Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Pfúj, a mázlista!
:) :) :)

Akkor legalább valami tesztbeszámoló, vagy valami.
Pl: ha egy szûkebb kanyart kell bevenni kis tempóban akkor a kormány kényelmetlenül kinyúlik oldalra. Ne legyen már annnnnyira tökéletes mint amilyen tényleg.
;) :) :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
felépítéstõl függ.
Összességében elmondható, hogy 3-5 próbálkozás után az emberek 90%-ának tökéletesen megy az indulás

Én most ezzel megyek haza azt hiszem

Feltöltött kép

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Vasárnap a Radmaratonon egy idõsebb úrt értem útol az elsõ emelkedõn, nah mondom ez nem gondolta meg jól mit vállal be, már az elsõ emelkedõn meghal...a következõ lejtõn nagytányér-kónuszon tekerek és kb 10-15 kmh-s többlettempóval megy el mellettem úgy, hogy demoralizált teljesen :)

Hogy lehet egy ilyen masinával elindulni ? Úgy értem, hogy nem burulsz el, kézzel lököd el magad valahonnan ? Vagy kell egy indító ember :)

bart42

bart42

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Üdv rekusok és rekutlanok!

Lassan két hónapja vagyok boldog tulajdonosa egy trike-nak, és mit mondjak ... isteni egy ilyennel tekerni :)

Az idei FeHoVa-n láttam pár rekut (kiprobálni sajnos nem tudtam mert pont szakadt az esõ, meg hatalmas tömeg volt körülötte), "szerelem elsõ látásra"... haza értem és szétturtam a netet, hogy hol és mennyiért lehet hozzájutni egy ilyenhez, és szerencsémre találtam egy tehetséges dombovári fiatalembert aki éppen árulta sajátgyártmányu rekuját.

Következõ hétvégén már lent is voltam Dombováron és hazahoztam ezt a csodát.

Nem bántam meg! :)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
:)
A kérdés jogos, engem is érdekel. Még nem láttam ilyen megoldást. Mivel a lehajtás legtöbb esetben a klasszikus lánchajtás, így csak a fixis rendszert tudom elképzelni. Hacsak nem valami hiperszuper technika nem jelent meg azóta.
Jómagam lábletéve aprókat, de gyorsan tipegve hátrafelé, elég jó tempóra vagyok képes.
:) :) :) ;)

A sebesség rekordhoz:

És egy kis érdekesség:

Tom2

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
kedves reku szakértök elöre is bocsánatot kérek ha kérdésem baromság de létezik olyan trike ami hátrafele is meghajtható magyarán lehet vele tolatni? esetleg hogy lehet ezt megoldani? a fixi az elég durva lenne sztem:D

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Egy kis érdekesség az idei 1 órás VB-rõl.

http://wisil.recumbe...007/default.htm

A világrekord:
53,917 mérföld 1 óra alatt (86,771 km/h)

Azért az nem kevés tisztán emberi erõbõl!

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Van valaki aki 24-es kerekeket használ a fekvõjén?
Megosztaná itt a tapasztalatait ?
Érdekelne mi bene a jobb-rosszabb 20-26-os kerékkel szemben.

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás

Kérdés:
Valaki megy majd április 28-29.-én a Spezi kiállításra hogy el tujda itt mondani a legújabb technikákat?
http://www.haasies-r.../index.php?show

Mivel nekem már tavaly is nagy élményt jelentett a Spezi, ezért mindenféleképpen ott leszünk a kollégákkal. A bolt így ugyan zárva lesz 27-30-ig, viszont azt tervezzük, hogy készítünk egy beszámolót, amely a júniusi Bikemagban jelenne meg.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Kérdés:
Valaki megy majd április 28-29.-én a Spezi kiállításra hogy el tujda itt mondani a legújabb technikákat?
http://www.haasies-r.../index.php?show

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás

Murla nem láttam a beírásod :) Teljesen jó! minden értelemben! :)
Most már látom hogy nem odázhatom, meg kell jelenjek anyagbeszerzés cáljából nálad!

Szeretettel látunk! :)
Meg természetesen Tyito-t is, hiszen Vele még úgysem találkoztam személyesen! :)

A Radius már elkelt!

Nem csodálom! Nagyon jó ajánlat volt.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Murla nem láttam a beírásod :) Teljesen jó! minden értelemben! :)
Most már látom hogy nem odázhatom, meg kell jelenjek anyagbeszerzés cáljából nálad!

A Radius már elkelt!

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás

Murla: nem ton, ki vagy? nincs a reglapodon semmi arról.
Nekem 1999 óta van http://www.radius-liegeraeder.de/neu/ radius recumbentem...
.......
Jegyezd meg! NEM VERSENGÉS! A Recumbent Szellemének Elterjesztése a cél!

Ha gondod van, 2002 óta fennvagyok a fórumban, az adataimat elolvashatod a regem mellett!

