szerintem a ripcord, elvégre az az összenyomásmentes
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Bowden (a szamár fülétõl a farkáig)
Indította
telkan
, 2003. július 17. 15:41
Írta 2005. június 20. - 19:29
Írta 2005. június 20. - 17:32
na voltam boltba.
kérdem van-é bowden ház aszongya van milyen kell? mondom kevláros,teflonos jagwire. elémrakott egyet 1200 a métere de én úgy emléxek h az nem teflonos maj megnézem neten. ja mutatott olyat h Expressway készlet minden van benne egy agész bringára való cucc kupakokkal mindennel 3400. most vagy keresek ripcordot és azt össze válogatomvagy expressway készlet. mit mondtok, melyik a jobb?
kérdem van-é bowden ház aszongya van milyen kell? mondom kevláros,teflonos jagwire. elémrakott egyet 1200 a métere de én úgy emléxek h az nem teflonos maj megnézem neten. ja mutatott olyat h Expressway készlet minden van benne egy agész bringára való cucc kupakokkal mindennel 3400. most vagy keresek ripcordot és azt össze válogatomvagy expressway készlet. mit mondtok, melyik a jobb?
Írta 2005. június 13. - 08:32
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Pénteken voltam a Zöld Pontban és tök normálisak voltak a srácok, Vettem bowdent meg bowdenházat, a bowdenházat le is vágták méretre. Asszem szereztek egy újabb törzsvásárlót.
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.
"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...
"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...
Írta 2005. június 09. - 20:31
szerintem maminak aki már nem is akar mást csinálni csak boltba járni az xtr v fékes trekkingjével annak nem árthat egy ilyen modulátor
bovdenházat méterben meg szerintem mindenhol (a jobb kerékpárüzletekben (x) )
bovdenházat méterben meg szerintem mindenhol (a jobb kerékpárüzletekben (x) )
Írta 2005. június 09. - 17:35
Egy régebbi v-fékemen volt ilyen modulátor. Tényleg nem lehet tõle pofára esni, de megállni sem lehet rendesen. A lényeg, soha senkinek semennyiért.
Írta 2005. június 09. - 16:12
Írta 2005. június 09. - 15:47
Én is, én is.
Akarom tudni, hol lehet méterben venni jagwire bowdent meg bowdenházat.
Pesten
Köszönöm a segítséget
Akarom tudni, hol lehet méterben venni jagwire bowdent meg bowdenházat.
Pesten
Köszönöm a segítséget
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.
Írta 2005. június 09. - 11:22
szvsz semmilyen teflonos cucchoz ne adj kenõanyagot. modulátort meg hagyjuk meg a "vasárnapi" bringásoknak és tanuljuk meg használni a féket.
Írta 2005. június 09. - 11:15
Köszi a válaszokat mindenkinek!
A jó bowdenvágó fogó szerintem elengedhetetlen ilyen munkánál! Régebben én is csípõfogóval szenvedtem, de ég és föld bowdenvágóval, vagy szerszámszaküzletben kapható drótvágóval (én azt vettem és tökéletes). Gyönyörû szép sima vágófelületet ad, rojtolódás nélkül.
Egyébként a zsírt természetesen én is a kupakba gondoltam, bár tény hogy hülyén írtam.
Valszínûleg a teflonos bowdenre nem teszek semmit, de mi legyen a teflonos bowdenház és köszörült bowden kombóval? Abba egy kis tf2 vagy wd40? Gondolom az tényleg nem árthat, és nem is truttyosodik idõvel.
Nem egészen ide tartozik, de modulátoros pipával kapcsolatban van tapasztalat? Azt mondják nem blokkol a kerék, meg egyenletesebb lesz tõle a fékerõ. Nem válik tõle "nyúlóssá" a fékezés? Akkor mit sem ér a kajak bowden.
Thanx
TToma
A jó bowdenvágó fogó szerintem elengedhetetlen ilyen munkánál! Régebben én is csípõfogóval szenvedtem, de ég és föld bowdenvágóval, vagy szerszámszaküzletben kapható drótvágóval (én azt vettem és tökéletes). Gyönyörû szép sima vágófelületet ad, rojtolódás nélkül.
Egyébként a zsírt természetesen én is a kupakba gondoltam, bár tény hogy hülyén írtam.
Valszínûleg a teflonos bowdenre nem teszek semmit, de mi legyen a teflonos bowdenház és köszörült bowden kombóval? Abba egy kis tf2 vagy wd40? Gondolom az tényleg nem árthat, és nem is truttyosodik idõvel.
