Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1640 hozzászólás a témában

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Módszerem: Fél literes szélesszájú flakkon bele 2 deci lakkbenzin hígító, láncot bele, lezár, 5 percig rázogat, lánc kivesz, rongyal letörlöm, láncot kiakasztom száradni éjtszakára.Mikor már a görgõk közül is kiszáradt a hígító akkor felrakom bringára és minden görgõ kap 1 csepp olajat.

A piszkos hígítót mosás utánn átöntöm egy másik fél literes palackaba, ott a következõ mosásig állni hagyom. Kb 2 nap utánn a korom fekete löttybõl az alján szilárdan kiválik a piszok, felül pedig a víztiszta hígító amit az újabb mosáskor csak átöntök a másik palacba.
Ezzel a módszerrel 10-15 perc ráfordítással lehet piszkos láncból kimosni az utolsó csepp piszkot is a görgõk közül.

Azért használok lakkbenzin hígítót mert az kevésbé agresszív anyag mint a benzin, nitrohígító, brigéciol stb. , nem fogja össze a kezem, palackot sem marja szét, a garázsban sem szedi le a festéket a kocsiról ha rácsöppen és a gõze sem annyira káros.
+ ezzer a módszerrel mindig újra lehet hasznosítani a használt hígítót, nem kell újat venni 2-3 mosás után, és igy a régit eldobni ami nem túl környezetkímélõ módszer.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

váltót/lánctányért megpucoltad?

igen, mindent.

majd kipróbálom megrázogatva is ! :D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

kristály tiszta volt ( látszatra ) a lánc ... hozza elõ a fekete kulát ... és kulázza be ( szépen lassan )

váltót/lánctányért megpucoltad?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én valahol olvastam, hogy nagyon szép, meg jó az új láncot bevonó réteg, de az konzerváló és nem kenõanyag. Az egyetlen hely ahol a kenés számít, az lánc görgõk, meg a szegecsek közt van.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Én jól megrázogatom negyedóránként amíg brigéciolban van, egy szem por nem marad benne. Utána megszárít és olyan mint újkorában.

Ezt a rohloff olajat merre lehet kapni? egyszer már megtaláltam csak most sehogy se sikerül

bike bergusonban vettem múlt héten
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
Én jól megrázogatom negyedóránként amíg brigéciolban van, egy szem por nem marad benne. Utána megszárít és olyan mint újkorában.

Ezt a rohloff olajat merre lehet kapni? egyszer már megtaláltam csak most sehogy se sikerül

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
én nemtom ...
minden egyes fogaskereket lepucoltam , kristály tisztára , mind a fogaskoszorún , mind a hajtókaron, sterilre pucoltam a a váltógörgõket , a lánc másfél óráig ált brigeciol 2000-ben ... aztán lenyomtam slaggal a brigeciol , meg a rajta maradt szart a láncról, ami simán lejött róla . kristály tiszta volt ( látszatra ) a lánc . megszáradt. visszatettem a biciklire . rányomtam az eredetileg kék színû motorex olajat, és ismét ( bár közel sem olyan mértékben ) hozza elõ a fekete kulát ... és kulázza be ( szépen lassan ) a gyönyörû króm fogaskoszorúm . mit csináljak még ? locsoljam le kénsavval :D ?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ööö...
Hanseline lánczsirt használ vki?
Vettem egy tubussal, mer ollyan jó érzés amikor a gyári szmötyi van még az új láncon, gondoltam, lemodellezem. Eddig a grafitos olajukat használtam az bejövõs, csak maszatol erõssen.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
hogyne.
adtam magamra, és renault-s féktisztítót szereztem be :D !
most megyek az sram patentszemért, aztán tesco-> brigéciol , és adok a genyának ! :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

lánctisztításnál ugye megpucoljátok a váltógörgõket is (neadjisten a láncterelõét), meg a fogsort is, meg esetleg a tányérokat is. különben csak adtatok egy pofont a szarnak ... ;)

és brigeciol + 0,5-ös nestea palack a leghatékonyabb kombó, ezek a "tisztító" szerkezetek csak parasztfakitások

természetes...../na ott jáccik néha a féktisztitó spréj/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
lánctisztításnál ugye megpucoljátok a váltógörgõket is (neadjisten a láncterelõét), meg a fogsort is, meg esetleg a tányérokat is. különben csak adtatok egy pofont a szarnak ... ;)

és brigeciol + 0,5-ös nestea palack a leghatékonyabb kombó, ezek a "tisztító" szerkezetek csak parasztfakitások

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Én Motip tárcsaféktisztító spray-vel tisztítom a láncot is. (PC99 Hollowpin)

én is próbáltam, de nem volt elég hatékony....meg kissé drágább is

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Én Motip tárcsaféktisztító spray-vel tisztítom a láncot is. (PC99 Hollowpin)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igen. Nekem ez a patentszem van XT lánccal, és vmi olcsóbb, HG53 körüli lánccal is. és bevált, nem kell szerszám. mikor szakadt a lánc, akkor is valahol középen, nem a patentszemnél.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

sram patentszem, hogy könnyû legyen leszedni , brigéciol 2000, /ez a kevésbé durva nem annyira veszélyes/ beletedszed egy tálba amit nem old fel a brigéciol /pl dunsztosüveg/ hagyod fél órát- órát, leöblited, áttörlöd szárítod, visszateszed, megolajozod....nekem bevált

na ez lesz a nyerõ.

sram patentszem ? lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de shjimano lánccal ez ( gondolom ) összegyeztethetõ ? -> ERRE gondoltok ?

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás

és ilyen brigéciolt hol lehet kapni????? mert itt a benzinkútnál nincs...

Nálunk lehet kapni a gazdaboltba, meg a háztartási boltban is....
(JA, meg a benzinkúton)Feltöltött kép

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
ááá szia kerekeske!:D

hát anyu nem engedi be a bringát a házba, tehát kint mûvelem. namajd benézek a teszkóba akkor, köszi a tippet!

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
NEkem bevált az észter higító, a lakkbenzin higító, és társai. Egyre ügyelj: a szabadban mûveld ,mert rohadt büdös... az egész lakás olyan lesz, ha nem vigyázol. ;) Festékbolt, tescó barkács- illetve autós részleg, ahogy a kolléga írta ;)

Üdv DaveRider!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

és ilyen brigéciolt hol lehet kapni????? mert itt a benzinkútnál nincs...

teszkó autoápolós részlegbe szokta nekem venni asszonykám....

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hát itt van shell, ott nincs. aralnál sincs, ahogy molnál sem...ezek vannak igy 5 kmen belül...fõ a lustaság:D