Sziasztok!
Szerintem a "retro" fogalmát másképpen, nem ennyire elfogultan is meg lehet fogni.
Pl. Én év elején vettem egy Kona Hahannát, '98as, Cro-Mo csöves. Ez nem egy klasszikus retro márka klasszikus csõszettjébõl álló paripa, viszont merev (14"), anyagában azonban megbocsátóbb, mint bármely földöntúli alu. A szett: vegyes, mint a koldus szar: a hátsó váltót, váltókarokat kivéve minden LX, kormánycsapágy menetes 1 1/8" DX, gyári merev villával. Amit lecsréltem és amire lecseréltem: elkopás miatt lett belõle '03-as Deore. Ez szentségtörés egy retrosnak. Én azonban funkcionálisan nézem a dolgokat, mivel a bicajom egy eszköz, amivel boldog vagyok. Vettem viszont Ritchey Logic cantiféket (ez a büszkeségem), így a fékrendszerm komp-lett TR Logic, mert jopbbnak tartom mint a számomra elérhetõ árú V-fékeket.
Véleményem szerint ettõl a bicajom még nem rosszabb vagy jobb, mint egy minden elemében retrosnak válogatott bicaj, csak EBBÕL a szempontból nem ad olyan egységes képet, de ez egyáltalán nem befolyásolja bicajozás élményét. Végül is mindenki ezért csinálja.