Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Santa Cruz

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
237 hozzászólás a témában

#81
CD-málna

CD-málna

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 902 hozzászólás
nézd blackfox... látom nagyon kened a témát, de az, hogy ki mit szeret, az egy dolog. aztán van az, hogy a 24es kerék elöl hátul a geot nem változtatja, de az inkább extrém freeride, ahol nem az számít, hogy ne akadj be egy fába, hanem hogy erõs legyen. a bullit ott már rég széttörne... és ha látsz egy fatuskót kénytelen leszel átbannizni, de nem fogod tudni, mert nem birod el a gépet.
a bullit laza dh/tekerõs fr váz, inkább ezt a részét éne eröltetni

#82
blackfox

blackfox

    vendég

  • fórumtag
  • 135 hozzászólás
Dig & Tams!
A Bullit-ba választható telók, ha komplett gépet veszel:
-Rock Shox Boxxer Team
-Rock Shox Boxxer World Cup (PSQ Kft listáján van csak)
-Marzocchi 888R
-Marzocchi Z150 FR
-Marzocchi Junior Triple
-Manitou Sherman Slider Plus
-Manitou Dorado DC
Ha nem hiszed, akkor nézd meg a következö webcímen: www.santacruzmtb.com és a menüböl válaszd ki a Color pickermenüt (bal alsó részen található). A modelnél válaszd ki a Bullit Powdercoat-ot (mert ennél tudod kiválasztani, hogy mit akarsz rá), majd nyisd le a Fork listáját, amiböl választhatsz villát. Hoppá! Nézzenek csak oda! Hát nem ezek a telók vannak ott is a listán (kivétel a World Cup, de azt írtam fentebb, hogy miért)!
A 888R rugóútja 7" és 8" között variálható! A Bullit gyárilag 7"-t mozog, de megfelelö rugóstaggal 8"-t is kimozogja rendessen! Gondolom azért, mert talán bele lehet tenni 240mm szemtávolságú rugóstagot is és az kicsit nagyobbat mozog, mint a 222mm vagy a 230mm szemtávolságú (a 222 és a 230mm szemtávolságú rugóstag rugóútja megegyezik, mindkettö 70mm-t mozog, a 240mm szemtávolságú meg 76mm-t). De ennek majd utánajárok vagy kérzezzétek meg Iljics kollégát, mert ö elég sok dolgot tud mondani erröl a dologról, esetleg nézzétek meg a www.avalanchedownhillracing.com oldalon.
Egy srác Monster-t rakott a Bullit-jába és úgy hírdette meg eladásra itt a Bikemag oldalon, hogy 3" vastag 24"-os Nokian kerekek voltak elöl és hátul a gépben. Az mennyire volt halál? Szerintem semennyire! Ha a design érdekel? Akkor nagyon jól nézett ki szerintem (a design-t a bringához kell szabni és nem fordítva szerintem). Ami kicsit szokatlan volt rajta, hogy vastagabbak voltak a kerekei, mint az átlag és kicsit kisebbnek tüntek átméröre, de nem vészessen. A 26"-os és a 24"-os kerekek közt 2.5 centis sugárkülömbség van csak (átméröre 5 centi). Az meg nem annyira vészes szerintem, söt szerintem egyáltalán nem! Aki 26" párti az használja azt, aki meg 24" párti, az meg használja a 24"-ost. Nem verseny DH gépet akarok, hanem egy olyant, ami az igényeimnek megfelel. Egyébként nem biztos, hogy Bullit lesz és az sem, hogy 888R teló, de eddig nagyon úgy néz ki.

#83
tAmS

tAmS

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
áhh, dig megelõzött.. :( ;D

#84
tAmS

tAmS

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
hát, nemtom. az már biztos, h 888 lesz benne meg 24-es kerék? mert ha igen akkor az elég viccesen fog álni. nem igazán passzona szvsz. mind1, nem szólok bele.

