Ebben igazad van, tényleg mellkasra lenne érdemes tenni, oda pedig a Sony a formája miatt nem tehető. (Emiatt sajnos egyik kamera sem ideális számomra.) Abban is igazad van, hogy ezek az összehasonlítások nem (teljesen) hűek, mert a GoPro raw-ba ment (amit utólag kell beállítani a szoftverével), a Sony pedig készformátumba. Egyébként nekem a Sony telített színei teljesen bejönnek. A színeket egészen biztosan lehet hasonlóra állítani a GoPro-nál is a feldolgozó szoftvere segítségével. A GoPro-ban nincs képstabilizátor és nem tudom a szoftverével mit lehet mókolni, de a Sony képstabilizátora egészen jól működik.
Mostanra már egészen sok összehasonlítást megnéztem és leszámítva a színeket (mivel azt tudjuk, hogy nem korrekt összehasonlítani), szinte mindegyiken üvölt, hogy a GoPro képe meglehetősen lágy, részletszegény és életlen a Sony-hoz képest. Azt gondolom ezek részben optikából erednek, a Sony optikája a legtöbb helyzetben észrevehetően élesebb képet ad. Részben pedig abból ered, ahogyan a Sony processzora feldolgozza a képet, a GoPro pedig raw. Persze tudom, hogy mennyit lehet egy lágy képen utólag javítani, de úgy gondolom a különbség a javításhoz már elég jelentős. A Sony képe sokkal jobb. Egyetlen helyen teljesít nagyságrenddel jobban a GoPro, víz alatt.
Ha már GoPro én csak a Black-et venném. A Hero3+-os verziót semmiképpen, mert a neten már a GoPro által elismert problémaként kering, hogy a végtelen fókusz életlen, csak közelre ad éles képet. Egyébként Hero3 és Hero3+ összehasonlításokat is néztem, a Hero3 jobban tetszett. Sajnos nem plusszos verzióról sokaktól azt olvastam, hogy, pl. rendszeresen lefagy és a memóriakártyákra is nagyon válogatós. Tehát egyik sem jó.
A Sony-ról azt írják sokkal átgondoltabb és kézreállóbb, egyszerűbb a kezelése. Az én nézőpontomból a kép élesebb, részletgazdagabb és a telített színei is bejönnek, a hang sokkal jobb és nem csak azért mert stereo (beleértve a szélzajt is, ami a GoPro-n szintén katasztrófa).
Nem igazán vagyok már motivált a GoPro irányába. Nem gondolom, hogy nagy mellényúlás lenne, de a Sony teljesen más.