Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Írta 2007. március 13. - 20:52

Engem is piszkált már régóta a Reku, de amióta Bikemagban olvastam a cikket... Szóval egyre jobban érdekel, bár lehetõségeim egyenlõre korlátoltak.
Csak azt szeretném tölletek kérdezni, hogy az ambringa-n kívül van-e még másik hazai forgalmazó?
Durung forever!
Írta 2007. március 13. - 02:36

az oldalakat márís böngészem mert egyre inkább érdekelnek a rekuk.ez az összekapcsolhatóság tök jó ez tetszik:D
Írta 2007. március 13. - 00:12

hali hú nemrég a mag'-ba olvastam a rekus cikket és egyre inkább elkeztek érdekelni föleg a trik-ok azon belül is a delták kérdés elbirják ezek a 140 kilómat? na meg a fö téma kb menyibe fáj egy alap darab vagy pl a cikbe lévö hase kettwiesel az mien szint menyi van e dobfékes esetleg az olcsobb? esetleg oldalcimek árakkal magyarnyelvü létezil? de mostmár elég a kérdéreköl mert még a végén elküld vki a fenébe:D
Elsõre nem tudok kielégítõ válasszal szolgálni, mivel a prospektus szerint a normál kivitelek terhelhetõségi határa 120kg. Az elõbb levelet küldtem a Hase cégnek, hogy van-e megoldásuk a kérdésre, remélem holnap válaszolnak.

Azt tudom, hogy a Steintrikes-nak létezik erõsített vázú kivitele, de az tadpole, tehát elöl két, hátul egy kerekû.
Visszatérve a Kettwieselre, alapkivitelben mechanikus tárcsafékkel van szerelve (mindkét keréken hátul), melyek helyett hidraulikus (Magura Julie vagy Marta) is kérhetõ természetesen felárért. Dobfék nincs a választható listák között. Van viszont szélesebb ülés, sokféle váltórendszer, telós elsõ villa, differenciálmû, elsõ és hátsó csomagtartó, stb. Ami még nagyon jó, az az ún. Universal coupling, ami egy olyan hátsó csatlakozókialakítás, melynek révén egy másik KettWieselnek, vagy Lepusnak az elsõ villáját (persze kivéve az elsõ kereket belõle) lehet hozzárögzíteni, Ezáltal elvben végtelen számú tandemmé lehet fûzni ezen trike-okat. A Guiness rekordok könyvében is szerepel egy 92 m hosszú, 62 Kettwieselbõl álló tandem, mellyel 3 km-t tettek meg. Azért ez elég extrém, de kettesével baromi jó, ha például egy kevésbé edzett társsal (mondjuk barátnõ, vagy feleség) akar az ember együtt kerekezni.
Az alapára a Kettwiesel CroMo verziónak tavaly még 2000 Eur alatt volt egy kicsivel, az idén alumínium vázzal gyártják, ami már 2200 Eur. Magyar nyelvû anyag (leírás, valamint felszereltség, kiegészítõk, alapár) csak a www.ambringa.hu honlapon van róla tudtommal, de a Hase cég honlapján (www.hase-bikes.com) további információkra lehet lelni, igaz németül vagy angolul. Ott szerepel rengeteg dealerjük szerte Európában (mi még csak most kerülünk majd fel), melyek közül soknak a honlapján szintén vannak árak. Mindenesetre tudunk segíteni bármiben, ha megkeresel priviben, illetve írsz az info@ambringa.hu címre.
Nekem személyesen (meg pár sokat tapasztalt, nagytudású bringás ismerõsömnek) egyébként a Hase nagyon belopta a szívünkbe magát, mert nagyon jól megtervezett gépei vannak. Amolyan igazi német precizitással tervezik és gyártják a rekuikat.
Írta 2007. március 12. - 19:58

