Jelentkezz be Regisztrálj
Vác körüliek ide!
Írta 2021. augusztus 15. - 10:08
- Kisherceg kedveli ezt
Írta 2021. augusztus 14. - 21:20
új 150es 35 gold ? taper, 44 offset, boost
erről (akár priviben is) dobsz egy linket vagy további infókat? köszi!
s ehető hal is van vagy csak hekk ?
étlap. egyelőre nem próbáltam mást, csak ez a fagyi volt ma.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2021. augusztus 14. - 21:08
A legközelebbi "érdemi" megálló a Hekk Terasz volt, amiről sokat nem tudok mondani azon túl, hogy a fagyijuk erős közepes, viszont a párom szerint (a pultnál) a kiszolgálás legalábbis véleményes. Mindegy, később, szezon végén talán adni kell nekik egy esélyt egy rendes beülős hal-evéssel is.
s ehető hal is van vagy csak hekk ?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2021. augusztus 14. - 21:06
déjbifor
a tábla tök friss ...és van párja is pár száz méterrel lejjebb
ja igen: ha valaki tud eladó, jó állapotú 27,5 RS Recon/Sector/etc Gold/RL szintű telót (tehát Silver csak kivételes esetben érdekel), 120-140mm körüli úttal, kérem, jelezze!
új 150es 35 gold ? taper, 44 offset, boost
Írta 2021. augusztus 14. - 20:38
Innen már nem volt technikai és egyéb probléma sem, a megszokott tempóban és kötelék-formációban haladtunk. Nagymaroson (most is) megálltunk a bringaparknál, mintha ez is fejlődött volna kicsit a legutóbbi óta. Itt nagyon jól szórakoztunk: a nagyobbik gyerek is végiggurult a túlsó végén lévő nagy ugratósoron és én is végigmentem (tehát nem ugráltam) rajta (többször mint ilyen vén fejjel illetv olna ). A Ronin nagyot nőtt a szememben. Legközelebb a skinny-n is végigmegyek! (Na jó, inkább nem...)
A kisebbik gyerek is meg akarta próbálni, de az indító tetején meggondolta magát. Nem baj, majd legközelebb! Nem félek tőle, hogy nem fog neki menni, a pálya többi része nagyon tetszett neki, sok-sok kört mentünk.
Itt a "parknál" találkoztunk először az ekkor még Zebegény irányába tekerő embé-vel.
Tetszik ez a pálya, remélem egyben marad sokáig, vigyáznak rá és nem fog szétcsúszni.
Mentünk tovább Vác felé, útközben újra találkoztunk embével. A legközelebbi "érdemi" megálló a Hekk Terasz volt, amiről sokat nem tudok mondani azon túl, hogy a fagyijuk erős közepes, viszont a párom szerint (a pultnál) a kiszolgálás legalábbis véleményes. Mindegy, később, szezon végén talán adni kell nekik egy esélyt egy rendes beülős hal-evéssel is.
Innen már Vác főtere volt a cél, a szokásos jutalom várt minket, most sem csalódtunk.
A főtér egészen változatos ingereket kínál az étkezés idejére az ízeken túl is. Ma a megszokott esküvő mellett volt két legénybúcsú és egy fura MaxIQ50 mutáns tömbök találkozója is. Utóbbi résztvevői még a mennyasszonyt is megtáncoltatták (egy arra járó másik "áldozattal" együtt) és megdicsérték a vőlegény ízlését. Kicsit hangosak voltak, de nem volt (nagyon) gázos. (Mondjuk a magukkal cipelt hűtőládák kiürülése után valszeg más lett kicsit a kép, de addigra mi már messze jártunk.)
Szóval így esett az idei túra. A szokásossal ellentétben nem gravel/homok túra volt, nem úsztuk meg az év viharát sem hazaérve (mivel nem is esett, pedig kezdem megszokni - aki egy esőistennel szokott tekerni, annak muszály! ), viszont szokás szerint klassz volt.
