Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
Sziasztok!

Találtam egy érdekes leírást, bár lehet hogy már ismeritek:
http://www.ligfiets....fietsengels.pdf

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 posts

Amikor én vettem az ülést, akkor sajnos nem merült ez fel, csak a szivacs :( Igaz, Murla nem is volt ott épp... Szóval egyelõre marad a huzat a szivacsra. Az eredeti egyébként mibõl van? Sztreccs- vagy mez-szerû?

Nehéz lenne meghatározni, valahol a kettõ között van az anyaga. Elvileg azért, mert a szivacsot minél jobban be kell takarnia, hogy ne érje a nap. Ugyanis a nyitottcellás szivacsokat gyorsan (értsd akár egy szezon alatt) tönkre tudja tenni, ha a tûzõ napon tartjuk a bringát. Ezt onnan lehet látni egyébként, hogy felpuhulnak, a rácsszerkezetük megtöredezik, egyre könnyebben felmorzsolódnak.
Ez a huzat ennek megfelelõen takar ugyan, de azért lukacsos is. Legközelebb bejössz, megmutatjuk.

Nyáron gyakran futótrikóban és fürdõgatyában rekuzok. Nekem ez a legkényelmesebb. A bringásgatya magas háta és a mez zsebe nyomja a hátam. Nem nagyon, de egy rekus legyen finnyás!
:-)

Létezik már direkt rekus mez, melynek hátul nincs zsebe, pont ezért. Nekem is van kétféle, egy optimás, illetve egy levehetõ karos verzió, melyet a múltheti cseh meetingen kaptam. Bár engem nem zavart igazán a hátsó zseb, mivel leginkább keskeny konpozitos üléseken fekszem mostanában, így annyira nem vagyok elragadtatva ezen mezektõl. Azt tapasztaltam, hogy a hátsó három zsebbõl csak a középsõt nem lehet használni, a két szélsõbe gond nélkül tudok pakolni. Sõt még jobban is szeretem, mint mikor elöl, a hasamon pihen a telefonom.. Persze nem csak ennyiben más a rekus mez. Mivel másképp tartjuk a fejünket, ezért a nyakrész is másmilyen például.

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 posts
Nyáron gyakran futótrikóban és fürdõgatyában rekuzok. Nekem ez a legkényelmesebb. A bringásgatya magas háta és a mez zsebe nyomja a hátam. Nem nagyon, de egy rekus legyen finnyás!
:-)

csanya

csanya

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
A pamutot persze tudom. Futó vagyok amúgy. Nem hordok futáshoz pamut cuccokat csak és kizárólag a technikai ruhákat. Teljesítménytúrán eddig csak gyalog vagy futva voltam. Már ezért is érdekelne a dolog. Na majd legközelebb.
Békásmegyerig kocsival mennék ha mennék. De nem megyek, sajna. Sok az a 120 km. Futva még csak-csak na de rekuval....

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
1. a pamut nem, nem szárad gyorsan
2. 120 km-t, lehet hogy bírnád, lehet hogy nem. Ezt Neked kell tudni. Ha most kezded a rekuzást, akkor Páty-Békásmegyer-120 km- Béékásmegyer-Páty egy kicsit sok lenne kezdésnek.
Mindegy, majd máskor. Sasoljuk addig is Murla blogját, hátha kimerészkedik még idén - sic! :D - a rekujával az utcára? Oszt akkor oda majd jól eljössz! :D

csanya

csanya

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Tökre mennék de bizti nem birnám még. Sajna. De rajta vagyok az ügyön és edzek.

csanya

csanya

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
A pamut gyorsan szárad?

csanya

csanya

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Igy is sötétben értem Budaörsre. Sajnos nem volt idõm. Ráadásul még elég kezdõ vagyok a rekun és imbolygott alattam mint egy hajó.-)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Még az amcsi ismerõseim is veszik a Ventisit betéteket, pedig nekik át kell röptetni az óceánon. Nyilván ügyes dolog. Én a hálós ülésre szavazok, nincs gondom a betétre.

Amikor én vettem az ülést, akkor sajnos nem merült ez fel, csak a szivacs :( Igaz, Murla nem is volt ott épp... Szóval egyelõre marad a huzat a szivacsra. Az eredeti egyébként mibõl van? Sztreccs- vagy mez-szerû?

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 posts
Még az amcsi ismerõseim is veszik a Ventisit betéteket, pedig nekik át kell röptetni az óceánon. Nyilván ügyes dolog. Én a hálós ülésre szavazok, nincs gondom a betétre.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
A Ventisit ülés - szivacs? - kapcsán, csak alátámasztani tudom Murla véleményét. Az AZUB gépemhez az Õ javaslatára én is ilyet kértem, és azóta tudom, hogy megérte!

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 posts

A sima sztreccs anyaggal nem lesz baj az, h nehezen szárad?

Murla, mennyibe kerülnek a gyári huzatok?

A sztreccs anyagból is van egész könnyen száradó, hiszen a futónadrágok is abból vannak. A gyári huzat egyébként 25 Eur.

