ma is volt egy kisebb kör
ma is jutott tekerés, ebéd előtti programként. a gyülekező esőfelhők miatt (és mert éhes is lettem a "lightos" reggeli utóhatástalansága miatt) viszonylag rövidre zártam, de egy újabb nyom felderítése azért belefért.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Tegnap a kecskeméti repülőnapon voltunk. Az odajutás valóban lassabb volt, mint reméltük (...és ha bizonyos okok miatt nem éreztem volna fontosnak, könnyen lehet, hogy én is hazaindultam volna még mielőtt beértünk a parkolóba), de a parkolóhely elfoglalása után már minden flottul ment. A műsor - szerintem - klassz volt, bár legközelebb egy a felszállóhelyhez közelebbi kivetítő előtt táborozunk majd le. Egészen elképesztő élmény volt élőben látni és hallani (!!!) a gépeket. A helikopáterek inkább "csak" a manővereikkel nyűgöztek le, amikről sosem gondoltam volna, hogy egyáltalán kivitelezhetőek, vagy amik egyáltalán eszembe jutottak volna, hogy "ki kellene vitelezni" őket... A "vadászrepcsik" a... szóval azokat látni kellett. Döbbenetes volt! A legmegdöbbentőbb a Typhoon volt, elképesztő élmény volt, libabőrös lettem tőle, még ha a leálló egyik hajtómű miatt le is kellett szállnia. Mint kiderült, ez vészhelyzetnek minősül, viszont úgy hozta le a pilóta, mintha minden rendben lenne. (ilyen, de nyilván nem ez) A magyar "srácok" is rohadtul ráérhetnek, ha ilyen trükkökön törik a fejüket. A záróakkord a törökök bemutatója volt, mérnöki precizitás és hihetetlen saját speaker, aki magyarul is "tud" (ja, hát volt 150 évük, ugye...) Még egy random video, csak úgy, de érdemes rákeresni (és legközelebb megjelenni)!
Mi kb öt perccel a vége előtt (igen, még a török bemutató alatt...) kezdtük meg erőink kivonását, így ügyesen elkerültük a tömeget. Hazafelé már nem volt különösebb gond, néhány lassulástól eltekintve nem volt probléma az M5-ön sem, szerencsére balesettel sem idióta száguldozók nem találkoztunk. Az index cikke alapján jók voltunk, bár tartok tőle, szokás szerint hozták a formájukat és a leghangosabb károgókat juttatták szóhoz. :/
Képek nem készültek, csak ez az egy, mint bizonyíték:
A rántott óriáspöffeteg az egyik kedvenc kajám! De megnőnek focilapbda méretűre, úgy gazdaságosabb. Egyszer-egyszer még a ház melletti szőlőben is sikerült találni
új 150es 35 gold ? taper, 44 offset, boost
erről (akár priviben is) dobsz egy linket vagy további infókat? köszi!
s ehető hal is van vagy csak hekk ?
étlap. egyelőre nem próbáltam mást, csak ez a fagyi volt ma.
A legközelebbi "érdemi" megálló a Hekk Terasz volt, amiről sokat nem tudok mondani azon túl, hogy a fagyijuk erős közepes, viszont a párom szerint (a pultnál) a kiszolgálás legalábbis véleményes. Mindegy, később, szezon végén talán adni kell nekik egy esélyt egy rendes beülős hal-evéssel is.
s ehető hal is van vagy csak hekk ?
déjbifor
a tábla tök friss ...és van párja is pár száz méterrel lejjebb
ja igen: ha valaki tud eladó, jó állapotú 27,5 RS Recon/Sector/etc Gold/RL szintű telót (tehát Silver csak kivételes esetben érdekel), 120-140mm körüli úttal, kérem, jelezze!
új 150es 35 gold ? taper, 44 offset, boost
Innen már nem volt technikai és egyéb probléma sem, a megszokott tempóban és kötelék-formációban haladtunk. Nagymaroson (most is) megálltunk a bringaparknál, mintha ez is fejlődött volna kicsit a legutóbbi óta. Itt nagyon jól szórakoztunk: a nagyobbik gyerek is végiggurult a túlsó végén lévő nagy ugratósoron és én is végigmentem (tehát nem ugráltam) rajta (többször mint ilyen vén fejjel illetv olna ). A Ronin nagyot nőtt a szememben. Legközelebb a skinny-n is végigmegyek! (Na jó, inkább nem...)
