Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kamera bringára

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
465 hozzászólás a témában

#121
marton

marton

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.637 hozzászólás

Nézd Balu !

Ez pont olyan dolog, mint a bringalámpa. Vehetsz olcsó kínait vagy vehetsz egy nagyon profi cuccot jó leddel, jó aksival, töltővel, kiváló szórással. De látsz mind a kettővel, igaz ?

Egyik havernak van 20ezer Ft körüli kamerája, elsőre az a film is nagyon tetszett. De mióta másik haver GoPro kamerás felvételeit nézem, azóta máshogy látom a dolgokat. Itt nézegesd Csaba fölvételeid: http://vimeo.com/user23906209/videos Főleg az éjszakait javaslom, na ott hasalnának el az olcsók. És a vimeo-s HD meg sem közelíti azt, amit valóban rögzít a kamera és otthon megnézed a számítógépeden. Na, ott esett le az állam !


Marci

#122
Balu1

Balu1

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Most nekem ilyen kamerás szemüveg van most:

THUMB_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://www.deal4you....33/Default.aspx

 

Ennek sajnos szűk a látótere, (50-60 fokos) mint egy hagyományos kamerának.

Ilyen célra inkább a 170 fokos látótérrel bíró kamerát lehet jól használni.

 

Valójában nem ezt vettem meg, hanem az elődjét, de azzal volt épp elég probléma.

Többször visszavittem és garanciálisan cserélték vagy öt-hat alkalommal.

A végén már ezt a kicsit újabb, "Jaytech DL-1217" típust kaptam. Ebből a második lett tényleg használható. Az előzőek közül több lefagyogatott. Volt amit nem is lehetett még reset után sem kikapcsolni. Úgy indult újra, ha lemerült az akkuja és újra töltöttem, de a felvétel indításakor megint legörcsölt. Aztán volt aminél olyan lett a képe egy idő után, mint egy 4 bites képnek. Olyan árnyalat lépcsői lettek. Volt aminél zöldes lett a kép és csak akkor váltott használhatóra, amikor becsuktam a szemüveg szárait.  Legtöbbször a lefagyások miatt vittem vissza.  A végén már ismerősként üdvözöltek a szervizben, de ez az újabb típusú csere darab most legalább fél éve már jól működik.

 

A korábbi fajtánál teljesen fehérre "égett" a felvételeken az égbolt színe. Ennél már egészen jól kiküszöböli a hibát a szoftver. Kicsivel fényérzékenyebb is.

 

Az akkutól nem kell félni, mert az oldalt található a kiszélesedő részben van, nem elöl. Azzal még egyik darabnál se volt gond. Egyébként meg ha bármi gond lenne az akkuval, könnyen le lehetne venni a szemről, ha csak forrósodik a fejem mellett. Azért azt lehetne érezni, mielőtt bármi történik. Ez nem úgy indul el pillanat alatt mint valami robbanószer. Először melegszik, aztán füstölög.. Ha megvárod a végét úgy a szemeden, akkor lehetne bajod belőle.

 

Ennyi erővel semmilyen akkus dolgot nem használhatnánk, mert tüzet okozhat bármi amiben akku van. Ha csak azt nézzük, hogy milyen ritkán hallunk ilyesmiről, abból is látszik ennek nagyságrendekkel kisebb az eshetősége, mint a bringával egy balesetnek.

 

Amikor írok itt-ott a lítium akkus veszélyekről, akkor inkább azért írom, mert azokban a témákban házi barkácsolásról esik szó. Ha valaki önmaga szerel v. kötözget ilyen dolgokat és nem figyel oda, vagy nem ért eléggé hozzá, abból lehet komoly baj is. Szóval ez olyan, mint amikor valaki megfelelő közlekedési ismeretek nélkül megy a forgalomba akkor  jókora veszélyek lesnek rá. 

 

Egy gyári holmiban azért általában figyelnek az ilyesmire legtöbbször. Az már külön média hír, ha visszahívnak bármit mert veszélyes a széria. Szóval ritkaság.

 

A másik, a szemüveg lencséje.

Az egy különösen rugalmas anyagból készült polarizációs és UV szűrő.

