Innen már nem volt technikai és egyéb probléma sem, a megszokott tempóban és kötelék-formációban haladtunk. Nagymaroson (most is) megálltunk a bringaparknál, mintha ez is fejlődött volna kicsit a legutóbbi óta. Itt nagyon jól szórakoztunk: a nagyobbik gyerek is végiggurult a túlsó végén lévő nagy ugratósoron és én is végigmentem (tehát nem ugráltam) rajta (többször mint ilyen vén fejjel illetv olna ). A Ronin nagyot nőtt a szememben. Legközelebb a skinny-n is végigmegyek! (Na jó, inkább nem...)
A kisebbik gyerek is meg akarta próbálni, de az indító tetején meggondolta magát. Nem baj, majd legközelebb! Nem félek tőle, hogy nem fog neki menni, a pálya többi része nagyon tetszett neki, sok-sok kört mentünk.
Itt a "parknál" találkoztunk először az ekkor még Zebegény irányába tekerő embé-vel.
Tetszik ez a pálya, remélem egyben marad sokáig, vigyáznak rá és nem fog szétcsúszni.
Mentünk tovább Vác felé, útközben újra találkoztunk embével. A legközelebbi "érdemi" megálló a Hekk Terasz volt, amiről sokat nem tudok mondani azon túl, hogy a fagyijuk erős közepes, viszont a párom szerint (a pultnál) a kiszolgálás legalábbis véleményes. Mindegy, később, szezon végén talán adni kell nekik egy esélyt egy rendes beülős hal-evéssel is.
Innen már Vác főtere volt a cél, a szokásos jutalom várt minket, most sem csalódtunk.
A főtér egészen változatos ingereket kínál az étkezés idejére az ízeken túl is. Ma a megszokott esküvő mellett volt két legénybúcsú és egy fura MaxIQ50 mutáns tömbök találkozója is. Utóbbi résztvevői még a mennyasszonyt is megtáncoltatták (egy arra járó másik "áldozattal" együtt) és megdicsérték a vőlegény ízlését. Kicsit hangosak voltak, de nem volt (nagyon) gázos. (Mondjuk a magukkal cipelt hűtőládák kiürülése után valszeg más lett kicsit a kép, de addigra mi már messze jártunk.)
Szóval így esett az idei túra. A szokásossal ellentétben nem gravel/homok túra volt, nem úsztuk meg az év viharát sem hazaérve (mivel nem is esett, pedig kezdem megszokni - aki egy esőistennel szokott tekerni, annak muszály! ), viszont szokás szerint klassz volt.
Kisherceg módosította - 2021. augusztus 14. - 20:39