A képen WTB rollercam(?) típusú fék van. Jó, hogy találtad ezt a képet, mert van egy ugyanilyen WTB fékhidam, soha nem használt, legalább tudom, mihez való!
Kösz a tel.számot, próbálkozni fogok!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Retro - régi idõk bicaja
Indította
zOrg
, 2003. február 25. 13:57
Írta 2004. február 27. - 00:19
Írta 2004. február 26. - 19:42
shankee::
rákérdeztem barátomnál: nem Onza hanem WTB fék..de alakilag ugyanaz a csõalak mintaz onzan csak kicsit más a fékpofafelfogatás...már régen láttam azért tévedtem.
de designben nem marad el tõle. ;D
szal mivel most akarya feltenni a singleere igy megkéri az árát. Priviben küldöm telefonszámát iry neki smsT.
Yobi
...
találtam valamit WTB canti+Mavic h.váltó stb.
http://www.firstflig...e_Potts_CCR.htm
rákérdeztem barátomnál: nem Onza hanem WTB fék..de alakilag ugyanaz a csõalak mintaz onzan csak kicsit más a fékpofafelfogatás...már régen láttam azért tévedtem.
de designben nem marad el tõle. ;D
szal mivel most akarya feltenni a singleere igy megkéri az árát. Priviben küldöm telefonszámát iry neki smsT.
Yobi
...
találtam valamit WTB canti+Mavic h.váltó stb.
http://www.firstflig...e_Potts_CCR.htm
Írta 2004. február 26. - 11:26
20 rugó volt az mrc titán nyeregcsõ, és 45 körül volt a cro-mo hajtókar monoblokkal.... voltak árak már '98-ban is.
Írta 2004. február 26. - 00:32
A Malinál már érdeklõdtem, hátha maradt valami MRC/ONZA/CHRIS KING, ezeket elvileg árulták, de sajnos semmi nincs már belõlük.
Írta 2004. február 25. - 20:14
Szép kis fékek. Azt hiszem örülnék egy Marinnovative vagy egy MRC féknek, utóbbit a Mali árulta (volna) egykoron.
Írta 2004. február 25. - 02:19
Jó lenne, ha nekem is lenne, az sem lenne baj, ha nem lenne szétszedve...egy barátomnak épp van egy olyan Onza-h.o. a fiokjában szétszedve...
kb..az 1 pár áll harmincvalahány darabból... 8)
Ha esetleg eladná/cserélné, írj már légyszíves privit!
Írta 2004. február 24. - 23:44
egy barátomnak épp van egy olyan Onza-h.o. a fiokjában szétszedve...
Írta 2004. február 24. - 17:59
volt szerencsem kiprobalni a brovedani abs feket anno. tizenx eve ,
iszonyat hangokat adott ki,nem lehetett vele megalni, igaz.. nem blokkolt ..hisz ez volt a cel..
jo visszaemlekezni ra
iszonyat hangokat adott ki,nem lehetett vele megalni, igaz.. nem blokkolt ..hisz ez volt a cel..
jo visszaemlekezni ra
Írta 2004. február 24. - 13:20
Írta 2004. február 11. - 16:58
Írta 2004. február 11. - 10:32
Írta 2004. február 11. - 10:03
Én is egyre inkább hajlok arra, hogy nem nyúlok a hirdetéshez, és ha nem kell senkinek, akkor nálam marad és megtartom és örülök, hogy a tulajdonosa vagyok egy ilyen darabnak.
Az STX szerintem sem ér annyit, de mit lehet tenni. Még azért nem vettem meg, mert igen kicsi a valószínûsége, hogy elkapkodják elõlem ;D.
Most DX et használok, asszem '92-es. Két hete szedtem szét megzsírozni és a legapróbb kopásnak sincs semmi nyoma . Egy bicajboltos mondta, hiogy a mostani robogókba sincsenek ilyen golyók.
Csak egy pótdarabot gondoltam beújítani. Ilyen DX-re esély sincs, ezért merült fel az STX, mert ilyet legalább még lehet kapni.
Az STX szerintem sem ér annyit, de mit lehet tenni. Még azért nem vettem meg, mert igen kicsi a valószínûsége, hogy elkapkodják elõlem ;D.
Most DX et használok, asszem '92-es. Két hete szedtem szét megzsírozni és a legapróbb kopásnak sincs semmi nyoma . Egy bicajboltos mondta, hiogy a mostani robogókba sincsenek ilyen golyók.
Csak egy pótdarabot gondoltam beújítani. Ilyen DX-re esély sincs, ezért merült fel az STX, mert ilyet legalább még lehet kapni.
