Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2513 hozzászólás a témában

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás

hát nem Lég kifinomult az izlésem... :P

Sztem nem "kifinomult izlés kérdése" de mind egy... :-\

Egyébként láttam most a Népfürdõ u.-ban egy Coppi karbon vázat 8-as DuraAce-el szerelve az egész olyan 8-10 éves lehet (lehet, hogy nincs annyi) de nagyon szép állapotban van a gazdája nem is használta szóval olyan mint az új presze az ára nem 3000 :(

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
én most maradtam le 1 kb. 8 kg-os full shimano 600al(az igen régi,és szép változat aminek ott van a nyil logo is) szerelt országutirol!!!! 3000 ft lett volna!!!!!!!!! ;D.... :'( :'( :'(
beszarás,csak amre megvettem volna kiyött a cigány faszinak az apya és ugy feldühödött ezen az áron hogy elzavart a fenébe.hogy nehogymá ferrárit barkas áron vegyek... :P Szal ez 1 olyan faluban volt 1 háznál ahol ausztriábol hoznak be lomtalanitot cuccukat és áruyák...Poén hogyha gyorsasbbb vagyok megvehettem volna :-\
de szereztem MAILLARD HELLICO MATIC agyat nagyperemeset meg Sugino MAXY 42/52 országuti h.kart potom pénzért. ezek amugy eladok ha valakit érdekel. tök yo állapotban vannak.
na by

vendég__*

vendég__*
  • vendég
ahha ;D azért kösz, bár énnem oútizom, de ha ránézek egy bicajra akkor ritkán érzem, h retro még ha az is. hát nem Lég kifinomult az izlésem... :P

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Én csak az országútiról tudok szólni de szerintem nem kizárólag kor függõ a dolog, új bringát is építhetsz retro stílusban, lehet kívûl bowdenes fékkarral vagy shimano sante szettel vagy esetleg nuovo recordal ezek mind retro-k a javából :-) és persze a nyereg ne legyen kihúzva 10 centinél jobban a váz kicsit elõre lejtsen stb...stb... Szóval olyan legyen hogy ha ránézel a bringára akkor azt mond, hogy ez retro ;D ;D ennyi...

vendég__*

vendég__*
  • vendég
mi számít retronak? mármint hány éves kórtól lehet azt mondani pölö 1 vázra, h retro?

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
hat Coyote llehet, hogy raveszel.
mar csak azert is, mert nemreg ahogy egy megallasnal lecsusztam elore a nyeregrol uigy "nekitokoltem" a stucninak, hogy par percig lanynak kepzeltem magam :)

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
NEm mondtam, hogy kényelmesebb csak azt, hogy szebb ;D szerintem egy kis esztétikai öröm megér egy hátfájást és különben is a kerékpár nem a kényelmesek sportja ::)

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás

szinuhe : Tudod mi dobna nagyon sokat a bringádon ?!

Szerintem próbáld ki, hogy betolod a stucnit max-ra a vázba , hogy ne legyen magasabban mint a nyereg és állítsd be egyenesbe a nyergedet és meglásd olyan gyönyörû lesz min még soha ....

Üdv Coyote

igenigen, ugy okesabban nez(ne) ki.
csak nekem ugy kenyelmetlen. maszkalok hatizsakos turakra es hiaba a sok pant, elhuz oldalra a zsak, ha nagyon radolok a bicora. onnantol aztan pedig mar csak 15-20km, hogy fajni kezdjen a hatam :(

rofi

rofi

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Pot' Kívánok!

A minap történt az eset, hogy lementem egy Debreceni boltba,és a szervízállványon ott figyelt egy régi TREK. A gazdija (a szerelõ elmondása szerint) az óceánba ugrált vele,és a telója beázott...
Ez a teló egy RS Mag 21,amit nem kell bemutatnom.
A lényeg,hogy a villát ki akarták lökni a kukába,de Én elkértem,és szerintem csak ki kell takarítanom.
Eddig nem akartam retro cangát,de már annyira bezsongtam,hogy vázat keresek a kicsinek!!! ;D
Jelentkezöket várok! :D

Ui.:A Mag 21 helyére egy gagyi Mozo került... ???

