Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Pumpa

- - - - -

• Please log in to reply
491 replies to this topic

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,661 posts
Aha. Van nekik.
De a kolléga fájdalomküszöbnek az SKS árát jelölte meg, a Lezyne meg ügye ennek a többszöröse.
Marci

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Az ne zavarjon, hogy RedEagle sporttársunk elsõ szava az volt, hogy "Mûhelypumpa vásárlása elõtt állok....." . Erre ajánlasz egy zsebpumpát.....
Hátha meggondolja magát ?:D

Van mûhely pumpájuk is.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 posts
Köszönöm a tapasztalatokat.
A Lezyne minije valóban jó, cimborámnak olyan van. Egyszer használtam és meggyõzõ volt.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,320 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Ja ok, valamit itt NAGYON félreolvastam! :-) Sorry

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,661 posts
Az ne zavarjon, hogy RedEagle sporttársunk elsõ szava az volt, hogy "Mûhelypumpa vásárlása elõtt állok....." . Erre ajánlasz egy zsebpumpát.....
Hátha meggondolja magát ?:D
Marci

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,320 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Lezyne +1 szavazat. SKS-bõl egy komolyabb volt nekem, de még egy mûanyag fejes, "fejet a szelepre rászorítós". Na, 2. használatkor letörött...
Ez van nekem, ebbõl egy Medium (128g): Alloy Drive,112 g small / 128g medium,,Lezyne_minipumps_highvolume,
Kb. 6000-6500 HUF volt, itt vettem egyik nagyobb bp.-i boltban még tavalyelõtt. Tucatnyi alkalommal adtam kölcsön defekteknél, magam is használtam tucatnyiszor; a tapasztalatok alapján elpusztíthatatlannak tûnik. A szelepre nem kell ráfogni sem, mert egy kis gumitömlõt ki lehet húzni a pumpa belsejébõl és rácsavarni a szelepre, szóval nem nagyon van mit és nincs hogy letörni. Ja, és full alu.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Szerintem ha jobbat akarsz, érdemes rákeresni a Lezyne-re. Kb sks árban van, de a minõsége az nagyságrendekkel jobb.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,661 posts

Mûhelypumpa vásárlása elõtt állok és szeretném kikérni a véleményeteket a következõ versenyzõkrõl:
SKS Airworx (Kiegészítõk | Pumpa | Mûhely pumpa) | Kerékpár Webshop
MERIDA MÛHELYPUMPA - ZÖLD - Bringa Butik Webáruház
BLACKBURN AIRTOWER 1 PUMPA - Bringa Butik Webáruház
Kritériumok: 8bart azért tudjon, (nem baj ha felette is tud), korrekt nyomásmérés presta szelepen is, ne hulljon szét egyhamar (itt fõleg a fejre gondoltam)
Az SKS pénzben a plafont jelenti, vagyis ennél többen nem igazán szeretnék kiadni érte.
Ha esetleg valakinek van a felsoroltakon kívül más termékkel kapcsolatban tapasztalata (jó-rossz egyaránt) szívesen venném, ha leírná.
Köszönöm a segítséget.

Nekem a Merida van és kiválló ! SKS nem jobb annyival, amennyivel drágább.(havernak az van) A BringaButikban egy rakás pumpát kipróbálhattam, (elnézõek voltak a bolond vevõvel) nekem a Merida feje és nyomás érzése volt a legszimpatikusabb.
Marci

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Mûhelypumpa vásárlása elõtt állok és szeretném kikérni a véleményeteket a következõ versenyzõkrõl:

Kritériumok: 8bart azért tudjon, (nem baj ha felette is tud), korrekt nyomásmérés presta szelepen is, ne hulljon szét egyhamar (itt fõleg a fejre gondoltam)

Az SKS pénzben a plafont jelenti, vagyis ennél többen nem igazán szeretnék kiadni érte.