A kisebbik gyerek is meg akarta próbálni, de az indító tetején meggondolta magát. Nem baj, majd legközelebb! Nem félek tőle, hogy nem fog neki menni, a pálya többi része nagyon tetszett neki, sok-sok kört mentünk.
Itt a "parknál" találkoztunk először az ekkor még Zebegény irányába tekerő embé-vel.
Tetszik ez a pálya, remélem egyben marad sokáig, vigyáznak rá és nem fog szétcsúszni.
Mentünk tovább Vác felé, útközben újra találkoztunk embével. A legközelebbi "érdemi" megálló a Hekk Terasz volt, amiről sokat nem tudok mondani azon túl, hogy a fagyijuk erős közepes, viszont a párom szerint (a pultnál) a kiszolgálás legalábbis véleményes. Mindegy, később, szezon végén talán adni kell nekik egy esélyt egy rendes beülős hal-evéssel is.
Innen már Vác főtere volt a cél, a szokásos jutalom várt minket, most sem csalódtunk.
A főtér egészen változatos ingereket kínál az étkezés idejére az ízeken túl is. Ma a megszokott esküvő mellett volt két legénybúcsú és egy fura MaxIQ50 mutáns tömbök találkozója is. Utóbbi résztvevői még a mennyasszonyt is megtáncoltatták (egy arra járó másik "áldozattal" együtt) és megdicsérték a vőlegény ízlését. Kicsit hangosak voltak, de nem volt (nagyon) gázos. (Mondjuk a magukkal cipelt hűtőládák kiürülése után valszeg más lett kicsit a kép, de addigra mi már messze jártunk.)
Szóval így esett az idei túra. A szokásossal ellentétben nem gravel/homok túra volt, nem úsztuk meg az év viharát sem hazaérve (mivel nem is esett, pedig kezdem megszokni - aki egy esőistennel szokott tekerni, annak muszály! ), viszont szokás szerint klassz volt.
Kisherceg módosította - 2021. augusztus 14. - 20:39
Annual Family Grave Adentúra
A terv az volt, hogy vonattal Zebegényig, aztán vissza Vácig a Duna parton. Mivel a vonatot kétszer is sikerült lekésni, elsőre (Vácon) egy rögtönzött családlátogatásnak köszönhetően, másodjára (Verőcén) egy defektnek köszönhetően, így némi késéssel indult a dolog. Vagy mondjuk úgy, hogy a kalandozás a tervezettnél korábban kezdődött? A tervtől eltérve a Vác-->Verőce távot odafelé is letekertük. Verőce határában a különítmény fele gyanúsan nagy mértékben lemaradt, mint kiderült, egy defekt hátráltatta őket. A helyi kukaipari szaktalálkozó közönségének kritikus tekinteteinek kereszttüzében orvosoltam a problémát (a tartalék belső további tartalékolása miatt ragasztottam - ragasztás után, pumpálás közben a nejemet ilyen hüJeségekkel fárasztottam, hogy hm,még pár lökés és kész leszek...), majd robogtunk a vasúthoz.
Gyors csoportkép a lovakról ( a nagyobbik gyerek persze nem tolta oda a paciját... )
(...nagyjából most vált világossá, hogy nem csak a kisebbik lépett kategóriát/méretet, de a nagyobbiknak is nagyobb bicaj lesz szükséges.)
A verőcei állomás annyira menő, hogy saját könyvtára van! Át is böngésztük a kínálatot, mert időnk ekkor már volt rá...
...másrészt a peron a Naszályra panorámás! (Ezt ugye minden, azaz minden eladásra kínált ingatlan ugyanígy elmondhatja magáról a környéken. Van ahonnan a Visegrádi vár is látszik. Ugyan általában csak a kémény melletti kibújón keresztül, de akkor is! A panoráma, az panoráma! )
Zebegényben feltöltöttük tartalékainkat a szokásos (és idénre szépen átalakított) rétesezőnek köszönhetően. A szintén szokásos Calippo kimaradt, viszont kiderült, hogy egészen finom kávét is tudnak. Ezek után nekiindultunk.
Kisherceg módosította - 2021. augusztus 14. - 20:07
déjbifor
a tábla tök friss ...és van párja is pár száz méterrel lejjebb
ja igen: ha valaki tud eladó, jó állapotú 27,5 RS Recon/Sector/etc Gold/RL szintű telót (tehát Silver csak kivételes esetben érdekel), 120-140mm körüli úttal, kérem, jelezze!
Kisherceg módosította - 2021. augusztus 13. - 19:04
Hú, mennyit írtál azóta, én meg csak most tévedtem ide!
