Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Indította
burce
, 2001. augusztus 22. 17:27
Írta 2005. szeptember 10. - 19:33
adnak ahhoz illö csavarokat a szervizben?
még nem sürgös, csak idegesít h néhol kicsit rozsdásak a csavarok.
még nem sürgös, csak idegesít h néhol kicsit rozsdásak a csavarok.
Írta 2005. szeptember 10. - 19:25
rozsdamentesre csere
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2005. szeptember 10. - 19:21
mivel nem talaltam más karbantartásos topicot ezért felhozom...
mit lehet azellen tenni ha a csavarok kicsit rozsdásak?
lehet ezzel vmit tenni?
mit lehet azellen tenni ha a csavarok kicsit rozsdásak?
lehet ezzel vmit tenni?
Írta 2005. június 05. - 18:31
én régebben wd40+motoroil+mûszeroil kombót használtam. mostanában meg láncfûrész olajjal kenek.
én is csak oda teszek olajat ahol a két "láncszemoldal" összeér majd 2-3* megforgat majd megiszik 1 pohár valami majd a maradék megtöröl majd vígan teker. és bírja az esõt a bringa mosást kb2 hónapig.
én is csak oda teszek olajat ahol a két "láncszemoldal" összeér majd 2-3* megforgat majd megiszik 1 pohár valami majd a maradék megtöröl majd vígan teker. és bírja az esõt a bringa mosást kb2 hónapig.
Írta 2005. június 05. - 16:47
ócsanba' is lehet olyat venni
vmi wolf szerelõzsír
de nem az igazi...
ezek a spray-s dolgok nem jönnek be...fele mellémegy...
vmi wolf szerelõzsír
de nem az igazi...
ezek a spray-s dolgok nem jönnek be...fele mellémegy...
Autist Team:)
Írta 2005. június 05. - 16:46
Autószerelõnél láttam egyszer "zsírspray"-t, folyik mint az olaj, aztán elpárolog belõle a hígítója és marad a zsír. Ha érdekel valakit akkor a jövõ héten elgurulok hozzá és megkérdezem a pontos nevét.
Írta 2005. június 02. - 22:47
vagy kéne csinálni valami szerkezetet ehhez
autocad elõ :D:D
autocad elõ :D:D
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
Írta 2005. június 02. - 22:45
A láncra olyan speciális zsír kellene ami elõször olaj aztán idõvel keményebb lesz. A Connex olajom ilyesmi, tapadó olaj néven fut.
Ride everywhere.
.
Írta 2005. június 02. - 22:39
egyebkent a zsir mint olyan hasznosabb lenne a lanc eseteben illetve hasznosabb is ,mert tartosabb a kenokepessege ,mint az olaje.
Viszont a gond ,hogy jutassuk be a csapokhoz a zsirt... es ezert erdemes inkabb olajat hasznalni ,ami bemegy oda ahova kell
Olaj hamarabb eltunik a rendszerbol ,es ha jol emlekszem a sulibol (de anyazzatok ha nem ) az olajnak a hõtûrõ képessége rosszabb zsírétól.
Viszont a gond ,hogy jutassuk be a csapokhoz a zsirt... es ezert erdemes inkabb olajat hasznalni ,ami bemegy oda ahova kell
Olaj hamarabb eltunik a rendszerbol ,es ha jol emlekszem a sulibol (de anyazzatok ha nem ) az olajnak a hõtûrõ képessége rosszabb zsírétól.
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
Tom Ritchey
Tom Ritchey
Írta 2005. június 02. - 22:31
Hát ez a lánczsir dolog nálma se jött be igazán, sonax- eléggé szedte a retket utána.
Leginkább motorolajat használok-télit ;-)- s aztán faszányosan szárazra törlöm a láncot. Amit még a "jobbanbefolyjonazolajacsapokközé" dolog miatt elkövetek, az hogy durván nagytányér, nagytányér keresztbe váltok, s így olajozok/szemenként odatrutymákolva/ így nem hullaretek az egész kazi/váltógörgõ/tányérok/lánc.
Hátrány, hogy nem szeretik a szarvasbogarak, ha aszemükbe megy, meg az esõ 10 perc alatt "sietekhazaaszfaltonaömlõesõben" elintézi...
tisztitás: már milliárdszor leirt- leszed-flakon- oldószer szárit
vagy,ha viritom a lét, nagy dagonyák után, akkor benzinkút, nagynyomású odatámaszt láncvilla, láncra irányit- enter-forgat hajtókar.
hogyé'/hol van most a rohloff láncolaj? /posta/
Leginkább motorolajat használok-télit ;-)- s aztán faszányosan szárazra törlöm a láncot. Amit még a "jobbanbefolyjonazolajacsapokközé" dolog miatt elkövetek, az hogy durván nagytányér, nagytányér keresztbe váltok, s így olajozok/szemenként odatrutymákolva/ így nem hullaretek az egész kazi/váltógörgõ/tányérok/lánc.
