Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2504 hozzászólás a témában

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Halika!
Vki még régebben írt XB3-ról. Na ez HVZ cirillül, és apa + anya bringáján is ilyen van. a Két bringa: idõsebb mint én (én 17 vagyok, a két bringa összesen vagy 40), amikor vették, akkor profi o.útisok edzõbringája volt. Kicsit rendbe kéne õket tenni. Majd ha lesz rá egy kis cash. Ja, az egyikhez van mutatós kilóméteróra is!!!
A váz márkája: Sztart Sossze /vmi ilyesmi kiejtve a cirill szöveg/
2x5-ös váltórenci van rajta, az egyiken mostani BMX-es U-fékhez hasonló fék van.
És az az egészben a legszebb, h rohadt sok alkatrész van hozzá (eredeti fékpofák, küllõk, stb)
Majd ha rendben lesznek, teszek fel képet

Tud vki 20 éves orosz szingó gumit? :D

apropó: manapság létezik még XB3? /mért van az az érzésem h nem?/

Na bye
Prefi

jah, egyik ismerõsük Szent Pétervárról ilyen bringával hazajött (talán vmi 3 defekttel)!!!!!!!! (azt hiszem)

A.G.S.

A.G.S.

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Hello!

Tioga BioGrip nevezetû markolatot, róla infót, vagy hogy esetleg ha valaki tudja, akkor mi váltotta fel keresek! A 91-es évjáratú bringámon volt, géles.

Ha segítesz, akkor kösz!

Ha nem, akkor is!

azoli

azoli

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Kösz Rob
Tudom, hogy nem tartozik a topicba, de sajnálnám, ha nem gyûjtõ kezekbe kerülne a gép, aztán csak felfigyel rá itt valaki....

azoli

azoli

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok
Feladtam az apróban is, de hát ebbe a topicba tartozhatna, hogy az egyik haverom most akar megszabadulni (anyagi okok miatt) az 1992-es Trek-jétõl... Figyu, alkatrészlista:

TREK 970 SingleTrack Competition Race

SZÁRMAZÁSI HELY: U.S.A.
VÁZ ANYAGA/MÉRETE: True Temper OX Comp II butted Cro-moly /20" tûzpiros
VILLA: True Temper tapered OD Cro-Moly tûzpiros
KORMÁNY+KORMÁNYSZÁR: TREK System 3 + TREK System 2
KORMÁNYCSAPÁGY: Tioga Alchemy TM 1 1/8"
NYEREGCSÕ: TREK System 2 27,2
NYEREG: Vetta típusú TREK System 2 verseny változat
HAJTÓMÛ: Shimano '93 Deore DX , SGX 26-36-46 (FC-MT60-A)
KÖZÉPRÉSZ: Shimano '93 BB-UN 51
FÉKVÁLTÓKAROK: Shimano '93 Deore DX RapidFire STI (ST-M075)
AGYAK: Shimano '93 Deore DX (HB-M650 ill. FH-M650)
FOGASKERÉKSOR: Shimano '93 CS-HG70 13-15-17-20-23-26-30 kazettás
LÁNC: Shimano '93 CN-HG70
FÉK: Shimano '93 Deore DX Cantilever M-System (BR-M650-M)
ELSÕ ÁTDOBÓ: Shimano '93 Deore XT (FD-M736 felülhúzós)
HÁTSÓ VÁLTÓ: Shimano '93 Deore XT (RD-M 735 hosszú kanalas, pozicionális)
PEDÁL : Noname, de az eredeti is megvan, csak sérült (TREK System 2)
FELNI: MATRIX Single Track PRO
KÜLLÕK: TREK 14/15 G Butted stainlees steel
KÜLSÕK: TREK Control Track System 26x2.1 (Kb. 70%-os állapotban)
ÜLÉS SZORÍTÓ BILICS: TREK System 2
Geometriai adatok
Fejcsõ-szög: 71 fok
Nyeregvázcsõ-szög: 73 fok
Tengely táv: 1073mm
Láncvilla-hossz: 430mm
Felsõcsõ-hossz: 575mm
kormányszár-hossz: 120mm
Középcsapágy-magasság: 298mm
Súly: 12.3 Kg