Kisherceg módosította - 2021. augusztus 14. - 20:39
- ZolkoW kedveli ezt
Írta 2021. augusztus 14. - 20:06
Annual Family Grave Adentúra
A terv az volt, hogy vonattal Zebegényig, aztán vissza Vácig a Duna parton. Mivel a vonatot kétszer is sikerült lekésni, elsőre (Vácon) egy rögtönzött családlátogatásnak köszönhetően, másodjára (Verőcén) egy defektnek köszönhetően, így némi késéssel indult a dolog. Vagy mondjuk úgy, hogy a kalandozás a tervezettnél korábban kezdődött? A tervtől eltérve a Vác-->Verőce távot odafelé is letekertük. Verőce határában a különítmény fele gyanúsan nagy mértékben lemaradt, mint kiderült, egy defekt hátráltatta őket. A helyi kukaipari szaktalálkozó közönségének kritikus tekinteteinek kereszttüzében orvosoltam a problémát (a tartalék belső további tartalékolása miatt ragasztottam - ragasztás után, pumpálás közben a nejemet ilyen hüJeségekkel fárasztottam, hogy hm,még pár lökés és kész leszek...), majd robogtunk a vasúthoz.
Gyors csoportkép a lovakról ( a nagyobbik gyerek persze nem tolta oda a paciját... )
(...nagyjából most vált világossá, hogy nem csak a kisebbik lépett kategóriát/méretet, de a nagyobbiknak is nagyobb bicaj lesz szükséges.)
A verőcei állomás annyira menő, hogy saját könyvtára van! Át is böngésztük a kínálatot, mert időnk ekkor már volt rá...
...másrészt a peron a Naszályra panorámás! (Ezt ugye minden, azaz minden eladásra kínált ingatlan ugyanígy elmondhatja magáról a környéken. Van ahonnan a Visegrádi vár is látszik. Ugyan általában csak a kémény melletti kibújón keresztül, de akkor is! A panoráma, az panoráma! )
Zebegényben feltöltöttük tartalékainkat a szokásos (és idénre szépen átalakított) rétesezőnek köszönhetően. A szintén szokásos Calippo kimaradt, viszont kiderült, hogy egészen finom kávét is tudnak. Ezek után nekiindultunk.
Kisherceg módosította - 2021. augusztus 14. - 20:07
- ZolkoW kedveli ezt
Írta 2021. augusztus 13. - 19:02
déjbifor
a tábla tök friss ...és van párja is pár száz méterrel lejjebb
ja igen: ha valaki tud eladó, jó állapotú 27,5 RS Recon/Sector/etc Gold/RL szintű telót (tehát Silver csak kivételes esetben érdekel), 120-140mm körüli úttal, kérem, jelezze!
Kisherceg módosította - 2021. augusztus 13. - 19:04
- Bikertigger kedveli ezt
Írta 2021. augusztus 10. - 11:50
Hú, mennyit írtál azóta, én meg csak most tévedtem ide!
Persze, a legfainabb volt, talán az esőt leszámítva. Ezt ennél alaposabban nem tudom, csinálhattuk-e volna, már az elázást.
Tanulságaim: az esőkabát jó, de nem otthon, a szekrényben.
A villogó is jó, de nem az autó kesztyűtartójában (baszki, azóta is ott rohasztom őket, pedig a meleg sem tesz jót az akkuknak), és ha már odáig elvittem, nyugodtan gondolhattam volna arra, hogy bár napos időben indultunk, és nappal terveztünk visszaérni, egy alapos esőzés indokolttá teheti a használatukat az aszfalton.