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
szinuhe : Tudod mi dobna nagyon sokat a bringádon ?!

Szerintem próbáld ki, hogy betolod a stucnit max-ra a vázba , hogy ne legyen magasabban mint a nyereg és állítsd be egyenesbe a nyergedet és meglásd olyan gyönyörû lesz min még soha ....

Üdv Coyote

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Jólvan :)

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás

Hát tulajdonképp nem is akartam bringát venni, de mikor megkérdeztem az árát, egybõl rávágtam, hogy viszem :)
2hét múlva megint megyek a sráchoz, ha lesz valami ugyis elhozom, és akkormegeggyezünk.

jol van.
de, mikor a megegyezesunkre gondolsz, szamold bele, hogy OLYAN NAGYON en sem akarok bringat venni... ;)

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

1500?? :o
enisakarok... :)
csak az a stucni meger annyit.

Hát tulajdonképp nem is akartam bringát venni, de mikor megkérdeztem az árát, egybõl rávágtam, hogy viszem :)
2hét múlva megint megyek a sráchoz, ha lesz valami ugyis elhozom, és akkormegeggyezünk.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
1500?? :o
enisakarok... :)
csak az a stucni meger annyit.

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

az elso fekkel egyebkent valszleg zurjeid lesznek, mert az 57-es patkok tengelye nem eleg hosszu, hogy aterje azt a villat...

Köszi az infot, hát majd meglátom, hogy mit tudok szerezni. Amúgy a gépet 1500,- magyar fizetõeszközért vettem lomisoknál, annyi baja van hogy a két szingó halott rajta, meg az elsõ kerékben van eltörve egy küllõ.

Remélem még az idén sikerül összehozni belõle valami szép gépet.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
ugyanaz a Puch ma igy nez ki:
http://web.interware...emian/puch2.jpg
http://web.interware...emian/puch3.jpg

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
az elso fekkel egyebkent valszleg zurjeid lesznek, mert az 57-es patkok tengelye nem eleg hosszu, hogy aterje azt a villat...

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
langferi!!!...

basszus, mikor meglattam azt a bicot kicsit meghatodtam...
http://web.interware...emian/puch1.jpg
az a zold orszaguti bico egy ugyanolyan Puch.

tizenvalahany evig hasznaltam, de hozzam is mar hasznaltan kerult, Sh Positron valtoval, Silstar hajtomuvel/karral, Weinmann komfortfekkel :)
aztan a valto egy zanyalas utan eldeformalodott, lecsereltem a fekkarokat kulturaltabbakra, kesobb a kormany is megroggyant, rozsdasodott a nyeregcso... igy aztan az egesz at lett alakitva, konzolokat rakattam a valtokarok ala, at lett festve...
most mar egyedul a vaz emlekeztet a regi bringara, minden mas utolag kerult ra :(

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
A minap szert tettem, egy répi országúti gépre, van róla pár kép a http://langferi.free...u/Puch/puch.htm oldalon.
Kérdésem is lenne, hogy a Suntournak voltak-e fékei, mivel ezen a váltók Suntourok,(de a fékek elöl hátul Weinmann-ok olyasmik, mint a BMXeken vannak.) és szeretnék hozzá valami korhû, nekem jobban tetszõ fékeket szerezni, lehet hogy Campa lesz.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
..napot!

NNa, végre összeraktam szivem szottyának a bicóját.
Elég pofás darab télleg, most hogy már én is láttam: GAINT Coldrock, vagy mi... némi zsirzás s pillogás után : zöld hosszú Onza kormányszarv!!!! :o ITM kovácsolt fejû, belül merevitõbordázott nyeregcsõ :o ...csavartam vele egy kört, s majdnem ugy döntöttem lebeszélem bnõm errõl a "hüjeveszélyesbiciklizésrõl" annyira megteccet!