Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1674 hozzászólás a témában

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás

Lehet hogy a cipőre is kellett volna wax? wink.png
Merre történt ez a szörnyű esemény?

Felsőörs fölött volt, jó kis vörös föld, agyagos vendégmarasztaló.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.362 hozzászólás

A tisztításhoz használt oldószert sikeresen eltávolítottad? (Radiátor, hősugárzó, hajszárító, sűrített levegő, ami szimpatikus.) 

Azt szinte biztosan. A ventillátoros légtisztítónkra tettem rá egy-két órára, aztán meg a radiátoron pihent éjjel. smile.png

husevotelefonfulke módosította - 2025. február 17. - 19:15

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.022 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Motorex waxot tesztelek épp. Élek a gyanúperrel, hogy van benne egy kis hülyebiztos megoldás, mert a teljes hajtásomat átmosogattam, kefélgettem, sikálgattam, simogattam míg végül minden ragyogott, az érintésük tiszta volt. Ma délelőtt rányomtam a fehér waxot, és még a szobában üresen pörgetve is azonnal szivárgott a fekete lé a rendszerből. Szóval könnyen lehet, hogy van benne valami zsíroldó adalék is, elvégre nehezen hiszem, hogy mindenki ennyit buzulna a tisztítással mint mi. biggrin.png

A tisztításhoz használt oldószert sikeresen eltávolítottad? (Radiátor, hősugárzó, hajszárító, sűrített levegő, ami szimpatikus.) 

Rabbit módosította - 2025. február 17. - 15:31

horgasz-zsolti

horgasz-zsolti

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

a háztatrás női tagjai ilyenkor szoktak nagyon boldogan tekinteni biggrin.png

Ma délelőtt rányomtam a fehér waxot, és még a szobában üresen pörgetve is azonnal szivárgott a fekete lé a rendszerből. 

• Kisherceg és husevotelefonfulke kedveli ezt

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.362 hozzászólás

Motorex waxot tesztelek épp. Élek a gyanúperrel, hogy van benne egy kis hülyebiztos megoldás, mert a teljes hajtásomat átmosogattam, kefélgettem, sikálgattam, simogattam míg végül minden ragyogott, az érintésük tiszta volt. Ma délelőtt rányomtam a fehér waxot, és még a szobában üresen pörgetve is azonnal szivárgott a fekete lé a rendszerből. Szóval könnyen lehet, hogy van benne valami zsíroldó adalék is, elvégre nehezen hiszem, hogy mindenki ennyit buzulna a tisztítással mint mi. :D

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.681 hozzászólás

Lehet hogy a cipőre is kellett volna wax? wink.png

Merre történt ez a szörnyű esemény?

• Kisherceg kedveli ezt
Marci

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás

Mi a fenét használ a Shimano a láncai gyári kenésére? Én is átállok waxolásra és nekiálltam a láncaimat lepucolni. Egy Connex 10SX-ről szépen lejött minden, viszont egy új Deore láncnak hiába adtam több kör áztatós, kefélős hideg zsíroldót, majd egy kis alkoholt is, de még mindig ragacsos. Ugyanakkor a sokéves zsíros-olajos retket a fogsorról fele macera gyönyörűen lekapta. smile.png

Én is azért féltem a waxtól, mert olvastam a sok fétisiszta rituáléját ahogy előkészítik a láncot ötezerszer mindenféle varázslattal meg vegyszerrel letakarítva de nem kell ezt annyira túlgondolni, nagyjàból letakarítod aztán megküldöd 2 réteggel, az elsőt hagyva megszáradni. Ma volt az igazi tesztem, konkrétan nem forogtak el a kerekek az agyagos vörösföldes sártól viszont a làncon konkrétan semmi retek nem tudott megtapadni és totál zajtalan volt. A cipőmet 10 percig kapirgáltam mire be tudtam dokkolni a pedálba. Működik ez a wax az tény, én meg màr mióta szívtam a horror áru hülye lánc olajokkal. 😁
  • koga és Kisherceg kedveli ezt

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.681 hozzászólás

Folyókény mosószer v mosogatószert is bele!! Esetleg a végső fegyver a petróleum v benzin. (de a petró nagyon büdös, utána moshatod még egyszer)

• Kisherceg és husevotelefonfulke kedveli ezt
Marci

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.362 hozzászólás

Mi a fenét használ a Shimano a láncai gyári kenésére? Én is átállok waxolásra és nekiálltam a láncaimat lepucolni. Egy Connex 10SX-ről szépen lejött minden, viszont egy új Deore láncnak hiába adtam több kör áztatós, kefélős hideg zsíroldót, majd egy kis alkoholt is, de még mindig ragacsos. Ugyanakkor a sokéves zsíros-olajos retket a fogsorról fele macera gyönyörűen lekapta. smile.png

husevotelefonfulke módosította - 2025. február 16. - 12:53

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.681 hozzászólás

Sziasztok!

