Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pumpa

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
498 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Elég jól kezelhetõ ilyen szempontból, mert mûködés közben is pontosan méri a nyomást és a kapcsolója is könnyen elérhetõ.
Úgyhogy nem lesz gond. :)

olyat nem tud, hogy konkret nyomasertekig pumpal? azaz igazsag, hogy sok ertelmet reszemrol nem latnam egy muhelypumpa mellett, pedig minden bringazas elott fujom a latex miatt.

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

Bármelyik mini pumpa vagy szervizpumpa amit bringás boltokban lehet kapni! Presta szelepnek hívják és most már elterjedtebb mint az autó!

Szerencsére már úgy 1000ft-tól tudsz venni olyan minipumpát, aminek megfordítható a fej belseje, így jó az autó és a presta szelephez is.Ez a prestás.Ha normális nagyobb mûhelypumpát keresel ami alu és nyomásmérõs, az úgy 5000ft-tól van.De ha van otthon autópumpád, akkor veszel hozzá egy szelepátalakítót 2-300ft-ért, oszt meg van oldva.Kicsit ki kell csavarni a szelep tetejét, 1x érdemes megnyomni, hogy biztos kioldjon és pumpál6od.

Köszönöm szépen, így ezzel megoldódott számomra a gordiuszi csomó. :D Hallottam is már a Presta szeleprõl, mert ismerõs a neve, de hogy hogy néz ki, meg hogy milyen azt nem tudtam. De így már tudom és megyek is venni pumpát, mert ami van, az többet fúj mellé mint bele és ilyen Presta szelephez használható feje nincs is.

yep!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Bõvebben: 1,5-rõl 4 Bar-ra toltam fel az MTB-m gumiját, ami nem kevesebb mint kõkemény 10mp-ig tartott neki.

Látod, itt a bibi, én 1.5-re szoktam leengedni. :D (4-rõl :D)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

4 barral jársz? :)

Nem, csak ott sikerült elsõre megállítani. 3,5-el járok városban és 3-al terepen.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Szerencsére már úgy 1000ft-tól tudsz venni olyan minipumpát, aminek megfordítható a fej belseje, így jó az autó és a presta szelephez is.Ez a prestás.Ha normális nagyobb mûhelypumpát keresel ami alu és nyomásmérõs, az úgy 5000ft-tól van.De ha van otthon autópumpád, akkor veszel hozzá egy szelepátalakítót 2-300ft-ért, oszt meg van oldva.Kicsit ki kell csavarni a szelep tetejét, 1x érdemes megnyomni, hogy biztos kioldjon és pumpál6od.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Bármelyik mini pumpa vagy szervizpumpa amit bringás boltokban lehet kapni! Presta szelepnek hívják és most már elterjedtebb mint az autó!

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Hello, ehhez a szelephez milyen pumpát ajánlotok/használjak? Ilyennel még nem is találkkoztam. Vagy ugyanolyan rendes pumpa kell ho¼zá, és ez is egy normális szelep csak szét kell csavarni?
Posted Image

yep!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
4 barral jársz? :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Elég jól kezelhetõ ilyen szempontból, mert mûködés közben is pontosan méri a nyomást és a kapcsolója is könnyen elérhetõ.
Úgyhogy nem lesz gond. :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.691 hozzászólás
Csak vigyázz vele ! Én (ugyan benzinkútnál) már robbantottam fel belsõmet azzal, hogy egy kicsivel tovább nyomattam bele a levegõt, mint kellett volna.
Marci

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Hosszas keresgélés és utánajárás után, a héten megérkezett az ebay-en rendelt VIAIR 85P kompresszorom.
http://cgi.ebay.com/...e=STRK:MEWNX:IT
Az USA-ból jött, cirka 22.000 Ft-ért, a vámot megúsztam.

