Szarintem nem drága. A legjob, ha beteszed a házimoziba a Papp Rita koncertet, és háttal állsz a TV-nek és a hangfalaknak. Ezzel azt szimulálod, hogy megpróbálsz elmenekülni, és ez rengeteg energiát és kitartást eredményez. Izlés szerint ki lehet próbálni Jimmy the Kinggel is.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Indította
isukim
, 2002. szeptember 05. 11:55
Írta 2002. december 19. - 09:30

Írta 2002. december 18. - 17:20

Miért unalmas? Bekapcsolod a házimozi rendszert persze csak Dolby hangzással!
vBalu 8)
vBalu 8)
Írta 2002. december 18. - 16:43

Írta 2002. december 18. - 04:07

Írta 2002. december 16. - 19:38

Thank's!
Majd leellenõrzõm, de most az edzést 1 idõre szünetelteni kell.
sok a HÓ !
Majd leellenõrzõm, de most az edzést 1 idõre szünetelteni kell.
sok a HÓ !
Írta 2002. december 16. - 14:10

Ha rettentöen fáj a hátad, mindig lecsúszol (elõre) a nyeregröl, mire haza érsz nem érzed, azt ami férfivá tesz => fix, nagyon hátra van tolva a nyerged
Sajna ez tapasztalat...
vBalu
Vagy nagyon hosszu a stucni.
SzuMe
Írta 2002. december 16. - 10:33

tpresident: a térdeden oldalról van egy bemélyedés, annak pont a pedáltengely fölé kell esnie, a hajtókar vízszintes állásánál, az elöl lévõ pedált tekintve. Nekem egy kicsit elõtte van, de ez így bejött.
Írta 2002. december 14. - 14:53

Ha rettentöen fáj a hátad, mindig lecsúszol (elõre) a nyeregröl, mire haza érsz nem érzed, azt ami férfivá tesz => fix, nagyon hátra van tolva a nyerged 
Sajna ez tapasztalat...
vBalu

Sajna ez tapasztalat...
vBalu
Írta 2002. december 13. - 22:23

a nyerged akkor van megfelelõ magasságban, ha ráülsz, a hajtókart lentre viszed, és párhuzamosra állítod a nyeregcsõvel. Ha igy sarokkal pont eléred a pedált akkor jó!
Írta 2002. december 12. - 14:54

ZED:
Mi az ideális nyeregbeállítás?
Hogy ellenõrizzem le, hogy "jó helyen" van a nyereg?
Mi az ideális nyeregbeállítás?
Hogy ellenõrizzem le, hogy "jó helyen" van a nyereg?
Írta 2002. december 12. - 11:12

Sziasztok!
Ha van itt országutis, aki tavasztól másokkal is szeretne cangázni, az légyszi nézzen be, az országutisok budapesten címü topicba, ami a megmozduláson belül van.
De ha csak egyszerûen nem a technikai hátterére vagy kiváncsi az országutizásnak, akkor is nézz be a topicba.
Ha érdekel a dolog, nézd meg a fent említett topicot, ott megnézheted mirõl is van szó, és ott részletesen le is irtam mi kell ahhoz, hogy te is tag legyél
Kevés országutis van, de népszerûsíteni kell a sportot, ugyhogy jöjjetek minnél többen jelentkezni.
Sziasztok!
Ha van itt országutis, aki tavasztól másokkal is szeretne cangázni, az légyszi nézzen be, az országutisok budapesten címü topicba, ami a megmozduláson belül van.
De ha csak egyszerûen nem a technikai hátterére vagy kiváncsi az országutizásnak, akkor is nézz be a topicba.
Ha érdekel a dolog, nézd meg a fent említett topicot, ott megnézheted mirõl is van szó, és ott részletesen le is irtam mi kell ahhoz, hogy te is tag legyél
Kevés országutis van, de népszerûsíteni kell a sportot, ugyhogy jöjjetek minnél többen jelentkezni.
Sziasztok!
Írta 2002. december 11. - 22:44

Részben. A vázmagasság/effektív felsôcsôhossz az 56-os, vagy 58-as méret környékén tényleg megegyezik, de innen felfelé és lefelé is minden 2 centis ülésvázcsôhossz változás kb 1 centis felsôcsôváltozást jelent. Tehát ha 58-as váznál 58-as felsôcsöved van, akkor 60-asnál 59cm és így tovább.
A kormány-ülés távolság változtatására nem nyereg csúsztatása jelent megoldást, csak a stucni/felsôcsôhossz kiválasztása. A nyereg csúsztatásával a lábad/pedáltengely pozíciót állíthatod be. Ha ettôl jelentôsen eltérsz, megfájdulhat a térded, sôt izületi sérülést is szerezhetsz.
A kormány-ülés távolság változtatására nem nyereg csúsztatása jelent megoldást, csak a stucni/felsôcsôhossz kiválasztása. A nyereg csúsztatásával a lábad/pedáltengely pozíciót állíthatod be. Ha ettôl jelentôsen eltérsz, megfájdulhat a térded, sôt izületi sérülést is szerezhetsz.
Írta 2002. december 10. - 19:18

