ó, hát már megint én! 
-ha mégse jönne össze a hátsó váltó az eladónak, akkor 8-as váltót is felrakhatok? nem emlékszem, h egyeznek e a bovden húzások? még nem néztem körbe, h mik vannak a piacon.
igen, a 7 és 8 sebességes váltó is jó lehet
-most kanti fékek vannak a bringán. tudom, h van vlmi bovden húzási kompatibilitás probléma a kanti karok, és a V fékek között. ha úgy adódna, akkor működne a kant lx fékkarral egy V fék?
működni működne, csak vacak lenne. a kanti karok keveset húznak.
- ha kanti kart teszel V-fékhez, akkor puha/nyúlós lesz a fékkarérzés és a pofákat közel kell tenni a felnihez.
- ha V-fékkart teszel kantifékhez, akkor koppanós lesz a fékkarérzés és nem is fog majd igazán jól a fék.
- ehhez kötődik a kövi kérdésem: alapvetően nincsen bajom a kanti fékekkel, de most egy SR Duotrack 7001-es teló van benne. ezt jó lenne majd merev villára cserélni, viszont nem találok bovden akasztót merev villához. ezért gondoltam esetleg V fékre cserélni. szóval láttatok e vlhol eladó bovden akasztót, vagy más néven zsiráfot?
nem látok, gyors kereséssel csak annyi derült ki, hogy "elfogyott":
1
2
edit: mivel ahead a stucni a bringán, amit mutattál (és mert a villa, amit ajánlottam is ahead) akár ezek is működhetnek:
Massi fékkábel visszatartó (A-HEAD) kábelvezető |
Noname 1" bowdenház visszatartó kábelvezető | Karbantartás
Noname 1"-os alumínium kábelvezető | Karbantartás | kábelvezető
(utóbbi persze 1 collos, de van reszelő
)
-az említett SR Duotrack 7001 villa elasztómeres? hogyan kell karbantartani? mit kell kenni?
passz, de valszeg elég egyszerű cucc, szóval nagy baj nem lesz, ha szétszeded. az elaszomerek eélyesen kukák ennyi idősen. 
ezek hasznosak lehetnek, ha még nem lenne meg:
SR Duo Track 7001 – Retro Forks Bike
SR Duotrack 7001 rebuild - Bike Forums
-ugyan írtam, h most első körben nem cserélnék külsőket, de majd vlmi hajtogatósat szeretnék feldobni rá. a decában láttam vlmi michelin-t, ami nem is drága. elég bütykös, úgyhogy talán jó lesz terepre. a kérdés az lenne, h a latex belsők mennyire működnek mtb kerekekben? országútin azt használom, és talán jó lenne a montira is majd.
a latex a második legjobb dolog, ami egy mtb gumival történhet! 
Kisherceg módosította - 2025. augusztus 31. - 22:37