Röviden: állat! :D

Bõvebben: 1,5-rõl 4 Bar-ra toltam fel az MTB-m gumiját, ami nem kevesebb mint kõkemény 10mp-ig tartott neki.
Mindezt úgy, hogy hangot alig ad ki és gyakorlatilag alig rezonál, megáll a lábán és nem megy el a franciakulcsért a sarokba.

Minõségi anyagokból készült darab, egy nagyon pöpec integrált nyomásmérõvel, amin kivételesen van Bar osztás is.

Egy dologra kell csak figyelni, hogy 14,5A-t vesz fel a szivargyújtón keresztül, így minimum 15A-es biztosítéknak kell lennie azon a körön, különben leveri.
Én úgy oldottam meg, hogy rákötöttem közvetlenül az akksira egy ilyennel:
12 volt cigarette lighter adaptor with battery clips. - eBay (item 320535622818 end time Jul-13-11 15:14:33 PDT)

Ha valaki frankó, gyors, minõségi autós kompresszorra vadászik, akkor ajánlom figyelmébe. Ahhoz képest amit tud, drága sem volt.

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Köszi a segítséget.:D
Gondoltam a kocsihoz nem épp a legjobb a választás,de azért megnyugtató,h van itthon egy olyan pumpa,amivel azért fel lehet pumpálni,ha úgy adódna.:D
Holnap tervezek menni az itteni nagy bicós boltba,meglátjuk,h ott milyeneket árulnak,és mennyiért.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nekem itthon egy 4e-es van + egy 2e-es az üzletben 2db 2e-es mind jó csak az egyik üzletes kezd kopni. Nem egy high tech diolog egy mûhely pumpa:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Sziasztok.
Ahogy nézegettem a topikot,láttam,h kb. 6e forintba kerülnek a (jó) mûhelypumpák,tehát ezt már nem kell megkérdeznem.:D
Már csak azt szeretném tudni,h ahoz,h autóhoz is használni lehessen ezeket,kell valamit még +-ba venni?Valamilyen átalakítót pl.?

Nekem például olyan van, ami kétfejû, és amerre csavarod, az a csatlakozó mûködik. Kocsihoz szerintem felejtsd el, hacsak nincs baromira leengedve, érdemesebb kútnál kompresszorral feltölteni, otthon nagy szívás.

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Sziasztok.
Ahogy nézegettem a topikot,láttam,h kb. 6e forintba kerülnek a (jó) mûhelypumpák,tehát ezt már nem kell megkérdeznem.:D
Már csak azt szeretném tudni,h ahoz,h autóhoz is használni lehessen ezeket,kell valamit még +-ba venni?Valamilyen átalakítót pl.?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Egyre nagyon figyelj ne mûanyag legyen dugattyúja

Ezt a kettõt néztem ki, ez állítólag egy komoly márka kompresszorban:
1. VIAIR 85p 12v PORTABLE AIR COMPRESSOR Fast Fill Tires | eBay
2. VIAIR 70P 00037 PORTABLE COMPRESSOR SUPER FAST FILL!! | eBay

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

A mérõ jó. 40-nél több nem nagyon kellhet.
Annyira fújd, amennyire szoktad.

Köszi. Mindenesetre meglepett.
Azért annyi haszna volt, hogy valamennyire kiegyengette a külsõt. :-)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Egyre nagyon figyelj ne mûanyag legyen dugattyúja
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
12V-os szivargyújtóról mûködõ kompresszort használ valaki?
Kellene nekem valami jó minõségû darab, megfizethetõ áron (~10e Ft körül).

Volt egy Cora-s csoda, de azzal egyszer megpróbáltam 4 kereket feltolni egymás után 3,5 Bar-ra és elfüstölt. :D
Kéne egy megbízható darab, hátha van valakinek tapasztalata, beszerzési forrása.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.691 hozzászólás
A mérõ jó. 40-nél több nem nagyon kellhet.
Annyira fújd, amennyire szoktad.
Marci