Már sokszor vettem ki és tettem vissza a helyére. kicsit meg kell hajlítani és úgy pattan a helyére. Jól bírja a hajlítgatást mert rugalmas és nem törik.

 

Legfeljebb annyi a hibája, hogy a két oldalnak a polarizációs síkja néhány fokban eltér egymástól, de ha megcserélem a kettő oldali szűrőt, akkor már pontosan egybe esik. Ez a korábbiaknál is minden darabnál pontosan így volt.

Ettől a polarizációs szűrőtől nem csillog az út felülete. Mattabbnak látszik.

 

Az akkuja kb kettő - kettő és fél óra körül bírja a felvételt.

Legfeljebb még az a hiányossága, hogy szélesebb látószög és nagyobb felbontás jól jönne.

 

 

 

Ennél jobb felvételekhez a kormányra rögzített Fujifilm FinePix Real 3D W3 kamerával veszek fel 3D-ben.

Igaz, ez se full hd, csak a fele a felbontása.

 

 

14402-w3viewquarter.jpg

 

A széle felé van a rögzítés, ezért alá kell támasztani a másik szélén is. Ez is házi megoldás, mint a kormányra rögzítése.

Egy kicsi asztali állvány golyós panorámafej rögzítését szereltem fel egy kormánycsőre szerelt bilincsre.

 

 


Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..


#123
freddyke

freddyke

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Ekkora méretben nem rossz, bár kissé darabosnak tűnik. Szerintem az akksi gyenge pont, mint minden kínai dolognál, ekkora méretben és ezen az áron túl nagy csodát nem lehet elvárni üzemidő, megbízhatóság és tartósság szempontjából. Az ötlet egész jó a kamera irányíthatósága szempontjából, mert ez mindig oda néz ahova a viselője. Sisakra rögzített kamerát sokkal nehezebb beállítani. Viszont a szemüveg és a kamera kombinációja egy bizonyos szempontból hátrány. A szemem világát nem kockáztatnám kínai hulladék lencsékkel, hogy esésnél szilánkosra törik és beleáll. A jelenlegi szemüvegemnek csak a lencséje is a duplájába kerül mint az egész kamera. Az akksi a szemüvegbe van építve, elég egy kis zűr vele (kapjon lángra vagy robbanjon) és megint a szem van veszélyben. Ritka ugyan, mint a mobiltelefon akksi robbanás, de az is durva kárt tud okozni. Ha nem kínai lenne, illetve külső akkumulátoros (hátul elvezetett vezetékkel), akkor még talán érdekelne is (lehet, hogy már létezik ilyen).

 

A hozzászólásod kapcsán újra elgondolkodtam a kamera kérdésen. Sportkamerában gondolkodtam, mert úgy gondoltam, hogy vagy tekerem vagy kamerázok, de a kettő együtt nem megy. Vannak bizonyos esetek, pl. terepen lejtőzés 50-el, amikor tényleg nem lehet kamerát kezelni, ekkor jól jön. Viszont rájöttem, hogy nekem inkább dokumentálás, táj szépségének megörökítésére kellene a kamera. Ehhez inkább egy kimondott kamera lenne megfelelőbb. Néztem amatőr kamerák tesztvideóit és teljesen ledöbbentem milyen minőséget, élethűséget produkálnak (pedig a youtube sokat ront a minőségen) a mai kamerák. Egy ilyen van most tervbe véve nálam.



#124
Balu1

Balu1

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Van pofásabb is, sötét "üveggel"..

http://www.dx.com/p/...63#.U4plUkpAebI

sku_174563_2.jpg

Itt egy videó, ami ilyennel készült:

 

A gyors mozgások is élesek, az átrepülő galambot érdemes figyelni.


Balu1 módosította - 2014. június 01. - 02:04

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..


#125
Balu1

Balu1

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Szemüvegbe építve is lehet kapni 170 fokban látó kamerát a dx.com -on, 1280 x 720 -as felbontással.

http://www.dx.com/p/...28#.U4phpEpAebJ

 

sku_256728_5.jpg


Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..


#126
rob

rob

    This is the way

  • globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

a 01/2014 BIKE-ban a Drift HD nyerte a mindentvivő címet.


"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.


