Milyen szettet erdemes hasznalni kezdokent Campagnolobol?
Shimano-Campa osszehasonlitasban melyik felel meg egy Sora, Tiagra szettnek?
SzuMe
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Indította
isukim
, 2002. szeptember 05. 11:55
Írta 2003. március 21. - 17:17

Írta 2003. március 21. - 11:50

Campa fix nem kompatibilis a simanóval! Most jött meg a biker's G. katalógus tele campa cuccokkal!!! Rulez! szerezz be gyet, a Bikemag hátsó lapjain van egy cetli, kivágod, beküldöd, vársz 2 hetet és megkapod! A mali a forgalmazó, gondolom nekik van minden raktáron. (Habár hallottam olyan rettenetes hireszteléseket, hogy csak teljes szettet adnak, meg hiányosak a készleteik... Ez igaz???)
Írta 2003. március 21. - 11:06

Szume! A Nagyváradtéren van egy biciklibolt a sarokban, sajnos a nevére nem emléxem, de a tulaj campa-mániás. Próbáld!
Üdv:G.Pityu
Írta 2003. március 20. - 18:04

Írta 2003. március 20. - 15:52

Budapesten melyik boltban lehet Campa cuccokat kapni?
Campa fogsor felmegy shimano agyra?
SzuMe
Campa fogsor felmegy shimano agyra?
SzuMe
vendég__*
Írta 2003. március 13. - 16:57

Köszi a Reagációkat, igy legalább el tudom magam tenni a "ranglétrán"-kerékpárilag! A vázcserén én is morfondíroztam, ha lesz itt az apróban valami normális vázikó, elgondolkodom rajta. Bár, cimborák mondották, hogy a középcsapágy méretekkel-menetekkel szokott a legtöbb probléma lenni-legalább is a montihoz képest/isis,octa, csapágyházszélesség, tengelyhossz slusssz.../ A bicót szolgálatba járásra /polgári/ vettem, tehát ebbõl adódóan anyagiak erõsen ledegradáltak voltak. Ha idõm engedi, inkább montizom, az viszi a lóvét,az országuti csak kilométergyûjtésre szolgál... Bár ha a postás télleg evés közben jön..bármi lehet.
Ezuton szeretném megkérni a jobbmódú országutisakat, hogy ne a máltai szeretetszolgálattal vetgyék fel a kapcsolatot, hanem velem.
Plussz ha jó 5letek vannak tarsolyban azt is szivesem veszem. végtére a fórum témája is ez..
köszi by savanyugab

köszi by savanyugab
Írta 2003. március 13. - 14:19

Hát, az ár/érték arány nem roszz, de nekem vannak aggályaim.
Szerintem 50-60 ezer forint alatti országúti kerékpárok nem alkalmasak komoly edzésre( havi 800-1000km vagy több).
Az ennél olcsóbb gépekkel nem biztonságos v. nem élvezetes az országúti kerékpározás.
Vagy nagyon le van amortizálva a gép, vagy annyira régi, öreg alkatrészekbõl épül fel, ami nem ad kompromisszum és problémamentes kerékpározást hosszú távon.
80.000 forint az a határ szerintem amiért már elfogadható minõségû használt országútihoz lehet hozzájutni.
Ebben jobb esetben benne van egy használt LOOK v. SPD pedál is.
Szerintem 50-60 ezer forint alatti országúti kerékpárok nem alkalmasak komoly edzésre( havi 800-1000km vagy több).
Az ennél olcsóbb gépekkel nem biztonságos v. nem élvezetes az országúti kerékpározás.
Vagy nagyon le van amortizálva a gép, vagy annyira régi, öreg alkatrészekbõl épül fel, ami nem ad kompromisszum és problémamentes kerékpározást hosszú távon.
80.000 forint az a határ szerintem amiért már elfogadható minõségû használt országútihoz lehet hozzájutni.
Ebben jobb esetben benne van egy használt LOOK v. SPD pedál is.
Írta 2003. március 13. - 14:12

Én is igy kezdtem,nyugi ,evés közben jön meg a postás! A S-C váz egy kicsit gyanus, de ha figyeled az aprót ,itt néha felbukkannak régi Bianchi, Peugeot stb vázak, lehet csereberélni,csak a méretre figyelj!
vendég__*
Írta 2003. március 10. - 17:22