Írta 2004. február 11. - 01:05
Ezeknél a régi cuccoknál nem igazán lehet megmondani, mi a reális ár. Szerintem a 4000 Ft korrekt érte, ha szép állapotban van a cucc. Mert végül is, ha megnézed, ennyiért komoly fékkart nem lehet újonnan venni. Viszont mindenki V-féket használ, így nem nagyon lehet eladni. Egy régi (talán '96, vagy '97-es) MBAH-ban bemutatták ezt a fékkart. Akkor! 6-7000 között volt az ára! Eredeti japán Dia Compe gyártmány. Nekem egy '91-es bringán is volt ugyanilyen: Tange Prestige csövek, full XT szett (kivéve a fék+fékkart, azok Ritchey), a kormány+stucni+nyereg+nyeregcsõ is Ritchey! Ez gyári felszereltség volt, felsõ kategóriába tartozott! Ebbõl is látszik, hogy a fékkar nem gagyi darab!
Egyszerûen nehéz rá megfelelõ embert találni. Várj türelemmel, majdcsak megveszi valaki.
Egyébként nekem is van most is ugyanilyen, nem használom semmire, de nem is adom el, mert tényleg nagyon szép darab! És jó is!
Az STX csapágy viszont szerintem nem ér annyit, de itt is az van, hogy valakinek nincs más választása, és úgyis megveszi.
Egyszerûen nehéz rá megfelelõ embert találni. Várj türelemmel, majdcsak megveszi valaki.
Egyébként nekem is van most is ugyanilyen, nem használom semmire, de nem is adom el, mert tényleg nagyon szép darab! És jó is!
Az STX csapágy viszont szerintem nem ér annyit, de itt is az van, hogy valakinek nincs más választása, és úgyis megveszi.
Írta 2004. február 10. - 21:57
Skacok!
Az elõzõ oldalon írtam a Ritchey Logic cantifékkarról. Azért mi a reális ár (mert eddig senkinek sem keltette fel az érdeklõdését). Lehet, hogy nem egy Campa cucc, de tudtommal eléggé ritka darab, nem nagyon lehet látni ???
még két dolgot jegyeznék meg:
1. van az a kategória, amikor a "múzeális értéket" fizeted meg -> Campa Record
2. Ha vkinek van egy mûködõképes cantifékje egy oldscool bicajon, annak nincs alternatívája, vagy vesz vmit (amit talál), vagy fékcsere
Múltkor láttam egy boltban egy STX menetes 1 1/8" fejcsapit. Ára: 3500 HUF. Akaratam alkudni, de azt mondta az arc, hogy ennek az étéke csak több lesz, úgyhogy szó se lehet róla. Mivel tudja, hogy jelen bicajomba ilyen jó, és ezért nem cserélek villát + stucnit, ha nem találok mást, ami elég valószínû, úgyis megveszem. :
Bocs, ez nem vágott az edigi témába :-X
Az elõzõ oldalon írtam a Ritchey Logic cantifékkarról. Azért mi a reális ár (mert eddig senkinek sem keltette fel az érdeklõdését). Lehet, hogy nem egy Campa cucc, de tudtommal eléggé ritka darab, nem nagyon lehet látni ???
még két dolgot jegyeznék meg:
1. van az a kategória, amikor a "múzeális értéket" fizeted meg -> Campa Record
2. Ha vkinek van egy mûködõképes cantifékje egy oldscool bicajon, annak nincs alternatívája, vagy vesz vmit (amit talál), vagy fékcsere
Múltkor láttam egy boltban egy STX menetes 1 1/8" fejcsapit. Ára: 3500 HUF. Akaratam alkudni, de azt mondta az arc, hogy ennek az étéke csak több lesz, úgyhogy szó se lehet róla. Mivel tudja, hogy jelen bicajomba ilyen jó, és ezért nem cserélek villát + stucnit, ha nem találok mást, ami elég valószínû, úgyis megveszem. :
Bocs, ez nem vágott az edigi témába :-X
Írta 2004. február 10. - 14:12
Nekem is van egy 1972-es Campagnolo Nuovo Record hátsóváltóm, olyan, ami teljesen ki van furkálva. Csak rendbe kellene hozni. Lehet, hogy nekem is meg kellene hirdetni, hátha az árából tudnék venni egy kisebb lakást!
(Persze ezt senki ne vegye komolyan!!!)
(Persze ezt senki ne vegye komolyan!!!)
Írta 2004. február 10. - 10:37
Szegény Gery sohanemhallot nevû noname csövekbõl épült gépével háromszázötvenezer forintról indult. Azt hittem eldobom az agyamat, amikor megláttam, egybõl írtam neki anno, hogy szerintem a tizede a reális ár. Utána elkezdett lefelé nyomulni, de ahogy elnézem még mindig nincs képben. Ennél sokkal jobb gépeket lehet 40-50000 körül kapni.