#127
kalaius

kalaius

    maximus

  • fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Nem annyira technokrata írás, meg egy komolyabb kamerával rendelkező számára nem lesz érdekes, de hátha most keres más is nagyon olcsó sportkamerát, ami bírja a vizet:

 

http://uw-rugby.blog...sportot_uzoknek

 



#128
marton

marton

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.637 hozzászólás

Még egy kicsit OFF leszek, sorry !

Tekergek !

Szinte minden dologban teljesen egyetértek veled, sok céget én is próbálok kerülni - de már úgy látom, egy olyan irányba halad a világ, ahol lassan szélmalomharcosok lesznek az emberek a multikkal szemben. Sokszor nem is tudjuk a hátsó összefüggéseket, melyik cég végül is kihez tartozik.

Sony ? Nálam is inkább az verte ki a biztosítékot, hogy a kameráról kérdezve felidézünk egy paleo-storyt. Egy kamera topicban ezt miért kell ?? Amúgy őket jó cégnek tartom, a tömegtermékek közül még talán ők azok, akik kb. jó dolgokat gyártanak. Bár a kb. 90es évekig tartó "legendásan" jó hírük kezdik ők is koptatni, már azért nem olyan tartósak és jók a cuccaik. De melyik cég gyárt már ilyeneket ? Szinte egyik se.

A cégkultúrát nézve sem hiszem, hogy ők sokkal gonoszabbak lennének bármelyiknél. Még mindig fenntartom, hogy nem tudsz "jóságos céget mondani - főleg ilyen Sony méretű óriás szintjén.

A Microsoft meg .... hát mit mondjak. A cégről egyből az XP-m jut eszembe, imádom. A cégnél Linux van, jó-jó de el nem cserélném az xp-mre. Van Win8 is a cégnél, aki azt használja, mind az xp-t sírja vissza. Ennyi. A cégkultúrájuk tényleg nem teljesen mintaszerű - de ez már egy külön topic lehetne.

Folytatás privátban :-))

ON !


Marci

#129
mgy

mgy

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
jó volt olvasni, amit írtál.

#130
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Ó, Te(kergek) kedves embertársam ! Nehéz lehet neked....


Ez hosszas és lassan off-topic téma de nem kerülöm ki mert érdekes és remélhetőleg másoknak is hasznos. Ezt ne vedd sértésnek vagy személyes támadásnak mert általános észrevétel: ha a lényegére tapintok akkor az irónikus sajnálkozás mögött rejlő "hülye vagy" tanúskodik az átlagos gondolkodásmódról, ami szerint a magamfajta viselkedés különcség, a normától eltérő, és ezáltal elítélendő. Ebben nem az a szomorú hogy ez miért alakult ki, hanem hogy nem a mondanivalót éri a támadás.

Aláírom hogy eltér a normától, mert az átlagembernek tényleg nem hogy fárasztó plusztevékenység hanem az ehhez szükséges alapok hiányoznak a szocializálódásából. Ez szintén hosszadalmas társadalomkritika lehetne de maradjunk annyiban hogy csomó mindennel összefügg, hogy milyen körülmények között nőtt fel valaki, milyen tapasztalatokat szerzett, szerezhetett ezeknek és a véletlen alapján, milyen külső befolyások és mennyire sikeresen terelhették, formálhatták ezt az egész folyamatot stb. A személyes történelmemre nem kitérve annyit mondanék hogy számomra részben foglalkozási ártalom, de szerintem minden embernek illene tájékozódnia hogy mi is történik a világban. Ez alapvető. Aztán hogy hogy bánik az információval az megint más. Nem csak azért alapvető mert a szó szoros értelmében a saját jövője függ tőle (csak egy konkrét példa: svájci Frank alapú kölcsön), hanem mert a döntései másokra is jelentősen kihatnak. Erre konkrét példa az Apartheid elleni sikeres bojkott. Vagy akár a "New Coke" elleni. Legutóbb a SOPA/PIPA elleni. Persze ez nem teljesen ilyen egyszerű, meg van bőven sikertelen példa is, vagy sikeresnek tűnő de sikertelen, vagy elterelő/hamis ellentétek harca, de az megint mind más téma.

