mai zene ide az elejére*
nahát, vééégre összeszedtem magam és az imbuszkulcsaimat, megjött egy liter Dzsó féle ekó tej is pár hete, így minden adott volt, hogy beszereljek egy két új pár fékbetétet sokat látott 45650B bicajomba. ezzel ügyesen összekötöttem a dugattyúk pucolását is. meg akkor már kapott új tárcsákat is (SM-RT76 - inflálódunk, ugye...) megdöbbentő, hogy a még csak 4,5 (négyésfél!) éve használt SM-RT81-ek milyen viseltesek csakhát... az új tárcsákat "véletlenül" 6 csavaros kivitelben vettem, mivel a hónapok óta büntiben lévő fenszí új kerekeimre ilyen való... számítottam rá, hogy előbb-utóbb kiduzzogom magam és adok új esélyt a sokak által dicsért gyártó termékeinek**. ha már megvettem hozzá a 36T napkereket, csak ki kellene próbálni. (velem van baj, hogy a ratchet star-ról mindig Rachel Starr jut eszembe? ) így rávettem magam a szerelgetésre. a külsők kaptak egy kevés plusz tejet (elől még volt egészséges mennyiség, hátra meg nem régen töltöttem, de ugye az eléggé szereti nyomni magából kifelé az oldalfalon keresztül), az új kerekekre minimális szentségeléssel, szépen fel is mentek. műhelypumpával, mint egy pro, ugye... alig locsoltam szét a tejet. fékpucolás, pofacsere, a lánckeréksorról is lerobbantottam a többéves dzsuvát, majd pikk-pakk összeraktam. ...és ha már kész, ki is kellett próbálni, ugyebár...
ez az emelkedő alja, ami a múltkor még lejtő volt, amin a Unittal sikerült a komfortzónán kívül kerülni. a teteje tényleg q_rva meredek, alig bírtam feltolni. ha a múltkor előre tudtam volna, mennyire lejt, valszeg nem indulok el lefelé. így viszont tudom, hogy le tudok jönni rajta.
ezzel szépen sikerült összekötni egy-két korábbról már félig-meddig ismert szakaszt, ami a folyton változó, bővülő köreimhez elengedhetetlen. érdekes, ahogy telik az idő, egyre közelebb kerülnek korábban távolinak érzékelt területek is.
nade a technika: jól vizsgázott, érezhetően merevebbek ezek a kerekek, ami elég szokatlan, lehet, engedek még kicsit a gumikból, bár eleve kisebb nyomással indultam el, mint eddig. a gumik (főleg a hátsó) érezhetően kényelmesebben gurul. ...és van egy meghatározhatatlan "minőségi" érzete a dolognak. a shimano XT-nél, ami eddig volt, hangosabb, de még épp nem zavaró a hangja sem. a fékek szerintem kb be is koptak nagyrészt, bár hiányolom, hogy ezekkel a tárcsákkal nem harap (még?) olyan hirtelen, mint a régivel. (betét maradt most is gyantás) mindenesetre a lejtőzés magabiztosabb, mint az előzővel. bár félni azzal se féltem (nagyon...)
hazafelé kicsit még haverkodtam ezzel a vicces küllemű, de bátor kiskrapekkal.
*jó, tudom, nem egy kifejezett filmtörténeti mérföldkő (max rajta egy légypiszok...) a Cool as ice, de kölyökként imádtam, nagyon kúlnak láttam. a zene pedig annyira kilencvenes évek, szinte ott vagyok megint, tizenévesen.
** igen, ezek azok a kerekek és agyak, amiknek szándékosan, babonából nem írom le a nevét és ugyanezért nem tértem ki arra a jelenségre sem.
Kisherceg módosította - 2022. június 18. - 22:25