Szasztok!
Én Montis vagyok, de most vettem egy un. országuti bícót -itt hirdettem, hogy kellene egy "kukás" de azért müködõ darab- s kiváncsi lennék arra, hogy nagyon átpaliztak -e? szal.: a bicó egy scwinn csepel, ha jól érzékeltem, wolber szegecselt felnikkel+gumikkal. Ja a kerekek 0 km-esek.fékkar 300exage, elsõ fék RX100, hátsó fék shimano 105. A hajtás 52/42 valami tajvani olcsóság, a váltást egy régi szerintem még gyári sachs buzgerátor végzi a kormány alatt, elõl egy sachs felejthetõ váltóval, hátul egy réégi shimano kazival.Bár, a váltókar nem pozicionált, ezért a hátsóváltó kicsit megszeppenve ücsörög: egyébként RSX, vagy mi. A lánc UG ez nem montis darab?? Ja, van még nyereg is selle marco, "dream". Amugy jól szuperál a verda,kicsit szoknom kell, de élvezet vele söpörni a montihoz képest az aszfalton. Rövidke kérdésem csak annyi: megérte-ez a dolog 25 papírért? kösz by ???
Én Montis vagyok, de most vettem egy un. országuti bícót -itt hirdettem, hogy kellene egy "kukás" de azért müködõ darab- s kiváncsi lennék arra, hogy nagyon átpaliztak -e? szal.: a bicó egy scwinn csepel, ha jól érzékeltem, wolber szegecselt felnikkel+gumikkal. Ja a kerekek 0 km-esek.fékkar 300exage, elsõ fék RX100, hátsó fék shimano 105. A hajtás 52/42 valami tajvani olcsóság, a váltást egy régi szerintem még gyári sachs buzgerátor végzi a kormány alatt, elõl egy sachs felejthetõ váltóval, hátul egy réégi shimano kazival.Bár, a váltókar nem pozicionált, ezért a hátsóváltó kicsit megszeppenve ücsörög: egyébként RSX, vagy mi. A lánc UG ez nem montis darab?? Ja, van még nyereg is selle marco, "dream". Amugy jól szuperál a verda,kicsit szoknom kell, de élvezet vele söpörni a montihoz képest az aszfalton. Rövidke kérdésem csak annyi: megérte-ez a dolog 25 papírért? kösz by ???
Írta 2003. március 08. - 21:30

Írta 2003. március 08. - 11:47

Akkor mondok jobbat:
Azért van a sorja, hogy ha éppen egy vad hegyi ösvényen küldöd az oútiddal, és pééen sáros a talaj, a gumi külsõ szélére tapadó 20cm-es sarat leborotválja...kb. 3cm-es re ! ! !
:-)))))))))))))))))))))))))))
Azért van a sorja, hogy ha éppen egy vad hegyi ösvényen küldöd az oútiddal, és pééen sáros a talaj, a gumi külsõ szélére tapadó 20cm-es sarat leborotválja...kb. 3cm-es re ! ! !
:-)))))))))))))))))))))))))))
Írta 2003. március 07. - 20:18

Öszitnén szólva én nem is igazán értem milyen "kinövésrõl" van szó ... ???
most szemrevételeztem biciklimet és semmi különöset nem találtam - vagy csak nekem nem tünt fel :-\ ,hogy bármi funkciója lenne :

Írta 2003. március 07. - 20:06

Eddig azt hittem csak én vagyok ilyen botcsinálta outis aki ezt nem tudja
;D
Tényleg miért van???

Tényleg miért van???
Írta 2003. március 07. - 16:08

tpresident: nem értem
hát igen talán ilyesmi lehet a magyarázat, hogy könnyeben betaláljon a kerék.
hát igen talán ilyesmi lehet a magyarázat, hogy könnyeben betaláljon a kerék.
Írta 2003. március 07. - 15:49

A sorja fehasználásának 1 primitív módja az a kis fülecske
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Írta 2003. március 07. - 15:22

Pedig en is a beteten levo kis fulekre gondoltam. Mas logikus magyarazatot nem latok ra.
Írta 2003. március 07. - 13:31

Szerintem a kérdés nem arra vonatkozott, amire Szume válaszolt. Nem a féktesten, hanem a fékgumin lévõ "kinövésre". Nem biztos, hogy komolyabb funkciója van. Valaki majdcsak megmondja...
Írta 2003. március 06. - 21:54

Írta 2003. március 06. - 21:20

gyerekek ma arra ébredtem, hogy bringázom már egy ideje de nem tudom hogy az országúti fékpofákon mi célt szolgál aza kis fülecske? megsúgná valaki?
Írta 2003. március 06. - 18:49

Ha jön v.ki Vas. a Békás kupára, nyomja ide, h. milyen bringáj lesz, hátha összefutunk 1 kis topic-Team-es sörözésre a tótfalui kocsmába?! :-))))
Én 1 Piros-sárga Bassoval leszek, tehénmintás bandázsal.
És 60-as átlagot megyek majd. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Én 1 Piros-sárga Bassoval leszek, tehénmintás bandázsal.
És 60-as átlagot megyek majd. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D