Az is tény hogy nem lehet mindenki önfeláldozó idealista (én sem vagyok az), de vannak bizonyos határok amiket nem szabadna hagyni átlépni, amikor szívesen leteszek valamiről ha ezt bármilyen kis mértékben is tudom ellenezni, legyen az akár mások tájékoztatása - miután egyesek síkhülyének néznek. Erre is vannak konkrét példák, pl. messze elkerülöm a Fésűbookot, ahol lehet a Microsoftot, nem beszélve azokról a cégekről akik konkrétan az emberiség elszegényítésén/elnyomásán/megtizedelésén dolgoznak (pl. Monsanto, pár fegyvergyáros/olajipari cég, túlnagybankok és mindenféle hátvédeik).

Konkrétan a Sony-ról hogy hol van már 2005: bár valamelyest érthető hogy a mai kétperces társadalomban 7-9 év már a paleolitikumnak számít, a két másik megadott példa évekkel késöbb volt. Másrészt nem 2005-ről van szó hanem egy cégkultúráról, ami gyökeres intézkedések nélkül nem változik. Erre a legjobb példa a Microsoft, ők már évtizedek óta szemétkednek és erre is tudnék sok elképesztő példát egészen a választási korrupcióig, de ezt most hagyjuk. Meg ahogy írtad, sok más cégről, meg szervezetről, derülnek ki mostanában dolgok. Tényleg beláthatatlanná nő a lista, de csak annak a számára akinek ez kényelmetlen társadalmi hidegzuhany vagy kínos szembesülés a saját passzivitásával. Nem lehet mindenről tudni és kompromisszumok nélkül élni, de merőlegesen elítélni azt aki mégis próbálkozik az teljes mértékben helytelen.

TL;DR: freddyke kérdezte hogy tudott e valaki a Sony-ról negatívumot, tudtam.
 

Mondhatnám azt is, aki autoplay-t bekapcsolva, rendszergazda felhasználóként CD-ket dugdosott a gépébe [..] vessen magára.

 
Csak az a baj hogy mindenki így használta a Windows XP-t, mert ez volt az alapbeállítás, annak ellenére hogy a szakértők a Microsoftot már évekkel azelött (és azután) figyelmeztették és szintén évekkel azelött már ki is lett használva mindenféle támadásra. Ez abból ered hogy a Microsoft konkrét üzletmodellje hogy piacra dobnak egy félkész terméket és csak azokat a hibákat javítják ami miatt kimutathatóan kevesebbet tudnak eladni (vagy amiért kissebb az ötéventi büntetés mint a havi nyereség), ami nem is technikai következményekről szól hanem a közvélemény felháborodási szintjéről. Ebből sajnos az is következik hogy a kényelem (autoplay) felülírja a biztonságot - és ez nem szoftverhiba hanem így van tervezve. Ahogy egy Sony elnök anno mondta: "A legtöbb ember nem is tudja hogy mi az a rootkit, tehát miért kellene érdekelnie őket?"
 

A Contournak az audio felvétel képességei nekem teljesen nulla közelinek tűntek, mint írtam, nekem az audió fontos. A képminősége is elmarad. Csupán a cégekkel való szimpatizálásból és unszimpatizálásból nem fogom a rosszabbikat választani.


Senki nem kötelez semmire, a világot viszont együtt könnyebben tudjuk megváltoztatni. Egyébként csak magamról beszéltem, főleg azért választanám a Contourt mert ergonómikusabb a többiek kockájánál. A képminőség nekem már így is megfelelő. A következő fejlesztést inkább a szoftvertől várom képstabilitás szempontjából, jobb meg komplikáltabb lencserendszerekkel nőni fog az ár is.



