Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Balmenetes menetmetszõ? Azzal szoktak még csavarokat kiszedni.

Metszõvel? Na, azt megnézem!:D Talán fúróval esetleg.
Feltöltött kép

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Az effektíve "itt"ugyanaz mint a tört csavarkihajtó csak sokkal ridegebb és szerintem sokkal hamarabb eltörne mint a bitfej.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

ha tudod hogy ilyen, es nem mondasz rola egy szot se, csak otthagyod az mar szerintem a kib@szas kategoriaba esik. mert a 80 bruttoert dolgozo alkalmazott mikor hazavagja a 250ezres vazadat akkor igen nagy bajba fog kerulni.

Nem azt mondtam hogy ne szóljon!!, de ott azért ezt meg kell oldani már csak presztízsbõl is. Többek közt ezért írtam speci (gyári) szervizt és nem a sarki bringaboltot.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Alkalomadtán le kell adni egy speci szervizbe csapágy zsírozásra és jószerencsét kívánni hozzá.:scared:

ha tudod hogy ilyen, es nem mondasz rola egy szot se, csak otthagyod az mar szerintem a kib@szas kategoriaba esik. mert a 80 bruttoert dolgozo alkalmazott mikor hazavagja a 250ezres vazadat akkor igen nagy bajba fog kerulni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Alkalomadtán le kell adni egy speci szervizbe csapágy zsírozásra és jószerencsét kívánni hozzá.:scared:

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Vágatni kellene bele egy 5-ös nyílást.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
durva. nem volt szerencséd vele, komoly módon összegyógyulhatott az alu.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
6-0-ra a csavar nyert. A boltban kapott egy fagyasztást, beletettük a 4-es imbusz Bit fejet (plusz egy erõkart). Egy hangos reccsenéssel az is beletört...
Marad így, az a csapágy idén nem lesz zsírozva...

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Csipisz: Lassan indulok.
Dózer: Ha jól tudom neked is Epiced van, itt a vázban van a menet: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Ez egy 2005-ös váz, de az én 2006-os vázamban is így volt kialakítva.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Akkor holnap azt még megpróbálok szerezni. Estére még fújkálom csavarlazítóval.
A tárcsa felõli csavar egy nagy roppanással lazult és olyan égett szaga volt, de teljesen épen kijött, a menet sem sérült.

gondolom nem csak egy oldalról dugtál bele inbuszt,hanem a váz belsõ felõli oldala felõl is.Mivel ez egy anya és egy csavar,és elforoghat,ha csak egy oldalról tekered,ellentartás nélkül.Bocs ha ilyen evidenciára kérdezek rá,de hátha...

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás

Csipisz: Nem az enyém a bicaj, ha nem muszály nem kókányolok... Nálatok tudjuk fagyasztani? Ütögetni természetesen próbáltam.

Fagyasztani tudok, a hõtágulás egy dolog, de ha az imbusz belseje kapja a cúgot, elõbb összemegy, minthogy átadja a hideget.A kinti szerelés jó ötlet, csak ne melengesd, próbáld meg egy nagyerejû rántással, ne nyomatékból tekergetve.A menetrögzítõ a barátod, azért is van hogy kenjen, nem az a szorulás oka.Összerakás elõtt tegyél rá ha tudsz valami diffúz kenést, pl alu összerágódásgátló, (LOCTITE 8150/8151)azzal 3 év múlva is bontható lesz, ha addig pl egy tóban tárolod....ha bejössz a boltba pl holnap, adok ilyentet.:D

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Mivel másabb a feltöltés a légtelenítésnél? Ha alulról töltöd fel, átnyomsz rajt többször ~30ml-t, akkor nem maradhat benn levegõ.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Nincs EÜ-s ismerõsöd? De szerintem bemész a patikába elmondod mire kell és vehetsz egy infúziós szereléket és vagy két 10-es, 20-as fecsit. (tû nélkül)
Ha Debrecen környékén laksz én tudok neked segíteni.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Otthoni fék légtelenítésre és olajjal való feltöltéshez(shimano 2010-es deore jön most) gondoltam veszek pár nagy fecskendõt, meg pvc csövet, hogy ne kelljen megvenni a méregdrága légtelenítõ szetteket. Méretekkel viszont bajban vagyok. Hol keressem, mibõl mekkorát? Feltöltés még ok, mert ha megvan a megfelelõ fecskendõ, és a csõ ami méretben jó, és rámegy a töltõ csonkra, akkor telenyomja az ember, de légtelenítés picit nehézkesebb lesz.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Arra gondoltam, hogy holnap is hideg lesz. Kiviszem egy órára aztán a kis gázfõzõmmel távolabbról melegítem (az alu jó hõvezetõ) és közben folytatom az erõszakot. De van hõlégfúvóm is.
De az is felmerült bennem, mivel mindkét anyag alu ezért azonos a hõtágulásuk is. :S
Van rajta menetrögzítõ, a másik csavaron is látszik és a Speci is mindig tesz rá, jó bõven.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Rendes menetes.
Amúgy hajszárítóval meg lehet próbálni, nem is hülyeség. A festéket tuti nem bántja, de egy 80-150 fokot biztosan tud.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Esetleg nem lehet, hogy fordított menetes és csak egymásnak feszíted? Holnap vihetek neked rendes imbuszt, ha eltöröd legfeljebb adnak egy újat. Ha menetrögzítõ van benne akkor teljesen felesleges bármilyen fagyasztás. Márpedig a gyárban biztos rákentek valamit. Ha van benne menetrögzítõ akkor próbáld ki, hogy hõ hatására megolvad-e.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Csipisz: Nem az enyém a bicaj, ha nem muszály nem kókányolok... Nálatok tudjuk fagyasztani? Ütögetni természetesen próbáltam.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Olyat próbáltál, hogy imbusz végére ráütni pl. gumikalapáccsal? Vagy rendessel is akár, de szerintem valami rongy azért kellhet rá.
Nekem egyszer egy pedál csak így jött le. Akárhogy nekifeszültem nem jött le. De ütésre megadta magát.

Izomtéridõninja-geológus!