Persze, a legfainabb volt, talán az esőt leszámítva. Ezt ennél alaposabban nem tudom, csinálhattuk-e volna, már az elázást.
Tanulságaim: az esőkabát jó, de nem otthon, a szekrényben.
A villogó is jó, de nem az autó kesztyűtartójában (baszki, azóta is ott rohasztom őket, pedig a meleg sem tesz jót az akkuknak), és ha már odáig elvittem, nyugodtan gondolhattam volna arra, hogy bár napos időben indultunk, és nappal terveztünk visszaérni, egy alapos esőzés indokolttá teheti a használatukat az aszfalton.
És végre tekertem egy emberesebbet a Bakonyban, ami közel van hozzánk, de mégis alig ismerem.
mostanában elfoglaltabb voltam, mintsem posztolgatással töltsem az időt. viszont voltak tekerések, többé-kevésbé dokumentálva is. pl vasárnap Zolkow "Esőhozó" Zolival tekertünk a Bakony legbelebb belében* egy hatvanast, a végén alaposan elázva.... Mert ugye Zolit mindenhová, értitek MINDENHOVÁ kísérik a felhők és az eső. (Tisztára mint a Galaxis útikalauz egyik részében a teherautóvezető, akit mindenhová kísérnek a felhők. Ő persze ettől folyamatosan ideges, mert nyaralni sem tud menni napsütéses helyre.... Pedig nincs ebben semmi rejtély, egyszerűen - tudtán kívül - ő egy esőisten, akit szeretnek a felhők.)
túl sok képet nem készítettem, nagyon lefoglalt a végtelenített murvacsík... én nagyon élveztem, remélem, Zolinak is tetszett.
a "kötelező" Szent-kút látogatás
napkövek:
Pisztrángos tó (itt már gyanús volt, hogy ázás lesz...)
Odvaskő alatt a hídnál a bringám visszanéz, itt még úgy volt, hogy talán lesz Kőris-hegy is, de kb kétszáz méter után fordultunk is vissza, kevés aszfalt, majd a patakparti ösvényen riogattuk azt a pár turistát, akikkel sikerült összefutni...
Bakonybélben a buszforduló védelmében dekkoltunk vagy fél órát az élet értelmét és a megfelelő autó kiválasztásának kérdéseit boncolgatva, majd egy alkalmasnak látszó pillanatban elindultunk vissza a bázisra. kettő perccel később rákezdett minden addiginál komolyabban zuhogni. Zoli, szeretnek a felhők...
végül a mérleg:
ez alkalommal túlélte a középcsapágy, nem úgy, mint legutóbb.
* "a legbelebb belében" Ford Fairlane kalandjai, ugye megvan?
...és pár gondolat: az utóbbi pár évben figyelem, hogy egyre -másra veszik a "fődet" erre is, arra is. persze a vásárlást követően "naaagyon fontos", hogy ezt kerítéssel is jelezzék, magánterület, átjárás tilos, blablabla... értem én, sőt, meg is értem, én is elkedvetlenednék, ha időnként valaki átbiciklizni, átlovagolna, átgyalogolna, esetleg átmotorozna a földemen. (érdekes egyébként - és remélem, nem kiabálom el -, mintha a múlt évi kijárási korlátozásokkal egyidőben megjelent nagyszámú "természetjáró hobbimotoros", aka rendszám nélkül száguldozó k_cs_g_k érzékelhetően kevesebben lennének). a vicc (már ha nem lenne ez valahol végtelenül szomorú), hogy ezeken a szépen bekerített birtokokon szembetűnően sokszor, akár már 1-2 év után kifullad a lelkesedés és be is fejeződik a "gazdálkodás". a kerítés, a kapu és a lakat persze marad... a másik, még szomorúbb megfigyelés, hogy ezeket a telkeket sokszor kb szeméttelepnek/roncslerakónak használják a tulajok. (persze ők biztosan értékes kincsnek tartják a sok vackot és csak én nem látom a lényeget.... persze mindenki azt csinál amit akar - sajnos...)
de nem is akartam ennyit nyavajogni, mint egy morgós vén f_s_
...és örömmel jelentem, hogy a két hónapja megénekelt, alábbi útjavítás elkészült már pár hete
...amennyire borzasztóan nézett ki, király lett. (kép nem készült, de a lényeg, hogy feltöltötték és földdel borítva ledöngölték. jónak tűnik. )
Kisherceg módosította - 2021. augusztus 06. - 20:25