Alatta a nyíltcellás szivacs úgyis csicsogni fog az izzadságtól :-)

Bár nem tudom, hogy pontosan mit is jelent a csicsogni ige, de sejtem... Pont ezért szeretem a Ventisit ülésszivacsot, bár az nem szivacs, hanem egy térhálósan szõtt valami. Nagyon jól szellõzik, ha bármilyen más ülésszivacsról átülsz rá, akkor érzed, hogy szárad a hátad...
Igaz, hogy kicsit drága a 65-70 Eur-s ára, de ha összeadod a nyitottcellás szivacs és a rávaló huzat árát, akkor már nem olyan sokkal drágább, viszont sokkal jobb a szellõzése, egyszerûen mosható, szinte örökéletû. Egyesek szerint nem annyira kényelmes, mint egy nyitottcellás szivacs, viszont kiválóan tartja a hátat, így javít a tekerés hatékonyságán. Én mindegyik kompozitos ülésû géphez ilyet használok és sose éreztem kényelmetlennek...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Nos, akkor csatlakozik valaki vasárnap hozzám!?
http://ttt.tr.hu/nap...ura.php?id=1791

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 posts

Na megkaptam a gépet. Már az utcában majdnem firgáztam egyet... Budakalászról elkerekeztem Budaörsre. A Budai alsó rakparton tekertem mikor tapsot hallottam. Felnézek hát vagy 100 bringás néz le rám és tapsolnak. A Bathánny magasságában volt. A Sasadi út utánni emelkedõt is sikerült megtekernem. Végig járdán vagy kerékpárúton mentem mert még nem érzem igazán a masinát. Néha kicsit imbolyog...

Akkor Téged láttalak szembe jönni a bringaúton! Elsõ ilyen élményem, hogy egy pörgõ láb jön ellentétes irányban a pörgõ lábamon átnézve. :)
BringaLánc - Kerékpáros demonstráció volt, megállhattál volna emelni egyet. Két másik fekvõst is láttam még magamon kívül, bár nem beszéltem velük...

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 posts
Alatta a nyíltcellás szivacs úgyis csicsogni fog az izzadságtól :-)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts
A sima sztreccs anyaggal nem lesz baj az, h nehezen szárad?

Murla, mennyibe kerülnek a gyári huzatok?

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 posts

Tanácsot kérek Tõletek:
Ideje volna üléshuzatot varrni/rakni az Optima ülésemen pihenõ nyitott cellás szivacsra - jelenleg egy rövid ujjú pólóm van rágumipókozva. Szerettem volna olyan anyagot venni, mint a mezek (hálós pamut, jól szívja az izzadtságot aztán pillanat alatt szárad), de sajna sehol sem kaptam ilyet. Tudtok tippet adni, hogy
-hol árulnak ilyen anyagot, vagy esetleg
-milyen másik anyaggal érdemes próbálkozni?
Köszi!

Csak félve merem mondani, de az eredeti Optima üléshuzat pont erre való, és abból több méretben van is most nálunk... ;)
Egyébként méteráruboltban nézted már?

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 posts
Valami sztreccset javaslok inkább.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts
Tanácsot kérek Tõletek:
Ideje volna üléshuzatot varrni/rakni az Optima ülésemen pihenõ nyitott cellás szivacsra - jelenleg egy rövid ujjú pólóm van rágumipókozva. Szerettem volna olyan anyagot venni, mint a mezek (hálós pamut, jól szívja az izzadtságot aztán pillanat alatt szárad), de sajna sehol sem kaptam ilyet. Tudtok tippet adni, hogy
-hol árulnak ilyen anyagot, vagy esetleg
-milyen másik anyaggal érdemes próbálkozni?
Köszi!

csanya

csanya

vendég

• fórumtag
  • 18 posts

Tegnap adtunk át éppen egyet...
A tömege egyébként rosszul szerepel a gyártó honlapján (és a mienken) is, mert a valóságban most 10,5 kg.tól indul. (Mondjuk ez se sok.:)) Egyébként 2006-ban valóban 9,6 kg volt, de akkor még 10 kilóval kevésbé lehetett terhelni, azóta erõsítettek rajta a vevõk kérésére, hogy túrázásra alkalmasabb legyen.
Az ára 2640 Eur 2x9v XT szettel, de fél kg plusz vállalásával 27 sebességes Dualdrive-os kivitelt kaphat az ember 2320 Eur-ért. Utóbbiról megoszlanak a vélemények, van aki ki nem állhatja, a többség pedig kifejezetten ilyet kér... Az tény, hogy az agyváltó azért sokszor hasznos tud lenni egy rekun, bár nem igazán versenyzéskor.
A konkrét felszereltségeket az alábbi linken találod a Challenge árlistájában: http://ambringa.hu/h...yagok/Arlistak/
Más:
A most vasárnapi Keviczkyre biztos nem fogok tudni menni, mert Egerben leszek, de majd gondolok rátok! Ha esetleg fotóztok, és elkülditek nekem, azt nagyon megköszönném!

Igen. Nekem adtáttok át.