Az mitõl lehet, hogy futás közben úgy a negyedik kilométer körül elkezd zsibbadni a lábam bokától lefelé és úgy 3-4 kilométeren keresztül ezután alig érzem ezt a részt(mintha valami elszorítaná az ereket), majd késõbb mintha mi sem történt volna, újra érzem a lábam. Én arra gondoltam, hogy rossz a vérellátása annak a résznek és amikor úgy igazán megduzzadnak az izmok, elzárják az ereket. Ez hülyeség vagy van valami alapja?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Futás (maraton), duatlon, triatlon, stb.
Indította
vendég_Master_*
, 2003. augusztus 18. 15:24
Írta 2004. április 02. - 16:34

Írta 2004. március 30. - 13:43

Bruce:
Akkor együtt fogunk megrokkanni
Ma is szarakodott a térdkalácsom, most tényleg hanyagolom futás egy-két hétig!!!
Marad a bringa (õ még nem hagyott cserben) :-*
Szammer
Akkor együtt fogunk megrokkanni

Ma is szarakodott a térdkalácsom, most tényleg hanyagolom futás egy-két hétig!!!
Marad a bringa (õ még nem hagyott cserben) :-*
Szammer
Írta 2004. március 29. - 16:24

Nem lehet hogy porcleválás?
Amúgy nekem van szakértõm a családban majd rákérdezek, meg a kocsonyásítóra is.
Era, tejszínhabbal próbáltad már?
Amúgy nekem van szakértõm a családban majd rákérdezek, meg a kocsonyásítóra is.
Era, tejszínhabbal próbáltad már?
Írta 2004. március 29. - 15:54

Futóbajnokok:
Miért van, hogy hosszabb távú futás után ill. alatt (9-10 km) a térdemnél érzek egy kis szúrós fájdalmat.
Lehet, hogy nem "jól" futok? >
Egyébként másnapra elmúlik, de ha állandósulni fog akkor abbahagyom, mert nem akarom az izületeimet kinyírni. :'(
Szammer
pont ugyanez a bajom!
...és a válaszok hallatán eléggé elszomorodtam... :'( :-\
Írta 2004. március 29. - 15:39

A kocsonyásító érezhetõ ??? :
Hát az ujjam között érzem, amikor megfogom a kapszulát, meg a torkomban is, amikor alig akar lemenni. ;D
Biztos számít, mert elmúlt a szúrás a térdembõl. Persze nem futok már annyit aszfalton és csökkentettem a távot is, már nem futok edzésnek 10 km-t.

Biztos számít, mert elmúlt a szúrás a térdembõl. Persze nem futok már annyit aszfalton és csökkentettem a távot is, már nem futok edzésnek 10 km-t.
Írta 2004. március 29. - 15:26

Köszönöm a tanácsokat! Hát igen érzem, hogy más mozgás a kettõ most hogy komolyabban futok. 
Közben voltam egy szakboltban otthon Szombathelyen. Nagyrészt Saucony-juk van. Az eladó szintén szaki régen futott maratonon is, szóval megbízom benne és tényleg volt mindenre válasza. Õ is azt mondta (amit era is)hogy hozzam be egy régi széttaposott cipõmet és akkor tud majd igazán ajánlani, meg fel is világosított, hogy melyik edzõ és melyik versenycipõ. SZóval ez nekem még mind új volt. Lesz ilyen cipõjük is hogy New Balance. Még nem hallottam soha de állítólag futó körökben jó név.
És ez a kocsonyásító érezhetõ?

