Nézegetem ezeket a nyalánkságokat is már jó ideje. Már az elõtt elkezdtem, mielõtt megvettem a bringám és hamar rá kellett jönnöm, hogy ebbõl késõbbi vásárlás lesz, mert ami olcsó az nem az igazi. Egyszer akarok vásárolni, amit nem akarom majd lecserélni, így úgy döntöttem, hogy spórolok rá és késõbb vásárolok.
Egyenlõre telefonnal logolom (Galaxy S) a megtett utakat, amiket jó visszanézni. Jó látni, hogy merre jártam és egyéb információk (milyen magasan, mi volt a maximális sebességem vagy a túra átlaga). Azonban a telefon gyakran hibázik (Endomono Pro és Strava amikkel eddig mentem 200-200 km-t). Volt már 140 km/h-s sebességem is, vagy egyik barátom egy másik városban is járt a GPS szerint, nem sorolom (teljesen másik telefon, de az is Android alapú). Ekkor lettem figyelmes a Garmin Edge 200 és 500-ra. Alapvetõen az 500-as is felejtõs lenne az ára miatt, de eBay-en eljön 45eFt-ból. Amivel az 500-as többet tud, az a +4 óra üzemidõ, szívritmus jeladó (opcionálisan 9eFt és mivel én magam sosem tudom beosztani az erõmet így igen hasznos lehet), személyre szabható képernyõk (gondolom nem kell lapozgatnom, a fontos paramétereket kitehetem a main screen-re egy oldalra), magasságmérõ. Szimpatikus, hogy a Garmin együtt mûködik a Strava-val. A Strava pedig szimpatikus a privacy mód miatt (lakóhelyem 500 méteres körzetében csak nálam logol, amennyiben megosztom azt, más már nem látja... erre Endomondo Pro nem képes). Elõny még az is, hogy nem kell órát viselnem a szívritmus miatt. Egy kütyü felel mindenért (remélhetõleg pontosan) és a telefonom sem fog merülni. Mindenképpen a stucnira és semmiképpen sem a kormányra szeretném szerelni.
Van-e jobb vagy akár hasonló ötlete valakinek a fenti igényeknek megfelelõen? Ha jobb, ilyen áron, az elõny. Ha olcsóbb, az nem hátrány. Ha gagyibb (pontatlan, nem megbízható), akkor már az. Milyen márkáknál érdemes még szétnézni?