Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
Szerintem nagyon jó ár-érték arány! Aki épít, erõsen koncentráljon rá.
:)

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,067 posts
Szal, a sárga (Steintrikes Speedster) trikémen lévõ ülés alapján lett készítve, mivel az egy nagyon kényelmes ülés (Nekem)
anyaga: poliészter, 450es üvegszövet.
súlya: 1812 g ...de már könnyebb az új fejlesztésû.
szín: metálon kívül bármilyen!
rögzítés: ahol kifúrod (ha kell ötlet, leképelek párat!)
szivacsozás: nekem, síma polifoam, de pici pénzért megcsinálja egy jó orosházi kárpitos.
Ára: 10e Huf Karbonból pedig cca.55e Huf
Képek róla:
http://kep.tar.hu/tyitoka/50448591#2

megint kapok lapot, ha nem szedem össze a gondolataimat...

Méret: sajjna csak egy méret van, de aki kiporbálta, mindenkinek kényelmes volt!

Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace ;)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
nagyon jól néz ki ;)
mikor trike-olunk együtt?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
Súly-, szín- és méret- választék?
Anyaga üveg-, vagy karbon- szál?
Szövet, vagy paplan?
Élvédelem?
Szivacsozás?
Rögzítési pontok?
Ár?

=o))))

Ha szabad ilyeneket kérdezni az üléssel kapcsolatban. :)

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,067 posts
Említettem, hogy egy szegedi Barátom készít üléseket. Íme:

Posted Image

Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace ;)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

érdekelne, hogy miért rossz így szerinted? Komolyan érdekel.

Ergonómia. Elképzlem, hogy egy ilyen kéztartásból milyen mozdulattal tudnám használni... el se tudom képzelni. Az a fékkar jó egy triatlon könyöklõ végébe, ahol hüvelyk+mutatóujjal lehet tologatni, de ilyen, nagyjából egyenes kormányokba sztem elég beteg ötlet berakni. Mégis mit csinálsz, tenyérrel megmarkolod? Vagy teljesen elengeded a kormányt? Persze lehet h nem vészes.

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 posts

A fékkar elég szarul áll, de az a kisebb baj. Azt nem fogod megmagyarázni, hogy az a váltókar jó úgy. És igen, a magam elõtt levõ 1-1,5 m-t is látni akarom. Nem akarok minden szarba (szó szerint és átvitt értelemben) belemenni.

Nem szeretnék a váltókar ügyében állást foglalni, csak az érdekelne, hogy miért rossz így szerinted? Komolyan érdekel.
Én speciál még sose használtam ilyen típusú váltókart, de azt tudom, hogy viszonylag sok rekun alkalmazzák.
Engem leginkább azért zavarna a feltételezésem szerint a Slyway-en, mert meghosszabbítja a kormányt, így az kanyarodáskor könnyebben akadhat be a combba, esetleg még akaratlan váltást is eredményezve. De ez csak feltételezés, személyes tapasztalat nélkül. Az alsókormányos trike-oknál viszont jó lehet ez a megoldás, ott nincs útban, mivel felfelé áll.
Abban viszont igazat adok Neked, amit az elõzõ leveledben írtál, hogy a "középcsapágy" túl magasan van ezen a gépen. Szerintem már az ülés is a maga 68 cm-ével. Tény, hogy a nagy elsõ kerék plusz az elsõ teló miatt nem kerülhetnek túl alacsonyra, de így alacsonyabb rider számára nem is használható ez a highracer.
Az úton elõtted lévõ 1-1,5 méterrel kapcsolatosan meg eszembe jutott az, amit az egyik osztrák rekus mondott, hogy annak jó a fekvõ, aki nem az elsõ kerekét és az orráról lecsöppenõ verejtékcseppet akarja órákon keresztül nézni, hanem inkább a tájban szeretne gyönyörködni.
Megjegyzem nekem még sose volt gondom avval, hogy mennyire látom a közvetlen elõttem lévõ 1-1,5m-es szakaszt. Egyrészt mert ez csak akkor válik "láthatatlanná", ha nagyon fektetett pózban tekersz (és akkor is leginkább az ilyen magas építésû versenygépeknél), amikor a gyors haladás a legfontosabb. Nagyon gyorsan meg csak jó úton célszerû menni, ahol nincsenek kátyúk, kövek, stb. Ülõsebb gépeknél mindig láthatod a közvetlen elõtted lévõ útszakaszt is. Másrészt azért csak nem felejted el pár tized másodperc alatt, miközben gördülsz elõre, hogy volt-e elõtted az úton gödör, vagy egyéb "terepakadály"!

