Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
4846 replies to this topic

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
na pont ilyenem van:

http://iaro.srv.hu/kep/trojan.jpg

és rájöttem, hogy az about:blankot nem írja át semmi, hanem épp az a vicc, hogy ez indítsa a mocskot. és a mocsok pedig az, hogy bejön egy winfos/.../temppernemtomm/sp.html

persze, törljük le, és kész, de nem, mert mindig újrakeletkezik. ha módosítom ezt a html-t, akkor is, próbáltam már, hogy csak 1 karaktert írok át, akkro is hibátlanul fut.

mit lehet vele kezdeni? hogy lehet megtudni mi csinálja?

ja, egy fórumon ilyet találtam:
az összes R1-et,az elsõ három 09-et és az összes 017 és 018-at. Valamint nézz szét a C:\DOCUME~1\FERENC~1\LOCALS~1\Temp\ mappában...

ezt lefordítaná nekem vki?

registryben nem vok túl jó... ::)

tmls

tmls

vendég

• fórumtag
  • 227 posts
lori, én is a velotradet akartam említeni, de azért megnéztem elötte, és csodálkoztam, mikor a Firefoxban megjelent a menü. Neptun meg ActiveXes, attól nem is várom el, hogy menjen máshol is. De a Cseke honlapján ügyeskedni kell. Aztán Neuzer nem is megy, szóval ...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
jaja!

es ha be is jon egy darab oldal akkor raerek atugrani a felfedezobe.
pl velotrade es az egyetemi neptun nem megy mozillaban.
mast nem tudok hirtelen mondani

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
eddigi tapasztalataim szerint minden oldal normálisan ment még akkor is ha ki volt írva ,hogy csak annak a majomnak a böngészõjében fog normálisan megjelenni , értsd: IE-ben.

tmls

tmls

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

... sajnos azt kell mondanom szederturmix ,hogy igenis meg kell szabadulni bill gécc IE programjától mert nem lesz rá soha tökéletes védelem ...

Igen, ezzel egyetértek én is, de sajnos szép számmal vannak olyan lapok, amik csak IEben mûködnek. Egész komoly cégek sem foglalkoznak azzal, hogy honlapjuk nem élvezhetõ mindenki számára.

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
az adaware egy ideje kezd alulmaradni sajnos a kémprogramok elleni harcban.

tessék használni a spy sweeper nevezetû kis progit és hagyni örködni az IE felett. sajnos azt kell mondanom szederturmix ,hogy igenis meg kell szabadulni bill gécc IE programjától mert nem lesz rá soha tökéletes védelem de addig is amíg váltasz addig olvasgasd ezt az oldalt és fogadd meg a tanácsait :
http://longstuff.dci...g/Security.html

tmls

tmls

vendég

• fórumtag
  • 227 posts
Hát ha az adaware nem találja, akkor valami nagy gáz van. Talán frissítsd, vagy tudok ajánlani egy víruskeresést.
Ha minden kötél szakad, akkor vannak olyan segédprogramok, amik mindig visszaállítják a kezdõlapot arra, amire csak szeretnéd. De ugye ez a problémát nem szünteti meg, csak orvosolja.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
nekem olyan bibim lenne, hogy ie induláskor (igen, ie, most mellõzzük már, hogy én nem használok, meg van opera stb... :)) jön jó kis reklám oldal. akkor is jött, mikor nem volt hálózat, megkerestem, megvan a bûnös file.

de! letöröltem, megint indít, és megint ott figyelt. vmi odacsinálja rendszerint. hogy lehet megtudni, hogy mi?

(adaware6, xoftspy futtatva)

elõre is köszi ::) :-\

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
lor:

http://www.webhelper...arestromer.html

ez alapján egyértelmûen nem érdemes futtatni...
egyre érdekesebb "reklám" ötletek születnek az interneten... :-\

edit: ha valakit bõvebben érdekel a történet: http://www.spywarewa...opic.php?t=3023

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ezmi?
http://www.spywarestormer.com/
idonkent beugrik hogy o hagy szkennelje a gepemet

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
üdv Rave
magyar hivatalos infó az svchostról itt:
http://support.micro...om/?kbid=314056
én úgy tudom teljesen normális dolog ez (mármint az eddig látottaknál nagyobb memóriahasználat)

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts

Nah, írogatok ide is, mert nincs kedvem dolgozni.