A gép nagyon jó állapotban van, mivel a tulaj mániákus módon ápolta és óvta (pl az eredeti gumik is le lettek cserélve, csak most kerültek vissza rá), szóval akit érdekel, az hívja fel Lévai Ferencet a 70/504-77-06-os számon (árat is csak vele lehet egyeztetni)

Bár nem szeretjük az aprókat a topicokban, ezt most csak élvezhetõvé módosítottam.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Huhh, valamelyik nap bementem a Konabiba, és dumcsiztam kicsit az eladókkal. Aztán megpillantottam egy érdekességet. három bicikli alatt ott volt a falnak döntve valami, ami nagyon csúnya volt, de paralelogramma teló volt benne. Kérdeztem, hogy mi az, és mondták, hogy egy régi Cannondale. Mondjuk ezt le is lehetett volna venni elsõre, tekintve, hogy az alsócsöve sörösdoboz, de nem a falvastagsága, hanem az átmérõje, a nyeregcsöve meg vagy 32mm. Régi XT elsõ meg hátsó váltó volt rajta (a 90-94 között gyártott fajta). A fékek sajna már nem eredetiek voltak, az agyak meg olyan szinten olajsárosak és rozsdásak voltak, hogy nem lehetett kivenni milyenek. A teló elég gázosan nézett ki sajna, és már a váz is át lett festve, tehát zéró felirat. Tipikusan a "kár érte" kategória. Sok idõ, és pénz kellene, mire eredeti állapotába visszaállítanám. De milyen szívesen csinálnám! ::)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
sokadjára írom már le ebben a topikban ezt a címet de akkor mégegyszer ;)

http://www.fa-techni...ano/DIGEST.html

van korábbiakról is:

http://www.fa-techni.../Gruppen80.html

Hebry

Hebry

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
Van egy versenykeróm, úgy szereztem, és nem mai darab. És az értékére lennék kíváncsi, valamint arra, hogy hol nézhetek utánna, hogy az alkatrészek, ami egy Shimano 600-as szett, Dure-ace fékekkel, hogy meik évben adták ki, tehát, hogy az egész bicó milyen idõs. Amugy a váz és villa is Colnago.

Ha tudtok nekem tanácsot adni, légyszi irjatok!!!

Hebry

A.G.S.

A.G.S.

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Helló-HallÓ!

A.G.S. ismét megjelent!

Kedves Rás! Köszi a SHIMANO alkatrészek weboldalát! Utána is néztem a szettemnek, valószínüleg '91-es Deore LX. A fékváltókar viszont EXAGE 500-as, úgyhogy ezennel keresek '91-es Deore fék és vagy váltókart!

A Giant Escaper-rõl semmi infó nem volt azóta, ilyen irányban kérem segítsen, ha tud valaki! Valószínüleg a bringa is 91-es lehet, tehát ha van valakinek "véletlenül" 91 vagy 92-es GIANT katalógusa, akkor kérem, hogy értesítsen, és valami módon majd meg szeretném kapni a bringám eredeti képét.

Van még 1 kérdésem: A bringára matricát hol lehet csináltatni?

Tamaskaa! Mi van azzal a lánckerékkel? Már teljesen beleéltem magamat!

Minden nemû segítséget köszönve búcsúzik:

A.G.S.

(A Giant Styler, mondjuk, most jelentse ezt!)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
http://www.bikemag.h...5&aprorovatid=1

asszem most nem veszek hálózsákot ;)

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
Tudjátok mit vettem zsír újonnan???
egy mûholdas lx-et(93,94-es hátsóagy)potom pénzért 8).
Itt hevert már jó pár éve az itteni boltban s csak most a leltározás alatt vették észre, hogy megvan....................nagyon örülök neki :) :) :) :)

akaido

akaido

vendég

• fórumtag
  • 176 hozzászólás
rádübörögtem, hogy Trek 800 nem lehet mivel 1-1/8"-os a nyakmérete, az enyém meg csak 1"-os. Valószínû Trek 700-720-as. :( Valami Hybrid, vagy mit írnak a neten több helyen is. Az mi, tudtok róla valamit? Félmegoldás az MTB és a Trekking között?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
http://www.bikemag.h...2&aprorovatid=1

nem sz@r setup. 8)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
A.G.S.: Biopace-ügyben lehet, hogy tudok segíteni, tudok egyet (XT), megrázóan olcsón (2-3 ezer Ft), de nem emlékszem, hogy mekkora fogszámú. Hétfõre megmondom.

akaido

akaido

vendég

• fórumtag
  • 176 hozzászólás
Hello!
Már közelebb járok az igazsághoz(mtbr.com alapján): Valószínûleg Trek 800-as a keróm, 1998-as vagy '99-es. Van-e valakinek róla mûszaki leírása, tesztje bármelyik régi bicós újságból?