Közben voltam egy szakboltban otthon Szombathelyen. Nagyrészt Saucony-juk van. Az eladó szintén szaki régen futott maratonon is, szóval megbízom benne és tényleg volt mindenre válasza. Õ is azt mondta (amit era is)hogy hozzam be egy régi széttaposott cipõmet és akkor tud majd igazán ajánlani, meg fel is világosított, hogy melyik edzõ és melyik versenycipõ. SZóval ez nekem még mind új volt. Lesz ilyen cipõjük is hogy New Balance. Még nem hallottam soha de állítólag futó körökben jó név.
És ez a kocsonyásító érezhetõ?
Írta 2004. március 29. - 12:38

Gab#: Ha olyan tropa a térded, mint az enyém, akkor érdemes jó cipõt venni, persze, ha sokat akarsz futni. Az én térdem elkopott, így megvettem a Nike legdrágább cipõjét. Döntésem oka: Egy boltba betérve nagyon kedves eladót találtam. Õ is futott, így értett hozzá. Nem sajnálta az idõt, rám adott minden féle fajta cipõt. Tudtam, hogy boka süllyedésem van, tahát közép megerõsítésû cipõ kellett. Terepen futok, ez számít a talpnál és a felsõ résznél is és a térdem miatt, meg hogy néha aszfalton is szaladgálok olyan cipõ kellett, ami jól csillapítja az ütéseket. Szóval vagy 8 cipõbe belebújtam. Sauvoni-nál a lábujjaimnál volt a felsõ rész varrata, Asics is jó lehetett volna, az Adidas is, de ezek szerintem akkor jöhetnek szóba, ha nincs problémája a lábadnak. Mert amikor beledugtam a lábam a Nike Pegazus-ba, akkor tudtam, hogy ez a megfelelõ érzés. Mintha légpárnákon járnék. Lehet, hogy természetesebb fiziológiailag a többi cipõ, de az én tropa térdemnek ez kellett és azóta is vígan futok, persze szedem a zselatin kapszulákat. Ja és a szuper könnyû versenycipõ szerintem nem edzésre való, mert hamar elkopik és elázik. (Szóval elég fapados volt a Sauconi, Asics, Adidas legjobb cipõje is a Nike-hoz képest.)
Tehát, mielõtt cipõt vennél, nézd meg az elõzõt, hol kopott jobban a sarkán (kívül-belül), van-e bokasüllyedésed. Ezekre figyelnek a cipõk készítésekor, a különbözõ típusok ezek miatt is különböznek.
Ja és a hegyen futás sztem jó a bringázáshoz edzésnek (tüdõ), viszont a bringázás nem elég edzés a futáshoz.
Jó futást.
Tehát, mielõtt cipõt vennél, nézd meg az elõzõt, hol kopott jobban a sarkán (kívül-belül), van-e bokasüllyedésed. Ezekre figyelnek a cipõk készítésekor, a különbözõ típusok ezek miatt is különböznek.
Ja és a hegyen futás sztem jó a bringázáshoz edzésnek (tüdõ), viszont a bringázás nem elég edzés a futáshoz.
Jó futást.
Írta 2004. március 27. - 22:24

Szia
a Saucony tényleg jó, sok futó használja. Ár- minõség aránya verhetetlen.
Azért a futás és a tekerés eléggé más igénybevétel. Eõsíti egymást a kettõ, de nem pótolja. Úgyhogy ha 10 km-nél többet akarsz futni, akkor mindenképpen vegyél futóedzéseket! Én most jöttem rá a múlt vasárnapi Eged futáson itt Egerben, tvaly õsszel simán felfutottam, most jócskán belesétáltam, és a lelkem majd elhagytam. Pedig tekerek szorgalmasan, és amikor nem tudok, görgõzök. Különösen félmaratonra kell alaposabban készülni. Az állóképességeddel, erõddel, izomzatoddal semmi gond nem lehet, de az igénybevétel mégis más.
a Saucony tényleg jó, sok futó használja. Ár- minõség aránya verhetetlen.
Azért a futás és a tekerés eléggé más igénybevétel. Eõsíti egymást a kettõ, de nem pótolja. Úgyhogy ha 10 km-nél többet akarsz futni, akkor mindenképpen vegyél futóedzéseket! Én most jöttem rá a múlt vasárnapi Eged futáson itt Egerben, tvaly õsszel simán felfutottam, most jócskán belesétáltam, és a lelkem majd elhagytam. Pedig tekerek szorgalmasan, és amikor nem tudok, görgõzök. Különösen félmaratonra kell alaposabban készülni. Az állóképességeddel, erõddel, izomzatoddal semmi gond nem lehet, de az igénybevétel mégis más.
Írta 2004. március 27. - 20:57

