Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 03:26
Írta 2007. március 06. - 18:48

Szeretnék hozzászólni (mert tapasztaltam) a pedál és hajtókar bulihoz.
A pedál mindenképpen platform legyen, jó csavarokkal, de az SPd a legjobb. A hajtómûvel pedig a tapasztalat, hogy levágott, újrafúrt 145ös karhosszúságút használok és a néha, hosszabb tekerés után elõjövõ térdfájásom is elmúlt. ... ehhez még, hogy az üléspozíció beállításra FIGYELNI kell, mivel nagy mértékben javítja egy jó beállítás a komfortérzetet!
Tekerésrõl pedig azt mondják a nagyok, hogy szokja meg az ember, hogy nem erõbõl, hanem pörgetve tekerjen!
A pedál mindenképpen platform legyen, jó csavarokkal, de az SPd a legjobb. A hajtómûvel pedig a tapasztalat, hogy levágott, újrafúrt 145ös karhosszúságút használok és a néha, hosszabb tekerés után elõjövõ térdfájásom is elmúlt. ... ehhez még, hogy az üléspozíció beállításra FIGYELNI kell, mivel nagy mértékben javítja egy jó beállítás a komfortérzetet!
Tekerésrõl pedig azt mondják a nagyok, hogy szokja meg az ember, hogy nem erõbõl, hanem pörgetve tekerjen!
Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace
Írta 2007. március 06. - 00:48

Üdv Murla!
Hasonló lelkesedést, döbbenetet és tetszést tapasztalok már évek óta minden egyes kiállításon ahol a rekuimmal megjelentem.
)
Pl az április 22.-i föld napi bulikon, az Andrássy úton rendezett bemutatók alkalmával, egy percre sem pihent a gép, aki elérte a pedált tekerte. Néha sorban álltak
)
Örülök, hogy veletek egy profi csapattal bõvül a fekvõbringás kör!
Célunk közös, csõvázra fel!
)))
Tom2
Hasonló lelkesedést, döbbenetet és tetszést tapasztalok már évek óta minden egyes kiállításon ahol a rekuimmal megjelentem.

Pl az április 22.-i föld napi bulikon, az Andrássy úton rendezett bemutatók alkalmával, egy percre sem pihent a gép, aki elérte a pedált tekerte. Néha sorban álltak

Örülök, hogy veletek egy profi csapattal bõvül a fekvõbringás kör!
Célunk közös, csõvázra fel!

Tom2
Írta 2007. március 05. - 23:16

Üdv mindenkinek, aki kijött a kiállításra, és kipróbálta valamelyik rekut! Itt csendben bevallhatom, hogy baromi jó volt látni azt a sok lelkes arcot, azokét, akik kipróbálták és ráéreztek, hogy milyen buli egy fekvõ. Kicsit olyan volt, mintha magamat láttam volna az elsõ próbák után! Hasonló a döbbenet, meg a lelkesedés. Régóta mondom mindenkinek, hogy milyen fantasztikusak ezek a járgányok, de most visszaigazolva láttam mások szemében a véleményemet. Köszönet érte mindenkinek aki ott volt! Most aztán végképp megerõsödött bennem a hit, hogy egyrészt érdemes az elterjesztésükkel foglalkoznunk (mert azért eddig sokan néztek emiatt bolondnak), másrészt mindent meg kell próbálnunk, hogy valamikor tudjunk kínálni olcsóbb, könnyebben elérhetõ modelleket is hasonló minõségben. Célunk van, már csak el kellene érni! Ezen leszünk a Salával és a többi kollégámmal.
Más:
Lazacnak üzenem, hogy természetesen akkor is kipróbálhatja a demo darabokat, ha egyelõre nem tervez vásárlást. Az említett videón meg ahogy elnéztem azért volt gondban a hölgy, mert a váz számára túl magasan volt, így beleakadt a lába. Mindenesetre ebbõl a szempontból kedvezõbbek a felsõ kormányos modellek, mert ott leszállás közben egyszerûbb megtartani a bringát. Egyébként az Azubot is lehet felsõ kormánnyal kérni, csak õk alapban nem ezt preferálják, emiatt kb 80%-ot alsóval adnak el. Ízlés kérdése a dolog, azt gondolom. Mindegyiknek vannak elõnyei és vannak hátrányai.
A pedálokkal kapcsolatban meg kifejezetten javasolt valamilyen patent pedál a rekukhoz, hogy egy esetleges bukkanónál ne essen le a láb. De akár húzni is lehet vele, hasonlóan, mint a hagyományos bringáknál. Ami még jó viszont, hogy tekeréskor a pedál holtpontján a gravitáció is átsegít, így az kevésbe okoz gondot.
Más:
Lazacnak üzenem, hogy természetesen akkor is kipróbálhatja a demo darabokat, ha egyelõre nem tervez vásárlást. Az említett videón meg ahogy elnéztem azért volt gondban a hölgy, mert a váz számára túl magasan volt, így beleakadt a lába. Mindenesetre ebbõl a szempontból kedvezõbbek a felsõ kormányos modellek, mert ott leszállás közben egyszerûbb megtartani a bringát. Egyébként az Azubot is lehet felsõ kormánnyal kérni, csak õk alapban nem ezt preferálják, emiatt kb 80%-ot alsóval adnak el. Ízlés kérdése a dolog, azt gondolom. Mindegyiknek vannak elõnyei és vannak hátrányai.
A pedálokkal kapcsolatban meg kifejezetten javasolt valamilyen patent pedál a rekukhoz, hogy egy esetleges bukkanónál ne essen le a láb. De akár húzni is lehet vele, hasonlóan, mint a hagyományos bringáknál. Ami még jó viszont, hogy tekeréskor a pedál holtpontján a gravitáció is átsegít, így az kevésbe okoz gondot.
Írta 2007. március 05. - 21:56

