ha olvassa, aki elhagyta ezt a viseltes lófenyítő eszközt, akkor üzenem, hogy megtaláltam és szemmagasságba helyeztem...
azt, hogy hol, a ló biztonsága érdekében megtartom magamnak...
Kisherceg módosította - 2022. június 14. - 21:46
Kisherceg módosította - 2022. június 14. - 21:46
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
ma egy rövidebb, klasszik kör fért bele.
kb az első fél óra után az volt a kérdés, megázok-e (amit nagyon nem szerettem volna.)
végül nem áztam meg, hazaérkezés után is csak pár csepp esett.
Kisherceg módosította - 2022. június 13. - 20:26
Ehhez a tölgyhöz egy függőleges panoráma dukált volna.
a tegnapi defekt után kellett egy tesztkör, menni kellett. :-) hagyni kellett kicsit dolgozni a tejet a külsőben este-éjszaka, működött is. reggel kapott kb 100ml tejet (ráfért, meglepően kevés volt benne) és kész is. a tekerés jó volt, de helyenként akadt sár.
ja igen, a vicc, hogy ma az első külsőben volt egy tüske. mikor észrevettem kihúztam. a defektjavítás kb 15 másodperc volt, mehettem is tovább. jó ez a cucc.
a reggeli zivatarnak (viharnak?) bőven maradt nyoma délutánra...
...ez nem lett volna baj, a baj az volt, hogy az ikon kapott egy defektet, de a lötyi úgy döntött, nem fogja meg, inkább beborítja a bicajt.
itt még nem volt annyira gáz, mire hazaértem kb az összes dara a nyeregvázcsövön díszelgett.
Kisherceg módosította - 2022. június 01. - 20:36
.... az egyik szakasz olyan meredek volt, hogy pár pillanatig azt hittem, el fogok csúszni. a maxxis ardent race nagyon jó gumi (szerintem**), de ez a rész (meredek és laza is volt a felső réteg, az a motorgumi által fellazított fajta) kicsit már sok volt neki, meg-megcsusszant.
oké, így visszanézve látom, egy fontos dolgot kifelejtettem: az ardent race az első keréken van.
Nagymaroson megint megdöbbentően sokan voltak, natürlich... nadeviszont ez mi a fene? mobilgát? vagy a parton lakók közül senki sem akarta befizetni a panoráma-adót, ezért elvették tőlük? vagymi? már elnézést, de nagyon ocsmány, mint valami zombiapokalipszises filmben egy első védvonal.... falutáblától falutábláig... van, ahol konkrétan közvetlenül a kertek kerítése elé odatették ezt a borzalmat...
oké, szóval ez bizonyára az árvízvédelmi mobilgát próbaépítése.
Vác felé közeledve pár érdekes dolgot láttunk, pl a mai rally verseny (erről reggel véletlenül értesültem) résztvevőinek egy részét. esetükben a "láttuk" mellett elengedhetetlen a "hallottuk" használata is, nagyon hangosak. mondhatnánk, hogy ma a nyitott versenydoboktól zengett a Dunakanyar, de a "zengett" tévedés lenne, figyelembe véve azt a repedtfazék hangot, amit ezek az autók kiadtak magukból, nem sokkal a fájdalomküszöbb alatti hangerővel. persze azért jó volt ilyeneket élőben is látni/hallani, még ha csak összekötő szakasz is volt, ahol gurulgattak. király járgányok, na!!
Zebegénynél lementünk a partra kis lángos szimatot szívni, itt már kezdett érezhetően növekedni a népsűrűség.
...és egy újabb érdekesség, ami eddig nem tűnt fel, pedig párszor azért jártam már erre: "Bótai Ede Dunába zuhant magyar második világháborús pilota emlékműve Dömösnél."
Nagymaroson megint megdöbbentően sokan voltak, natürlich... nadeviszont ez mi a fene? mobilgát? vagy a parton lakók közül senki sem akarta befizetni a panoráma-adót, ezért elvették tőlük? vagymi? már elnézést, de nagyon ocsmány, mint valami zombiapokalipszises filmben egy első védvonal.... falutáblától falutábláig... van, ahol konkrétan közvetlenül a kertek kerítése elé odatették ezt a borzalmat...
óóó, igen, a mai tekerés egyik "fénypontja" volt, hogy a karácsony előtt behúzott pedálokat felavatta a kedves. meg van velük elégedve, elmondása szerint érezhetően jobbak, mint a filléres vackok amiket eddig használt.
...és igen, akik arra fogadtak, hogy a tekerés végül ugyanott ér véget, ahol (majdnem) mindig, nem tévedtek.
természetesen vigaszágon kedvezek az "úgyis posztol egy képet a bicajról is" tábor képviselőinek is.
nagyon megkedveltem a Ronint, azt kell mondjam. a Maxxis Rambler gumik sokat tettek az élményhez, lényegesen finomabban gurulnak, kényelmesebbek mint a gyári Conti volt. (a Kismaros-Nagymaros közti betonlapos bringaút tavaly szenvedés volt, most vidáman tudtam jönni rajta.) részemről ajánlott és persze köszi annak, akit illet miatta! elgondolkoztam hogy ha belsővel ilyen klassz, milyen lehet tubeless?
bicajút hangulatos, már amennyire egy aszfaltcsík hangulatos tud lenni...
egyébként tényleg klassz, ráadásul visszafelé majdnem végig hátszelünk volt, ami nekem a kedvemet javította, a nejnél és a kölyöknél pedig a morált. utóbbi csak Vác előtt kezdett nyavajogni, egyébként ügyesen végigtekerte.
ma 3/4-es részvételű családi tekerés volt (a gyerek nem ért rá - hiába, ha már tizenéves vagy...) tegnap mondta a szebbik-jobbik felem, hogy tekerne egyet. jólvanoké, mondtam, de nem voltam benne biztos, lesz-e belőle valami. aztán lett. deles indulással, mint minden rendes ember/család. az úvonal: vonattal Vácról Szobig, majd Ipolydamásdig tekerés, megszemléltük az épülő hidat. nagyon kúl lesz, mikor elkészül.