Külön árcsökkentõ tényezõ, hogy a Shimano régi cuccainak nagyon alacsony a piaci ára. Akármilyen szakadt Campáért többszörösét el lehet kérni. Múltkor azon gondolkoztam, hogy a régi Campa alkatrészek jobb befektetésnek számítanak, mint az arany. Úgy értem, hogy ha valaki mondjuk 1980-ban vett tíz darab Super Record hátsó váltót, azt szépen archiválta, és elõveszi most és megjelenik vele az e-bay-en, az a húsz évvel ezelõtti ár átszámított értékének többszörösét kaphatja értük. Persze ez is csak Amerikára igaz. Itthon csak egy lesajnáló mosolyt lehetne érte bezsebelni.
Külön árcsökkentõ tényezõ, hogy a Shimano régi cuccainak nagyon alacsony a piaci ára. Akármilyen szakadt Campáért többszörösét el lehet kérni. Múltkor azon gondolkoztam, hogy a régi Campa alkatrészek jobb befektetésnek számítanak, mint az arany. Úgy értem, hogy ha valaki mondjuk 1980-ban vett tíz darab Super Record hátsó váltót, azt szépen archiválta, és elõveszi most és megjelenik vele az e-bay-en, az a húsz évvel ezelõtti ár átszámított értékének többszörösét kaphatja értük. Persze ez is csak Amerikára igaz. Itthon csak egy lesajnáló mosolyt lehetne érte bezsebelni.
Írta 2004. február 09. - 12:41
Írta 2004. február 04. - 21:36
Egyébként, aki ilyesmit akar venni, tisztában van vele, kb. mennyit érdemes adni érte. És azt is tudja, hol kell keresgélni. Sok lomos foglalkozik bringákkal, náluk gyakori az ilyesmi. Szerintem max. 35.000-ért meg lehet venni, én is kb. ennyiért láttam hasonlót, ráadásul az illetõ, aki árulta, viszonteladó volt!
Ebben egyetértek, érdemes nyitott szemmel járni, mert a multkor láttam egy 5-6 éves giant outit 105el (nem fékváltós volt) szerelve. look pedálokkal (totál csilli villi volt) 40re tartották, de tuti lehetett volna alkudni.(Sajna nem volt rá keretem akkor )
Régebbi cuccokat (fõleg orsdzágutit) meg sokszor 5ezer alatt el lehet hozni.
Írta 2004. február 04. - 20:11
Szerintem mindenki annyiért adja a cuccait, amennyiért akarja!
Az más dolog, hogy ha nekem lenne ilyenem eladó, nem nevettetném ki magam 100.000-es, "TÉLI AKCIÓS!" árral! Bár tényleg akciós, mert ha jól emlékszem, volt ez régen 170.000 is!
Egyébként, aki ilyesmit akar venni, tisztában van vele, kb. mennyit érdemes adni érte. És azt is tudja, hol kell keresgélni. Sok lomos foglalkozik bringákkal, náluk gyakori az ilyesmi. Szerintem max. 35.000-ért meg lehet venni, én is kb. ennyiért láttam hasonlót, ráadásul az illetõ, aki árulta, viszonteladó volt!
Az más dolog, hogy ha nekem lenne ilyenem eladó, nem nevettetném ki magam 100.000-es, "TÉLI AKCIÓS!" árral! Bár tényleg akciós, mert ha jól emlékszem, volt ez régen 170.000 is!
Írta 2004. február 04. - 18:15
ezt most találtam a hirdetések között::
*1977-bõl országúti olcsón*
Feladó: gery Emailt neki! Privátot neki!
Hirdetés: Berardi Rovato Olasz váz compagnolo kormánycsapágyal,Shimano Dura Ace hajtókar,fékkar,elsõ váltó,váltókar,Shimano Crane elsõ generációs hátsó váltó,Veimar kerekek
Téli akcióval most csak 100 000 Huf-ért lehet bárki tulajdona (E-mail-ben küldök képet) Érd:30/4527118
Szal nem kifigurázni vagy megkérdõjelezni akarnám gery-t de szerintetek reálisabb áron nem lehetne már ezeket a cuccokat nyomni...ugyértem..egy végülis anno nem rossz cucc de ennyiért..nincs az ...
szoval értitek.
*1977-bõl országúti olcsón*
Feladó: gery Emailt neki! Privátot neki!
Hirdetés: Berardi Rovato Olasz váz compagnolo kormánycsapágyal,Shimano Dura Ace hajtókar,fékkar,elsõ váltó,váltókar,Shimano Crane elsõ generációs hátsó váltó,Veimar kerekek
Téli akcióval most csak 100 000 Huf-ért lehet bárki tulajdona (E-mail-ben küldök képet) Érd:30/4527118
Szal nem kifigurázni vagy megkérdõjelezni akarnám gery-t de szerintetek reálisabb áron nem lehetne már ezeket a cuccokat nyomni...ugyértem..egy végülis anno nem rossz cucc de ennyiért..nincs az ...
szoval értitek.