szombaton hagyta el a boltot egy Windcheetah Club Sport. kb egy honapig volt "vendegunk" annyira nehezkes volt fekpofat talalni hozza. erdekes bringa, nekem nagyon bejott. a faszi a foldet korbejarta vele.
http://www.windcheet...k/clubsport.htm
http://www.windcheet...k/clubsport.htm
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. március 05. - 15:51

'Szal az a helyzet, hogy pénteken kivénszorogtunk a Sport kiállításra. Ott Saláéknál meggusztáltunk néhány rekut. Nálam már régen ért az elhatározás, hogy hossztávú túrákra kellene egy ilyen masina. De velük beszélve ez csak megerõsödött bennem! Most megyek és kipróbálok egyet! ( Amint megnyitották az üzletet.)

Írta 2007. március 04. - 01:58

kulcsszó. kerékpár
a Rekumbens-t valószínûleg nem véletlen hívják másként.
nem jobb nem rosszabb. más. ennyi
olyan mint a tricikli.
Na akkor most tapasztalatokkal gazdagodva...
más.
de iszonyat nagyon kemény durva jó...

és bárki beleült kiprobálni kb. hasonló gondolatokkal szállt ki.
Elsõ kör után közöltem hogy kellesz..

Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2007. március 03. - 21:02

nem válaszolhatok 
privátban esetleg

privátban esetleg
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2007. március 03. - 01:58

Üdv!
Látom, hogy az épített bringák némelyikén SPD-s pedál található, s mivel nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen pozícióban is lehet "húzni", ezért felmerül bennem a kérdés, hogy ez csak kényelmi szempontokat szolgál? Nem fárad el a láb fekve tekerés közben, nem hiányzik gyakran egy "lóbálás"?
Megnéztem a számomra legszimpatikusabb fekvõbringa kedvcsináló videóját (Azub 5), és nem tudok vigyor nélkül szemet hunyni a látottak felett: leszállásnál a - (z) elméletileg gyakorlott - lány megbotlik a saját gépében, és majdnem elesik. Tényleg ilyen kritikus momentum ez a mûvelet? Hogyan "kell" leszálni egy alsókormányos kerékpárról?
to: Sala
Még valami... Már most tudom, hogy nem engedhetek meg magamnak egy fentebb említett, olcsónak számított egyedet sem, tehát biztosan nem vásárolnék a közeljövõben. Van lehetõség a kipróbálásra ennek fényében is?
Látom, hogy az épített bringák némelyikén SPD-s pedál található, s mivel nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen pozícióban is lehet "húzni", ezért felmerül bennem a kérdés, hogy ez csak kényelmi szempontokat szolgál? Nem fárad el a láb fekve tekerés közben, nem hiányzik gyakran egy "lóbálás"?
Megnéztem a számomra legszimpatikusabb fekvõbringa kedvcsináló videóját (Azub 5), és nem tudok vigyor nélkül szemet hunyni a látottak felett: leszállásnál a - (z) elméletileg gyakorlott - lány megbotlik a saját gépében, és majdnem elesik. Tényleg ilyen kritikus momentum ez a mûvelet? Hogyan "kell" leszálni egy alsókormányos kerékpárról?
to: Sala
Még valami... Már most tudom, hogy nem engedhetek meg magamnak egy fentebb említett, olcsónak számított egyedet sem, tehát biztosan nem vásárolnék a közeljövõben. Van lehetõség a kipróbálásra ennek fényében is?
Írta 2007. március 02. - 09:41

comprende
de mivel ez szerintem kevés elvetemült embert érint nem olyan nagy kihágás
fizethetek zsebbe?
de mivel ez szerintem kevés elvetemült embert érint nem olyan nagy kihágás

fizethetek zsebbe?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2007. március 02. - 09:19

Te sala remélem képben vagy, hogy marketingtevékenység továbbra is apróban történik, vagy fizettek érte és akkor irány a fõnökség;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
Írta 2007. február 28. - 23:23

