Jelentkezz be Regisztrálj
Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok
Írta 2010. március 19. - 16:21
Írta 2010. március 18. - 20:04
Errõl mit hallottatok, mi a véleményetek?
Blackburn / 2010 / Cyclometers
Elsõre szimpatikus az ár/tudás egy 5.0 v. 6.0 ást vennék.
A neten irnak jót és rsszat is róla. nekem nem profi célra kell, hanem csak oországúti sportolgatásra.
Írta 2010. március 18. - 12:39
Mérés közben jobb alsó gomb kb 2 mp-ig nyomásával tusz váltani az aktuális pulzus, átlagpulzus és aktuális pulzus százalékban kijelzése között.A szoftverében (Polar Pro Trainer) olyan adatokat is megjelenít amit az óra mér, de az óra kijelzõjén nem mutat. Pl: átlagpuzus
Írta 2010. március 17. - 21:45
Én is csak hobbista vagyok, de ez az amire vágytam. Bár ez a típus volt a CS sorozat elõtt a csúcsmodell, ennek megfelelõen szinte mindent mér. A szoftverében (Polar Pro Trainer) olyan adatokat is megjelenít amit az óra mér, de az óra kijelzõjén nem mutat. Pl: a vasárnapi bringázás alatt 31km alatt 17700 szívdobbanás volt / 1166Kcal / átlagpuzus 140, stb..
A kezelése elsõre bonyolultnak tûnik, de nem vészes. Egyáltalán nem bántam meg, hogy ennyi pénz ráköltöttem. Ajánlom!!!
Írta 2010. március 16. - 13:36
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2010. március 16. - 13:33
Írta 2010. március 15. - 20:55
Írta 2010. március 15. - 20:46
Köszi a kimerítõ választ! A polar órákat felül árazottnak gondolom (profi élsportolóként mondjuk másban nem is gondolkodnék,de hát csak egy lelkes amatõr vagyok), amúgy sigma és beurer órákat nézegettem.Egy komolyabb Polarral hasonlítottam össze; hát, azért azok pontosabban mérnek...
Írta 2010. március 15. - 19:59
...Az analóg jeltovábbítós óra amit 3 éve használsz, megfelel ilyen célra?
Alapvetõen igen, 3 évig jó társ volt. Ez egy H..vis-es, akciósan kb. 7-8e Ft-ért vásárolt óra, úgy emlékszem. Bár noname-nek hittem, kiderítettem, hogy Oregon márkájú egyébként (sajnos már nem gyártják). Ennyiért jó vétel volt. Mostanában sajnos kezdett rakoncátlankodni, friss elemmel az órában és a mellpántban sem mindig találja meg a kapcsolatot, sokat kellett vele játszani.
Amit megfigyeltem, hogy kCal felhasználást nem mér túlságosan pontosan - és ez igaz a Ciclosport órámra is. Hiába állítom be a koromat, testsúlyomat és minden egyebet, sokkal több kCal-felhasználást mutat, mint a valós. Most, hogy egy teszt után tudom, mennyi a VO2Max értékem és egyéb paraméterek, már tudom, hogy elég pontatlan volt. Egy komolyabb Polarral hasonlítottam össze; hát, azért azok pontosabban mérnek...
Írta 2010. március 15. - 14:56
Írta 2010. március 15. - 12:53
Sziasztok!
Az analóg jelátvitelllel rendelkezõ órák jól használhatók? Sok minden zavarja? Érdemesebb a drágább kódoltat választani?
Analóg jelátvitelû pulzusmérõ órát már jó 3 éve használok, kerékpáros "computert" csak kb. háromnegyed éve - utóbbit két típust is (Ciclosport CM4.4A HR és VDO MC1.0+), felváltva. Lassan szépen eljutottam oda, hogy lehet, hogy jobb egy hagyományos és olcsó, vezetékes computer, vagy ha vezeték nélküli kell, akkor digitális jelátvitel és kódolt. Igaz, nekem bevált pl. a Ciclosport is, de azért volt egy-két bosszantó hibája. Most például lemerült a sebességmérõ jeladójában az elem... Zavarni sajnos elég sok minden zavarhatja, nálam a CatEye Uno kerékpárlámpám ha bekapcsolt, nem méri jól a pulzust és a sebesség jelét egyáltalán nem veszi (Ciclosport). VDO MC1.0+ ellenben egész jó eddig és idáig semmi nem zavarta még meg (gyanús, hogy ez ugyan analóg jelátvitelû, de lehet, hogy kódolt(?)). De az ilyen órákat zavarhatja sok minden, például adóállomás, nagyfeszültségû vezeték és még ki tudja, mi nem. Ezeket a dolgokat érdemes figyelembe venni.
Írta 2010. március 15. - 11:47
Az analóg jelátvitelllel rendelkezõ órák jól használhatók? Sok minden zavarja? Érdemesebb a drágább kódoltat választani?
Írta 2010. március 14. - 10:45
Nem tudjátok, hogy a Polár S510-ben hogy kell az össz kilómétert nullázni? A "reset" gomb megnyomásával elmegy a kerékméret és az idõ, de az ODO megmarad. :S
User's manualban nincs szó róla? Nem néztem utána az 510-nél, de biztosan lehet valahogy; a 800-as szériánál írják, hogyan kell és lehet is.
Írta 2010. március 10. - 10:04
Írta 2010. március 09. - 19:27
Írta 2010. március 07. - 16:09
Tegnap mentem egy 45km-es kört. Arra, amerre a 2006 MHR-rel anno. Míg a régebbi óra volt hogy 5-6km-en át sem mért, az új egyszer sem, egy pillanatra sem hagyott ki.
E örö, e bódottá!
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. március 06. - 13:30
Most készülök majd egy pulzusmérõs futóórát vásárolni. A kiszemelt áldozatok a Garmin legújabbja, a Forerunner 60 Bundled Footpoddal és a Polar 300xSD szintén footpoddal. Igazából nem nagyon ismerem egyik típust sem mert eddig nem használtam egyikbõl sem, ezért szeretnék tapasztalatokat begyûjteni a típusokkal kapcsolatban és majd utána szeretnék dönteni. Teszteket már szinte majdnem mindet olvastam ami a neten fellelhetõ, de így sem megy a döntés. Igazából tapasztalatokra lennék kíváncsi a típusokkal kapcsolatban.
Elõre is köszönöm!
Üdv:
R.
Írta 2010. március 03. - 23:01
Írta 2010. március 03. - 20:38
Szükségem lenne magyar nyelvû használati útmutatóra Pola rcs600-as órához. Ha valaki tudna küldeni/segíteni lekötelezne!
Elõre is köszönöm!
Írta 2010. február 27. - 09:52
Igazából ha ez nem válik be, nem hiszem hogy 20-20 ezreket rászánnék, családi botrány törne ki. :-) Most raktam össze egy agydinamós elsõ kereket, ez is benne volt vagy 20 ezerben.