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
köszi az infot ahogy megitélem megfelelne az én igényeimnek elsösorban aszfalton nyomnám max lájtos földuton.Nos azt hiszem ellátogatok a boltba mert lassan kezd összeállni a lé:)

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 posts

hali hú nemrég a mag'-ba olvastam a rekus cikket és egyre inkább elkeztek érdekelni föleg a trik-ok azon belül is a delták kérdés elbirják ezek a 140 kilómat? :D

Végre válaszoltak a Hase-tõl. A helyzet az, hogy a 120 kg-os maximális terhelhetõséget azért határozták meg, hogy legyen benne megfelelõ tartalékuk. Szerintük semmilyen probléma nem történne 140 kg-os rider esetén sem, ha az illetõ óvatosabban használja a gépet (pl nem ugrat le vele járdaszegélyrõl), de erre már nem vállalnak garanciát...
A jó hír viszont, hogy nagyon ritkán találkoznak váztöréssel a termékekeik vonatkozásában. (Pedig az interneten is nézhetõ pár videó, ahol nem kímélik a Kettwieselt!)
A fõ kérdés tehát az, hogy milyen terepen akarnád használni a Hase-t. Ha betonúton, vagy jobb minõségû egyéb úton, akkor nem lenne vele gond, ellenben, ha downhill jellegû száguldásra, akkor nem javaslom. Erre a Steintrikes Nomad-ot tudnám ajánlani, vagy a fejlesztés alatt álló össztelós változatát.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Szerintem a gyártók összevissza hazudoznak mindent, amirõl azt gondolják, hogy a vevõ örül majd neki. Hogy az a kis izé merev vagy hajlong kicsit, az csak használatban derül ki. Az én tippem az, h nem éreznél rugózást, de mivel nagy felületû a fotel, nem nagyon zavarna. Fontosabb, hogy az ülés formája jó legyen és legyen rugalmas.

A fékkar elég szarul áll, de az a kisebb baj. Azt nem fogod megmagyarázni, hogy az a váltókar jó úgy. És igen, a magam elõtt levõ 1-1,5 m-t is látni akarom. Nem akarok minden szarba (szó szerint és átvitt értelemben) belemenni.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
LóFarkas
A gyártó szerint... Az rendben van, de akkor szerinted is?
Kormányfogás. Ki kellene próbálnod egy hasonlót, ránézésre lehet hogy nem kényelmes, de gyakorlatban ez nem teljesen igaz. http://www.slywaypro...ge/IMG_4681.jpg
A csukló nem teherviselõ, nincs kifordulva. Ha hasonló üléspoziciót veszel fel, mondjuk hátradõlsz a székeden hintázva :o) akkor a kezed-kézfejed lazán magad elõtt tartva hasonló módon fog állni, eröltetés nélkül.
:o)
Az utat lehet látni, azzal semmi gond. Hacsak nem közvetlen az elõtted lévõ 1-1,5 métert bámulod folyamatosan. ;o)
Tom2

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
A gyártó bevallása szerint nem rugózik, sõt: "superstiff" = szupermerev.

Megj.: ránézésre a "középcsapágy" túl magasan van (mondjuk sosem ültem rekun, de ez nagyon durva így), a kormány/fékkar/váltókar elrendezés meg ergonómiából egyes. Ez utóbbit persze elég könnyû orvosolni. Mindenestre szar lehet úgy bicózni, h nem látod, hova mész.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
Érdekelne a véleményetek abban, hogy az alábbi gépen:
http://www.slywaypro.../enULT_105.html
a karbon üléstámaszték csak jól mutat, vagy van egy csekély rugózási funkciója is?

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
Az alábbi kép kiválóan mutatja a rekuk "vezetõ" pozicióját.

http://www.recumbent...es/cool-bus.jpg

Egyébként szívesen látnék hasonló képeket a hazai buszokon is.

