Jelentkezz be Regisztrálj
Retro - régi idõk bicaja
Írta 2022. október 13. - 22:14
udv
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2022. október 10. - 17:00
Ezt tudnám überelni...
Havernak anyagi gondjai voltak és éppen tönkrement a Judy telója. De bringázni meg szeretett volna. Hát mi legyen?
Fogta a fúrógépet és átfúrta a lábakat, bele 1-1 csavar - kész lett a merev villa. A fickó 2 méteres, 100 kilós ember, lefelé úgy ment, mint senki más.
Mi csak lazán kamikázénak hívtuk akkoriban.
- Rabbit kedveli ezt
Írta 2022. szeptember 30. - 16:49
Nem is tudom, hogy hová tegyem ezt?!?
0:50 érdemes nézni, ilyet még nem láttam, elég meredek.
Avagy hogyan "lokkoljuk" a telót - mekkelek remekelek - kezét törtem volna aki ilyet csinál, ilyennek nem való kerékpár.
Awa bilincs, igényes. Olyat láttam már, hogy bálakötöző zsineggel volt a teló vállához kötve az átkötő, hogy ne essen szét a villa.
Mondjuk a hajtás is ízléses.
Írta 2022. szeptember 30. - 14:24
Nem is tudom, hogy hová tegyem ezt?!?
0:50 érdemes nézni, ilyet még nem láttam, elég meredek.
Avagy hogyan "lokkoljuk" a telót - mekkelek remekelek - kezét törtem volna aki ilyet csinál, ilyennek nem való kerékpár.
https://www.youtube....h?v=-LbBeDlUutk
Írta 2022. szeptember 22. - 12:24
Csak, hogy vissza kanyarodjunk, az eredeti témához, a GT-hez...
https://www.mtb-kata...PDF/GT/1997.pdf
Írta 2022. szeptember 22. - 10:51
off
De jó ezeket olvasni, köszönöm nektek!
Voltak ilyen cuccaim, soha nem gondoltam volna, hogy igazi nosztalgiával gondolok vissza rájuk (mert meg vagyok elégedve a jelenlegi termékekkel, még a külső kábelelvezetés sem hiányzik ). A régi vázaim szoktak beugrani valamiért (cr-mo GT, alu Cannondale és Headshok)
Írta 2022. szeptember 22. - 09:02
- Kisherceg kedveli ezt
Írta 2022. szeptember 22. - 08:30
1998 STX RC
1998-ban már saját V-féket kapott az STX RC.
Szerintem ez egy jó nagy baklövés volt a Shimano részéről - ez a csapos kivitel - visszalépés a BR-M600 -hoz képest.
A fékkar is "butább" lett a BL-M600 -hoz képest, a bovdenhúzás állítási lehetőség 3 pozícióról, 2-re csökkent.
Inkább hagyta volna meg a Shimano az eredeti felállást, úgyis kifutott az STX RC széria 1999-ben.
Ebben az évben csak hajtókar volt az igazi fejlesztés, az elődhöz képest.
Nem csak a 4 karos mivolta végett, hanem végre mind a 3-om lánckerék külön-külön csavarokkal rögzült a hajtókarhoz.
Nem úgy, mint az előző 3 évben, amikor a legkisebb lánctányér a középső lánctányérhoz volt 5 csavarral felfogatva.
Sajnos ezt a baromságot az STX SEés az STX szériától örökölte.
Kicsit hosszúra sikerült, bocsánat.
Valamiért nem jó a link a képhez?! Inkább még egyszer feltöltöm.
- karakoram kedveli ezt
Írta 2022. szeptember 21. - 22:51
"bocsánat!" Miért is? Szépen leírtad, rendet raktál a fejekben. Ugye huszonéve volt, kicsit összekavarodott egy-két részlet, de nagyrészt ugyanazt írtuk, úgy látom.
- Rabbit és talpfa kedveli ezt
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2022. szeptember 21. - 22:17
1998 STX RC
1998-ban már saját V-féket kapott az STX RC.
Szerintem ez egy jó nagy baklövés volt a Shimano részéről - ez a csapos kivitel - visszalépés a BR-M600 -hoz képest.
A fékkar is "butább" lett a BL-M600 -hoz képest, a bovdenhúzás állítási lehetőség 3 pozícióról, 2-re csökkent.
Inkább hagyta volna meg a Shimano az eredeti felállást, úgyis kifutott az STX RC széria 1999-ben.
Ebben az évben csak hajtókar volt az igazi fejlesztés, az elődhöz képest.
Nem csak a 4 karos mivolta végett, hanem végre mind a 3-om lánckerék külön-külön csavarokkal rögzült a hajtókarhoz.
Nem úgy, mint az előző 3 évben, amikor a legkisebb lánctányér a középső lánctányérhoz volt 5 csavarral felfogatva.
Sajnos ezt a baromságot az STX SEés az STX szériától örökölte.
Kicsit hosszúra sikerült, bocsánat.
talpfa módosította - 2022. szeptember 21. - 22:31
- Kisherceg és Rabbit kedveli ezt
Írta 2022. szeptember 21. - 21:43
1997 Deore LX
1997 STX RC
Hogy mindenkinek egyértelmű legyen.