#131
freddyke

freddyke

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Ez tényleg negatívum a Sony-val kapcsolatban, bár én magára a konkrét termékre gondoltam. A neten néhány kulcsszóval rákeresve teljesen ugyanazt olvastam, amit Tekergek leírt. Ilyen amatőr vírust sosem kaptam, talán ezért nem emlékszem erre, pedig 1991 óta nyomom. Mondhatnám azt is, aki autoplay-t bekapcsolva, rendszergazda felhasználóként CD-ket dugdosott a gépébe vagy felrakta a programot, amit az audio CD-hez adtak (mintha nem lett volna ott az ingyenes Winamp és egy rakat másik), vessen magára. Azért köszönöm, hogy figyelmeztettél, nem árt óvatosnak lenni a Sony-val és nem észnélkül megbízni. A kamera esetében vírus kizárva, mivel az kapcsolatba sem kerül a géppel. Az mp4-et közvetlen lehet menteni a kártyáról, a gyártók amatőr programjait és drivereit amúgy sem telepítem fel. Ha pedig mindenáron erre lenne szükség, virtuális gépre rakom. A Contournak az audio felvétel képességei nekem teljesen nulla közelinek tűntek, mint írtam, nekem az audió fontos. A képminősége is elmarad. Csupán a cégekkel való szimpatizálásból és unszimpatizálásból nem fogom a rosszabbikat választani.



#132
marton

marton

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.637 hozzászólás

Ó, Te(kergek) kedves embertársam ! Nehéz lehet neked....

Te neked van mobilod ? Van számítógéped ? Van okostévéd ? .... stb..

Kb. csak a Lehel hűtődről és a tárcsafék pofádról nem derültek még ki hasonló dolgok, mint amiket te a Sony mögé látsz. Nem férne el egy fórumos oldalra, annyi cégről derültek ki csak mostanában ilyen hírek. Ha szoktál híreket olvasni, te is láthatsz szinte 2 hetente ilyen cégeket, akik valamilyen formában adatokat gyűjtenek a felhasználókról. Erre te még a Sony 2005ös szemétkedésén akadsz ki és a 2013as kamerájuk ezért nem lehet jó ?? Szép.....

Amúgy, sorold már föl azokat a cégeket, akiket a vásárló jobban érdekli, mint a profit ! Sokunknak sokat segítenél. Köszi !


Marci

#133
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Ha esetleg valaki tud a Sony-ról negatívumot, ami eltántorít a vásárlástól azt megköszönném, mert nem nagyon találtam.

 

A Sony-ról annyit hogy 2005-ig 22 millió zene CDre rootkitet raktak (ami többek között "hazatelefonált", CD másoló programokat akadályozottt), ha bedugtad egy XP-s PC-be akkor automatikusan telepítette és elrejtette magát, ha nem fogadtad el a szerződést akkor is, és persze csak úgy lehetett törölni hogy újratelepítetted a Windowst. Nagy botrány lett belőle, perek, kártérítés stb. Amikor kiderült először kereken letagadták, aztán kénytelenek voltak bevallani, végülis rákényszerültek hogy közzétegyenek egy programot amivel le lehet törülni a rootkitet - de csak miután regisztráltál náluk (tehát belekerültél egy adatbázisba). Közben megjelent olyan vírus is ami a rootkitnek kihasználta azt a lehetőségét hogy elrejtse magát. Aztán kiderült hogy nemcsak a rootkit maga hanem a törlőprogram egy részét is lopta a Sony (GPL - ó az irónia). Azóta a Sony folytatja a szemétkedést, törölték a "más rendszer telepítését" a Playstation 3 lehetőségei közül (amit többek között a NASA használt), bepereltek egyébként teljesen legális Playstation hackereket meg ilyesmi. Szóval ez is egy bojkottálni való banda.

 

Amúgy szintén nem bíztató dolgokat hallottam a GoPro-ról, állítólag nem igazán érdekli őket a vásárló, csak a profit.

 

Nekem a Contour a legszimpatikusabb, de ők ugye tönkrementek. Én is azon studizom hogy lesz e hasonló formátumú vagy vegyek e még egyet amig valahol lehet kapni, miközben a többiek technikája már tovább lépett és még tovább is fog lépni.



#134
freddyke

freddyke

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Nézz körül még a Drift és a Contour háza táján! 

 

Volt egy tesztvideó (hanggal), ha kell előkerestem, ahol az előzőekben tárgyalt kettőt (GoPro, Sony) és az általad említetteket (Drift, Contour) hasonlították össze. Ezekből toronymagasan a GoPro és a Sony emelkedik ki.