Nem egészen ide tartozik, de modulátoros pipával kapcsolatban van tapasztalat? Azt mondják nem blokkol a kerék, meg egyenletesebb lesz tõle a fékerõ. Nem válik tõle "nyúlóssá" a fékezés? Akkor mit sem ér a kajak bowden.
Thanx
TToma
Írta 2005. június 09. - 10:49
Írta 2005. június 09. - 10:47
nagyon lágy zsírt lehet kenni a kupakokba, hogy ne másszon bele a kosz, víz, sár, por, stb. teflonos bowdent viszont nem nagyon kellene kenni semmivel.
Írta 2005. június 09. - 10:43
ZSIRT NE!!!! ?honnan yött ez az ötlet?
Olay mehet!!!(szerintem kell is, a teflonosnak meg nemárt..bár nem is használhat)
én is most vettem méter Jagwirert...nekem meg a válétóbowdenházat allig akarta elvágni a csipõfogo...ki is roytosodott:((
de igazi bowdenvágo 2000FT...hát lehet egyszer beszerzek már egyet
Olay mehet!!!(szerintem kell is, a teflonosnak meg nemárt..bár nem is használhat)
én is most vettem méter Jagwirert...nekem meg a válétóbowdenházat allig akarta elvágni a csipõfogo...ki is roytosodott:((
de igazi bowdenvágo 2000FT...hát lehet egyszer beszerzek már egyet
Írta 2005. június 09. - 09:42
Üdv Bowdenguruk!
Eljött kerékpárom újrabowdenezésének fájdalmas pillanata. Fékhez kevláros hosszanti szálirányú Jagwire bowdenházat vettem, a váltóhoz szintén hosszanti )) kevláros cucct méterben. Bowdenbõl szintén Jagwire-t vásároltam, a fékhez fekete teflonfost, a váltóhoz csak köszörült volt. Miután kifizettem a kisebb vagyont és nyugtattam magam, hogy sebaj majd meglátom mijen pöpec lesz, elgondolkodtam, hogy tegyek-e zsírt a bowdenekre. Gondolom a teflonos bowdenre nem kell, de mi a helyzet a teflonos bowdenház/köszörült bowden ezetén? Félek ha bezsírozom vagy olajozom, idõvel csak elfárad benne az anyag és melaszossá válik, így elmúlik a varázs.
Próbáltam keresni Bowdenkenés témában, de nem kaptam meggyõzõ választ a bennem felmerült kérdésekre. Természetesen, ha már volt errõl szó akkor bocsesz.
Elõre is Thanx,
TToma
Eljött kerékpárom újrabowdenezésének fájdalmas pillanata. Fékhez kevláros hosszanti szálirányú Jagwire bowdenházat vettem, a váltóhoz szintén hosszanti )) kevláros cucct méterben. Bowdenbõl szintén Jagwire-t vásároltam, a fékhez fekete teflonfost, a váltóhoz csak köszörült volt. Miután kifizettem a kisebb vagyont és nyugtattam magam, hogy sebaj majd meglátom mijen pöpec lesz, elgondolkodtam, hogy tegyek-e zsírt a bowdenekre. Gondolom a teflonos bowdenre nem kell, de mi a helyzet a teflonos bowdenház/köszörült bowden ezetén? Félek ha bezsírozom vagy olajozom, idõvel csak elfárad benne az anyag és melaszossá válik, így elmúlik a varázs.
Próbáltam keresni Bowdenkenés témában, de nem kaptam meggyõzõ választ a bennem felmerült kérdésekre. Természetesen, ha már volt errõl szó akkor bocsesz.
Elõre is Thanx,
TToma
Írta 2005. május 11. - 12:21
ja igen, köszörült (talán csak fékhez van nekik)fék bowden 1,5*2000 az 490
a 200 forintos jagwire az csak ilyen simább (és váltóhoz való mer 1,1*2000, tudom megmértem tolómérõvel:D)mint a 100 forintos tudom nekem is olyan van. nme tod mennyi náluk a fasza bowden ház? hanem tod nme baj meek megtudakolom tõlük. ehhez a jagwirehoz ehhez a kevlárosteflonoshosszantiszálashoz akkor adnak kupakot vagy csak pézér aggyák aztat is????
a 200 forintos jagwire az csak ilyen simább (és váltóhoz való mer 1,1*2000, tudom megmértem tolómérõvel:D)mint a 100 forintos tudom nekem is olyan van. nme tod mennyi náluk a fasza bowden ház? hanem tod nme baj meek megtudakolom tõlük. ehhez a jagwirehoz ehhez a kevlárosteflonoshosszantiszálashoz akkor adnak kupakot vagy csak pézér aggyák aztat is????