Acélváz esetében a festékleppattásokra a körömlakk mennyire jó megoldás a korrózió megelőzése érdekében?

Városi rohangálós történet, szóval nem fogom újrafestetni, viszont maga a váz elég jó, nem akarom, hogy felesleges rohadjon. 

+1 a körömlakkra. Semmi baj vele, évtizedek óta azzal javítom a lepattanásokat. Főleg egy városi csótányra jó lesz.

• husevotelefonfulke kedveli ezt
Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.092 hozzászólás
+1 Tig mondja a tutit! :)
  • husevotelefonfulke kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok!

Acélváz esetében a festékleppattásokra a körömlakk mennyire jó megoldás a korrózió megelőzése érdekében?

Városi rohangálós történet, szóval nem fogom újrafestetni, viszont maga a váz elég jó, nem akarom, hogy felesleges rohadjon. 

én inkább vmi ilyesmi autójavító festéket  próbálnék, biztos van hasonló szín 

https://auchan.hu/sh...6hoCMWEQAvD_BwE

• Kisherceg, husevotelefonfulke és Rabbit kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.362 hozzászólás

Sziasztok!

husevotelefonfulke módosította - 2025. február 06. - 14:51

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás
Na Urak itt vagyok :), hétvégén nem jutottam el tekerni viszont ma végre igen, igazán ideális -4 fokban, 20km-t, röviden többet nem lesz olaj a láncaimon nekem sem. Bővebben kezdésnek a kis akkumulátoros Kärcher mosómmal leverettem a csupa sár biciklit, lánc zsírtalanítóval lefújtam és nagyjából letöröltem a láncot de nem vittem túlzásba aztán miután megszáradt tettem egy réteg waxot minden görgőre, kicsit vártam, áttekertem fél percig a láncot körbe aztán 4 óra múlva még egy réteget mivel azt írták kezdésnek két három réteg kell. Egy eléggé használt Sram X0 flat top láncra tettem fel ami már elég zajos volt. Az első réteg után máris szinte hangtalanul futott a lánc és ma mikor elindultam síri csend, semmi vibráció a hajtás felől, csak a gumik gördülését hallani, a legjobban az tetszik, hogy nem dzsuváz össze semmit mikor az ember ráteszi a láncra, szóval engem is gyorsan meggyőzött és nagyon megéri a 3000 Ft körüli árát, sokáig elég egy ilyen kis flakon belőle. Örülök, hogy kipróbáltam, köszi a tippet! :)
  • Kisherceg, donciccio és talpfa kedveli ezt

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.681 hozzászólás

hehe, minden frissen megtértnek kötelező számot adnia! biggrin.png

Számot adni?? Vallomást kell tennie!!! biggrin.pngtongue.png

marton módosította - 2025. február 02. - 16:49

• madgab kedveli ezt
Marci

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.681 hozzászólás

Hát de frankón, őszintén érdekel ki mit érez a sok év(tized) olajozás után elsőre. Mert utána már megszokod a dolgot.

marton módosította - 2025. február 02. - 16:51

• madgab kedveli ezt
Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.092 hozzászólás

Egy rövidebb beszámolót szeretnénk majd az első benyomásokról, tapasztalatokról, talajviszonyokról,...

hehe, minden frissen megtértnek kötelező számot adnia! :D

• madgab kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.681 hozzászólás

Egy rövidebb beszámolót szeretnénk majd az első benyomásokról, tapasztalatokról, talajviszonyokról,...

• Kisherceg és madgab kedveli ezt
Marci

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás

rendeltem. kíváncsi vagyok. :)

Vettem egy ilyet, szárad a láncon az első réteg, még teszek fel egy újabbat, nagyon kíváncsi leszek rá én is, hétvégén kipróbálom. :)
  • Kisherceg és Rabbit kedveli ezt

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Na milyen lett? Én még mindig nagyon szeretem, megyek pedig mostanában is saras körülmények közt. 

Működik, tényleg kidolgozza a dzsuvát, és bár nekem nem lett olyan szép fémtiszta a rendszer tőle, de ritkábban kell használnom és nem kell előtte zsírtalanítani, csak letörlöm a láncot és olajozom kéthetente (300-400 km). Emiatt már megérte. De lehet, hogy ezt a waxos dolgot is kipróbálom majd.