#85
Dig

Dig

    maximus

  • fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Bullitba 24-es kerék és 888 :omár nem haragudj de gondold át mégegszer..azt veszel amit akarsz de ésszel..mert a 888 26-os kerékkel is alíg jó valamibe de 24"-os kerékkel..az halál..

#86
blackfox

blackfox

    vendég

  • fórumtag
  • 135 hozzászólás
Rob!
Nem akarok használt bringát venni! Újat akarok venni. Volt és van is összerakva gépem.
Mind a 3 gépnek megvan a maga elönye és hátránya! Elég sokat gondolkodtam rajta, hogy mi legyen, majd eldöntöm, ha megérkezett a prospektus és végre eladtam a cuccokat. Egyébként nagyon a Bullit felé kacsintgatok egyenlöre. Nekem jó lenne, mert rövid a tengelytávja és egy 888R villa elég szépen kiemeli az orrát, valamint magasan van a középrésze és 24"-os kerékkel akarom használni valamint 3" vastag gumikkal. Egy dolog nem tetszik benne, hogy nem csötengelyes a Bullit hátsóagya.
Egyébként nem mondtál vele újat, hogy nem egy kategória a Bullit, a VP Free és a V10. Tisztában vagyok vele, de majd eldöntöm még, hogy mit is akarok, de a vételt úgyis egy elég alapos témaátgondolás elözi majd meg. Egyébként nem versenyzek, csak hobby szinten nyomom a DH/FR/NS-t. Nekem a régi V10 sokkal jobban tetszik, mint az új. Az új V10 nem tetszik nekem.
Ha érdekel megvételre a Giant DH váz vagy valami a többi cucc közül, akkor keress meg privátban, mert nem ide tartozik a fórumra az apróhirdetés témája.

#87
rob

rob

    This is the way

  • globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha már itt vagyunk:_ nekem van bullitom, és ha jól tudom, még a fórumon van egy bullit, az eladó is ráadásul. most nem tudom a nevét a srácnak, de valami "m" betûs. valaki úgyis jön és megmondja.

nem tudom amúgy, hogy mirõl milyen elképzelésed van, de a v10 és az új v10, a vp-free és a bullit egyáltalán nem egy kategória....
nem tudom, hogy volt-e már egyáltalán egyben biciklid, és tudod, mit jelent az a szó, hogy geometria. ha tisztában vagy vele, akkor tudnod kell, hogy a v10-nek és a bullitnak még csak közel sem azonos a geometriája, ha dh gépet keresel, a v10 okés, a bullit meg nem. magas monoblokkház (relativ) és rövid tengelytáv (ez is relativ) egy viszonylag alacsony villával - rs boxxer.
mindez egy v10 esetében: extrém hosszú tengelytáv, alacsony monoblokkház ugyanazzal a villával.

szóval nem ezt kellene tudnod, hogy van egy halom pénzed, és valami feltûnõt akarsz venni, hanem azt, hogy mit is akarsz igazából.....

ps: ha 5th element van a giantban, vagy manitou 6-way, akkor cserélhetünk. esetleg érdekelne a vázad. ha rocksox van benne, vagy fox, vagy bármi más: felejtõs.

#88
blackfox

blackfox

    vendég

  • fórumtag
  • 135 hozzászólás
lor!
;D ;D ;D ;D ;D

:-X :-X :-X

8)

#89
lor

lor

    phorumus maximus

  • globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
gondolom nem bush fizeti mindenkinek az itteni fizuk tobbszoroset
meg evente a 4-5000$-s bringat

