Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

Kérdés a tudorokhoz:
Adott egy pár éves (igen jó minõségû) aluváz egy alu forgáspont csavarral és menetrögzítõvel. Az Ice Tools imbuszt (4mm) mint a kovácsoltvasat úgy megtekertem benne, de nem lazul. Mit tudok ilyenkor tenni? Ráfele is próbáltam, melegítés nem jöhet szóba.

fúróvak kifurni a csavart persze egy kissebb átmérõvel majd óvatosan kireszelni a menetbõl a maradék csavart remélve hogy a menet ép marad ha van oylan a vázban

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Kérdés a tudorokhoz:
Adott egy pár éves (igen jó minõségû) aluváz egy alu forgáspont csavarral és menetrögzítõvel. Az Ice Tools imbuszt (4mm) mint a kovácsoltvasat úgy megtekertem benne, de nem lazul. Mit tudok ilyenkor tenni? Ráfele is próbáltam, melegítés nem jöhet szóba.

Próbáldhüteni csak a csavart pölö CO2-vel és vagy ütve csavarozó
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
olcsó, áruházi szerszámokkal én csak mérgelõdtem eddig. Most kaptam 3-8 mûanyag nyelû Facom készletet. Állítólag ez örökélet .) Remélem így lesz.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Kérdés a tudorokhoz:

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

ezt bezzeg nem gyártják neonpinkben, hogy viritson a vérehullófecskefû alól...

Én a mûanyag híve vagyok, a mostani Schwalbe kék, elõtte Conti volt az citromsárga... Tekerd át sárga-zöld cikszóval :D

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ha marokszerszám, akkor Lezyne.

Ha jó helyen veszi az ember, nem drága, minõségben, kidolgozásban pedig nagyon ott van. Rengetegféle verziója van, így simán ki lehet választani azt, amelyikre szüksége van az embernek.
Pl melyik másik marokszerszámmal tud az ember Mavic küllõt húzni? Vagy ott a 2féle normál küllõkulcs, vagy a kés, ami olyan éles, hogy amikor kipróbáltam mennyire az, elvágta a kezem :D

Szvsz nem csak pumpában csinálnak nagyon jókat (láttam élõben a CNC-zett mûhelypumpát, 15baros max nyomással. Durva.), hanem szerszámban is :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
fenetudja, a nagy defekt okozta izgalomban minden szezonban elhagyok egyet-kettõt :-)
ezt bezzeg nem gyártják neonpinkben, hogy viritson a vérehullófecskefû alól...

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

ja, gumileszedõ kopóalkatrész
lerakom a fekete marikoos példányt az erdõbe' mááár az egyik el is mászik mindig..

Há méé ? nem használsz pórázt ?:D

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ja, gumileszedõ kopóalkatrész
lerakom a fekete marikoos példányt az erdõbe' mááár az egyik el is mászik mindig..

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Nekem a Crank Brothers imbusza és kereszthornyos kulcsa elnyalódott, majd szép lassan berozsdásodott ez egész szerszám. Szerencsére kis huzavona után kaptam egy másikat. Egyetlen másik szerszámommal sem volt gond soha (IceToolz, Bike Positive, Topeak). Egy kommersz gyártóéval jobban jársz. Otthoni készletbe meg csak Bondhus.

Ezek szerint változó minõséget produkálnak, nekem a legrégebbi szerszámom a CB, kb. akkor vettem, amikor megjelent a márka, 2003 körül, azóta megvan renden, pedig használom is, meg hordom magammal bringázáskor.

Ami visszont biztos, hogy õk árulnak csak olyan szerszámot, amin gyakorlatilag minden rajta van, ami kellhet, (küllõkulcs, láncbontó, villáskulcs, imbuszok, torx, stb - gumileszedõt nem sorolom ezek közé, mert az amúgy is fogyóeszköz, és nem lenne jó vele együtt egy ilyen szerszámot is kukázni minden alkalommal) de semmi haszontalan dolgot nem kap az ember vele, és jó a mérete, súlya is.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Az ikeás csavarhúzókészlet viszont pocsékszar, gyakorlatilag mindent elnyaltam benne, és amikor építkezés volt, akkor a benne lévõ kalapács eltört... Black&Decker csavarhúzókészlet viszont még mindig bírja, és semmi baja.