Írta 2007. március 12. - 11:47

Írta 2007. március 11. - 00:29

Ontom a kérdéseket!
Ha lehet...
A jelenlegi - és már évek óta bevett szokás szerint - túrabicómon, mely hagyományos masina, az elsõ villán is van csomagtartó, ún. lowrider. Ez jól bevált megoldás. Na már most, ha én egy SWB mellett döntök, nevezetesen egy AZUB 5 lenne a kiszemelt áldozat. Vajh ide is lehet elsõ csomitartót felszerelni, vagy nem javasolt? Van ezzel tapasztalat?
Másik. 145-ös hajtókar általában javasolt minden rekuhoz, vagy csak egyes típusoknál ajánlott? Ez a hajtókar elérhetõ itt hazánkban halahol, vagy szerezzem be inkább külhonból?
Egyenlõre ennyi. Elõre is köszönöm, ha tudtok válaszolni!
Azért arra érdemes odafigyelni, hogy a leszálláskor a csomag ne legyen útban. Úgy érzem, hogy kétféle lowrider csomagtartóról beszéltek:
1, Amikor az elsõ kerékhez van elhelyezve a csomag, ez az LWB-k esetében alkalmazott megoldás, különösen a tadpole trikeoknál (Hase: http://www.hase-bike...dex.php?bild=B2 ). Itt javítja a súlyeloszlást is, ezáltal jobban tapad az elsõ kerék még hegymenetbeli kanyarodáskor is. Ezt SWB-knél még nemigen láttam, mert útban lenne a lábnak.
2, Ülés alá helyezett csomag. Erre van példa sok SWB gyártónál (Sinner, HP-Velotechnik, stb). Ez már sokkal kevésbé van útban, ráadásul mivel alacsonyabban van, stabilitási szempontból is kedvezõbb. Azonban vigyázni kell itt is, hogy hátrébb legyen a megálláskor lerakott láb vonalánál . Az azubosok ilyen jellegû táskája ezért nem nyúlik csak a fenék vonaláig elõre. Létezik egyébként olyan is, hogy nem kétoldali, hanem kifejezetten az ülés és a váz alá helyeznek csomagtartót, pl Bevobike.
A kis hajtókar minden rekuhoz hasznos, de leginkább a hosszabb túrákhoz használtakhoz javallott szerintem. Ugyanis igazából az izületek kímélésére jó, illetve azoknak, akik érzékenyebbek ilyen problémákra. Vannak, akik egyszerûen egy 175-öset alakítanak át, de az amit én is most fogok majd kipróbálni, az kapható a rekus szakboltban itthon is.
Írta 2007. március 10. - 13:55

A Toxy-é is hasonló megoldás, de most már képbe helyeztél.
Köszönöm! Amennyiben körülményes lesz efféle csomitartók beszerzése, inkább legyártom magam. Kontaktolok velük.
Mégegyszer köszi! :cool2:
Írta 2007. március 10. - 12:15

http://www.sinner.demon.nl/
a demon2026 tipusnál,
http://www.toxy.de/
toxy CL, -LT tipusoknál
Nem reklám céllal!! szigorúan csak a képeket nézve technikai szempontból!
Írta 2007. március 10. - 08:55

A jelenlegi - és már évek óta bevett szokás szerint - túrabicómon, mely hagyományos masina, az elsõ villán is van csomagtartó, ún. lowrider. Ez jól bevált megoldás. Na már most, ha én egy SWB mellett döntök, nevezetesen egy AZUB 5 lenne a kiszemelt áldozat. Vajh ide is lehet elsõ csomitartót felszerelni, vagy nem javasolt? Van ezzel tapasztalat?
Másik. 145-ös hajtókar általában javasolt minden rekuhoz, vagy csak egyes típusoknál ajánlott? Ez a hajtókar elérhetõ itt hazánkban halahol, vagy szerezzem be inkább külhonból?
Egyenlõre ennyi. Elõre is köszönöm, ha tudtok válaszolni!
Írta 2007. március 09. - 19:41

Kérlek töröld a hozzászólásaim közül ami szerinted nem ide való.
A rövidebb hajtókarhossz meg igen kíméletes a térdekhez, igaz, még nem próbáltam, de a nemzetközi gyakorlatban már bevált és ez nekem elég igazolás.
Tom2
Írta 2007. március 09. - 08:29

Írta 2007. március 08. - 18:32

A tali átkerült Vajtára,
http://www.mktsz.hu/fooldal.htm
2007. június 26. – 07.01. XXXVII. Országos és Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozó VAJTA (kiírás késõbb)
Remélem most többen leszünk mint Szolnokon

Április 22 felvonulás? Részemrõl igyekezni fogok és tekerek majd 1000-el.

A kirakatba az ajánlatot köszönöm, élek majd vele, részletekkel kapcsolatban priviben keresni foglak =o))
Tom2
Írta 2007. március 08. - 17:05

