Tegnap a kecskeméti repülőnapon voltunk. Az odajutás valóban lassabb volt, mint reméltük (...és ha bizonyos okok miatt nem éreztem volna fontosnak, könnyen lehet, hogy én is hazaindultam volna még mielőtt beértünk a parkolóba), de a parkolóhely elfoglalása után már minden flottul ment. A műsor - szerintem - klassz volt, bár legközelebb egy a felszállóhelyhez közelebbi kivetítő előtt táborozunk majd le. Egészen elképesztő élmény volt élőben látni és hallani (!!!) a gépeket. A helikopáterek inkább "csak" a manővereikkel nyűgöztek le, amikről sosem gondoltam volna, hogy egyáltalán kivitelezhetőek, vagy amik egyáltalán eszembe jutottak volna, hogy "ki kellene vitelezni" őket... A "vadászrepcsik" a... szóval azokat látni kellett. Döbbenetes volt! A legmegdöbbentőbb a Typhoon volt, elképesztő élmény volt, libabőrös lettem tőle, még ha a leálló egyik hajtómű miatt le is kellett szállnia. Mint kiderült, ez vészhelyzetnek minősül, viszont úgy hozta le a pilóta, mintha minden rendben lenne. (ilyen, de nyilván nem ez) A magyar "srácok" is rohadtul ráérhetnek, ha ilyen trükkökön törik a fejüket.
A záróakkord a törökök bemutatója volt, mérnöki precizitás és hihetetlen saját speaker, aki magyarul is "tud" (ja, hát volt 150 évük, ugye...
) Még egy random video, csak úgy, de érdemes rákeresni (és legközelebb megjelenni)!
Mi kb öt perccel a vége előtt (igen, még a török bemutató alatt...) kezdtük meg erőink kivonását, így ügyesen elkerültük a tömeget. Hazafelé már nem volt különösebb gond, néhány lassulástól eltekintve nem volt probléma az M5-ön sem, szerencsére balesettel sem idióta száguldozók nem találkoztunk. Az index cikke alapján jók voltunk, bár tartok tőle, szokás szerint hozták a formájukat és a leghangosabb károgókat juttatták szóhoz. :/
Képek nem készültek, csak ez az egy, mint bizonyíték: