voltam tegnap is, de nem volt valami jó, majdnem eltakáztam és általánosságban is bamba voltam nem tudtam igazán figyelni. így inkább hamar hazajöttem. viszont ma, ma végre volt nézi szél, alacsonyabb hőmérséklet és így jó volt, megint.
voltam tegnap is, de nem volt valami jó, majdnem eltakáztam és általánosságban is bamba voltam nem tudtam igazán figyelni. így inkább hamar hazajöttem. viszont ma, ma végre volt nézi szél, alacsonyabb hőmérséklet és így jó volt, megint.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
hm, ez a meleg nem tetszik, kellett pár nap, mire összeszedtem magam... :/
van egy kisebb kör, amit néha megcsinálok kétszer is, vagy éppen oda-vissza, amolyan old school xc-s pálya jelleggel. az egyik lejtő középén majdnem átmentem ezen a patkón. tekintve, hogy 4-5 szög áll(t) ki belőle, nem tűnik vonzó eshetőségnek. persze csak a visszakörben, mászás közben vettem észre, akkor került fel a bokorra is.
ma az a nagyszerű ötletem támadt, hogy megnézem a vácegresi melletti elhagyott légvédelmi bázist. az egykori "ojektum" manapság már egyáltalán nem titkos (volt valaha is az?), hiszem az osm-on is szerepel:
"szerencsére" az egykori bázist egy zárt sorompó zárja el a kíváncsiskodóktól, s mivel én meglehetősen szabálykövető vagyok, ennyi elég is volt, fordultam vissza.
mások nem ennyire adnak az ilyesmire, így a terület iránt érdeklődők számára könnyedén elérhető némi képanyag és egyéb infó pl ITT.
(mondjuk így a képeket elnézve sokat nem vesztettem azzal, hogy nem mentem beljebb...)
úgy indult, hogy ma csak egy órát, vagy kicsit többet megyek. aztán persze a duplája lett.
a végére a fejfájásom is elmúlt.
Kisherceg módosította - 2021. június 08. - 20:30
erre gondoltam, bár nem vagyok nagy fagyi rajongó, (s gugli azt mondja 4 éve jártam ott legutóbb, pedig nem tűnt annyinak
)
https://www.facebook...jozsicukraszdak
penny passz....olyik tereptárgy amin át szokik siklani a figyelmem, bár rémlik a bringaútnak jelölt utcák kanyarognak valami ilyen felé.
aszem arra a gondolsz, ami a penny kozeleben van, ettem ott parszor, de nem a legjobb fagyi, egyszer mar raveszem magam, s csinalok fagyit, s akkor legalabb tudom, hogy mi van benne.
erre gondoltam, bár nem vagyok nagy fagyi rajongó, (s gugli azt mondja 4 éve jártam ott legutóbb, pedig nem tűnt annyinak )
https://www.facebook...jozsicukraszdak
penny passz....olyik tereptárgy amin át szokik siklani a figyelmem, bár rémlik a bringaútnak jelölt utcák kanyarognak valami ilyen felé.
Bikertigger módosította - 2021. június 06. - 23:15
jobb mint a gödi ? (ott régi 2es mellett vácfelé menet bal oldaltira gondolok, régen lepukkant bódé,volt pár éve újult)
mai menet. úgy indult, hogy tekerek egy ss-kört az erdőben. itt már látszott, hogy sár van az erdőben, a lenti úton el sem tudtam volna menni.
amatőr útjavítás in progress...
rá kellett jönnöm, hogy a tegnap esti esőnek több nyoma maradt, mint gondoltam.
így nem pont arra mentem, amerre terveztem, volt egy kevés gyaloglás is (egyszerűbb, mint több kilo sarat takarítani a bicajról...)
"hoztam" a nejnek egy ilyet (persze csak a képen)
meg egy ilyet:
meg találtam még ilyet is:
az erdő melletti utakon nagyrészt száraz volt minden.