Írta 2005. május 11. - 12:06
bwoay:
sorolta a srác:
noname:100 as (100 as a csemege ilyen van a régi bicajomon olajozva acor 5.0 házon nagyon király)
jagwire: 200
Shimano: 400
és Jag bácsi olyan nagyon simis felületû....
sorolta a srác:
noname:100 as (100 as a csemege ilyen van a régi bicajomon olajozva acor 5.0 házon nagyon király)
jagwire: 200
Shimano: 400
és Jag bácsi olyan nagyon simis felületû....
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
Írta 2005. május 11. - 11:53
ja OK, az jó.
nekem kb 30-40 cm kellett volna,
de mindenhol csak teljes szet volt,
gurigát nem tartottak. Kupakból bezzeg volt vagy 3 fajta,
csõrõs, sima, meg ez a "speciális".
Gui,
200 Ft? baró, még a sima (köszörült) ruppótlanból sem láttam 450-nél olcsóbbat :wtf:
Legközelebb Miskolcon fogok vásárolni
nekem kb 30-40 cm kellett volna,
de mindenhol csak teljes szet volt,
gurigát nem tartottak. Kupakból bezzeg volt vagy 3 fajta,
csõrõs, sima, meg ez a "speciális".
Gui,
200 Ft? baró, még a sima (köszörült) ruppótlanból sem láttam 450-nél olcsóbbat :wtf:
Legközelebb Miskolcon fogok vásárolni
Írta 2005. május 11. - 11:42
a boltban levágtak nekem x métert és adtak hozzá kupakokat, mert mondták, hogy ez jár hozzá...
asszem én most kipróbálom az olcsóbbik kevlár nélküli bóvdenházat a jólbevált sima köszörült bóvdennel.
asszem én most kipróbálom az olcsóbbik kevlár nélküli bóvdenházat a jólbevált sima köszörült bóvdennel.
Írta 2005. május 11. - 11:40
golya: Miskolcon a marikooban vettem csak bowdent jagwiret 200 pénz és jo nagyon sajnos nem tudom ,hogy jagbõl melyik típus ,de jól mûködik.
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
Tom Ritchey
Tom Ritchey
Írta 2005. május 11. - 11:36
M-a-TT,
Elvileg járhat hozzá kupak, de én elég nehezen tudom elképzelni.
A csomagolt szethez még talán, de ahhoz, amit a boltban levágnak neked
egy X méteres gurigából...
Amúgy Golya mondja jól, van egy ilyen spéci kupakjuk
(ami kimondottan rohadtdrága), láttam pár bringát láttam ezzel szerelve,
belefér mindenhova.
Az olcsóbb verziójú, kisebb átmérõjû bowdenház szerintem nem hosszantiszálas,
de ettõl még persze lehet jó.
Golya,
én azért javallottam neked a ripcord huzalt,
mert szerintem az tök ugyanaz,
mint a sima köszörült Jagwire bowden,
csak van még rajta egy plusz (500 Ft-os ) teflon réteg,
ami ha le is kopik idõvel, akkor még mindig ugyanott vagy,
mint a simával
(de egy jól szigetelt Teflonos bowdenházban szvsz sokáig kitart).
Elvileg járhat hozzá kupak, de én elég nehezen tudom elképzelni.
A csomagolt szethez még talán, de ahhoz, amit a boltban levágnak neked
egy X méteres gurigából...
Amúgy Golya mondja jól, van egy ilyen spéci kupakjuk
(ami kimondottan rohadtdrága), láttam pár bringát láttam ezzel szerelve,
belefér mindenhova.
Az olcsóbb verziójú, kisebb átmérõjû bowdenház szerintem nem hosszantiszálas,
de ettõl még persze lehet jó.
Golya,
én azért javallottam neked a ripcord huzalt,
mert szerintem az tök ugyanaz,
mint a sima köszörült Jagwire bowden,
csak van még rajta egy plusz (500 Ft-os ) teflon réteg,
ami ha le is kopik idõvel, akkor még mindig ugyanott vagy,
mint a simával
(de egy jól szigetelt Teflonos bowdenházban szvsz sokáig kitart).
Írta 2005. május 11. - 10:42
nem a zuhancsõ.
az amelyik azon a merida mission compon van amit a 2003-as jan-febr.-i bikkmakkban teszteltek és azon van olyan fémes vagy mien.
az amelyik azon a merida mission compon van amit a 2003-as jan-febr.-i bikkmakkban teszteltek és azon van olyan fémes vagy mien.