Jelentkezz be Regisztrálj
Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Írta 2006. április 22. - 13:07
A piszkos hígítót mosás utánn átöntöm egy másik fél literes palackaba, ott a következõ mosásig állni hagyom. Kb 2 nap utánn a korom fekete löttybõl az alján szilárdan kiválik a piszok, felül pedig a víztiszta hígító amit az újabb mosáskor csak átöntök a másik palacba.
Ezzel a módszerrel 10-15 perc ráfordítással lehet piszkos láncból kimosni az utolsó csepp piszkot is a görgõk közül.
Azért használok lakkbenzin hígítót mert az kevésbé agresszív anyag mint a benzin, nitrohígító, brigéciol stb. , nem fogja össze a kezem, palackot sem marja szét, a garázsban sem szedi le a festéket a kocsiról ha rácsöppen és a gõze sem annyira káros.
+ ezzer a módszerrel mindig újra lehet hasznosítani a használt hígítót, nem kell újat venni 2-3 mosás után, és igy a régit eldobni ami nem túl környezetkímélõ módszer.
Írta 2006. április 22. - 07:15
váltót/lánctányért megpucoltad?
igen, mindent.
majd kipróbálom megrázogatva is !
Írta 2006. április 21. - 22:30
kristály tiszta volt ( látszatra ) a lánc ... hozza elõ a fekete kulát ... és kulázza be ( szépen lassan )
váltót/lánctányért megpucoltad?
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. április 21. - 21:24
Írta 2006. április 21. - 21:01
bike bergusonban vettem múlt hétenÉn jól megrázogatom negyedóránként amíg brigéciolban van, egy szem por nem marad benne. Utána megszárít és olyan mint újkorában.
Ezt a rohloff olajat merre lehet kapni? egyszer már megtaláltam csak most sehogy se sikerül
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. április 21. - 20:59
Ezt a rohloff olajat merre lehet kapni? egyszer már megtaláltam csak most sehogy se sikerül
Írta 2006. április 21. - 20:46
minden egyes fogaskereket lepucoltam , kristály tisztára , mind a fogaskoszorún , mind a hajtókaron, sterilre pucoltam a a váltógörgõket , a lánc másfél óráig ált brigeciol 2000-ben ... aztán lenyomtam slaggal a brigeciol , meg a rajta maradt szart a láncról, ami simán lejött róla . kristály tiszta volt ( látszatra ) a lánc . megszáradt. visszatettem a biciklire . rányomtam az eredetileg kék színû motorex olajat, és ismét ( bár közel sem olyan mértékben ) hozza elõ a fekete kulát ... és kulázza be ( szépen lassan ) a gyönyörû króm fogaskoszorúm . mit csináljak még ? locsoljam le kénsavval ?
Írta 2006. április 21. - 19:16
Hanseline lánczsirt használ vki?
Vettem egy tubussal, mer ollyan jó érzés amikor a gyári szmötyi van még az új láncon, gondoltam, lemodellezem. Eddig a grafitos olajukat használtam az bejövõs, csak maszatol erõssen.
Írta 2006. április 21. - 14:09
adtam magamra, és renault-s féktisztítót szereztem be !
most megyek az sram patentszemért, aztán tesco-> brigéciol , és adok a genyának !
Írta 2006. április 21. - 13:42
természetes...../na ott jáccik néha a féktisztitó spréj/lánctisztításnál ugye megpucoljátok a váltógörgõket is (neadjisten a láncterelõét), meg a fogsort is, meg esetleg a tányérokat is. különben csak adtatok egy pofont a szarnak ...
és brigeciol + 0,5-ös nestea palack a leghatékonyabb kombó, ezek a "tisztító" szerkezetek csak parasztfakitások
Írta 2006. április 21. - 13:39
és brigeciol + 0,5-ös nestea palack a leghatékonyabb kombó, ezek a "tisztító" szerkezetek csak parasztfakitások
Írta 2006. április 21. - 13:25
én is próbáltam, de nem volt elég hatékony....meg kissé drágább isÉn Motip tárcsaféktisztító spray-vel tisztítom a láncot is. (PC99 Hollowpin)
Írta 2006. április 21. - 13:23
Írta 2006. április 20. - 23:10
Írta 2006. április 20. - 23:08
sram patentszem, hogy könnyû legyen leszedni , brigéciol 2000, /ez a kevésbé durva nem annyira veszélyes/ beletedszed egy tálba amit nem old fel a brigéciol /pl dunsztosüveg/ hagyod fél órát- órát, leöblited, áttörlöd szárítod, visszateszed, megolajozod....nekem bevált
na ez lesz a nyerõ.
sram patentszem ? lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de shjimano lánccal ez ( gondolom ) összegyeztethetõ ? -> ERRE gondoltok ?
Írta 2006. április 20. - 21:28
Nálunk lehet kapni a gazdaboltba, meg a háztartási boltban is....és ilyen brigéciolt hol lehet kapni????? mert itt a benzinkútnál nincs...
(JA, meg a benzinkúton)
Írta 2006. április 20. - 21:27
hát anyu nem engedi be a bringát a házba, tehát kint mûvelem. namajd benézek a teszkóba akkor, köszi a tippet!
vendég_kerekeske_*
Írta 2006. április 20. - 21:24
Üdv DaveRider!!
Írta 2006. április 20. - 21:17
teszkó autoápolós részlegbe szokta nekem venni asszonykám....és ilyen brigéciolt hol lehet kapni????? mert itt a benzinkútnál nincs...