Sziasztok!
Yo, egy futótéma bringásoldalon, igaz elvégre a kettõ nem áll túl messze egymástól ha a teljesítmény részére gondolunk és futás minden sportnak az alapozója...
Én csak idén vettem fejembe,hogy megpróbálkozom futással, az egész úgy kezdõdött,hogy a volt cégem lehetõséget biztosít a Stuttgarti félmaratonon való részvételre(szállás, nevezés) Hurrá megyek! -gondoltam én. Lehet hogy túl nagy falat lesz? ???
Eddig még nem indultam futóversenyen csak hébe-hóba futottam, csak CC versenyeken és maratonokon indultam és indulok is.
A szintemrõl kb: Dunamaraton 65 km-en a 100. hely körül szoktam tekerni,
futásban- Normafa út (jelenleg itt lakom tehát kb a Svábhegy Fogas megálló) - János-hegy oda vissza
35 perc körül (kb 7.4 km bár ez eléggé hegymenet)
Persze most ráállok az edzésre, "kispróbának" beneveztem a Vivicitára is, a 12 km-tõl nem tartok különösebben.
Futócipõ: ti mit ajánlotok? a Saucony-ról sok jót hallottam, én szeretnék terepen puha talajon futni de sajnos ált. este futok így kénytelen vagyok "aszfaltozni". Plussz nem ártana extra kímélõ mert keresztszalagszakadásom van. (azért elég stabil a térdem hála a bringának
)
Szerintetek mennyire összehasonlítható egy félmaraton mondjuk eg hobbiszintû CC maratonnal?
Van esélyem?
Esetleg vki lenne az edzõpartnerem? Egyedül néha nehezen veszem rá magam a futásra (fõleg ha már bringázni is lehet ;D)
Yo, egy futótéma bringásoldalon, igaz elvégre a kettõ nem áll túl messze egymástól ha a teljesítmény részére gondolunk és futás minden sportnak az alapozója...

Én csak idén vettem fejembe,hogy megpróbálkozom futással, az egész úgy kezdõdött,hogy a volt cégem lehetõséget biztosít a Stuttgarti félmaratonon való részvételre(szállás, nevezés) Hurrá megyek! -gondoltam én. Lehet hogy túl nagy falat lesz? ???
Eddig még nem indultam futóversenyen csak hébe-hóba futottam, csak CC versenyeken és maratonokon indultam és indulok is.
A szintemrõl kb: Dunamaraton 65 km-en a 100. hely körül szoktam tekerni,
futásban- Normafa út (jelenleg itt lakom tehát kb a Svábhegy Fogas megálló) - János-hegy oda vissza
35 perc körül (kb 7.4 km bár ez eléggé hegymenet)
Persze most ráállok az edzésre, "kispróbának" beneveztem a Vivicitára is, a 12 km-tõl nem tartok különösebben.
Futócipõ: ti mit ajánlotok? a Saucony-ról sok jót hallottam, én szeretnék terepen puha talajon futni de sajnos ált. este futok így kénytelen vagyok "aszfaltozni". Plussz nem ártana extra kímélõ mert keresztszalagszakadásom van. (azért elég stabil a térdem hála a bringának

Szerintetek mennyire összehasonlítható egy félmaraton mondjuk eg hobbiszintû CC maratonnal?
Van esélyem?

Esetleg vki lenne az edzõpartnerem? Egyedül néha nehezen veszem rá magam a futásra (fõleg ha már bringázni is lehet ;D)
Írta 2004. március 26. - 10:34

Azt mondta a rádió, hétvégén átállítjuk az órát. Tovább lesz világos = mehetek fel munka után a HHH-re futni.

Írta 2004. március 26. - 10:31

Szamóca: Neked már annyi! Aszfaltot kerülni, hosszú távú futás nem ajánlott, valószínûleg az izület kopott. Nekem ezt mondta a doki. Azt mondta inkább ússzak és bringázzak. Ha tudná, én hogy bicajozok :
;D
Javíthatsz a helyzeten, valami szuper párnás talpú cipõvel és Bano Zselatin por kapszulával, ami az izületben lévõ kocsonyát növeszti, orvos pedig felírhat ha egyszer megnézeted magad Condorsulf tablettát, ami építi az izületet.

