Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Indította
burce
, 2001. augusztus 22. 17:27
Írta 2005. október 09. - 21:08
Írta 2005. október 09. - 20:42
Vizzel jól le lehet csapatni a nagyját, de utána mindenképpen szárítás, csapágyak szétszedése-kenése. hogy a rozsdásodást elkerüljük. Én nagytakarítás elõtt általában el szoktam menni a benzinkúthoz, aztán gyorsmosóval adni neki. Olajat , zsírt leszedni mint elõttem mondták:brigéciol,wd40 ilyesmi.Zsírnak pedig kb mindegy.Sok fajta van, én egyszerû litiumbázisú csapágyzsírt használok.(Amit a benzinkútnál kapni.)A lényeg hogy ne libából meg disznóból legyen.
Írta 2005. október 09. - 20:36
hát hátul a sufniban tartom, a falra lelógatvaaz elsõ kerekénél fogva... ...és a pucolást gondolom vizzel kell csinálni,ugye? :buhaha: meg vmi tisztitoszer...jó köszike...és zsírból milyet ajánlotok?
Írta 2005. október 09. - 20:30
Ha nem a kertben tartod a ház elõtt(remélem nem), télen fagyban hóban, akkor nem kell semmi. Pucold ki a gépet, és azokkal a zsírokkal/olajokkal ápold le az egészet amik a mûködéséhez amúgy szükségesek. Semmi különleges.
Írta 2005. október 09. - 18:13
Helo!
lassan elteszem télre a bringámat, mert elutazom ide-oda, síelni, meg télen futni és úszni szoktam, míg nyáron és jó idöben bringa és úszás (riatlonozom)...nem vagyok olyan nagy szakértõ még a bringázásban, idén kezdtem el komolyabban montizni..
arról szeretnék némi infót kapni, hogy a téli nagytakarítást milyen kenõanyagokkal végezzem, ti mit ajánlotok? mert gondolom a csapágyakat át kell zsírozni, stb..pontosan mivel mit is kell csinálni hogy tavasszal kiváló állapotban vehessem elõ a gépemet...?..és ti ezekhez a munkákhoz milyen kenõanyagokat ajánlotok?
lassan elteszem télre a bringámat, mert elutazom ide-oda, síelni, meg télen futni és úszni szoktam, míg nyáron és jó idöben bringa és úszás (riatlonozom)...nem vagyok olyan nagy szakértõ még a bringázásban, idén kezdtem el komolyabban montizni..
arról szeretnék némi infót kapni, hogy a téli nagytakarítást milyen kenõanyagokkal végezzem, ti mit ajánlotok? mert gondolom a csapágyakat át kell zsírozni, stb..pontosan mivel mit is kell csinálni hogy tavasszal kiváló állapotban vehessem elõ a gépemet...?..és ti ezekhez a munkákhoz milyen kenõanyagokat ajánlotok?
Írta 2005. október 08. - 19:08
de bármivel is mossátok, utána nehogy a csapba öntsétek, vagy a kertbe! tessék elvinni egy benzinkútig, ott van használt olajos szeméttároló.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. október 08. - 10:21
Írta 2005. október 08. - 10:19
Írta 2005. október 07. - 22:03
Írta 2005. október 07. - 21:43
Ja....és mivel célszerû láncot mosni?
A benzin jó? Vagy inkább WD-40?
A benzin jó? Vagy inkább WD-40?
White Horse
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2005. október 07. - 20:38
Én is Rohloffot használok. Mit ne mondjak, nekem bevált. Remek egy kis kencefice.
White Horse
Írta 2005. október 02. - 11:38
Azért ne verd oda, mert hiába gizda, azért csak alu. Szóval lehet, hogy elhagynál róla egy-két fogat. Mûszerolajnál meg valami kicsit sûrûbbet.
Én is gondoltam, hogy nem ártana valami sûrûbb, de az elmúlt 6-7év tapasztalata azt mutatja, hogy jó ez is, csak hetente kell használni. Hanseline grafitos olaj lenne az igazi, de sehol sem láttam mostanában.
Azért a korhadt fatörzs nem töri le a fogakat a nagytányérról, sziklák meg CC közben ritkán kerülnek a két kerék közé, bár, ha nagytányéron van a lánc, az sem annyira gázos, de azért nem azt akarom mindenkinek javasolni,hogy nyugodtan csússzon nagytányéron betonperemet. Arra ott a BMX a jó széles lánccal.
Írta 2005. október 02. - 11:06
En rohloff lanc olajat hasznalok. Erre van kitalalva, bringa lanc olaj. Nekem eddig bejott. 1500Ft volt az adag de egy evre siman elegendo suru hasznalat mellett is. Szerintem ennyi penzt erdemes a lanc kenesere forditani.