- karakoram és Rabbit kedveli ezt
Írta 2022. szeptember 21. - 17:04
1 évet tévedtél. Az LX-nek 1997-ben volt először V-féke mégpedig a Shimano BR-M600.
Igaz, nem kifejezetten Deore LX volt, hiszen az STX-RC is ezt kapta.
(Meg vörösre festett kivitelben is volt, Shimano DX néven futott, ezt a féket kapta 1998-ban a Magellan Crux is)
1999-ben lett saját néven futó (BR-M570), már párhuzamos nyomás V-féke a Deore LX családnak.
én is 1998-at mondtam volna, biztos vagyok benne. persze ettől még lehet, hogy 1997-ban jelent meg.
viszont szerintem a BR-M600 nem volt az LX szett része, volt külön V-fék+kar, BR-MC40 és BL-MC40. szerintem '98-tól elérhetően. ezzel a nagyon béna kantipofás megoldással:
sala bringáján szerintem is valami olcsó-kicsi V-fék lehet, csupaszok a rugók tekercselt részei ésa pillangókon az ütközők is elnagyoltak, anyagából öntött megoldásnak tűnnek.
Kisherceg módosította - 2022. szeptember 21. - 17:06
- karakoram és Rabbit kedveli ezt
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2022. szeptember 21. - 15:01
Rém izgalmas!
Ezek alapján nem korhűre tippelnék, a bowdenbekötés olyan mint az LX, de a rugó és a rögzítőcsavar nem. Avid szinte biztos, hogy nem, annak a bowdenbekötés vagy 45 fokos vagy merőleges a csúcson. Az LX-nek 1998-ban volt először v-féke, abban négyszögprofilos a rugó, és rejtettebb a lenti forgáspontnál.
Lehet csikorgott/szétesett a '97-es párhuzamos xt, azt lecserélték valami akármilyen olcsóra, utólag!A fékbetét is erre utal.
A felni kerámia, jól látom?
1 évet tévedtél. Az LX-nek 1997-ben volt először V-féke mégpedig a Shimano BR-M600.
Igaz, nem kifejezetten Deore LX volt, hiszen az STX-RC is ezt kapta.
(Meg vörösre festett kivitelben is volt, Shimano DX néven futott, ezt a féket kapta 1998-ban a Magellan Crux is)
1999-ben lett saját néven futó (BR-M570), már párhuzamos nyomás V-féke a Deore LX családnak.
talpfa módosította - 2022. szeptember 21. - 15:13
- Rabbit kedveli ezt
Írta 2022. szeptember 21. - 14:50
Ja, mavic ceramic kerekszett, de h melyik pontosan azt is lefotozom este.
egyelore nincs idom foglalkozni vele a felmondasom miatt
Semmi presszió! Csak a lézengő fórumtársakat szórakoztatom, csámcsogunk itt a koncon.
Kitartás!
Írta 2022. szeptember 21. - 14:10
egyelore nincs idom foglalkozni vele a felmondasom miatt
fuck me, i'm famous!
Írta 2022. szeptember 21. - 13:00
passz, este megirom
Rém izgalmas!
Ezek alapján nem korhűre tippelnék, a bowdenbekötés olyan mint az LX, de a rugó és a rögzítőcsavar nem. Avid szinte biztos, hogy nem, annak a bowdenbekötés vagy 45 fokos vagy merőleges a csúcson. Az LX-nek 1998-ban volt először v-féke, abban négyszögprofilos a rugó, és rejtettebb a lenti forgáspontnál.
Lehet csikorgott/szétesett a '97-es párhuzamos xt, azt lecserélték valami akármilyen olcsóra, utólag!A fékbetét is erre utal.
A felni kerámia, jól látom?
- Kisherceg és talpfa kedveli ezt
Írta 2022. szeptember 21. - 08:51
Milyen V-fék van rajta?
Nem látom rendesen, de az biztos, hogy nem XTR és nem is Deore XT.
Azt látom, hogy nem párhuzamos nyomású.....
fuck me, i'm famous!
Írta 2022. szeptember 21. - 07:48
nesztek
https://i.ibb.co/vPR...0824-123753.jpg
Van vele dolog, villa felujit, Tag rendbetesz, de azt leszamitva fullos, és még nem törött
Azért figyeljük meg a rejtett bovdenezést, az állitható rugóutat (flipchip), 1997ről beszélünk....
amugy eladó lesz, L-es
Milyen V-fék van rajta?
Nem látom rendesen, de az biztos, hogy nem XTR és nem is Deore XT.
Azt látom, hogy nem párhuzamos nyomású.....
Írta 2022. szeptember 20. - 20:07
nesztek
https://i.ibb.co/vPR...0824-123753.jpg
Van vele dolog, villa felujit, Tag rendbetesz, de azt leszamitva fullos, és még nem törött
Azért figyeljük meg a rejtett bovdenezést, az állitható rugóutat (flipchip), 1997ről beszélünk....
amugy eladó lesz, L-es
sala módosította - 2022. szeptember 20. - 20:10
- karakoram, Rabbit, zscs és 1 további fórumtag kedveli ezt
fuck me, i'm famous!