Errõl van szó? Ez tényleg az :)
...de bútorszereléshez elég a tudása és az 1/4-es bitekhez használható nyél egész jó fogású.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
bit fejeket csak úgy tesztelem, hogy a behajtó fúrásra állítva, s nekiengedem 90 kilómmal egy 50es facsavarnak
ha sikerül az anyagba süllyeszteni,zsír, ha nem csak a kattogást hallom,s kuka... 4-5 fordulat képes az áruházi bit fejet a csavar belsõ mintájára faragni
otthonra rendes cucc kell, nekem egy Beta szettem van imbuszból, az naon kafa!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Crank Bros szerszamok rozsdasodasra hajlamossagarol mar en is hallottam. haver abrandult ki belole egy szezon utan. pedig amugy szepen meg van csinalva
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Az ikeás csavarhúzókészlet viszont pocsékszar, gyakorlatilag mindent elnyaltam benne, és amikor építkezés volt, akkor a benne lévõ kalapács eltört... Black&Decker csavarhúzókészlet viszont még mindig bírja, és semmi baja.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Otthonra valóban jobbak az egyedi szerszámok könnyebb dolgozni velük jobb a hozáférés
amugy néha tényleg ki lehet fogni jobb minöségü olcsó szerszámokat pl lidl-ben én is vettem már szerszámokat jól birják árukhoz viszonyitva
Hordozhatónak van egy merida 12 funkciós elég erõs jól használható

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Azért valljuk be, hogy nem is annyit használjátok Bit fejeket, mint mondjuk egy asztalos...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Az otthoni készetek nálam is L-kulcsokból állnak, imbusz és torx. A kínai dobozos bitkészleteket és is csak dicsérni tudom, soha semmi probléma nem volt még velük. Nem törnek, nem csorbulnak, a kidolgozásuk is megfelelõen pontos.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Otthoni készletbe meg csak Bondhus.

Otthoni készletbe én nem vennék marokszerszámot. Sokkal kényelmesebb lédig, hosszú kulcsokkal dolgozni, P**kerben vettem tán Meister vagy mi készletet (2.5-3-4-5-6-8-10) évekkel ezelõtt semmi elnyalódás, nagyon szeretem. Bringázni meg vettem egy mini szerszámot (BBB Microfold M).

Abban viszont egyetértünk, hogy a Bondhus szupi minõségû.

OFF
Egyébkén _otthoni_ felhasználásra én pozitívan csalódtam különféle diszkont áruházak által kínált szerszámokban. Néhai Plusban vettem kb. 120db bitkészlet+imbusz és torx készletet, villás-csillagkulcs készletet; Li*l-ben titános fémfúróhegy készletet, amivel furkáltam már savállót is, amit köztudottan nem egyszerû megmunkálni. Remekül bírják.
Ezzel nem akarom azt mondani hogy minden olcsó szerszám jó, de akadnak kivételek. És töredék áron vagyok, mintha barkácsboltban vettem volna ezeket. Nekem ez sem volt mellékes szempont.
ON

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Kösz a segítséget. Akkor a Crank Brothers kulcsot javasoljátok.

Nekem a Crank Brothers imbusza és kereszthornyos kulcsa elnyalódott, majd szép lassan berozsdásodott ez egész szerszám. Szerencsére kis huzavona után kaptam egy másikat. Egyetlen másik szerszámommal sem volt gond soha (IceToolz, Bike Positive, Topeak). Egy kommersz gyártóéval jobban jársz. Otthoni készletbe meg csak Bondhus.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Kösz a segítséget. Akkor a Crank Brothers kulcsot javasoljátok.
Esetleg a merida kulcsokról van valakinek valami tapasztalata ?

Nekem egy Merida kulcsom van (MERIDA 10 funkciós kombinált szerszám - 1741).
Egyenlõr egyben van... Kicsi, és nem is olyan nehéz...