Hátrány, hogy nem szeretik a szarvasbogarak, ha aszemükbe megy, meg az esõ 10 perc alatt "sietekhazaaszfaltonaömlõesõben" elintézi...
tisztitás: már milliárdszor leirt- leszed-flakon- oldószer szárit
vagy,ha viritom a lét, nagy dagonyák után, akkor benzinkút, nagynyomású odatámaszt láncvilla, láncra irányit- enter-forgat hajtókar.
hogyé'/hol van most a rohloff láncolaj? /posta/
Írta 2005. június 02. - 22:00
mondom, én meg sosem próbáltam, de fura lenne, ha zsírral csak kívülrõl lehetne megkenni, ahol meg a legnagyobb szükség lenne rá, ott száraz marad
egyébként én csupán amiatt idegenkedem a zsírtól,
hogy nagyságrendekkel pepecselõsebbnek tûnik a felvitele annál,
amikor tekered a hajtókart,
másik kézzel meg fújod a hajtógázas akármit a pörgõ láncra a fogaskeréksornál.
Törléssel együtt 15 mp a tiszta idõ
egyébként én csupán amiatt idegenkedem a zsírtól,
hogy nagyságrendekkel pepecselõsebbnek tûnik a felvitele annál,
amikor tekered a hajtókart,
másik kézzel meg fújod a hajtógázas akármit a pörgõ láncra a fogaskeréksornál.
Törléssel együtt 15 mp a tiszta idõ
Írta 2005. június 02. - 21:46
Írta 2005. június 02. - 21:42
husevo egyszeru mivel bizonyos auto motoroknal amik nem szijj hajtassal mennek hanem lanc hajtassal nincs kulon kenese a lancnak ,tehat nincs szukseg arra ,hogy a fog es a lanc kozott kenoanyag legyen ,hisz itt inkabb a pontos eros kapcsolat a lenyeg ,nem a surlodas csokkentese
Tom Ritchey
Tom Ritchey
Írta 2005. június 02. - 21:38
Álljon meg a menet! Van aki aztat mondja, hogy csak a csapokba kell a zsír többi helyre nem(mondjuk sztem az sem hátrány ha a többin van egy kicsi.)
De akkor a sokak által emlegetett lánczsír mire való?Mert a zsírok ugye ált. sûrûbbek mint az olaj.Én még a legelvetmültebb zsírt sem tudom elképzelni, amint bekúszik a csapok közé.
hát a csapokra, meg ahol összeérnek a dolgok
kívülre minek? kenni a lánc meg a fogaskeréksor kapcsolatát? mert az amúgy nem rossz, nade bringánál...
amúgy ha a LÁNCzsír nem kenné a csapokat, akkor a láncról elég rövid idõ után le lehetne mondani
Írta 2005. június 02. - 20:24
Szerintem csak erre mifelénk kicsit több a homok, mint máshol az országban. Egy szelesebb napon a szemem is recsegni szokott, mint a láncod.Mit csinálok rosszul?
Írta 2005. június 02. - 20:11
Álljon meg a menet! Van aki aztat mondja, hogy csak a csapokba kell a zsír többi helyre nem(mondjuk sztem az sem hátrány ha a többin van egy kicsi.)
De akkor a sokak által emlegetett lánczsír mire való?Mert a zsírok ugye ált. sûrûbbek mint az olaj.Én még a legelvetmültebb zsírt sem tudom elképzelni, amint bekúszik a csapok közé.
Írta 2005. június 02. - 20:02
agyakba, középrészhez, meg hasonló dolgokhoz hibátlan.
de ahol "csúszást" szeretnél, oda nem.
mert a líthium-os zsír "ragad"
de ahol "csúszást" szeretnél, oda nem.
mert a líthium-os zsír "ragad"
Írta 2005. június 02. - 19:46
pedig lenne a cégnél tonnaszám...
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2005. június 02. - 18:52
ha jól látom ez líthium zsír akar lenni.
azpedig nem nagyon való villába.
oda szilikonzsír kell
azpedig nem nagyon való villába.
oda szilikonzsír kell
Írta 2005. június 02. - 17:33
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers