Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Hajtómûmagasságról:
A magas hajtómû elõnye a kisebb légellenállás. Ez csak akkor játszik, ha outisokkal tekersz egy pakkban. Hátránya, hogy hidegben jobban fázik rajta az ember talpa. Nem vicc! Túrázónak kényelmesebb, ha a hajtómû alacsonyabb az ülésnél. Ez viszont kis elsõ kereket jelent, ami a kátyúkat nem szereti.

Megoldás lehet a duál 26-os, elsõkerékhajtású bringa. Nagyon kipróbálnék egy olyat, de nem bírom magam rászánni hogy építsek egyet. Félek a hátrányaitól.

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Ízlések és pofonok... Tekergeted pár hónapig, beletúrsz itt-ott, aztán veszel egy nagy levegõt, és nekilátsz a következõnek :-) Nálam így ment ezidáig. Az asszony eleinte mosolyog a férj új hóbortján, még büszke is rá picit. De mikor már áll néhány csontváz a garázsban és az embör elkezdi nézegetni a védõgázas hegesztõk árát az áruházban, akkor fordul komolyra a dolog :-)

Pénzügyi szempontból meg egyértelmûen az a legkedvezõbb, ha vesz az ember egy használt, gyári rekut. Nagyobb összeg, de eladható, ha váltani van kedve az ember fiának. Többet lehet bukni az olcsóbban épített, de eladhatatlan jószágokon.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Köszi a kritikát, igyekszem mindenre válaszolni (ha valaki úgy gondolja, ez nem a fórumra való, írjon, és átmegyünk privire, addig is örülök a minél több véleménynek)

...minél kevésbé törd meg a lánc útját és ha tefloncsövet használsz azt is inkább egyenes módon tedd ne legyen benne törés...a tört tefloncsõ eszi a hajtási energiát...

A lánc útjában a törések a monti váz hátsó felfüggesztésébõl adódó kényszer, itt írtam róla
A csövet tervezem lecserélni görgõre a vissza-oldalon, de egyelõre nem volt rá kapacitás...

...szerintem túl magas a géped üléspoziciója...

Szerintem is :) Ezen a gépen viszont ezt nem tudom már lejjebb vinni, megintcsak a montiváz hátránya.

...ha bejön az alsó kormányfogás neked, inkább alkalmazd azt, mert kényelmesebb és úgy látom, hogy te túrázol és nem versenyzel...

Az az igazság, ezt nem mertem bevállalni...

...jól válaszd meg az ülés és a hajtómû egymáshoz képesti magasságát, mert a térdizület fog annak örülni...

Erre az egyetlen kiindulópontom a gyári masinák nézegetése volt. A túragépeken sok esetben az üléssel egy magasságban van a monoblokk, de maximum annál 15-20 centivel feljebb. Az enyémnél a különbség kb. 5 cm.

Nem tudom, erre mi a hivatalos guideline, de örülnék, ha ezzel kapcoslatban tudnátok okosítani!

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
...minél kevésbé törd meg a lánc útját és ha tefloncsövet használsz azt is inkább egyenes módon tedd ne legyen benne törés...a tört tefloncsõ eszi a hajtási energiát...

...szerintem túl magas a géped üléspoziciója...

...ha bejön az alsó kormányfogás neked, inkább alkalmazd azt, mert kényelmesebb és úgy látom, hogy te túrázol és nem versenyzel...

...jól válaszd meg az ülés és a hajtómû egymáshoz képesti magasságát, mert a térdizület fog annak örülni...

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Köszönöm! Jó a hasonlat a gyerekkel :):)

Én is úgy látom, van mit egyszerûsíteni. Na meg sok bonyolításra kényszerített a gyári monti váz is...

Szívesen veszek amúgy bõvebb kritikákat is, mit tartasz (tartotok) elbonyolítottnak, mit lett volna (vagyis lenne a következõnél) érdemes másképp csinálni, stb... Egy biztos, hogy montivázból többször nem fogok kiindulni.

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Motyoo,

Gratulálok a gépezethez. Úgy látom, mint mindenki eleinte, te is jelentõsen elbonyolítottad a dolgot. Idõvel rájössz majd, hol sok és hol kevés. Addig is kellemes suhanást és bütykölést kívánok.

