adtal, koszi
egyebkent inkabb a villatol hallom, mint a kozeprsztol, de ott mi okozhatna?
es tenyleg, sok sok percen keresztul porgettem 25 el, es nem jott elo, 33 korul pedig 10 masodpercenekent megszolalt..
erdekes
egyebkent farnko a geped, en is nezegettem a capellat a kiallitason, bar sajnos egy kicsit magasan volt...
talan jobb lett volna, ha en is epitettetem a kerekpart, csak annyira nem ertek hozza, talana majd 10 ev mulva
vagy a kov montit

Írta 2003. március 31. - 14:32

Ha allo helyzetben ranehezkedsz a kormanyra, hallod a hangot?
Vagy ha megprobalod a monoblokkot terhelni?
Egyebkent alu vazaknal szokott recsegni a monoblokk a vazban. Be kell csirozni, vannak reztartalmu zsirok, amik jobbak. A kormanycsapagy is csinalhatja, de nem szabadna sebessegfuggonek lenni egyiknek sem.
Ha ket kezzel fogod a kormanyt, akkor nagyobb suly jut a hajtomure is, foleg akkor, ha kicsit hosszab a stucni, mint kellene, mert ilyenkor ugy tehermentesited a karjaidat, hogy a labaddal tartod magad.
Vagy ha megprobalod a monoblokkot terhelni?
Egyebkent alu vazaknal szokott recsegni a monoblokk a vazban. Be kell csirozni, vannak reztartalmu zsirok, amik jobbak. A kormanycsapagy is csinalhatja, de nem szabadna sebessegfuggonek lenni egyiknek sem.
Ha ket kezzel fogod a kormanyt, akkor nagyobb suly jut a hajtomure is, foleg akkor, ha kicsit hosszab a stucni, mint kellene, mert ilyenkor ugy tehermentesited a karjaidat, hogy a labaddal tartod magad.
Írta 2003. március 31. - 14:21

sziasztok!
lenne egy kis kerdesem, valamire nem tudok rajonni a gepemmel kapcsolatban
nemreg vettem egy outi merida road 903 -at, sora agyakkal , tiagra hajtómuvel, de szerintem valami egyszeru kozepcsapaggyal, es ugye alu villaval
nem volt meg aluvazas gepem, (outim sem) ezert egy kicsit furcsa is meg, hogy erdekes hangja van neha, kicsit recseg, csattog, de mar szerintem egy kicsit sok is ez
arrol van szo, hogy kb 32- km/h tempotol jon ez elo, de csak akkor ha tekerek, illetve ha ket kezzel fogom a kormanyt, vagyis ha nagyobb suly van a kormanyon ill. a villan
egyebkent nem jelentkezik
de nem jovok ra, hogy mi recseg, a kozepresz, a villa, a kormanycsapagy, vagy az agy, nem tudom
estleg volt mar valakinek hasonlo prblemaja, vagy van valakinek otelte, hogy mi lehet ez?
elore is koszi barkinek a segitseget
lenne egy kis kerdesem, valamire nem tudok rajonni a gepemmel kapcsolatban
nemreg vettem egy outi merida road 903 -at, sora agyakkal , tiagra hajtómuvel, de szerintem valami egyszeru kozepcsapaggyal, es ugye alu villaval
nem volt meg aluvazas gepem, (outim sem) ezert egy kicsit furcsa is meg, hogy erdekes hangja van neha, kicsit recseg, csattog, de mar szerintem egy kicsit sok is ez
arrol van szo, hogy kb 32- km/h tempotol jon ez elo, de csak akkor ha tekerek, illetve ha ket kezzel fogom a kormanyt, vagyis ha nagyobb suly van a kormanyon ill. a villan
egyebkent nem jelentkezik
de nem jovok ra, hogy mi recseg, a kozepresz, a villa, a kormanycsapagy, vagy az agy, nem tudom
estleg volt mar valakinek hasonlo prblemaja, vagy van valakinek otelte, hogy mi lehet ez?
elore is koszi barkinek a segitseget
Írta 2003. március 31. - 11:39

Itt az uj gepem. Meg nincs teljesen kesz, mert nincs elso valto, meg csak egy fogaskerek van elol, de valahogy igy fog kinezni.