És végre tekertem egy emberesebbet a Bakonyban, ami közel van hozzánk, de mégis alig ismerem.
mostanában elfoglaltabb voltam, mintsem posztolgatással töltsem az időt. viszont voltak tekerések, többé-kevésbé dokumentálva is. pl vasárnap Zolkow "Esőhozó" Zolival tekertünk a Bakony legbelebb belében* egy hatvanast, a végén alaposan elázva.... Mert ugye Zolit mindenhová, értitek MINDENHOVÁ kísérik a felhők és az eső. (Tisztára mint a Galaxis útikalauz egyik részében a teherautóvezető, akit mindenhová kísérnek a felhők. Ő persze ettől folyamatosan ideges, mert nyaralni sem tud menni napsütéses helyre.... Pedig nincs ebben semmi rejtély, egyszerűen - tudtán kívül - ő egy esőisten, akit szeretnek a felhők.)
túl sok képet nem készítettem, nagyon lefoglalt a végtelenített murvacsík... én nagyon élveztem, remélem, Zolinak is tetszett.
a "kötelező" Szent-kút látogatás
napkövek:
Pisztrángos tó (itt már gyanús volt, hogy ázás lesz...)
Odvaskő alatt a hídnál a bringám visszanéz, itt még úgy volt, hogy talán lesz Kőris-hegy is, de kb kétszáz méter után fordultunk is vissza, kevés aszfalt, majd a patakparti ösvényen riogattuk azt a pár turistát, akikkel sikerült összefutni...
Bakonybélben a buszforduló védelmében dekkoltunk vagy fél órát az élet értelmét és a megfelelő autó kiválasztásának kérdéseit boncolgatva, majd egy alkalmasnak látszó pillanatban elindultunk vissza a bázisra. kettő perccel később rákezdett minden addiginál komolyabban zuhogni. Zoli, szeretnek a felhők...
végül a mérleg:
ez alkalommal túlélte a középcsapágy, nem úgy, mint legutóbb.
* "a legbelebb belében" Ford Fairlane kalandjai, ugye megvan?
Írta 2021. augusztus 06. - 20:24
...és pár gondolat: az utóbbi pár évben figyelem, hogy egyre -másra veszik a "fődet" erre is, arra is. persze a vásárlást követően "naaagyon fontos", hogy ezt kerítéssel is jelezzék, magánterület, átjárás tilos, blablabla... értem én, sőt, meg is értem, én is elkedvetlenednék, ha időnként valaki átbiciklizni, átlovagolna, átgyalogolna, esetleg átmotorozna a földemen. (érdekes egyébként - és remélem, nem kiabálom el -, mintha a múlt évi kijárási korlátozásokkal egyidőben megjelent nagyszámú "természetjáró hobbimotoros", aka rendszám nélkül száguldozó k_cs_g_k érzékelhetően kevesebben lennének). a vicc (már ha nem lenne ez valahol végtelenül szomorú), hogy ezeken a szépen bekerített birtokokon szembetűnően sokszor, akár már 1-2 év után kifullad a lelkesedés és be is fejeződik a "gazdálkodás". a kerítés, a kapu és a lakat persze marad... a másik, még szomorúbb megfigyelés, hogy ezeket a telkeket sokszor kb szeméttelepnek/roncslerakónak használják a tulajok. (persze ők biztosan értékes kincsnek tartják a sok vackot és csak én nem látom a lényeget.... persze mindenki azt csinál amit akar - sajnos...)
de nem is akartam ennyit nyavajogni, mint egy morgós vén f_s_
...és örömmel jelentem, hogy a két hónapja megénekelt, alábbi útjavítás elkészült már pár hete
...amennyire borzasztóan nézett ki, király lett. (kép nem készült, de a lényeg, hogy feltöltötték és földdel borítva ledöngölték. jónak tűnik. )
Kisherceg módosította - 2021. augusztus 06. - 20:25
Írta 2021. augusztus 05. - 19:07
még pár ugyanonnan:
a méretek, ugye...
haladós ez a drótpaci, de a vacakabb minőségű részeken nem volt felhőtlen őszinte a mosolyom...
erről beugrott a kedvenc sorozatom, TWD
Kisherceg módosította - 2021. augusztus 05. - 19:11
Írta 2021. augusztus 05. - 19:05
volt egy kis alföldi csavargás is a Tisza gáton
megnéztem ezt a hatalmas szabadtéri színházat árvízi vésztározót (bár azt nem értem, a vészt minek tározni?? olyan ez, mint a katasztrófavédelem, ugye? )
odas, micsoda egysebis lánc!
