Jelentkezz be Regisztrálj
Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Írta 2024. július 13. - 22:36
Ha mar wax akkor a főzos, absolute black.
En bebaszom a lancot az ultrahangosba 10perc 50fok, megszarad, beolajzom oszt csa
- Kisherceg kedveli ezt
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2024. július 13. - 18:50
A "Meghajtás" topikba is beillene de jogkövető állampolgárként itt teszem fel kérdésem:
Használ vki itt gyári waxot a lánc kenésére amit jó szívvel ajánlana is? Vagy itt is már mindenki (mint majdnem minden haverom) maga főzőcskézni a saját waxát gyertyából, egyebekből?
Én még olajozom a láncom, nagy bajom nincs vele igazából, vagy csak egyszerűen megszoktam a sok év(tized) alatt. Eddig elég szkeptikus voltam a waxolással szemben de kezdem úgy látni a többiek bringáján hogy nagy baj igazán nem lehet vele.
Csak tudom hogy én biztosan nem akarok főzőcskézni, ezért kérdem van e jó gyári wax szerintetek?
- Kisherceg kedveli ezt
Írta 2023. június 21. - 18:28
A vázat nem kenném össze semmivel. Amúgy az nem vmi más volt, amivel a haverod festéket szedett? Az általam ismert "hideg zsíroldó" háztartási boltban vásárolt, kb egyfajta erősebb mosószer hatású cucc.
Írta 2023. június 19. - 22:44
Sziasztok!
Eláztam egy nagy zuhéban a városban és a nyakig csapó vízben gondolom volt egy kis kenőanyag is, mert elszállt a hátsó féken a fékerő.
Mivel szerencsére egyetlen egyszer kellett csak saját hülyeség miatt fékolajtól megszabadítani a tárcsát, nincs rutinom. Ami itthon van, az hideg zsíroldó és 96%-os alkohol.
Van vmi bevált egyszerű módszer tárcsa-pofa zsírtalanításra?
Erősen javaslom, a hideg zsíroldót tartsd messze jól a bringádtól! Főleg a karbon vázad védeném.
Haver a hajtókart kínálta meg vele, leszedte még a festéket is. De olyan szép undorító lett, mintha megcsiszoltad volna, kb terepmintás kinézetű lett a kar.
- donciccio kedveli ezt
Írta 2023. június 18. - 21:31
- trek8k kedveli ezt
fuck me, i'm famous!
Írta 2023. június 17. - 14:54
Eláztam egy nagy zuhéban a városban és a nyakig csapó vízben gondolom volt egy kis kenőanyag is, mert elszállt a hátsó féken a fékerő.
Mivel szerencsére egyetlen egyszer kellett csak saját hülyeség miatt fékolajtól megszabadítani a tárcsát, nincs rutinom. Ami itthon van, az hideg zsíroldó és 96%-os alkohol.
Van vmi bevált egyszerű módszer tárcsa-pofa zsírtalanításra?
Írta 2023. június 16. - 21:56
Nem rád gondoltam, Zsolti, hanem a szappanozós brigádra.
ha matt váza van a zembernek és az a szándéka hogy jól nézzen ki a cukrászda/kocsma/kupi előtt letámasztva akko nem árt vmi anyag.
a muc-off meg pl jó. csak nem kell megvenni a spricnis literest, kell venni a vietkongoknál 350 ft-ért egy spricnis viráglocsoló flaskát, meg a fél literes koncetrátomot a rózsaszínből ,2 liter lesz belőle ha jók emlékeim, és kb 3 évre elég.
szervízes kollégáim szokták a rendszeresen okádék modón szervízbe hozott bringáknál használni, télleg csodákat tett.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2023. június 16. - 20:20
Nemtom', én semmit ilyesmit nem használok, ha nagyon saras, egyszerűen lemosom slaggal. Milyen szennyeződés ez, ami miatt ilyen "extra" cucc kell?
Átlagos szennyeződésről van szó.Eddig kézi mosogatószert használtam,de mindig foltot hagyott a matt festésű vázon.
Írta 2023. június 16. - 19:46
Nem rád gondoltam, Zsolti, hanem a szappanozós brigádra.
Remélem rám sem, kikérem magamnak.
150g szappan gyenge 6 euroért, mert logós, nagy biznisz.
Ha már környezetterhelés, a mosószóda is feltétlen említésre méltó. Forró vízzel kiváló a zsíroldó hatása, szutykos waxnyomok eltüntetésére nagyon alkalmas.
Írta 2023. június 16. - 14:30
Mint írtam, 1.5-2 liternyi tiszta vízzel leöblítem a sarat, de csak ha nagyon saras. Van úgy, hogy 2-3 hónapig használom úgy a montit pl., hogy 1x sem mosom le így.
A mosószeres + waxos tisztítást 2-3 éve űztem és tényleg csak néhány alkalommal. ELőtte is ugyanaz a lusta dög igénytelen hozzáállásom volt, mint most.
Írta 2023. június 16. - 14:01
nahát, srácok, tiszta (<--you see what I did here? ) sutyeráknak érzem magam ennyi tudományosság láttán... áruljátok el, mit mostok le, amihez ezek a szerek kellenek?
- Rabbit és zscs kedveli ezt
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2023. június 16. - 12:37
FYI, faék 1szerűen tolom, hazafelé útba ejtek egy utcai kék kutat és 3-4 kulacsnyi vízzel leöblítem, közben egyik kezemmel törölgetve a vázat aztán kész. (-: Viszonylag alacsony a környezetterhelés így.
A (számomra) fontos versenyek előtt régebben rendesen lemostam kézi mosogatószerrel a bringát, nekem szintén az a tapasztalatom, foltmentesen, szépen szárad. Erre még felfújtam egy kis autós waxot, ez különösen saras versenyeken jött jól. Az első 1-2 órában nem tapad meg a sár a vázon, sőt, kicsit könnyebb a cajgát lemosni így verseny után.
- Kisherceg és Rabbit kedveli ezt
Írta 2023. június 16. - 11:49
Ez állati.
Nálam a kézi mosogatószer az alap, cseppmentesen szárad. Az általános tisztítószer -amit a padlóhoz árulnak-, szintén megfelel.
Szappannal csak a markolatot és bandázst szoktam tisztítani, ha összefogdosom véletlen szutykos kézzel.
Írta 2023. június 16. - 11:00
Írta 2023. június 16. - 07:42
Írta 2023. június 14. - 21:54
fuck me, i'm famous!
Írta 2023. június 14. - 21:06
Milyen mosószert használtok a váz lemosására?
Matt festésű vázról lenne szó.
Írta 2023. március 31. - 07:08
Egy a lényeg: Aki rám hallgat, mindenki úgy csinálja ahogy ő akarja.
Itt nincs szabály, ez HITVITA. Mindenki elmondhatja a saját módszerét, ha vkinek megtetszik abból vmi akkor átveszi.
(Én csak a számokat tudom mondani. Most van a rendszerben 32ezer km, most kezd döglődni de még elmegy ez sokat. Az előző hajtásláncom 35ezer km-t bírt ki. Aki ennél tud tartósabb módszert, kérjük mondja el!)
Uff, beszéltem.
- karakoram, Kisherceg és Sandman kedveli ezt