Javíthatsz a helyzeten, valami szuper párnás talpú cipõvel és Bano Zselatin por kapszulával, ami az izületben lévõ kocsonyát növeszti, orvos pedig felírhat ha egyszer megnézeted magad Condorsulf tablettát, ami építi az izületet.
vendég_Master_*
Írta 2004. március 25. - 11:01

Orvos ugyan nem vagyok, de ha nem melegítesz be kellõ képpen akkor elõfordulhat ilyesmi. Lehet már az ízületeid is tropák. Nem tom!
Írta 2004. március 24. - 14:00

Futóbajnokok:
Miért van, hogy hosszabb távú futás után ill. alatt (9-10 km) a térdemnél érzek egy kis szúrós fájdalmat.
Egyébként másnapra elmúlik, de ha állandósulni fog akkor abbahagyom, mert nem akarom az izületeimet kinyírni. :'(
Szammer

Szammer
Írta 2004. március 24. - 13:56

vendég_Master_*
Írta 2004. március 22. - 23:58

Gondolkodom rajta.
Már túl vagyok két edzésen, azaz már több 10km van a lábamban ;D...
Már túl vagyok két edzésen, azaz már több 10km van a lábamban ;D...
Írta 2004. március 21. - 15:11

Hi
Kicsit gondolkodtam, de azért elnidultam az Eged csúcsfutáson. Sajnos nem tudtam kifutni a meredek ehegyoldalt, pedig tavaly õsszel még ment! >
Így jár, aki érdemi futóedzés nélkül futóversenyre megy ???
Jöttök a Matáv-Vivicittá-ra április 4.-én?
Kicsit gondolkodtam, de azért elnidultam az Eged csúcsfutáson. Sajnos nem tudtam kifutni a meredek ehegyoldalt, pedig tavaly õsszel még ment! >

Így jár, aki érdemi futóedzés nélkül futóversenyre megy ???
Jöttök a Matáv-Vivicittá-ra április 4.-én?
Írta 2004. március 09. - 21:59

Sziasztok !
Triatlon klub (edzõvel) van Egerben ? Milyen a társaság ?
Tud valaki valamit ?
Kezdõ triatlonos lennék, a sportág nagyon tetszik.
Triatlon klub (edzõvel) van Egerben ? Milyen a társaság ?
Tud valaki valamit ?
Kezdõ triatlonos lennék, a sportág nagyon tetszik.
vendég_Master_*
Írta 2004. március 02. - 11:21

Ez valami olyasmi, mint a "pech"???????
:-\
Na, ja. Sajnálom! A végeredményt olvasva: a mi lányaink csapatban az elsõk lettek, fiaink meg a harmadikak. Egyéni ???
Legjobbakat!
A héten már nyomtan egy nagyon kemény 2000-et. ;D ;D ;D

Na, ja. Sajnálom! A végeredményt olvasva: a mi lányaink csapatban az elsõk lettek, fiaink meg a harmadikak. Egyéni ???
Legjobbakat!
A héten már nyomtan egy nagyon kemény 2000-et. ;D ;D ;D
Írta 2004. március 01. - 08:17

Sajnos kedden súlyos ételmérgezést kaptam és habár tegnapra teljesen rendbejöttem edzõ bá nem engedte, hogy induljak :'(. A legközelebbi amit kinéztem magamnak az a Duna menti félmaraton Vácott két hét mulva.
Írta 2004. február 29. - 18:35

Hali
Az Eged- futáson bizony felnyomulsz a hegyre, ráadásul a roppantmód meredek turistaösvényen, majd visszazúgsz. Eléggé igénybevevõ.
Vitor, milyen volt a PÉcs-Harkány?
Az Eged- futáson bizony felnyomulsz a hegyre, ráadásul a roppantmód meredek turistaösvényen, majd visszazúgsz. Eléggé igénybevevõ.
Vitor, milyen volt a PÉcs-Harkány?