Próba,próba,próba!
Mégegyszer köszi!
Írta 2007. március 08. - 16:53

Ennyi lelkes rekus mellett az ember nem bírja ki, hogy fel ne tegyen egy kérdést. Engem nagyon megfogott a dolog, és erõs az elhatározás, hogy beszerezzek egy fekvõbringát. Számomra a hosszú túrák jelentik az elsõdleges célt, amire használnám a gépet. Mivel idõnként az ilyen tekerések nem feltátlen jóminõségû aszfalton folynak, gondoltam egy Azub Max lenne az ideális. ( Tudom, próbáljam ki és csak aztán döntsem el. ) Csaomaggal, nem mindig aszfalton, hozzá a két méteres magasságom, plussz 100 kg testtömegem. Szóval a háromkerekes verziók teljesen kizárva?
Nincsenek kizárva a trike-ok sem. Szinte mindegyik alapkonstrukcióban létezik olyan típus, mely megfelelhet az igényeidnek. Akár tadpole vagy delta trike, akár rövid, vagy hosszú tengelytávú fekvõbringa.
Próba, próba és próba, ez a legfontosabb. Ami még fontos, hogy a teszteket mindig a kezesebb modellekkel érdemes kezdeni, ha az ember még sose próbált rekut. Az Azub Max nagyon jó modell, de valamivel nagyobb betanulási idõt igényel a megfelelõ gyakorlottság elérése. Ajánlom elõször begyakorlásra az Azub Easy-t, majd kipróbálásra az Azub 5-öt, utána érdemes csak ráülni a Maxra. Nem lesz kicsi a különbség már ezek között sem! Ha nem találod elegendõnek az (akár telós) 20"-os elsõ kereket és feltétlen 26-osat szeretnél, akkor meg a Rans F5 talán az egyik legkezesebb jószág ebben a kategóriában, igaz, csak merev vázzal kapható, de nagyon tuti gép, igaz drágább.
Nagy kérdés még, hogy milyen magas vagy?
Arra figyelj, hogy ha be kell állítani valamelyik Azubot a lábhosszodhoz, akkor úgy kérjed, hogy az ülés minél közelebb kerüljön a hátsó kerékhez, úgy hogy a lábadhoz még be lehessen állítani a hajtómû távolságát. Így javul a biztonságérzeted. Késõbb aztán már gyakorlottként ez nem annyira fontos, de elsõre érdemes így tesztelni.
A trike-ok meg kihagyhatatlanok. Rosszabb úton való túrára nagyon jó lehet például egy Hase Kettwiesel is, de rövid idõre kipróbálhattuk már a fejlesztés alatt álló össztelós Steintrikes-ot is, ami szintén nagyon buli volt.
Sok sikert (és örömet) a próbákhoz!
Írta 2007. március 08. - 16:05

Írta 2007. március 08. - 15:03

A hajtómûvel pedig a tapasztalat, hogy levágott, újrafúrt 145ös karhosszúságút használok és a néha, hosszabb tekerés után elõjövõ térdfájásom is elmúlt. ... ehhez még, hogy az üléspozíció beállításra FIGYELNI kell, mivel nagy mértékben javítja egy jó beállítás a komfortérzetet!
Tekerésrõl pedig azt mondják a nagyok, hogy szokja meg az ember, hogy nem erõbõl, hanem pörgetve tekerjen!
Abszolút mértékben egyetértek! Például valóban erõsen javasolt a rövid hajtókar, érdekes módon mégis kevés rekuhoz adnak ilyet. Én is eddig csak minimum 170 mm-est használtam, de már többször javasolták a gyártók a kisebbet. Most fogok majd kipróbálni egy Velokraft 145mm-eset. Eléggé kicsinek tûnik, kiváncsi vagyok a használatbeli különbségre.
Írta 2007. március 08. - 14:50

Üdv Murla!
Hasonló lelkesedést, döbbenetet és tetszést tapasztalok már évek óta minden egyes kiállításon ahol a rekuimmal megjelentem.)
Pl az április 22.-i föld napi bulikon, az Andrássy úton rendezett bemutatók alkalmával, egy percre sem pihent a gép, aki elérte a pedált tekerte. Néha sorban álltak)
Örülök, hogy veletek egy profi csapattal bõvül a fekvõbringás kör!
Célunk közös, csõvázra fel!)))
Tom2
Üdv Tom2!
Nálunk is ez volt. Ha valaki kipróbálta valamelyiket, rögtön mindenki kedvet kapott, és jóideig nem kerültek vissza a standos helyükre a gépek. Jó volt, õrülök, hogy a fórum is sûrûbb lett kicsit.
Célunk valóban közös, ha valamiben tudok segíteni, szólj! Pl, ha jól tudom, messze laksz Pesttõl, de az eladó trike-od kirakhatjuk a boltba, ha gondolod.
A nyári rekumbens találkozó helyszínérõl tudsz valamit? Keszthelyrõl volt szó, de azt hallottam, hogy megváltozott.
Írta 2007. március 08. - 08:19

Az eddigi "hagyományos" bicóim is kibírták a megpróbáltatásokat. Egy sem hagyott cserben, így hát kalandra fel! Megyek rekut próbálni, oszt venni! :peace2:
Írta 2007. március 08. - 00:29

Túráztam már több típussal is és a tapasztalatom szerint a bevált felállás hosszabb túrákra több cuccal: utánfutó + tadpole háromkerekû.(természetesen eléggé elfogult vagyok :-) )
A nagyobb termet nem hinném hogy probléma lenne, vannak jó minõségû csõtengelyes agyak amik egy atomtámadást is kibírnak. Bmx, vagy DH felnibe fûzve elég stabil kerekeket kapsz. A vázat meg rendesen kell méretezni.
Tom2
Írta 2007. március 07. - 09:02