Kisherceg módosította - 2021. augusztus 05. - 19:05
Írta 2021. augusztus 05. - 18:51
mostanában elfoglaltabb voltam, mintsem posztolgatással töltsem az időt. viszont voltak tekerések, többé-kevésbé dokumentálva is. pl vasárnap Zolkow "Esőhozó" Zolival tekertünk a Bakony legbelebb belében* egy hatvanast, a végén alaposan elázva.... Mert ugye Zolit mindenhová, értitek MINDENHOVÁ kísérik a felhők és az eső. (Tisztára mint a Galaxis útikalauz egyik részében a teherautóvezető, akit mindenhová kísérnek a felhők. Ő persze ettől folyamatosan ideges, mert nyaralni sem tud menni napsütéses helyre.... Pedig nincs ebben semmi rejtély, egyszerűen - tudtán kívül - ő egy esőisten, akit szeretnek a felhők.)
túl sok képet nem készítettem, nagyon lefoglalt a végtelenített murvacsík... én nagyon élveztem, remélem, Zolinak is tetszett.
a "kötelező" Szent-kút látogatás
napkövek:
Pisztrángos tó (itt már gyanús volt, hogy ázás lesz...)
Odvaskő alatt a hídnál a bringám visszanéz, itt még úgy volt, hogy talán lesz Kőris-hegy is, de kb kétszáz méter után fordultunk is vissza, kevés aszfalt, majd a patakparti ösvényen riogattuk azt a pár turistát, akikkel sikerült összefutni...
Bakonybélben a buszforduló védelmében dekkoltunk vagy fél órát az élet értelmét és a megfelelő autó kiválasztásának kérdéseit boncolgatva, majd egy alkalmasnak látszó pillanatban elindultunk vissza a bázisra. kettő perccel később rákezdett minden addiginál komolyabban zuhogni. Zoli, szeretnek a felhők...
végül a mérleg:
ez alkalommal túlélte a középcsapágy, nem úgy, mint legutóbb.
* "a legbelebb belében" Ford Fairlane kalandjai, ugye megvan?
Kisherceg módosította - 2021. augusztus 05. - 18:59
- ZolkoW kedveli ezt
Írta 2021. július 29. - 14:10
végül "csak" Nagymaros túlsó feléig jutottunk, ahol fény derült rá, hogy a tavaly már észlelt pályát a helyi erők igyekeznek rendben tartani, sőt, fejlesztgetik is.
Ha jók az infóim, akkor a jelenleg zajló "bringaparkot minden faluba" pályázaton nyert pénzből, hivatásos építők fejezték be. Kint is van a nevük. Az ötletadó pedig a regnáló Master 1 maraton bajnok. Jó pálya.
2019-ben már biztos megvolt, valszeg 2018-ban is. Pályázat nélkül, lelkesedésből, ha jól sejtem. Egyszer láttam, ahogy egy csapat kiskölyök küzdött ott fullgázon. Jó volt látni.
Írta 2021. július 09. - 11:55
végül "csak" Nagymaros túlsó feléig jutottunk, ahol fény derült rá, hogy a tavaly már észlelt pályát a helyi erők igyekeznek rendben tartani, sőt, fejlesztgetik is.
Ha jók az infóim, akkor a jelenleg zajló "bringaparkot minden faluba" pályázaton nyert pénzből, hivatásos építők fejezték be. Kint is van a nevük. Az ötletadó pedig a regnáló Master 1 maraton bajnok. Jó pálya.
Írta 2021. július 04. - 19:12
*reggel: ez "normális" embereknek inkább délelőtt...
normális embernél a reggel 1/2 10kor kezdődik...
- Kisherceg kedveli ezt