Jelentkezz be Regisztrálj
Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Írta 2006. április 27. - 23:33
Írta 2006. április 27. - 23:03
mutass a víznél bármilyen sürübb anyagot, ami nem fogja meg a port.jelentem,a motorexen dobozán, az oldalukon, és egyéb internetes áruházak ismeretõjében olvasható termékinformáció ( bikertigger szavaival élve ) MARKETINGSZÖVEG
most tekertem le a kutyafuttató körömet ( 20 km, mezõgazd. utakon-> 100% por ), és fekete pákó világítana az eredetileg krómszínû xt fog.koszorúm+láncom mellett :
mindemellett a "portaszításnak" köszönhetõen olyan remekeül ragasztja oda azt a nem kis mennyiságû port a lánctányérokhoz, hogy kellemes roszogó hangot hallat néha, mintha olaj helyett homokkal kentem volna a láncot ... ez azért túlzás, de tényleg hallani a roszogást.
ilyen nem létezik, ha igen, akkro az is lefolyik a láncról.
ennyi:) lehet ésszel kenni, majd jól letörölni, és így használni, vagy meglocsolni, és úgy. elöbbi esetén alig szed fel mocskot, így a láncnak is jobbat tesz, utóbbi keni a láncot bõségesen, PORRAL is, így még jobban kopik mintha száraz lenne. szal csak óvatosan:)
Írta 2006. április 27. - 11:47
most tekertem le a kutyafuttató körömet ( 20 km, mezõgazd. utakon-> 100% por ), és fekete pákó világítana az eredetileg krómszínû xt fog.koszorúm+láncom mellett .
mindemellett a "portaszításnak" köszönhetõen olyan remekeül ragasztja oda azt a nem kis mennyiságû port a lánctányérokhoz, hogy kellemes roszogó hangot hallat néha, mintha olaj helyett homokkal kentem volna a láncot ... ez azért túlzás, de tényleg hallani a roszogást.
Írta 2006. április 25. - 21:53
A jó öreg Duna. 10 perccel tovább eszem a fagyit, akkor festék sem marad rajta.
hát Te nem vagy százas bakker
Írta 2006. április 25. - 13:32
Írta 2006. április 25. - 13:30
ahhoz képest a brigéciol kutyafasza, forrásvízTegnap este lemostam a VT-t. Asszonnyal a Margit szigeten tekertünk. Bebasztam a biciklit a dunába, megettünk egy fagyit, majd kiszedtem.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. április 25. - 13:28
Írta 2006. április 25. - 13:25
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2006. április 25. - 12:38
viszont átütõs agyaknál érdemes, hisz az iapricsapágy nekem már rohadt rá tengelyre, alig tudtam a psylobol a tengelyt kiszedni. illetve meglepõen könnyebb visszatenni benne.A gyorszár ródját nem kell kenni, mert csak szorító funkciója van az egésznek, nincs ami mozogjon rajta, fixen van a tengelyben.
mivel viszont a gyorszárnál nem illeszkedik 100%-osan a tengely benne, így azon tényleg nem szükséges.
Írta 2006. április 25. - 12:10
Írta 2006. április 25. - 11:28
A gyorszár rúdját, azt ami átmegy az agyon, kell e zsírozni?
Írta 2006. április 25. - 10:25
A váltó forgáspontjait csak az alsó kategóriában és az LX szintig célszerû kenni híg olajjal, mert az XT/XTR X.0 már gyárilag önkenõ csúszóperselyeket, felületkezelt forgócsapokat kapnak, amiknek bármilyen kenõanyag használata csak a károsodásához vezethet. A régi ESP 9.0-s váltóm azután kezdett rohamosan kikotyogósodni, hogy elkezdtem kenni a forgáspontjait. Azóta az XTRhez hozzá sem nyúlok. Max tiszta vízzel kimosom a sarat a váltóból, de semmilyen oldószert nem ajánlok.
ezt jó hogy mendod, mert xt-m van! köszi
Írta 2006. április 25. - 09:31
Írta 2006. április 25. - 08:43
váltókenés ? hol mivel, kell-e egyáltalán ?
Alkalomszerûen nem árt a forgáspontokat megspriccenteni valamivel. Én tf2vel szoktam, a zsírt én nem javallom, mert nagyon szedi magába a dzsuvát (és az a félelmem, hogy a dzsuva meg kieszi a perselyt oszt dobhatom a kukába). Takarítás-tisztítás után (pláne, ha mosószeres) én melegen ajánlom. Mellesleg a Shimano meg a Sram is ajánlja.
X.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
Írta 2006. április 25. - 07:44
Azokat nem árt néha átzsírozni, fõleg ha nagynyomásút is használ asz ember.
Írta 2006. április 25. - 00:27
váltókenés: nem nagyon szoktam. a láncra tett zsir keni a görgõt, a görgõk belül meg minden jó váltóban csapágyasak, ergo nem kell kenni...
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. április 25. - 00:19
tok8 :]
valószínûleg én vagyok a hülye , de ezt most nem értem
bikertigger!
váltókenés ? hol mivel, kell-e egyáltalán ?
Írta 2006. április 24. - 19:48
...
lesz, csak a kérdés az, hogy 2 km után, vagy 20 km után ( hasamra
...
tok8 :]
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder
Írta 2006. április 24. - 18:53
Írta 2006. április 24. - 18:52
na most akkor tisztázzuk! mint már párszor mondtam, vettem egyet, kipróbálom, és majd ha tekerek vele egy komolyabbat, akkor megmondom, hogy igaz-e, ami rá van írva, vagy mégsem.tudom, hogy genyás lesz, csak a kérdés az, hogy 2 km után, vagy 20 km után
Na én tegnap Salamon töke fényére puciltam a gépet. A láncot és a fogascuccokat is.Utána csodálatosan lekezeltem a fent említett Motorex dry láncolajjal.
Ma mentem 75 km-ert és jelentem dzsuvás a lánc!
Portaszító kenõanyag márpedig nincs!