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
shimano alkatrész típusjelzések alapján sima ügy pl itt:
http://www.fa-techni...ano/DIGEST.html

minden típusra ott van mely években gyártották/voltak kaphatóak

a váz az már fogósabb kérdés...

A.G.S.

A.G.S.

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Hello Mindenkinek!

Amikor megláttam az újságban, hogy Retro-meg-minden, azt gondoltam, hogy nekem is régi bicajom van, de amióta olvastam, egyre többet foglalkozom vele, hogy minél többet megtudjak a gépemrõl. Sajnos ez eddig nem sikerült. A NETen keresgéltem, de semmi képet nem találtam, ami alapján pontosan beazonosíthatnám.
Szóval a bringa a következõ:
GIANT Escaper [ATB]. Cro-mo vázas és merevvillás. Sajnos nem tudom, hogy milyen évjárat, még a rajta lévõ DEORE LX-ét sem. A bringát 1994-ben vettem használtan, egy kicsit megviselt állapotban. A fékváltókart le kellett cserélni, mert törött volt, de szinte teljesen ugyan olyat vettem [talán egyel újabb modell, de kinézetre szinte ugyan az]. Aztán lefestettem, lecseréltem a nyerget és a kormányt, meg a külsõket, de a gumi kivételével mind megvannak az eredetik is. A hajtómû középsõ fogaskerekét kopás miatt tavaly le kellet cserélnem, de nem kaptam BIOPACE-est, úgyhogy ha valaki esetleg tud egy alu 38 fogas BIOPACE-es Deore LX fogaskereket, azért sok pénzt tudnék adni!
Szóval, ha tudna valaki segíteni, hogy hol tudok utánanézni a pontos évjártanak [akár a szett, akár a gép], akkor azt köszi!

Egyébként matricát LEHET csináltatni?

akaido

akaido

vendég

• fórumtag
  • 176 hozzászólás
Hi Mindenkinek!
Lehet, hogy nem ide tartozik, de keresem a saját bicajom típusát. Az van ugyanis, hogy használtan vettem egy TREK acélvázat(nem monostay hátsó villás), ami valószínûleg 1998-as, legalábbis a monblokk alatt a vázon olvasható vázszám szerint. A felsõcsövön sajna a viharvert állapot miatt nem lehetett egyértelmûen azonosítani a típusjelet. Ezután le lett szinterezve a váz. Most jutottam odáig, hogy kiderítsem az igazságot(ami remélem nem odaát van :) ). Abban kérném a segítséget, hogy ha valaki tudna régi Trek katalógust vagy Trek tesztet küldeni(jó a fénymásolat is), akkor talán a kép, vagy a leírás alapján sejthetném milyen matricát csináltassak a kerómra. Nem egy egetrengetõ problem tudom, de nekem fontos. Elõre is köszi!

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
slowgee: írtam privit (36lyukú a felni?)

amúgy meg:
http://cgi.ebay.com/...9&category=7297

slowgee

slowgee

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!

Onza H.O. Boulder féktestek vannak nekem elrejtve a fiók mélyén...
Ha valakit érdekel,elõhalászom õket!
Ugyanott WTB Speedmaster,abból csak egy pár van,sajna.

Üdv:

Slowgee

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Még nem beszéltünk telefonon, de érdekelne, hol és mennyiért van - no meg hány lyukkal bír?
A váz nem szekszárdi emberé. Ha minden nagyon összevágna, akkor lehet, h. azzal mennék felvonulni a "Ne legyen több haláleset..." tiltakozáson. Persze: nagyon sok idõ még, amire eredeti alkatrészeket szerzek, de addig is tekerni fogom masszívan!