így is összejött kereken 33km. valahogy éreztem induláskor, hogy kelleni fog a víz. nem szoktam két kulacsot vinni, de most 2*0,75L vízzel indultam, majdnem az egész elfogyott. ...és persze nem tudtam megállni, hogy ne kanyarodjak a fagyizó felé. kép mondjuk nem készült, de pont olyan finom volt, mint tegnap.
ha már termék-teszt: még tavaly vettem a decathlonban egy "fényvédő" felsőt. (lehet, hogy nem pont ez az, kalenji, kb az ára is passzol) nyilván ez is valami focis vagy futó cucc, nem bringás, de a lényeg, hogy nagyon bejött. egyrészt nem égek barnulok le annyira mint korábban, másrészt egészen kellemesen szellőzik. ma kb 26-27 fok volt és nem éreztem, hogy melegem lenne benne. ..és persze olcsó is, így vettem még egyet.
Kisherceg módosította - 2021. június 06. - 21:22
jobb mint a gödi ? (ott régi 2es mellett vácfelé menet bal oldaltira gondolok, régen lepukkant bódé,volt pár éve újult)
a számok (igazából szerintem drága, viszont tényleg nagyon finom. inkább fizetek ezért a kis adagért ennyit, mint a tekegolyónyi vackokért...)
ma még kisebb kör volt, viszont két lány is jött velem, szóval a tempó azért rendben volt...
a célterület:
a jutalom:
(pisztácia és sós karamell)
a számok (igazából szerintem drága, viszont tényleg nagyon finom. inkább fizetek ezért a kis adagért ennyit, mint a tekegolyónyi vackokért...)
persze a csodanacimban voltam... (egy negatívum nem ugrott be a múltkori pár sor megfogalmazásakor: kicsit tapad a nyereghez, főleg ehhez a test-wtb-hez. fura, mert a másik, nem-test silveradohoz nem ragad (annyira)
)
Kisherceg módosította - 2021. június 05. - 17:24
ma is sikerült tekerni
bemelegítő emelkedő az alvó ss-izmok felébresztéséhez. persze bele kellett tolni... :/ lehet, be kellett volna ugorjon, hogy meglegyen az alapritmus:
kicsit arréb letakarítottam az útról az okosabbak által odaszórt tüskés ágakat...
mivel ez már a néhányadik tekerés a csodás aldis (lidlis?) gatyómban, írok pár gondolatot róla: nyilván nem bringás nacinak tervezték, de én eleve nem hordok olyat, szóval... szóval ez egy háromésfélezer forintos (melós/barkácsolós) rövidnaci, sok zsebbel (Kisvakond érdeklődve figyel), sok műszállal és vastag anyaggal. 20 fok felett kicsit már meleg (főleg, hogy egy futónacit hordok alatta...), de ha van némi menetszél, akkor már nem probléma. cserébe egészen gyorsan szárad, a sok műszálnak is vannak előnyei. ...és a minta! már ezért megérte! egyébként tényleg korrekt, ha valaki nem szereti ha
pedo balettművésznek komoly sportembernek nézik, akár ezzel is álcázhatja.
a végére olyan jókedvem kerekedett, hogy elkezdtem fütyörészni. fura, ilyenkor mindig ugyanaz a dal kerül elő. ki érti ezt?
ó, az amatőr útjavítóktól ments meg minket!
...és persze a traktoroktól!
ügyesen "kikomponáltam" a sok horgászt a képből.
itt meg a gazzal benőtt vasúti talpfa-halmot:
tetszik ez a bicaj, azt hiszem, csak egy-két finomítás lesz, semmi komolyabb.
Ez csak elmélet a részemről, de azt tudom elképzelni, hogy valami igazi 33-as CX sárkülső működne a dagonyában, az átvág rajta, és ha nem gyűjt össze annyit, hogy telitömje a villákat, akkor nyerő lehet.