Mert a bicaj olyan mint a gyerek. Kellemes dolog vele eltölteni egy hétvégét, de az igazi élvezet mégis csak az, mikor csinálja az ember :-)

Buherációim: http://www.bacchetta...asp?photoid=404

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
A baj csak az, hogy akkor lészen a 24-órás is! :(

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás
Szeptember 13-án, szombaton HÍDAVATÓ túránk lesz, melynek keretében az elsõk között szeretnénk átbringázni rekuval az átadás elõtt álló északi M0-ás, vagy másnéven Megyeri hídon. A híd nyílt napján 14 és 16 óra között a bringásoké az északi pálya, erre szerveztük rá a túránkat, mely azért nem csak ennyibõl fog állni, mert ha már híd, akkor legyen mindjárt több is...Gyertek el minél többen, akinek van fekvõje az pláne! Bõvebben:
http://ambringa.blog...ember-13-n.html

Egyéb:
Motyoo-nak üzenem, hogy feltettem a blogját a www.fotelbringa.lap.hu -ra. Szólj ha rosszul tettem, akkor leveszem! :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Megnéztem.
Ötletes!
Gratula!
Mikor indul a gyártás!? :)

Most akkor a reku a lifthez készült??? :D

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Köszönöm!

Az alapvetõ célom az volt, hogy viszonylag rövid idõ alatt és alacsony költségvetéssel sikerüljön összehozni egy túrázásra és városi közlekedésre alkalmas, megbízható fekvõt. Néhány alkatrészt kénytelen voltam megvenni (ülés, teló, stb), de volt sok, ami vagy nem is létezik (pl. a lehajtható kormány és ülés megoldása) vagy egy kis ötleteléssel picike pénzból ki lehet hozni (pl. a görkorikerékbõl gyártott görgõ). A sok alkalmazott ötletbõl azért természetesen akad néhány, ami nem tõlem szármaik, hanem átvettem.

Este posztolom a blogban, hogyan is lehet összehajtogatni a masinát. Szerintem ezzel elkészült a világ elsõ magas (túra) építésû, de lift-kompatibilis fekvõje ;)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Hát igen, a szükség pallérozza az elmét! :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
a láncvezetõ görkori kerékbõl mekkora ötlet...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
motyoo!
Ez tetszik! GRATULA! :clap:
Lassan gondolkodhatsz, hogy beindítod az elsõ, magyar fekvõbringa üzemet. ;)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Sziasztok!

Elkészültem a második prototípusommal, már egy rövid próbaútaon is túl vagyunk. Ezen a 250km-en hibátlanul teljesített a masina. Akit érdekel a dolog bõvebben, a szokott helyen, a blogomon talál még infót, képeket, videókat.

kit23tian

kit23tian

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás

:rofl:
A zasszony ugye nem olvassa a fórumot?! :D

Tegnap én is mentem egy 110-es kört a rekummal két csomagtatyival megpakolva. Csak úgy, próba képpen.
No para! Gurul ez kérem...:)

Ezt is csak "tekerni" kell de keményen...:)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Eredeti szerzõ: kit23tian
Igen elég jó "fekvõ-bringák" voltak.

:rofl:
A zasszony ugye nem olvassa a fórumot?! :D

Tegnap én is mentem egy 110-es kört a rekummal két csomagtatyival megpakolva. Csak úgy, próba képpen.
No para! Gurul ez kérem...:)

kit23tian

kit23tian

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Igen elég jó "fekvõ-bringák" voltak.
Meglepõen kezelhetõ volt csomagokkal is a Nazca, amit az is megerõsít, hogy volt olyan látogatónk aki soha életében nem látott még fekvõkerékpárt és így is boldogan indult el mindkét modellel füvön is.
A 4 felszerelt táskából csak 2 volt nehezebbre kitömve de mivel nem magasan volt a súlypontjuk nem volt egyáltalán zavaró.
Az új Gaucho nagyon pozitív élmény volt mert a 2 db 26"-os keréken fûben is igen gyorsan gördült.
Biztosan megyünk még idén 1-2 jó helyre. ;)
Ígérem idõben szólok majd itt a fórumon is a megjelenések elõtt!
kit23tian!

Ha ezt tudom, hogy kinnt lesztek...
Tudom, sokan elcsépelték, de a lányok - is - jól mutatnak a bringákon!
Tudtok élni!!! :D
Végre kipróbáltál egy Nazca rekut csomagokkal is!?[/QUOTE]

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás
A jövõ héten lesz a Cseh Rekumbens Találkozó. Ha valakinek van kedve jönni, akkor szóljon, tudunk segíteni a kijutásban, bringakivitelben. Mi szerdán (szept.10-én) délután indulunk ki és pénteken este jövünk vissza. Csütörtökön és pénteken túrák, gyorsasági és ügyességi versenyek, élménybeszámolók, stb lesznek. Én a 131-es sorszámot kaptam, szóval leszünk páran rekusok. Szerintem nagy buli lesz, kár lenne kihagyni! További információk, jelentkezési lap, program: http://ambringa.blog...us-tallkoz.html

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
yeee...!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
töki, a "hosszú" kenguruland lesz?!