:-)

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 posts
A gond az, hogy ha országúton mész, akkor elvileg nem lenne szükséged telóra, azonban az út széle általában olyan gyatra, hogy mégis jól jönne a csillapítás. Fõképp, hogy az autósok nem nagyon számítanak rá, hogy kikerülsz egy gödröt. Emiatt szerintem itthon jól jön (de nem feltétlenül szükséges) egy hátsó teló. Az már egy tadpole-nál megoldja a problémák többségét. Ilyen például a Steintrikes Nomad.
Össztelós tadpole-t én még csak egyszer próbáltam, azt is csak rövid ideig. Egy most fejlesztés alatt álló Steintrikes modell volt. Szerintem ilyen igazán csak a ténylegesen rossz terepre szükséges. Az a baj ezekkel, hogy a súlyuk elég jelentõsen megnõ a bonyolultabb szerkezet és a három teló miatt.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
SanDiablo
Izlések és pofonok. Az tény hogy egy telós gép jól beállítva sokkal kényelmesebb mint a merev vázas. Nem mindegy hogy milyen ülésben ülsz. Kagyló, lemez, feszített hálós, szivacsozás vastagsága, stb, mind másképpen befolyásolja az út gödreit. 3-400 kilcsis turákon simán elvoltam a merev vázassal, de nem biztos, hogy ez másnak is bejön. :-)
Tom2
összteleszkópos gép thorax tangens:
http://www.thorax.co...o04/hpt_frm.htm

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts
Köszi az infót!
Még egy kérdés: A magyar utakhoz egy tadpole, azaz inkább a pilótája mennyire igényli a lengéscsillapítót? Vagy elvan a merevvázzal, akár Heves környékén is?
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
Zsizsi
Csomagtartót most csináltam, képek:
http://kep.tar.hu/to...5340/28857983#2
A dobozok csak minták a táskák elkészítéséhez.

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 posts

Sziasztok!
Csak azt szeretném tölletek kérdezni, hogy az ambringa-n kívül van-e még másik hazai forgalmazó?

Én sem tudok jelenleg másról. Tavaly ugyan láttam "normál" boltban két (sajnos nem túl jó minõségû) fekvõt a legolcsóbb tajvani gyártótól (õk európainak mondták), de még árat sem tudtak rá mondani (Németországban egyébként 990 Eur ugyanaz a típus), hiába kérdeztem több alkalommal is. Inkább csak furcsaságnak, vevõbecsalogatónak tették ki a bolt elé.
Ismerek ugyan még valakit, aki gondolkodik rajta, hogy nyit egy hasonló szakboltot, mint a mienk, de még nagyon az elején tart a dolognak, idén kezdett el levelezni a kinti cégekkel (én közel másfél éve) és még helyiséget se nézett. Legalább fél év kellene neki szerintem, mire el tudna indulni (ha addig fel nem adja...) Annyiban örülnék neki, hogyha õ is megnyitna, hogy egyrészt ketten jobban tudnánk terjeszteni a rekus igét, másrészt az emberek látnák, hogy nem azért drágák a fekvõk, mert csak mi forgalmazzuk õket. (Bár aki megnézi a kinti árakat, az láthatja, hogy mi is ugyanannyiért adjuk mindet.)
A barátibb árakon meg mi is dolgozunk, mivel a mi dolgunk is könnyebb lenne, ha tudnánk ajánlani olcsóbb típusokat is. Sokan vannak, akiket érdekelnének a rekuk, de sajnos csak kevesen tudják megfizetni a minõségi darabok árait. Ezért próbálnak többen maguk hozzákezdeni az építéshez, csak valahol ez is egy külön szakma, aminek megvannak a fortélyai, értékes tapasztalatai, amit a kinti gyártók az utóbbi pár évtized alatt már felhalmoztak, itthon meg még eddig nem találkozott a megfelelõ szaktudás és a szükséges pénzügyi illetve technológiai háttér ahhoz, hogy jobb áron a kintiekhez hasonló minõséget tudjon kínálni.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
SanDiablo
Hivatalos márka-képviseletrõl, boltról rajtuk kívûl nem tudok itthon, (amennyiben van, akkor rossz a marketingjük) de elvétve akadnak egyedi gyártmányok a piacon. ;o) barátibb árakkal :o)))