Ha esetleg valakinek van a felsoroltakon kívül más termékkel kapcsolatban tapasztalata (jó-rossz egyaránt) szívesen venném, ha leírná.
Köszönöm a segítséget.

négyezer forintos mûanyagot ne vegyél. az egy fos, én megszívtam vele, minimum egy bar-t téved a mérõje. ezeknek ennyi pénzért már csak jónak kell lenniük.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Nekem az sks van, minden masnap hasznalom. bar egyik szerelo nekem azt monda, hogy otthoni hasznalatnal egyiket sem fogot szetnyuzni.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
legalapabb BBB.2 éve hordom magammal minden versenyre,itthon is elég sokat használom,eddig hiba nélkül mûködött.

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 posts

Köszönöm a segítséget.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

olyat nem tud, hogy konkret nyomasertekig pumpal? azaz igazsag, hogy sok ertelmet reszemrol nem latnam egy muhelypumpa mellett, pedig minden bringazas elott fujom a latex miatt.

Nincs ilyen funkció, de tekintve hogy pár másodpercig üzemel, "ritkán" hagyom magára.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Elég jól kezelhetõ ilyen szempontból, mert mûködés közben is pontosan méri a nyomást és a kapcsolója is könnyen elérhetõ.
Úgyhogy nem lesz gond. :)

olyat nem tud, hogy konkret nyomasertekig pumpal? azaz igazsag, hogy sok ertelmet reszemrol nem latnam egy muhelypumpa mellett, pedig minden bringazas elott fujom a latex miatt.

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

Bármelyik mini pumpa vagy szervizpumpa amit bringás boltokban lehet kapni! Presta szelepnek hívják és most már elterjedtebb mint az autó!

Szerencsére már úgy 1000ft-tól tudsz venni olyan minipumpát, aminek megfordítható a fej belseje, így jó az autó és a presta szelephez is.Ez a prestás.Ha normális nagyobb mûhelypumpát keresel ami alu és nyomásmérõs, az úgy 5000ft-tól van.De ha van otthon autópumpád, akkor veszel hozzá egy szelepátalakítót 2-300ft-ért, oszt meg van oldva.Kicsit ki kell csavarni a szelep tetejét, 1x érdemes megnyomni, hogy biztos kioldjon és pumpál6od.

Köszönöm szépen, így ezzel megoldódott számomra a gordiuszi csomó. :D Hallottam is már a Presta szeleprõl, mert ismerõs a neve, de hogy hogy néz ki, meg hogy milyen azt nem tudtam. De így már tudom és megyek is venni pumpát, mert ami van, az többet fúj mellé mint bele és ilyen Presta szelephez használható feje nincs is.

yep!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Bõvebben: 1,5-rõl 4 Bar-ra toltam fel az MTB-m gumiját, ami nem kevesebb mint kõkemény 10mp-ig tartott neki.

Látod, itt a bibi, én 1.5-re szoktam leengedni. :D (4-rõl :D)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

4 barral jársz? :)

Nem, csak ott sikerült elsõre megállítani. 3,5-el járok városban és 3-al terepen.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
Szerencsére már úgy 1000ft-tól tudsz venni olyan minipumpát, aminek megfordítható a fej belseje, így jó az autó és a presta szelephez is.Ez a prestás.Ha normális nagyobb mûhelypumpát keresel ami alu és nyomásmérõs, az úgy 5000ft-tól van.De ha van otthon autópumpád, akkor veszel hozzá egy szelepátalakítót 2-300ft-ért, oszt meg van oldva.Kicsit ki kell csavarni a szelep tetejét, 1x érdemes megnyomni, hogy biztos kioldjon és pumpál6od.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Bármelyik mini pumpa vagy szervizpumpa amit bringás boltokban lehet kapni! Presta szelepnek hívják és most már elterjedtebb mint az autó!

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
Hello, ehhez a szelephez milyen pumpát ajánlotok/használjak? Ilyennel még nem is találkkoztam. Vagy ugyanolyan rendes pumpa kell ho¼zá, és ez is egy normális szelep csak szét kell csavarni?
Feltöltött kép

yep!