És az agy a baj (..), vagy csak nem fér össze a váz szellemisége a váltóval? Bármit is jelentsen ez..
jaja, az agybajom az oka. de a unit amúgy tényleg jobb egysebiként, nem is vettem észre, de hiányzott.
És az agy a baj (..), vagy csak nem fér össze a váz szellemisége a váltóval? Bármit is jelentsen ez..
jaja, az agybajom az oka. de a unit amúgy tényleg jobb egysebiként, nem is vettem észre, de hiányzott.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
ma csodás egysebizős idő volt, napsütés, kb 19 fok induláskor. micsoda szerencse, hogy a unit újra SS! ha megint váltót szándékoznék szerelni rá, szóljatok, hogy "nemkéne"!
mondjuk hogy mif_sz legyen a "csodás" 350 agyakkal, még ki kell találnom...
de a lényeg, hogy a tekerés jó volt, nagyon is!
tekerésztem és közben leszállítottam egy külsőt.
a nem_is_annyira_titkos trailt fejlesztő csapat a #kisnémeride_trails:
https://www.instagra...emeride_trails/
https://www.trailfor...ls/kisnemeride/
https://www.youtube....uVaxJRDUOXfEIog
újabb soksebességes egysebizés. kellemes volt, bár kicsit hűvösebb-szelesebb, mint ahogyan indulás előtt a teraszon állva felmértem...
itt mondjuk pont kellett a 34*34...
máshol viszont qurvajó volt a csendben gurulás! ...így most fel van adva a lecke, hogy menjen vissza a zajos de "stílusos" true egysebi kerekem, vagy csendben gurulgassak kevésbé elegánsan sok-sok hézagolóval...
...és találkoztam a tavaly megénekelt trail-építő srácokkal. nagyon komolyat haladtak, maxi reszpekt nekik!
....az viszont szomorúság, hogy a trail aljában nagyon csúnya "bozótírtást" végzett valaki/valakik. egy olyan helyen, ahol ez kb teljesen felesleges volt!!! shame on you!
ja igen, rövid "termékteszt": feltettem tavaly ezt az On-One OG kormányt. egyrészt nagyon kellemes, kényelmes, a vártnál lényegesen jobban irányítható vele a bicaj (némi megszokás persze kell...) ami pedig a leginkább feltűnő, hogy egész kellemesen csillapít, legalábbis az elődjéhez képest, ami egy durung Merida Expert CC (volt).
Kisherceg módosította - 2022. március 19. - 18:58
hátőőőő... jó ötlet volt ez a váltósítás.
kb a középső 3-4 lánckereket használtam ma egy "szabvány" körön, plusz még 1-2-t síkon. kb mindenhol kiállva másztam... asszem ez ráerősít arra a teóriámra, mely szerint ss-re máshogyan ideális beállítani a kontakt pontokat, illetve alapvetően jobb a kicsit hosszabb pilóta fülke. azé' jó volt!
...ja és persze ahol ez nem volt elég, ugyanúgy leugrottam és beletoltam...
hátőőőő... jó ötlet volt ez a váltósítás. kb a középső 3-4 láckereket használtam ma egy "szabvány" körön, plusz még 1-2-t síkon. kb mindenhol kiállva másztam... asszem ez ráerősít arra a teóriámra, mely szerint ss-re máshogyan ideális beállítani a kontakt pontokat, illetve alapvetően jobb a kicsit hosszabb pilóta fülke. azé' jó volt!
újabb TWD helyszín:
Kisherceg módosította - 2022. március 18. - 19:31
ma pedig felavattam a szép új kerekemet és a unit váltósítását. utóbbi tulajdonképpen kellemesnek ígérkezik, bár érdekes módon azért a "kiállva passzírozás" valahogy kijön belőlem, a unit már csak ilyen... viszont ezzel a DT 350 aggyal azért nem vagyok maradéktalanul elégedett, de bízom benne, hogy kialakul...
itt még szép tiszta, később jó poros lett. de inkább por, mint sár!
...most pedig tánc!