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2005. október 02. - 10:17
Azért ne verd oda, mert hiába gizda, azért csak alu. Szóval lehet, hogy elhagynál róla egy-két fogat. Mûszerolajnál meg valami kicsit sûrûbbet.
Írta 2005. október 02. - 07:50
ti használtatok már ilyet? vagy más motorexet?
+ akiknek alu tányérjai vannak, azoknak mennyire kopik???????
Nekem Truvativ Firex Team hajtómûvem van, nikkelezett alu tányérokkal, van benne kb. 2500km, de nincs túlzottan megkopva, igaz, hogy két PC69-es (teljes nikkelbevonatos) láncot használok 250-300km-enként váltva/Brigeciolba kimosva/újraolajozva, hátul pedig egy mezei Sram 7.0ás fogsor van. Ezen viszont látszik a kopás. Sima egyszerû Cseke mûszerolajat használok, minden tekerés után fogok egy rongyot, és a láncon kívülre ragadt mocskot letörlöm, az egész kb. 10másodperc, esetleg akkor több, ha nem találom a rongyot. Még letörölheted a váltógörgõket, meg a tányérokon maradt felesleges olajat. Szerintem megéri a napi 1perc idõráfordítást. Kb. úgy saccolom, hogy így a tányérok, fogsor meg a 2 lánc ki fog húzni olyan 9-10ezer km-t. Az olcsó acéltányérok sem kopásállóbbak, viszont olcsóbbak, nehezebbek, vékonyabbak és könnyebben hajlanak, ha véletlenül odavered. Ezelõtt Aliviom volt, és azon jobban koptak a tányérok, mint most az alu, pedig akkor hátul még 7es sorom volt, 8as lánccal, most meg 9es sor + hozzá a lánc.
vendég_kerekeske_*
Írta 2005. szeptember 27. - 17:18
Hi
Én is próbálgatom az ügyet, a wd40 télleg csak mosásra jó, a motorolaj meg szutykos mócsing lesz. KTM boltban vettem motorex chainlube racinget, ami eredetileg versenymotorokhoz való, teflonos.
végeredményben ilyen fehér habos spray, ami sûrû, ugyanakkor behatol a láncszemek közé és baromira bírja a súrlódást az már biztos. Egy darabig szárítani kell, azután egy picit még ragad, tapintásra, bár nagyon vékony réteget képez a láncon.
Még nem mentem vele túl sokat, a napokban kiderül mennyire szedi össze koszt. komolyabb homokszemek nem ragadhatnak bele, mert csak tapintható réteget képez. Azért a felesleget itt is le kell törölni.
Nekem alu lánckerekeim vannak és ezek 700km után láthatóan kopnak, ezért kellene valami jó kopásálló anyag...
Én is próbálgatom az ügyet, a wd40 télleg csak mosásra jó, a motorolaj meg szutykos mócsing lesz. KTM boltban vettem motorex chainlube racinget, ami eredetileg versenymotorokhoz való, teflonos.
végeredményben ilyen fehér habos spray, ami sûrû, ugyanakkor behatol a láncszemek közé és baromira bírja a súrlódást az már biztos. Egy darabig szárítani kell, azután egy picit még ragad, tapintásra, bár nagyon vékony réteget képez a láncon.
Még nem mentem vele túl sokat, a napokban kiderül mennyire szedi össze koszt. komolyabb homokszemek nem ragadhatnak bele, mert csak tapintható réteget képez. Azért a felesleget itt is le kell törölni.
Nekem alu lánckerekeim vannak és ezek 700km után láthatóan kopnak, ezért kellene valami jó kopásálló anyag...
Írta 2005. szeptember 11. - 20:13
basszus. dátumokat nem néztem nembaj. majd legközelebb....
__...:::///Campona Bike Park\\\:::...___
Írta 2005. szeptember 10. - 20:52
õ várj.. 2001es post
az kb 4 éve volt
aktuális kérdés..
az kb 4 éve volt
aktuális kérdés..
Írta 2005. szeptember 10. - 20:32
Helló Mindenkinek!
Megint én vagyok és a kérdésem is a régi: a viaszos formulájú kenõanyagokról milyen infóitok,tapasztalataitok vannak?
A viaszos lánckenõ cuccok sztem jók. Nem ragad bele a por, nem viszi le az esõ. Viszont ránézésre nem egy meggyõzõ dolog, mert a láncon nem látszik miután megszilárdul. De ott van. Igazából nem tudom h jó-e, 1 éves a láncom és eddig csak ezzel kentem. De egy évet kibírna minden kenés nélkül is.....
Vegyé Weldtite chain wax-ot, aztán meglátod
__...:::///Campona Bike Park\\\:::...___
Írta 2005. szeptember 10. - 19:43
csavarbolt a megoldás
vagy kólával+alufóliával le lehet szedni a rozsdát
vagy kólával+alufóliával le lehet szedni a rozsdát