#135
Kánya

Kánya

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Sorry, hogy nem vettem a lapot, hogy nem közösbe írtad. Szeretek élesen kritizálni, de egyáltalán nem rosszból, bár gondolom ez lejött. :) Tudom, hogy a Sony színei nem természetesek, de a GoPro sem. Ha én fotózom általában polárszűrőt használok (amitől a kontrasztok jobban kijönnek, az ég kékebb lesz, tükröződés lemegy), plusz ha utólag hozzányúlok a képhez, hasonlóan élénkíteném a színeket (kicsit mérsékeltebben), mint amit a Sony produkál. Ezért tetszik nekem, ahogy a Sony feldolgozza, mégha nem is természetes. Tényleg nem lehet youtube alapján dönteni, nyers és feldolgozatlan videókat kellene nézni, de hát sajnos ezekhez nehéz hozzájutni. Tényleg hülye formája van a Sonynak, ha mellkasra kell tenni, egyébként minden máshoz ideális, mert áramvonalas, sajnos ez engem a bringázáshoz való felhasználáshoz nem nyugtat meg. Mivel egyiket sem gondolom most ideálisnak és nem sürgős, várok még vele és megvárom milyen új modellek jönnek ki. Minden segítséget köszönök Neked és a többieknek!

Nézz körül még a Drift és a Contour háza táján! 



#136
freddyke

freddyke

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Gabócának írtam csak érdekességképp. Utólag Gopro Cineform-al lehet konvertálni, színeken állítani és különböző effekteket hozzáadni és vágni, én nem szoktam használni. Arra viszont figyelj hogy ne promo videókon hasonlítsd össze mivel rengeteg utómunka van mögöttük. A Sony kicsit túl szaturálja a videóit így megfogja az embert ez a pompa, de ez nem természetes, viszont tényleg szép.

Ha most én vásárolnék, a videók alapján a Sonyt választanám, viszont nincs annyi opció csatlakozás terén mint a Gopronál. Nem olcsók a gyári tartozékok, de nekem sikerült beszereznem ebay-ről  egy komplett (kínai) csomagot amiben minden benne van és nem rossz minőségű. Lényeg a lényeg, ha nem lenne ilyen idióta formája a Sonynak, akkor azt venném. 

Valahol találtam anno egy oldalt ahol le lehetett tölteni nyers videókat sportkamerákhoz, azt kellene megnézni és akkor könnyebben döntene az ember. Ha megtalálom linkelem

 

Sorry, hogy nem vettem a lapot, hogy nem közösbe írtad. Szeretek élesen kritizálni, de egyáltalán nem rosszból, bár gondolom ez lejött. :) Tudom, hogy a Sony színei nem természetesek, de a GoPro sem. Ha én fotózom általában polárszűrőt használok (amitől a kontrasztok jobban kijönnek, az ég kékebb lesz, tükröződés lemegy), plusz ha utólag hozzányúlok a képhez, hasonlóan élénkíteném a színeket (kicsit mérsékeltebben), mint amit a Sony produkál. Ezért tetszik nekem, ahogy a Sony feldolgozza, mégha nem is természetes. Tényleg nem lehet youtube alapján dönteni, nyers és feldolgozatlan videókat kellene nézni, de hát sajnos ezekhez nehéz hozzájutni. Tényleg hülye formája van a Sonynak, ha mellkasra kell tenni, egyébként minden máshoz ideális, mert áramvonalas, sajnos ez engem a bringázáshoz való felhasználáshoz nem nyugtat meg. Mivel egyiket sem gondolom most ideálisnak és nem sürgős, várok még vele és megvárom milyen új modellek jönnek ki. Minden segítséget köszönök Neked és a többieknek!



#137
Kánya

Kánya

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Szép, de itt is ugyanazt a vöröses-sárgás túltelítettséget látom, mint a többi videón, amit néztem. Állítottál a színeken? A Sony színei alapból sokkal élethűbbek (az enyhe túltelítettség ellenére is), legalábbis nekem. A GoPro legtöbbször úszik a sárgában, de volt olyan videó, ahol a zöld kék volt. Egyébként még mindig áll a kérdés, utólag lehet "képstabilizálást" csinálni a szoftverével?