Kisherceg módosította - 2022. március 14. - 23:28
tegnap gyaloglás volt, családilag. 9,6km Felsőtold-> Kéz-kilátó-> Hollókő vára
bejött, amitől tartottam, qrva sokan voltak. a kifejezetten irritálóan baromi sokan. nem volt gond, senki nem hangoskodott, semmi ilyesmi, egyszerűen csak SOKAN voltak. alapvetően nem is szeretek ilyen hosszúhétvégén mászkálni frekventáltabb helyekre, de van, amikor nem mondhatsz nemet.
a vártól vissza a kilátóhoz a "Z" (vagy mi akart ez lenni?) jelzésen már jobb volt, egész kevesen jöttek szembe, sokkal inkább túra/séta jellege volt, nem váci utcai korzózás...
az "IFA megy a hegyen" c. szám ugye megvan? na, ez már nem megy sehova....
az ilyeneket meg azért bírom, mert olyan TWD hangulata van, szinte várom, hogy előkerüljön egy kóborló. ilyenkor szoktuk a kölykökkel egymást hüJíteni zombijárással meg hörgéssel.... tuti mindenki besz_rna, ha előkerülne egy igazi...
Kisherceg módosította - 2022. március 14. - 23:23
igyekeztem emelni a termelés szintjét. tegnapelőtt volt egy 33km, ez már azért bizakodással töltött el. az egyik kedvenc köröm épp belefért a napba. a tempó óvatos volt, de az elmúlt* télen elég keveset sikerült tekeregnem (viszont sok csoki fogyott...), így erre tudtam fogni az "átgondoltabb erőbeosztást". de a lényeg, hogy nagyon jól éreztem magam!
(*elmúlt? az utóbbi napokba majd minden reggel -8-12fok között jelzett a hőmérő... )
"Úgy nézett ki, ma nem lesz fotó,
csak egy rövid élménybeszámoló."
hah, micsoda rím! ha figyelsz a ritmusra, nagyon adja!
érdekes volt ma is, találkoztam és beszélgettem két motorossal (apa és lánya). mondtak pár újdonságot, érdekességet. ...és persze megint megfordult a fejemben, hogy talán nekem is kellene motorozni... a jobbik felem biztosan örülne neki...
aztán hazafelé nem bírtam ki, csak készült egy kép.
Kisherceg módosította - 2022. február 20. - 18:35
ma egy kicsit nehezen forgott a pedál, láncot is kellett volna pucolni-kenni, csak jól elfelejtettem indulás előtt... :/
Nem a ramblernek való terepen jártál, ahogy elnézem.
ma egy kicsit nehezen forgott a pedál, láncot is kellett volna pucolni-kenni, csak jól elfelejtettem indulás előtt... :/
Kisherceg módosította - 2022. február 16. - 19:05
nadeviszontjaigen, Rabbit múltkori szauruszos megjegyzése miatt beugrott, hogy hát ja, a bringáim egy része "kiérdemli" vagy "csak úgy" kapni szokott matricát.
ez első (amire emlékszem) a Trance volt:
a Cove-nak nem volt szükséges, hozott magával otthonról mondjuk hát igen, jobb is így, mert ez a bringa nagyon sokáig megvolt, különböző kiépítésekben, de valahogy nem sikerült egymásra hangolódni....
az Inbreden egy minimajom volt, a gyerektől kaptam (akkor még nem merte mondani, hogy ez illett hozzám. ma már gond nélkül mond ilyeneket khm
) képet nem találtam róla, sajnos.
a 2017-es Unit is kapott (nem érdemelte meg), végülis Sziamiaú illett hozzá (büdös dög...)
...és persze a 2015-ös Unit is kapott
a Roninnak még nincs. valszeg kapni fog, de még nem találtam hozzáillőt.
@Rabbit: ismételten köszi a "turistákat". már felszereltem őket, persze kipróbálni még nem volt érkezésem.
Azt hittem egy ilyesmi épült:
https://www.google.c...=u_ZPa6joV6YK0M
Ohh, én a hátsó fékkart szoktam lekötni a kazetta tisztogatásakor, hogy ne kezdjen el hátrafelé forogni a kerék. Ez a gumis megoldás sokkal jobb a zoknicsomózásnál!
Nem esett le, pedig már mutattál képet a vonaton, szállítás közben alkalmazva a módszert. Akkor is tetszett!
jaaa, nem rönkfúra, hanem claas xerion. a kisebbik gyerekkel lőttük a lidlben, ki akarta próbálni a technic legot.bejött neki.
ma megint klassz idő volt.
rönkfúró?
a rózsaszín gumidarab a rögzítőfék. vonaton jól jön.
Azt hittem egy ilyesmi épült:
https://www.google.c...=u_ZPa6joV6YK0M
Ohh, én a hátsó fékkart szoktam lekötni a kazetta tisztogatásakor, hogy ne kezdjen el hátrafelé forogni a kerék. Ez a gumis megoldás sokkal jobb a zoknicsomózásnál!
Nem esett le, pedig már mutattál képet a vonaton, szállítás közben alkalmazva a módszert. Akkor is tetszett!
Rabbit módosította - 2022. február 06. - 00:42