Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Futás (maraton), duatlon, triatlon, stb.

- - - - -

• Please log in to reply
176 replies to this topic

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Izgalmas lehetett! Kik voltak a váltósok, és mi volt a feladatuk? Õk is ugyanakkora távot futottak le, vagy dupla annyit?

Gratulálok minden teljesitõnek!

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
Hali

Na, én is megcsináltam, nagyon jól vagyok éls nagyon büszkén (ma már egy kis hasizomgyakorlatsort végignyomtam, délután meg átmozgató jelleggel nyeregbe pattanok.
3:52-t mentem, elsõ maratonnak ez nem rossz, és ami a ényeg, hogy egyszer sem sétáltam bele! Én a banán- gatorade párost választottam szinte mindig, plusz olyan 25 kilcsinél benyomtam egy Powergelt. Nagyon jó volt, hogy az elején ráálltam egy nyugis tempóra (követtem a 4órás iramfutókat), és akkor elõztem meg õket, amikor éreztem, hogy most már biztonsággal végigfutom. Igazából a középsõ harmad volt a legjobb. Kicsit tartottam az utolós harmadtól, ez számomra a Terra Incognita volt, még sosem mentem 28 fölötti távot, csak teljesítménytúrákon gyalog, de az másról szól. Az utolsó 4 km viszont már tényleg nagyon nehéz volt, éreztem, hogy lassulok, és már csak a túlélés volt a cél. Sokan már csak gyalogoltak, kevés volt azon a tájon, aki futott mindvégig. Persze a váltósok, stafétások futottak, de velük már nem tudtam a legvégén tartani a tempót, pedig a megelõzõ 20 km-en csak õk elõztek le, maratonista nem.
Egy biztos, ha lenne még az idén még egy, arra is elmennék!
Ami rossz, az csak a dörzsöléses sérülések bizonyos helyeken.
Ja, és a 9 éves(!) Reebok Pyro cipõm jól teljesített, a jobb lábamon van egy kicsi vízhólyag csak.
Gyertek Ti is jövõre!!!

bors

bors

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
Nvik: beszámolóm a Bringás lányokban van.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Akkor kezdem én a beszámolót :D.

Elõszõr is szeretném megköszönni bors-nak a jókívánságokat a maraton elõtt :-*.

Naszóval utoljára 14 éve 13 évesen futottam maratont 3:55-re és ma a félmaratoni és harmincas eredményeimet figyelmebe véve egy 3:30-3:40-es idõt találtam reálisnak. A kitûzött 4:50-es tempót kb a feléig sikerült tartanom de valszeg nem volt elég a felkészülésem és egyszerûen kipurcantam kénytelen voltam belesétálni. Rájöttem, hogy ez ma nem fog menni lassítottam átment az egész örömfutásba. 23-tól egészen 32-ig nagyszerûen éreztem magam. Minden frissitõnél a számba tömtem egy marék szõlõcukrot + ráittam kép pohát izotóniás italt és ez nagyon rendbe hozott. 35 után sétálással erõsen tarkitott volt a futásom, de mindenképpen meg akartam elõzni 13 éves önmagam a vége 3:54 lett. Nagyon örülök a ténynek, hogy visszatértem a maratonfutás világába az idõvel nem foglalkozom ;D.
Lesz ez még jobb is!

bors nagyonagy gratula neked is fantasztikus lány vagy ;).

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
De igazán irhatnátok is valamit róla, ne csak annyit, hogy "jól vagyok" meg "klassz volt"! Jó, nekem már bors elmesélte, de a fórum arra való, hogy más emberek is tanulhassanak az élményeitekbõl. :-*

bors

bors

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
én is lenyomtam. állapotom-hasonló az elõttem szólóhoz.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Lenyomtam a marcsit szarul vagyok de büszkén! 8)

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Master sikerült csapatot találnod? Ha minden igaz én vasárnap nekigyûrkõzök a 42.2 killernek.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Banyek most futottam le a szigeti 30-ast
fáj mindenem de sikerült ;D.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Nem bántó jelleggel mondtam :). Csak mindig irtad, hogy milyen régen futottál 10 km-t stb. Szval bocs.