üvegtigris mindenhol van, ahol éppen nem várnád...
a látvánnyal betelve elindultunk visszafelé.
e toronyszobát még odafelé szpottoltam, visszajövet jobban néz ki, ahogy a bringautat szegélyező fák közül kimagaslik, de mivel végre elindultunk, nem akartam már megállni... ennek örömére több kép menet közben készült...
voltunk már erre párszor korábban, de mindig autóval, megállva-gyalogolva pedig nyilván szűkebb kört tudsz felderíteni. szóval ez most így jó volt. nagyon tetszik az Ipoly menti környék, el is gondolkoztam, nem kellene-e nyugdíjasként valahol itt meghúzni magam/magunk. meg főleg azon, hogy kenuzni is kellene végre, évek óta tervezem.
Kisherceg módosította - 2022. május 28. - 20:30
hát ma marhára elfáradtam... két kulacsot vittem, ki is ürült mindkettő, meleg volt... persze azért jó volt. találtam egy egynyomos ösvényt is, azt hiszem, annak a hosszú inter-village malaclopó/motoros transzdombság ösvénynek lehet a része, ami valahol a geo-torony előtt indul és a lőtéren túl is tart*. az egyik szakasz olyan meredek volt, hogy pár pillanatig azt hittem, el fogok csúszni. a maxxis ardent race nagyon jó gumi (szerintem**), de ez a rész (meredek és laza is volt a felső réteg, az a motorgumi által fellazított fajta) kicsit már sok volt neki, meg-megcsusszant.
* sosem eddig nem derítettem fel, bár blash-sal egyszer hosszasan tekertünk rajta, de csak a lőtérig jutottunk.
** vicces módon, pont ezen elmélkedtem előtte, hogy a tipik földutak és tiszta, döngölt erdei ösvények ahol mászkálok vele nagyon fekszenek neki. mikor feltettem, volt bennem egy kis félsz, hogy kevés lesz a minta, de bevált.
ez pedig zene. Billy Ocean, nemrég fedeztem fel. szerintem méltatlan módon kevéssé ismert/népszerű (vagy csak én nem tudtam róla, pedig becsszó igyekszem!)
ma is! juhúúú!
"healing"
ez pedig azért érdekes, mert egy eddig zsákutcának tűnő út itt csatlakozik vissza a "fősodorba", így egy klassz lejtőzés szépen beilleszthető a körbe anélkül, hogy vissza kelljen mászni.
ma csodálatos idő volt, napsütés, meleg (nem hőség! , kellemes szél is fújt, szóval minden adott volt hogy végre egysebizzek! az ss bicaj azért nagyon jó, mert (micsoda klisé) a váltósnál jóval közvetlenebb módon érzékeled a környezetet. főleg, ha merevvillával fűszerezed! ...a kevesebb mozgó alkatrész miatt a bicaj nagyon csendes, szinte csak szabadonfutó, esetleg a fék (BB7) zajonghat és persze a gumik surrogása. ez utóbbi nagyon lelkesítő tud lenni, érzed és hallod, ahogy harapja a port, a talajt! ...nyí.... ?? ...nyíí... ? ...nyí... áá, biztosan csak a hátsó fék egyik pofája ér a tárcsához, állítok rajta, máris jó lesz... mehetünk is! ...nyí... ...hm... picit még kell tekergetni! (ugye BB7) mehetünk is! ....nyí.... ...na még egy kattintás, máris jó lesz! ...nyí... bazzeg, már teljesen eltekergettem, még mindig?! hmpfff.... hm... talán az első? lehet? hm, egy katt csak a belső pofán! .... na? .... ...tikk... ??? ... ... ... ... ... ...tik... ?? .... ... ... ... ... ... ...tik... ...tik... ...b+... ...tik... ... ... ... .... ...tik... ... ... ... ...tik... dejó, hazaérve lehet a hajtást is tisztítani, kenni... csendes, mi? de már kész is a takarítás, szóval...
egyébként tök jó volt, gyakrabban kellene...
Az aszfaltot annyira én sem élvezem, de mit lehet tenni, ha pár objektumot csak így lehet elérni.. nomeg igyekszem azért váltogatni a tereppel. Én kábé ugyanannyira görnyedek mindkét biciklin, és erre a körre utólag ántam volna, ha a montival megyek. Kivéve az éppen csak tekerhető homokos részeket, amiből nem volt sok.
A tegnapi túrám közben járt a fejemben sok más mellett, hogy arra a körre ideálisabb nincs is a grévölbiciklinél. 15% minőségi aszfalt, 70% fosadék aszfalt, 15% földút. Az arányok tájékoztató jellegűek.
nemtom', ha egy tekerésben ilyen sok aszfaltos rész van, akkor inkább nem is megyek.
igazából én ezt az egész gravel dolgot még mindig nem vágom. ...vagy úgy pontosabb, hogy nem nekem való. a Ronint is arra használom, hogy a kölkökkel tekerészéskor ne hagyjanak le, meg családi (bringautak) túrához, vagyha csak egy órám van valami rövidre. ezekre tök jó, mert könnyen megy (viszonylag) tempósan, ha le kell térni egy-egy ösvényre, földútra, ott is el lehet vele menni (ebben a Rambler nagyon jó!), de hogy órákon keresztül görnyedjek rajta, meg rázassam magam....no way!
ma nincs kép, csak tekertem. nem sok, de az én koromban... ja, kb 85% terep