Üdv!
Ismét éledõben a topik! Hurrá!
Új oldalam, (viszonylag, mert már született az ott szereplõ gépeken kívül még 1-2 gép) persze csak szigorúan annak akit érdekel. :
http://tom2.atw.hu/
A sárga2 trike és a fekete trike csendben jegyzem meg, hogy éppen eladó baráti áron =o).
Ami nincs még a honlapon, az egy koppintás ;o) :
http://www.bacchetta.../bikes/aero.htm
szerényebb felszereléssel. A tesztvezetés a forma iránti minden kétségeimet eloszlatta!!!
Csõvázra fel!
Tom2
Ismét éledõben a topik! Hurrá!
Új oldalam, (viszonylag, mert már született az ott szereplõ gépeken kívül még 1-2 gép) persze csak szigorúan annak akit érdekel. :
http://tom2.atw.hu/
A sárga2 trike és a fekete trike csendben jegyzem meg, hogy éppen eladó baráti áron =o).
Ami nincs még a honlapon, az egy koppintás ;o) :
http://www.bacchetta.../bikes/aero.htm
szerényebb felszereléssel. A tesztvezetés a forma iránti minden kétségeimet eloszlatta!!!
Csõvázra fel!
Tom2
Írta 2007. február 28. - 15:24

Megnéztem a honlapot, amit ajánlottál. Csupa nyál lett a klaviatúra! 
Érdemes lehet innen rendelni, vagy van aki ithon án olcsóbbanis megcsinálja. Bár ezek nagyon profi masinának tûnnek.

Érdemes lehet innen rendelni, vagy van aki ithon án olcsóbbanis megcsinálja. Bár ezek nagyon profi masinának tûnnek.
Írta 2007. február 28. - 00:59

Ja, igen: ez a trike Stein Robi Barátom régebbi mûve.
Gumik: én soXor Jugoszláviában rendelek gumikat.
Pölö amit használok gumi, itthon 1500 Huftal többe kerül és CSAK rendelésre hozzák!
nézz körbe, ha érdekel: http://pix.bikemag.hu/useralbums.php
Bikék, trikék és egyéb okos kiegészítõk egy helyen: http://www.hostelsho...ent_catalog.php
Recumbent szállító is rendelhetõ: "Car Racks"
Gumik: én soXor Jugoszláviában rendelek gumikat.
Pölö amit használok gumi, itthon 1500 Huftal többe kerül és CSAK rendelésre hozzák!
nézz körbe, ha érdekel: http://pix.bikemag.hu/useralbums.php
Bikék, trikék és egyéb okos kiegészítõk egy helyen: http://www.hostelsho...ent_catalog.php
Recumbent szállító is rendelhetõ: "Car Racks"
Írta 2007. február 28. - 00:54

Ujra itt!
Nem is gondoltam, hogy él még ez a topik.
Szal: egy kép a kisBabácsról és rólam:
Ha igazán érdekel a recumbentes buli, mostanában bekapcsolódott fórumosársak, olvassatok vissza! Sok érdekes linket és képet láthattok.
Nem is gondoltam, hogy él még ez a topik.

Szal: egy kép a kisBabácsról és rólam:
Ha igazán érdekel a recumbentes buli, mostanában bekapcsolódott fórumosársak, olvassatok vissza! Sok érdekes linket és képet láthattok.
Írta 2007. február 21. - 10:14

Írta 2007. február 21. - 02:27

T. Camping Joe!
Hol van az a bizonyos "szanda city"? Érdekelne az úriember aki rekut épít, szivesen felvenném vele a kapcsolatot. Ha tudsz írj valamilyen elérhetõséget!
Köszönettel: Ares
Hol van az a bizonyos "szanda city"? Érdekelne az úriember aki rekut épít, szivesen felvenném vele a kapcsolatot. Ha tudsz írj valamilyen elérhetõséget!
Köszönettel: Ares
Írta 2007. február 16. - 22:15

itt szanda cityn van egy ember, aki nagyon komolyan csinálja ezt a rekumbenses bulit, nagyon érdekes dolgok jönnek ki amûhelybõl!meg szép hercules bicókat is össze szokott dobálni!
Írta 2007. február 16. - 20:00

Engem nem zavar, de a bringáimat igen 
Nekem élményszámba megy, ha látok egy ilyet az utcán. Múltkor a tvben láttam egy olyat, ami inkább autónak nézett ki.

Nekem élményszámba megy, ha látok egy ilyet az utcán. Múltkor a tvben láttam egy olyat, ami inkább autónak nézett ki.
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. február 16. - 19:50

Szerintem meg aminek kettõ kereke van, az az és különben is, mit zavar titeket?
mi nem ugyanezt írtuk vazze?

Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
Írta 2007. február 16. - 19:41

Szerintem meg aminek kettõ kereke van, az az és különben is, mit zavar titeket?

Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.