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Má, bocsi de nem csak int.-ok! >:( Monjuk egy héten van 5 edzés amibõl kb. 1-2 volt ilyen jellegû. ;)

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Gratula Master nagyon szép ;). Én most azon gondolkodtam, hogy nem lehet, hogy te csak intervallozol? Hasznosak tudnak tudnak lenni azok a hosszú futások is ;D.

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Húúúú...

Ez is letudva! :D Életem elsõ duatlon versenye. A már fentebb említett probléma miatt talán nem voltam a toppon (a héten nem is csináltam semmit) de azért elégedett vagyok. Kb. 90 induló volt amibõl én a 17!!! helyezést szereztem meg. A gyõztes idõ 32:11 volt, a 3. 33:24 körül érkezett be. Nekem 8)38:21 8) alatt sikerült teljesítenem. ;D Nem is rossz!! A terep elék kafa volt: a 2,5 km futás alatt volt sac/kb egy 200 és egy 300m-es emelkedõ ami igen csak szétzilált. Aztán jött a 6km bringa (hasonló vonalvezetéssel mint a futás) amin én spec. pihentem, és így is csak egy ember elõzött meg. (az egész verseny alatt) Tudtam jól hogy a következõ futáson meghalok. Ez majdnem bejött, mert az elsõ emelkedõre még csak-csak feljutottam, de a másodikra már csak vonszoltam a lábaimat. A lejtõkön sem volt valami felemelõ futni az tuti.... de végül is mindent összvetve elég jól sikerült. Annyit még hozzá kell tenni, hogy tavaly ezt 35:30 körüli idõvel nyerték. Ehhez meg még közelebb van az eredményem.... :-X
Tudom, tudom. Jól van na. Egy kicsit nekem is dagadhat a mellyem..... ;D ;D
Egyébként eléggé elfáradtam. A félmarci után nem éreztem ilyen fáradságot, pedig az sem kevés!

Atesz voltam...
ON

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Csá.
Egész jó Nvik, egész jó! Tudnál esetleg valakiket akik csapatban lefutják a maratont? Szívesen csatlakozom! ;)
Holnap egy laza terepduatlon, már a megtudom csinálni, ugyanis a talpam meghúzódott. Lesz ami lesz elmegyek. Utána délután egy laza 50-100-as tekergés a Budai hegyekben.
Majd beszámolok.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Hali én updatelem a leggyorsabb szigetköröm:
22:16 ma futottam a handicappen betegség után nem is rossz. Tegnap pedig volt egy könnyû 16-os 4:30-as ezrekkel nagyon megörültem, hogy újra a régi vagyok :D. Pinyo lehet próbálkozni ;). Csütörtökön még egy kör után abba kellett hagynom akárcsak a versenyen iszonyat szenvedés volt. I am back!

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Hali, én már be vagyok nevezve mint egyéni induló
de ha hamarosan nem gyógyulok meg akkor benne
vagyok egy váltóban.

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Esetleg össze lehetne hozni egy Ekiden vagy egy Staféta váltót a Kaiser's-re. Van kedve valaki(k)nek?? ;)
jojoba: ment a privi :)

jojoba

jojoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 posts
Master írj privit inkább sztem,de ha akarod offoljuk szét a topicot.....
Minden héten kedden és csütörtökön van edzés,17:00-tól,Fenyõgyöngye,ahol majd kiszúrod a bringásokat....én nem járok edzeni mostanság.

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Sziasztok!!! 8) 8) 8)
Megvaaaan!!! Nem olyan idõvel mint amire számítottam de ez sem rossz. Nekem egy picit hideg volt. 10km-ig (41:39) nagyon szenvedtem, na meg elrontottam az elsõ frissítõmet 9km környékén. 10 és 18 kilcsi között elég jól éreztem magam, aztán jött a holtpont ami kb. 1,5km keresztûl tartott. Amikor aztán már a Dózsa Gy. úton haladtam már szinte röpültem a cél felé ;D ;D
Végûl is 446. lettem.... http://www.bpsportir...rseny/nike.html
jojoba: azon az oldalon nem sok minden van :-\
a héten hol tartottok edzést?? Mikor? Lehet hogy elmennék. ::)

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Köszi :-*, mindegy nagyon sok verseny lesz igy õsszel, majd kárpótolom magam.