Rave_Ace:
A 445-ös porton a vindozok pofáznak egymás között. Elméletileg ezt engedni kéne befele. Csak sajnos gonosz programok is próbálkoznak ezen keresztül. DoS attak, meg minden ilyesmi.
Mese a 445-ös portról.

Drága Tomidny!
Hálám fejbe fog vágni valamelyik talin jól, ser formájában ha nem ugrasz félre... ;)
Találtam magyar oldalakon is mesét, és jól lezártam a portokat, és lõn minden jól mükszik...
Mégegyszer THX!
Na de a ma estére is van mégegy kérdésem:
Van más is ami eddig nem igazán volt:
Ha Alt ctrl Del-el megnyitom a feladatkezelõt, ott a folyamatoknál azt vettem észre, hogy az egyik memóriazabáló progi a svchost.exe a maga 18260 K memóriájával.
eddig nem emlékszem, hogy láttam volna emme programot ennyi memóriával...
igazából nem sok vizt zavar, csak hát kiíváncsi fajta vagyok, víruskeresõk és Adaware lefuttatva elméletileg tiszta a rendszer...

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
ha kell alaplap+proc /1GHz Thunderbird, privátojjál.
van még 1-2 cumó, komplett gép összerakható, winyó kivételével.

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
najó. azért köszi. akkor meg a kukába. :( (nincs valakinek egy eladó minimum 500mhz-s gépe? najó lehet 450-es is. :))

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Tudjátok ti mirõl beszéltek?
A virtualDub nem hajlandó megnyitni a WMV! Még az ASF-es idõkben beintett nekik az M$. Ez van.
Márpedig ha licences cuccról van szó (azaz DRM=Digital Rights Management), akkor csak a WMV jöhet szóba.
Azt meg csak úgy tudod megnyitni, ha megvan hozzá a megfelelõ kulcsod, amit akkor kapsz, ha fizettél. És persze nem adják oda örökbe >:(
Ha lejárt a kulcs, akkor fizethetsz újra. Fasza. >:(
Semmivel nem lehet feltörni tudomásom szerint. Eddig. :P
Csomóan próbalkoznak az ilyenek árusításával. A pinkbike a dropin részeket adja kb. 1-2 dollárért, a totalvid-en is lehet így filmeket kölcsönözni, meg itthon az origo-tól lehet szerezni ilyet. Finoman szólva egy nagy fos az egész. >:(

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
köszike

skiri

skiri

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 posts
Szerintem is VirtualDub
A video es audio menuben beallitod, hogy full processing mode, azutan file/Save As Avi, es mar masolja is at. Ha szerencsed van, akkor ... de szerintem nem lesz.
De guglival biztos talasz valamit, ha tudod a formatumot, esetleg a kodeket (amit a GSpot meg mond) és jo kulcsszavakat irsz be.
Marminthogy talasz valamit ami feltori.

Zéé

Zéé

vendég

• fórumtag
  • 90 posts

Ki tud egyszerû, jól kezelhetõ konvertáló progit?

VirtualDub talán

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
csá

van egy videóm ami le van védve. licence: védett tartalom.
És ha elindíton WMP-ben akkor bejön egy kis ablak, h küldjek sms-t, és akkor megnézhetem. Na, én ebbe nem akarok belemenni. Nos, nem tud valaki olyan ptogit ami ezt a licence-et eltünteti, vagy feloldja, vagy valami?
Ha átkonvertálom akkor ez eltûnhet? Ki tud egyszerû, jól kezelhetõ konvertáló progit?

köszeee...

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Nem adom, mert genyó vagyok 8)
Amúgy van ennek az alaplapnak valami kehéje. Idõnként nem hajlandó a Promise RAID csip beindulni. Nem látja, hogy van rajta vinyó. Aztán 2-3 újraindulás voodoo trükkökkel fûszerezve, és már hipp-hopp megy is. :P
Ezért újraindítani, vagy kikapcsolni szinte sosem szoktam. 1-2 hónapot így el tudok menni vele, de mindig jön valaki, hogy nézzem meg a koszos vinyóját miért nem jó, és akkor jön a sáttdánrém. Volt külsõ USB-s keretem ilyenekre, de oda kellett adnom másnak. Mondjuk, ha nagyon gázos volt a vinyó, akkor csinált csúnya dolgokat azzal is, és akkor jött a reszetrém.
Áh mindegy.