#90
blackfox

blackfox

    vendég

  • fórumtag
  • 135 hozzászólás
Dig & Ijics!
Majd meglátom mennyire kell kopromisszumokat kötnöm, ha nagyon, akkor mást veszek, ha nem nagyon, csak pár apróságban, akkor meg eladom azt ami nem kell és veszek helyette olyan cuccot, ami kell.
Hát erre nem tudok semmit sem mondani, hogy tartanak-e fent boltot vagy sem, mert én sem tudom, de majd úgyis kell beszélnem a sráccal, miután megkaptam a prospektust. Akkor megkérdezem töle, hogy mi hogy merre van és ez lesz a legegyszerübb és legtisztább dolog.
Egyenlöre annyi biztos, hogy a magyarországi forgalmazója a PSQ Kft. (maradva a tényeknél), lehet, hogy azt meg lehet oldani, hogy mondjuk, ha Bullit-ot vennék, hogy félig a VP Free vagy félig a V10 gyári DH szettjével kérném és félig valamelyik Bullit gyári szettjével, vagy más arányban. Ki tudja, bár OEM cuccokat raknak a komplett bringáikba, akkor csak meg tudják csinálni, ha kicsit rugalmassak, úgyis csak az összerakásnál és az ár kiszámításánál jelentene egy kis munkát nekik (de táblázatból úgyis ki tudják keresni az árakat és nem olyan nagy pluszmeló a raktárból 1-el több vagy kevesebb cuccot kérni). Szóval szerintem nem olyan nagy kunszt, de ki tudja.
Az USA-ban egyébként mennyi a haszonkulcs? Dúrvább, mint itt?

#91
iljicS

iljicS

    zsonglõr

  • fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
A PSQ nem fog kicserélni semmit sem a gépen, mert õk "csak" forgalmazók és importõrök, boltot nem tartanak fenn - ha jól tudom !

De nem hiszem, hogy nagy gond lenne eladni azt ami nem tetszik a full birngán és venni helyette olyat amilyet szeretnél !

Tudom, hogy 30% körül dolgoznak a hazai boltok, ezért mondtam, hogy erre egy rossz szót se lehet szólni !

#92
Dig

Dig

    maximus

  • fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Hát neked kell eldöntened hogy szeretnél egy tökéletes összeállítást vagy kompromisszumok..

#93
blackfox

blackfox

    vendég

  • fórumtag
  • 135 hozzászólás
Dig!
Az teljessen igaz, hogy olyan lesz, amilyennek akarod, de nekem csak pár apróságot kell rajta módosítani, azt meg gondolom én most naívan meg lehet dumálni a boltal, hogy nekem kell egy komplett bringa, de ezt és ezt módosítani akarok rajta, mert nem tetszik tetjesen a komplett gép és talán olcsóbban kijön, mintha csak vázat vennék és hozzá minden egyébb dolgot külön. Ha meg nem lehet megoldani, akkor marad az, hogy ami nem kell, azt eladom és veszek helyette azt, amit akarok és így nem kell olyan sokat pluszban ráköltenem talán.

Iljics!
Van benne valami abban, amit mondasz! Mondjuk a Magyar üzletek többsége kb. 30%-os haszonkulcsal dolgoznak, kivétel ez alól pár üzlet. De a lényeg, hogy van kivétel és azok, melyek ezek közé a kivételek közé tartoznak, azok legalább kedvesek és segítökészek a vevökkel és érdeklödökkel, mert tudják, hogy a vevö jelenti a bevételt és ha nincs vevö, akkor nincs bevétel és nincs megélhetése, de azt is tudja, hogy aki ma érdeklödik, az lehet, hogy holnap vevö lesz, ha úgy áll hozzá (sajnos azonban nem minen téren vannak ilyen üzletek)! Az ilyen üzleteket szeretem és szeretek visszatérni is az ilyen helyekre! Kár, hogy az üzletek többsége nem bírja ezt felfogni (nemcsak bringaboltokat értek ez alatt)!

#94
Dig

Dig

    maximus

  • fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Nézd meg a neten van ár fotó meg leírás..
Figyi ha komplett bringa kell vedd azt..én nem szeretem a komplett bicókat mert az én szájízemnek nem megfelelõ ált..inkább a saját építésû gépek a nyerõk..mert azon az van amit tényleg akarsz..
Én is így raktam és össze a gépem de nemsokára jön egy szállítmány, mivel lényegében csak a vát meg a teló lesz ugyanaz mint ami most van..
De sajnos az drágább viszont nem is lesz benne semmi kivetnivaló(számomra)
úgyhogy te döntesz..