 

A Sony-val kapcsolatban felmerült, hogy a mellkaspánt nem szerencsés, mert a kamera nem lapos, hanem hosszúkás és kiáll belőle. Ez annyira nagy veszélyforrás esésnél? Jelenleg ez az egyetlen dolog, ami eltántorít tőle.

Gabócának írtam csak érdekességképp. Utólag Gopro Cineform-al lehet konvertálni, színeken állítani és különböző effekteket hozzáadni és vágni, én nem szoktam használni. Arra viszont figyelj hogy ne promo videókon hasonlítsd össze mivel rengeteg utómunka van mögöttük. A Sony kicsit túl szaturálja a videóit így megfogja az embert ez a pompa, de ez nem természetes, viszont tényleg szép.

Ha most én vásárolnék, a videók alapján a Sonyt választanám, viszont nincs annyi opció csatlakozás terén mint a Gopronál. Nem olcsók a gyári tartozékok, de nekem sikerült beszereznem ebay-ről  egy komplett (kínai) csomagot amiben minden benne van és nem rossz minőségű. Lényeg a lényeg, ha nem lenne ilyen idióta formája a Sonynak, akkor azt venném. 

Valahol találtam anno egy oldalt ahol le lehetett tölteni nyers videókat sportkamerákhoz, azt kellene megnézni és akkor könnyebben döntene az ember. Ha megtalálom linkelem


Kánya módosította - 2014. január 06. - 20:34


#138
freddyke

freddyke

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Ha fizetsz jó lesz a minőség :)

De van egy kis trükk erre a megoldásra is. Pl. ha van egy jó minőségű videód amit feltöltöttél a tube-ra, az url után beírod ezt: &fmt=18

 

Pl.

http://www.youtube.c...8WOhbVSI&fmt=18

 

Az én videóimnál elég erősen érzékelhető a különbség, de mostanában otthon a nyers videókat szoktuk nézni aminél nincs jobb 

 

Szép, de itt is ugyanazt a vöröses-sárgás túltelítettséget látom, mint a többi videón, amit néztem. Állítottál a színeken? A Sony színei alapból sokkal élethűbbek (az enyhe túltelítettség ellenére is), legalábbis nekem. A GoPro legtöbbször úszik a sárgában, de volt olyan videó, ahol a zöld kék volt. Egyébként még mindig áll a kérdés, utólag lehet "képstabilizálást" csinálni a szoftverével?

 

A Sony-val kapcsolatban felmerült, hogy a mellkaspánt nem szerencsés, mert a kamera nem lapos, hanem hosszúkás és kiáll belőle. Ez annyira nagy veszélyforrás esésnél? Jelenleg ez az egyetlen dolog, ami eltántorít tőle.


freddyke módosította - 2014. január 06. - 20:00


#139
Kánya

Kánya

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Ezt a Youtube lebutítást én is tapasztalom, egy Sony HX-10V kompakttal szoktunk síelős videókat készíteni és feltöltés után összehasonlítva a számító gépen levővel nagyon nem kérdés mennyire lebutítják.

Ha fizetsz jó lesz a minőség :)

De van egy kis trükk erre a megoldásra is. Pl. ha van egy jó minőségű videód amit feltöltöttél a tube-ra, az url után beírod ezt: &fmt=18

 

Pl.

http://www.youtube.c...8WOhbVSI&fmt=18

 

Az én videóimnál elég erősen érzékelhető a különbség, de mostanában otthon a nyers videókat szoktuk nézni aminél nincs jobb 



#140
gaboca1

gaboca1

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Abban a kamerában szinte minden szoftveres, ha akad valami probléma a képélességgel, jó eséllyel a következő firmware javítani fogja. Két-három új Hero3+ Blackkel készült bringás videót láttam csak. Szerintem sokkal nagyobb gond lett velük, hogy a Youtube erősen lebutítja a videók minőségét. Sőt, valamennyire még a Vimeo is, bár nem vészes.

Nekem az alap Hero3 White van, hobbis célokra tökéletes. Nekem már ez is többet tud, mint amire valóban szükségem van.

Ezt a Youtube lebutítást én is tapasztalom, egy Sony HX-10V kompakttal szoktunk síelős videókat készíteni és feltöltés után összehasonlítva a számító gépen levővel nagyon nem kérdés mennyire lebutítják.