Sorry, ha úgy érezted, hogy versengeni szerettem volna. Nem ez volt a célom, csak az információk bõvítése, a kép finomítása. Biztos vagyok benne, hogy egyetértünk az általad is említett célt illetõen, hiszen ezen dolgozom már egy ideje én is, és úgy érzem, hogy nem feleslegesen...
Hogy ki vagyok, azt a bemutatkozás topic-ban elolvashatod például. Nekem nincs olyan régen rekum, mint például Neked és Tom2-nek, tagságom sem tekint vissza olyan régre, de lelkesedésem azt hiszem megfelelõ. :)
Örömmel láttam, hogy nem vagyok egyedül ebben a kérdésben és hogy páran már régóta gyûjtik a hasznos tapasztalatokat, melyek többek közt itt a fórumon is megjelennek. A véleményem az, hogy segítenünk kell egymásnak és minden érdeklõdõnek, hogy közös célunkat minél jobban elérjük.
Azt tudod egyébként, hogy egy használt Radius kapható most Pesten a Bringantinál? És egész jó az ára, mindenkinek ajánlom!

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Fiúk! Fiúk!

Béke van!

Murla még "új" ebben a csapatban, sok jó dolgot tud és segítõkész. Szerintem azzal nem árulok el titkot, hogy ílyen tipusú bringákat forgalmaz. Ebbõl kiindulva valszeg a saját üzletét tartja elõrébb, kissé lehet hogy rámenõsebb marketinggel. De ez nem baj!
A célunk közös: a fekvõ bringák népszerûsítése!
Itt, a technika kibeszélésével.
Ha többet kommunikálunk, elfogadva a másikat, és tudását tiszteletben tartva osztjuk az észt, sokkal többet érünk el, mintha fikáznánk és acsarkodnánk.

Szerintem.

De nyugodtan szóljatok ha nem értetek egyet, meg lehet beszélni két váltókarpozició ergonómiájának megvitatása között.

Tom2

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás

Murla! Csupa jó hír!
Az oldalatokon sajna csak gépeket találtam. A kiegészítõket, technikai finomságokat mikor adjátok közre, gondolván a messze élõ rajongókra is, akik nem tudnak bejutni személyesen nyálcsorgatni?
Ne kelljen már vadászni az alkatrészeket.
:) :)

Sajnos le vagyunk maradva az alkatrészek honlapra történõ felvitelével kapcsolatosan, mivel ehhez egy picit a site szerkezetét kellene továbbfejleszteni, de ez is folyamatban van, mint annyi más dolog... De ígérem, hogy igyekszünk.:)
Mindenesetre folyamatosan vadászunk jó lehetõségekre az egyre-másra felmerülõ igényekre válaszul, így a kínálatunk folyamatosan bõvül.
Most csak annyit, hogy van már készleten (csak a rekuspecifikus dolgokat említve) többféle minõségi 20"-os telónk, ülések, szivacsok, huzatok, zárt hátsó csomagtartóként használható burkolások, rekus vízhatlan táskák, agyba épített lengéscsillapító elsõ kerékhez, kormányok, rövid hajtókar, spéci külsõk. Lesz még többféle minõségi 20"-os felni, illetve komplett kerék, további külsõk és ülések, és még sok egyéb rekus nyalánkság. Várjuk az igényeket, illetve a beszerzési ötleteket, a potenciális beszállítókat, gyártókat stb, hogy minél jobban ki tudjuk szolgálni a potenciális vevõinket. A fõ célunk az, hogy mind az építõk, mind a kész rekut keresõk megtalálják nálunk az igényszintjüknek illetve pénztárcájuknak megfelelõ cikkeket. Sajnos ehhez még van mit tennünk... De minden csak idõ kérdése! :)

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
Murla: nem ton, ki vagy? nincs a reglapodon semmi arról.
Nekem 1999 óta van http://www.radius-liegeraeder.de/neu/ radius recumbentem...
Feltöltött kép
mint ahogy Pixel Barátunk Mountain Bike Rider címû könyvében is lácccik.

Robert Stein Barátommal, valamikor 5 évvel ezelõtt ismerkedtem meg Jugoszláviában, Szabadkán a Bojanska utcában (ott lakott és dolgozott)

Valamikor Tom2 is járt nála, akkortájt és utána vettük fel Tomival a kapcsolatot, bár eddig (sajjna) kicsit felületes volt. Hoztam elõször egy Road Shark-ot, majd hoztam hozzá egy Nomad hátuljat, így telós trikém let, hálós üléssel... Az ülések itt:
Feltöltött kép
Azért vannak ilyen állapotban (az egyik Nomad a másik Road Shark) mert vettem Roberttõl kompozit ülést.
Arról a kompozit ülésrõl lett forma levéve és egy JóBarátom az alapján készítette a már fentebb mutatott ülést. A Kamper referenciáit pár nap múlva bemutatom. Igaz, hogy nem nagy arcal, de évek óta karbonnal dolgozik. Idomok, kerók, keróvillák, egyéb autóskiegészítõk.

NEM azt mondtam, hogy Tõlem vásároljanak ülést, hanem jeleztem, hogy az otthoni gányolás helyett, talán, jobb egy ilyen.
Pölö, ezen a kerón: http://pix.bikemag.h...16_41930_IV.jpg
Aminek a vázát HeGa barátunk készítette még 2002 körük és én építettem össze, síma alulemezbõl hajligatott ülés van!