#95
iljicS

iljicS

    zsonglõr

  • fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
2 napja megtudtam, hogy mennyi a V10 váz nagykerára USA-ban...csak azt tudom mondani, hogy NE szidjátok a hazai boltokat, hogy milyen haszonnal dolgoznak !!!

#96
blackfox

blackfox

    vendég

  • fórumtag
  • 135 hozzászólás
Dig!
Jövõhéten kapom az árlistát és a prospektust az új Santa Cruz bringákról és vázakról, majd elválik, hogy mi lesz.
Egyébként nem a telóra gondoltam, mert az variálható (igaz minden telóval, amivel választható a bringa, azzal az ára is változik), hanem konkrétan a hajtómüre, mert nem akarok elöl 3 lánctányért, csak 1-et és más stucnit és kormányt akarok, meg még pár apróságot, ami más, mint a gyári választható felszerelés.
Egyébként, ha komplett bringát veszel, akkor olcsóbb minden, mintha csak vázat vennél, mert 300ezer felett van egy Bullit váz és 600ezertöl már van komplett Bullit bringa. Úgymond OEM cuccokat veszel, de kinek kell a doboz pluszban egy rahedli pénzért. a VP Free árát passzolom, hogy mennyi komplett bringaként, de majd kiderül, csak vinnék már el az eladó cuccaimat, hogy megvehessem, az új bringát.
Egyébként én Marzocchi párti vagyok, volt egy Manitou X-vert duplavállas telóm, de nekem jobban bejön a Marzocchi (több volt és van most is).

#97
Dig

Dig

    maximus

  • fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Ja a másik meg az hogy bullit meg vp-free..ezerszer inkább a vp-free..átütõs hátsóagy nagyobb villa fér bele, többet mozog..
bár drágább..de megéri..


#98
Dig

Dig

    maximus

  • fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Fox:A júliusi MTBA-ban tesztelnek egy sherman slider+-al szerelt vp-free-t és hát ha neked azzal bajod van ;D bár ha nem tetszik az avid meg a truva akkor marad a váz..
és call Iljics mûvek.
Arra azt építesz amit akarsz..és figyi ha régi v10 meg új vp-free között tipródsz döntsd el mit szeretnél egy vérprofi dh gépet vagy egy extrém freeride masinát..
Azt írták rá az újságban hogy "freeride bike with dh skills"...szóval itthonra bizonyára bõven elég de kint sem cc-re használják..erõs, 8"...átütös hátsõagy..mi kell még..

#99
iljicS

iljicS

    zsonglõr

  • fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Kb. 380e-tõl van VP-Free váz, újonnan.

#100
blackfox

blackfox

    vendég

  • fórumtag
  • 135 hozzászólás
Dig!
Ha megveszi valaki az eladó cuccaimat és a VP Free ára nem lesz túl dúrva, akkor azt veszek, ha meg brutális lesz, akkor marad a Bullit. De mostmár akarok egy új dúrva komplett gépet venni és nem használtat. Állítólag a Bullit és a V10 között van az ára a VP Free-nek, de olyant is hallotam, hogy majdnem annyiba kerül, mint a V10. Mondjuk az új V10 nekem nagyon nem tetszik, a régi V10 viszont kegyetlenül jól néz ki. Csak kérdés, hogy mennyire lehet egyedi bringát rendelni, mert nekem mindegyik Kit-el parám van, ami a Bullit-hoz van.
Az egyik Kitnél ez nem tetszik, a másiknál meg az, föleg az a parám, hogy Race Face cuccokat és Hayes tárcsaféket akarok rá és nem Truvativ cuccokat és Avid tárcsaféket, meg azt akarom, hogy csak szimplán 9 sebességes legyen (elöl nagytányér, 42 vagy 44 fogas, hátul meg egy 9-es fogaskoszorú) és elöl meg legyen egy MRP System 1 WorldCup láncterelö. Szóval a lényeg, hogy a választható Kitek közül mindegyikben van valami, ami nem tetszik.