Írta 2003. március 31. - 10:55

A Truvatív pl. igen az alacsonyabb árkategóriában, hátránya a tömege (régebben még közel hasonló Suntour, Sakae stb). Létezik egy pár nagyobb márka (Coda, FSA, Campagnolo stb), de a szetted és pénztárcád meghatározza a dolgot, no meg a Shimanon kívül az ellátás kevés és esetleges. FSA-t és Campagnolo-t néha lehet látni, FSA carbon pl. kb. 530 gr. és 80e Ft körüli. :

Írta 2003. március 30. - 01:19

Milyen hajtomuvet erdemes hasznalni? Ha nem Shimano, akkor mi? Esetleg Truvativ?
Írta 2003. március 28. - 23:24

Írta 2003. március 28. - 23:17

Mar benne is van az 1"-os villa a 1,1/8-ados vazban. A Blue Cet-ben egy delelott megcsinaltak. Csepelen csinaltak valojaban, ahol egy perselyt csinaltak a kormanycsapagy mindket cseszejere, aztan azt raktak bele a vazba. Nem is latszi, hogy mikent van megcsinalva. Szep munka. Az benne a poen, hogy csak egy ezres volt a csapagyon kivul.
Írta 2003. március 27. - 22:20

Írta 2003. március 27. - 21:56

Köszi a segítséget, akkor marad inkább az új villa..
Esetleg villanyak csere? A meglévõ (karbon villa
acél nyakkal) is volt már hosszabítva (hegesztve).
Igen, akkor nekem is ilyen vázam van.
Nagyon megtetszett a kiállításon, tényleg
kár hogy 10 méter magasan volt fellógatva.
Így hogy a kezemben van még jobban tetszik
Esetleg villanyak csere? A meglévõ (karbon villa
acél nyakkal) is volt már hosszabítva (hegesztve).
Igen, akkor nekem is ilyen vázam van.
Nagyon megtetszett a kiállításon, tényleg
kár hogy 10 méter magasan volt fellógatva.
Így hogy a kezemben van még jobban tetszik

Írta 2003. március 27. - 21:40

Villanyakat vastagitani eleg maceras dolog. Ennel sokkal egyszerubb az, hogy alapmeretes csapagyat hasznalnak es a csapagy vazba rakando cseszeire raknak egy gyurut. Igy a csesze kulso merete normal meretu lesz. Azt berakod a vazba, aztan mehet bele az alapmeretes villa. En ma vittem el a Blue Cet-be. Vagy holnapra, vagy hetfore keszen lesz.
Ui.:Akkor mar kettonknek lesz ilyen vaza?
Ui.:Akkor mar kettonknek lesz ilyen vaza?
Írta 2003. március 27. - 21:35

Hi, hogy lehet betenni az alapméretes villát?Igy nem olyan nagy gond az alapmeretes villat belerakni egy persellyel.
Mi ez a persely dolog? Szûkítõ a fejcsõbe?
Csak mert nekem is ma jött meg ugyanez a vázam,
van 1 colos villám, de hogyan tegyem bele?
Azt nem lehet hogy a villanyakat "vastagítani"?
Mert 1,1/8-os csapágyam már van..
Írta 2003. március 27. - 12:38

Írta 2003. március 27. - 12:36

Buzz(nyák Buznyákovics
)
ez még csak ilyen kósza gondolat...
de azért majd legközelebb megpróbálom a vázacskádat
jut eszembe most jöttem meg egy Almádi-Felsõörs körbõl... azért délután is tekerünk ugyi?

ez még csak ilyen kósza gondolat...
de azért majd legközelebb megpróbálom a vázacskádat

jut eszembe most jöttem meg egy Almádi-Felsõörs körbõl... azért délután is tekerünk ugyi?

Írta 2003. március 27. - 10:57

Írta 2003. március 27. - 10:52

kösz a véleményeket-tanácsokat
azt hiszem az a megoldás, ha egy 58ast és egy 60as is kipróbálok lehetõleg egyforma méretû stucnival...
nõni már nem hiszem hogy fogok... kb beálltam így 21 évesen 8)
mondjuk nem is kéne (44,5es lábból már nem nagyon szeretnék feljebb menni... ::-X)
Az én scottom 58-as... de már letekertünk együtt pár 100 km-t együtt és nem kérted kölcsön bakker.....
Assetuttam, hogy outit akarsz....
Írta 2003. március 27. - 10:38

kösz a véleményeket-tanácsokat 
azt hiszem az a megoldás, ha egy 58ast és egy 60as is kipróbálok lehetõleg egyforma méretû stucnival...
mondjuk nem is kéne (44,5es lábból már nem nagyon szeretnék feljebb menni... :
:-X)

mondjuk nem is kéne (44,5es lábból már nem nagyon szeretnék feljebb menni... :

Írta 2003. március 27. - 10:38

Csak 1-szer megcsinálni és után (már ha nem vagy túl fitala és még nem nõsz) akkor után lehet igazodni és számolgatni