Egyetértek pcyle!
Én pl. 185cm magas vagyok, és az 60cm-es vázhoz a 100mm-es(-17fok) stucni 1 picit hosszú, az ülés teljesen elõre van tolva.
az oúti vázak nyerevázcsöve és a felsõcsöve évtizedek óta változatlan arány 1:1. Ha jól tudom.
1 jó vázon ha 58as a fcsõ, akkor 58 a nyvcsõ is. +-1cm.
Jól mondom srácok?
Akinek rövid a karja, az kisebb vázat vesz, és hosszabb nyeregcsövet használ.
Akinek a lába rövidebb 1 kicsit, az szintén kisebb vázat vesz(hogy "leérjen a lába"), de beépít 1 jó hosszú stucnit(135mm -5fok), vagy/és hátratolja a nyerget.
Én pl. 185cm magas vagyok, és az 60cm-es vázhoz a 100mm-es(-17fok) stucni 1 picit hosszú, az ülés teljesen elõre van tolva.
az oúti vázak nyerevázcsöve és a felsõcsöve évtizedek óta változatlan arány 1:1. Ha jól tudom.
1 jó vázon ha 58as a fcsõ, akkor 58 a nyvcsõ is. +-1cm.
Jól mondom srácok?
Akinek rövid a karja, az kisebb vázat vesz, és hosszabb nyeregcsövet használ.
Akinek a lába rövidebb 1 kicsit, az szintén kisebb vázat vesz(hogy "leérjen a lába"), de beépít 1 jó hosszú stucnit(135mm -5fok), vagy/és hátratolja a nyerget.
Írta 2002. december 10. - 14:31

Egyáltalában nem kell minél nagyobb váz, mert nagyobb "súly" és nagyobb légellenállás! A táblázatok sem szentírás, ki kell próbálni, az egyedi testarányoktól is függ (hosszú-rövid végtagok). Aztán manapság a vázméretezés is más, mérik a nyeregcsõtartó végéig is. Az átlagos magasságúaknak (175-185) az 56-58 közötti jó általában. De a nyeregcsõvel, stucnival és nyereggel is sokat lehet variálni, így 185cm-es mehet akár 56-os vázzal is, ha neki úgy jó.
Írta 2002. december 09. - 18:41

Írta 2002. december 09. - 18:27

Hi!
2 kérdésem van:
1. Hogy tetszett a vasárnapi szuper nasütéses 0C fokos idõjárás?!
Jól fel kellett öltözni, a hideg ellen, de a friss levegõ, és a szikrázó napsütés mindenért kárpótolt!!!!
2. Ki mennyit edz 1 héten és azzal "mire viszi"???
Úgyértem, milyen-mekkora pozitív hatást érzékelt azután, hogy elkezdett edzeni.
Ill. ki hogyan edz, mit eszik-iszik közbe, merre teker...stb.
Kiváncsi lennék, hogy mik a tapasztalatok!!!!!
2 kérdésem van:
1. Hogy tetszett a vasárnapi szuper nasütéses 0C fokos idõjárás?!
Jól fel kellett öltözni, a hideg ellen, de a friss levegõ, és a szikrázó napsütés mindenért kárpótolt!!!!
2. Ki mennyit edz 1 héten és azzal "mire viszi"???
Úgyértem, milyen-mekkora pozitív hatást érzékelt azután, hogy elkezdett edzeni.
Ill. ki hogyan edz, mit eszik-iszik közbe, merre teker...stb.
Kiváncsi lennék, hogy mik a tapasztalatok!!!!!
Írta 2002. december 09. - 15:42

Írta 2002. december 09. - 15:34

Itt egy számolós link.
http://www.coloradoc...keFit/index.cfm
Ezzel nekem mérve és számolva 187 cm-hez 60-as vázméret jött ki.
http://www.coloradoc...keFit/index.cfm
Ezzel nekem mérve és számolva 187 cm-hez 60-as vázméret jött ki.
Írta 2002. december 09. - 15:25

Bocs nem akartam senkit félre informálni ,de valahol ezt olvastam :-[
Sorry
legközelebb leellenõrzöm mielött leírom :-\
/de én mástól is hallottam már valami hasonló számolási módot ??? /
Sorry
legközelebb leellenõrzöm mielött leírom :-\
/de én mástól is hallottam már valami hasonló számolási módot ??? /
vendég__*
Írta 2002. december 08. - 22:45