Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Tegnap Murla már megkezdte, most minden érdeklõdõt arra kérek, hogy vessen egy pillantást a szuperoptimális(nak vélt) láncvezetésemre, és bátran köpködje meg, mondja el jó/rossz véleményét, tanácsát!
Dánkesõn!

...hát igen a legideálisabb az, ha a lánc a lehetõ legegyenesebben fut hátra is meg elõre is, de ezt elég nehéz megvalósítani, így marad a kompromisszum kötés...A láncnak azon a felén, ahol a hajtást viszed át (felsõ) törekedni kell a lehetõ legegyenesebb vonalra és az akadálymentes futásra. Ha nincs közötte görgõ, akkor az a legjobb, de ha van 1 legyen és az is éppenhogy érintse a láncot, inkább terelgesse, mint terhelés menjen rá. Ha van görgõ, akkor jó, ha az egy kereszttengelyen tud csuszkálni, hogy az elsõ lánckerék és a hátsó lánckerék között bezárt szög a lehetõ legkevésbé legyen, hosszirányban ne törjön meg a lánc. Ebbõl a szempontból az azub-ok egészen jól ki vannak találva. Ami még megjegyzendõ az a tefloncsõ használata. Tapasztalataim szerint csak egyenes formációban érdemes használni õket, ahogy van már egy kis törés nõ a súrlódás, persze van olyan eset amikor ezt nem lehet elkerülni, de a törést én inkább egy újabb könnyûfutású görgõ használatával oldanám (és oldottam meg) meg.

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
motyoo lánc nyomvonal

Hja kérem, én megmondtam. De neked kellett az össztelós reku... Ne búsulj, nem ismerek egyetlen olyan rekuépítõt se, aki évek múltán is az elsõ gépével jár. Most tettem fel egy képet az én második rekumról a honlapomra. Nézz rá! Kb. egy évet tekertem vele. Aztán van egy alagutas fénykép is ott, a harmadikról. Azzal már 3 évig jártam, mielõtt szétvágtam.

Remélem fellelkesítettelek :-)

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Kiválóan sikeredett a fejtámlám!

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Tegnap Murla már megkezdte, most minden érdeklõdõt arra kérek, hogy vessen egy pillantást a szuperoptimális(nak vélt) láncvezetésemre, és bátran köpködje meg, mondja el jó/rossz véleményét, tanácsát!
Dánkesõn!

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
csanya,

nem kell félni a nagyobb távoktól. Ha nem hajtod szét magad, 60% pulzus alatt maradsz, nem lehet gond. Mivel futsz, tudod mikor kell enni, inni. Én hosszabb távoknál kétóránként eszek, ha éhes vagyok, ha nem. Így akár 12 órát is tekerhetek egy nap.

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Csináltam egy fejtámlát. Királyság, ajánlom, ha lapos háttámlával teker valaki! Az 1.0 verzió még egy kicsit lágy, rugózós, errõl még nem lesz fotó...

csanya

csanya

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Ááááá még életemben nem tekertem 100 km táv fölé. Még egy kicsit gyakorolok aszem. Lesz még alkalom bõven.

csanya

csanya

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

Csanya,

kezdetben én - outis beidegzõdés - bedöntött kanyarban soha nem tekertem, nehogy leérjen a pedál :-)

Szerintem én egész egyszerûen bevoltam tojva és azért nem ment....-)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Csanya!
Nem kellett volna ennyire paráznod, mert nem szándékoztunk "rekordot" dönteni. Haver is, én is megcsináltuk volna túrázós tempóban is, és szívesen láttunk volna. Ráadásul az idõjárás nagyon fincsi volt!
A tekerés kanyarban vicces dolog! Elõször én is hasonló reflekszektõl "szenvedtem", ma már lazán pörgetek teljes gázzal kanyarban is, és nagyon élvezem! :D

Csak lazán apafej, lazán! :D

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Csanya,

kezdetben én - outis beidegzõdés - bedöntött kanyarban soha nem tekertem, nehogy leérjen a pedál :-)

csanya

csanya

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Hinnye! Még jó, hogy nem mentem veletek.-)

Egyébként tegnap ráéreztem a gépre. Lehet, hogy véletlenül, de sikerült rendesen döntenem egy kanyarban. Azóta megy a dolog. Ma reggel is kimentem a 15 perces körömre.
Aszem hétfõn felrakatom az spd-t.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
5 óra 9 perc.
Hogy ment volna gyorsabban is? Nem hiszem, mivel haveromat sem akartam magára hagyni,illetve még nekem is edzenem kell a tartósan magasabb átlgtempóhoz.
A lényeg, hogy éléveztük a tekerést!

csanya

csanya

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Mennyi idõ alatt sikerült?

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Na ez volnékk én, mögöttem haver-ember, aki próbálta tartani - igen derekasan - az iramot!

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Keviczkyt kihagytam :-(

Pedig felkeltem fél hatkor. Szemerkélt az esõ. Visszafeküdtem. Fél tízig szitált, aztán még a nap is kisütött.
Szerencsére nem maradt a túra rekus nélkül:
http://istyupapa.ext...s/DSC_0492.html

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Nos megvolt! (Keviczky józsef emléktúra)
A 120 km-en rajtoltunk, sajnos a tervezettnél jóval késõbb, mert haveromat én keltettem fel, így több mint egy órát csúsztunk!
Szerencsére nagyon jó idõ fogadott minket, nem esett az esõ és hideg is csak az Esztergom-Két Bükkfa-nyereg között volt, illetve fenn a nyeregben.
jól esett, de! A rekus izmokat edzeni kell! Síkon a 40-es tempó nem jelentett gondot, de 120 km-en át nem tudtam volna tartani, illetve haver a mountijával lazán leszakadt ennél a tempõnál.
A rekus mászó izmokat szintén edzeni kell. Még éppen nem tudtam tartani felfelé a tempót a többi bringással. Na ezen még dolgozom! Köszönet a szervezõknek! :clap:

csanya

csanya

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Most mé'? Ha egyszer így van...de tényleg a rekuzás annyira másképpen terhel, hogy az elmondhatatlan. Szoktam azé' bringázni is. Montival itt a pátyi óriáshegyekben. Simán tekerek 2-3 órát pedig nyár elején volt egy részleges izomszakadásom. Na szóval rekuval meg tekerek 15 percet ( monnyuk tolom neki direkt...) aztán csak úgy izzik a lábam.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

A pamutot persze tudom. Futó vagyok amúgy. Nem hordok futáshoz pamut cuccokat csak és kizárólag a technikai ruhákat. Teljesítménytúrán eddig csak gyalog vagy futva voltam. Már ezért is érdekelne a dolog. Na majd legközelebb.
Békásmegyerig kocsival mennék ha mennék. De nem megyek, sajna. Sok az a 120 km. Futva még csak-csak na de rekuval....

b+ koma
"futva még csak-csak, na de rekuval..."
:-))

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Én inkább a kerékagyba épített dinamót használom! :D

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Tom2

én már olvastam. Egyszerû, szemléletes, hasznos anyag. Ma már kaphatók, és nagyon sokan használják is a kerékagyba épített teljesítménymérõket. Engem is nagyon érdekelne a dolog, de pont egy rakás pénzt kérnek érte...

http://www.saris.com...Manuals/232.pdf