A kompozit ülés amelyet ajánlottam, teljesen azonos azzal, amellyet Te ajánlasz a Steintrikékhez opció gyanánt, csak a gyártója nem az!

Jegyezd meg! NEM VERSENGÉS! A Recumbent Szellemének Elterjesztése a cél!

Ha gondod van, 2002 óta fennvagyok a fórumban, az adataimat elolvashatod a regem mellett!

Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace ;)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Murla! Csupa jó hír!
Az oldalatokon sajna csak gépeket találtam. A kiegészítõket, technikai finomságokat mikor adjátok közre, gondolván a messze élõ rajongókra is, akik nem tudnak bejutni személyesen nyálcsorgatni?
Ne kelljen már vadászni az alkatrészeket.
:) :)

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás
A korrekt összehasonlítás kedvéért egy másik hasznos link:
http://www.recumbent...12&b=2131361924
Az ambringa többek közt ezen cikkeket forgalmazza. Itt viszont egy üvegszálas ülés több, mint 40 Euróval olcsóbb, mint a fentebb említett Novosport cégnél. Így tehát az árkülönbség már nem olyan drasztikus, viszont az elõny megmarad. Ráadásul nem csak egy típus illetve méret van, ki lehet ezeket próbálni, van hozzá szivacs, huzat, azonnal megvásárolható, stb.
Mindamellett szerintem az lesz majd a legjobb, amikor sikerül nagyobb mennyiségben legyártatni itthon valamelyik szakemberrel ezeket az üléseket. Akkor jó áron, több méretben, azonnal be lehet szerezni bármelyiket a szakboltban. Aki pedig az eredeti gyárit szeretné, hát azt is megveheti.
A cél tehát az, hogy minél többen jöjjenek rá, hogy milyen jó egy rekumbens, mert akkor egyrészt többen élvezhetnék kényelemben a gyors bringázást, másrészt minden rekus termék olcsóbb tudna lenni.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Két hasznos link:

http://novosport.de/...t_mats/cushions

"Gyári" ülés: 1.1kg (+akár 15%= kb 1.2kg) -> 117euro kb 28000 Ft.

"Házi" készítés: 1.8 kg -> 10000 Ft. képek alapján a kidolgozás azonos a "gyárival". Szerintem még masszívabb is. Ha az átlagos mérettekkel rendelkezõ felhasználóhoz passzol, akkor nekem megéri az a + 60-70 deka -18000 Ft-ért.

Az ideális ülés, és beállításai:
http://www.hpvelotec...linksitz_e.html

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás

Szal, a sárga (Steintrikes Speedster) trikémen lévõ ülés alapján lett készítve, mivel az egy nagyon kényelmes ülés (Nekem)
anyaga: poliészter, 450es üvegszövet.
súlya: 1812 g ...de már könnyebb az új fejlesztésû.
szín: metálon kívül bármilyen!
rögzítés: ahol kifúrod (ha kell ötlet, leképelek párat!)
szivacsozás: nekem, síma polifoam, de pici pénzért megcsinálja egy jó orosházi kárpitos.
Méret: sajjna csak egy méret van, de aki kiporbálta, mindenkinek kényelmes volt!

Azért pár dologra érdemes figyelmet fordítani:
1, Más kialakítású ülés használatos a két illetve a háromkerekû rekumbensekhez. Ennek oka, hogy a tringáknál fontosabb az oldaltartás, mint a bringáknál.
2, A kompozit ülések akkor kényelmesek, ha formájuk igazodik a felhasználó gerincvonalához. Ennek megfelelõen egy alacsonyabb, vagy egy magasabb ember számára ugyanaz az ülés nem lesz kényelmes hosszabb távon. Nem véletlen, hogy a gyártók legalább két méretet ajánlanak a kb 165-195 cm magasaknak (M és L), de a jobbak tudnak adni S és XL méretût is az ennél alacsonyabb illetve a magasabb riderek számára. Nem megfelelõ méretû ülés esetén csökken a komfortfok és nagyobb méret használata esetén ráadásul kedvezõtlenebb lehet a hajtás hatékonysága.
3, A polifoam szerintem nem túl jó a rekuk szivacsaként, nem véletlenül használnak mást a gyártók. Ugyanis a szellõzés fontos a megfelelõ komfortosság biztosítása szempontjából. Ezért a polifoammal ellentétben legtöbbször jó vízelvezetésû illetve jó légáteresztõ képességû megoldásokat alkalmaznak, melyekkel nem lesz csurom víz a rekus háta rövid idõ alatt! Ilyet rekus szakboltban be lehet szerezni olcsón, szerintem nem kérdés, hogy melyik éri meg jobban.
4, A fentieken túl az biztos, hogy az ülés jelzett ára kedvezõ. A gyári ülések valamivel drágábbak. Az árkülönbségért cserébe viszont sokkal kisebb súlyúak és sok száz rekus által leteszteltek hosszú távú megbízhatóságra és kényelemre.