Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4846 hozzászólás a témában

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Nekem TVNet ADSLem van, szóval a TVNet kft a szolgáltató. Olyannyira nem figyelik hogy 3 gép volt rákötve a 384es-re, és éjjelnappal ment, mert hogy õk nem is bontanak 24 óránként. Azóta 512 a dolog, és ugyanúgy nem bontanak, és szarnak mindenre. Sztem a legjobbak ;)

poross

poross

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Az ADSL szolgáltatók a legtöbb esetben autómatikusan engedélyezik az internetmegosztást, kivéve a legolocsóbb csomagot. (ez a szerzõdésben is benne van) Ha már 512 átviteli sebességed van, akkor nem szólnak. (Egyébként figyelik a rendszert)

CinderCone

CinderCone

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
Nos, én routerrel oldottam meg itthon az internet-elosztást.
Van az ADSL modem (Alcatel Speedtouch), van egy hub (ezt tudtam szerezni ingyen) és van a router.
A modembõl meg egy fordított UTP kábel a routerbe, a routerbõl szintén egy fordított kábel a hubba, és a hubból megy 2 sima UTP kábel a 2 db gépbe.
A routert a 192.168.0.1-es címen lehet konfigurálni (DHCP [ip cím kiosztás], stb...)
Szintén a routerben kell megadni a szolgáltató felé a felhasználónév, jelszó stb.-t. Õ elvégzi a tárcsázást, és biztosítja a kapcsolatot. A gépeken már csak azt kellett megadni, hogy automatikus legyen az IP cím kérés (DHCP-n kersztül), illetve, hogy az alapértelmezett átjáró 192.168.0.1 legyen.
Jah, Suse Linux 9.1 és Windows XP van mind a 2 gépen. És tökéletesen mûxik. ;)
Bár lehet, hogy ez senkit sem érdekel... :-X :-X

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Így van! Az alaplapra is rá szokták írni melyik a power switch, a két polust rövidre zárod pl. csavarnyúzó fejével és már indul is. ;)

Hû de gyorsak vagytok, na sikerül?

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
ahh...

sz.pás...

:-\

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Vagy kisül a drága. :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
manula nincs vagy mifene azon irjak melyik csatit kell a kapcsolohoz vinni azt rovidre zarod gondolom akkor beindul

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
vki pls!

ha a szgép nincs házban (szgép házban;), akkor hogy kell bekapcsolni?!

Sos azonnal!:)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
azzal, hogy szolnanak, hogy ejnye bejnye.
azzal elismernek, hoyg fiygelik a forgalmat.
amit viszont nem szabad nekik.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Eddig még nem panaszkodtak a drágák...

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
jah, csak általában a szolgáltató nem engedi a megosztását az adsl-nek...
na a routerrel illetve egy szervergéppel senki meg nem mondja, hogy osztod a netet

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Nálunk pont ezért lett switch, hogy ne zúgjon a földszinten egyfolytában fater fülébe a gép... Az hogy kifelé hány gépnek látszik engem nem izgat. Legyen netem azt heló. :)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
ez nem hülyeség....
ugyanis ilyenkor az a gép, amelyikbe a fõ kábel jön, az el tudja látni a szerver szerepét, és ezáltal kifelé csak egy gépnek látszik az otthoni hálózat...
a switch ezt nem tudja önmagában megvalósítani....
a router már igen

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Kösz szépen! Bár ahogy nézegettem írnak pár baromságot... pl hogy ha van mondjuk 3 gép, ebbõl egyben kell lenni 2 hálókártyának, az egyikbe megy a dsl-bõl a fõkábel, a másikra dugod a switchet, és a switchre a másik kettõt. Na ez nálunk úgy van megoldva hogy a fõkábel nem a gépbe hanem switchbe megy, és arra csatlakozik a három gép. Na mind1 nem fontos.

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
eric itt a válasz .. asszem ;o)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Valaki el tudná magyarázni mi a különbség a router és a switch között? Nekünk switch van, de a router is netmegosztásra való nem?

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Nekünk 192.168.0.1-re jön be a setup.

tmls

tmls

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás
Nekem router (Linksys BEFSR41) mögül nem megy a DC aktív módban, csak passzívban. Forwardingot kellene beállítanom? A router setupjába nem tudok belépni, nem tudom miért. Ugye úgy kell, hogy böngészöbe beirom: 192.168.1.1?

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
BF:Vietnam rulez. :P

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
Hohohóóó, felkészültem. Ma elszenderedtem 1 órácskára, mert 12 órás cs party lesz ;D :D ;)